Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Η ΠΛΗΡΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΔΙΑ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ... ΚΑΙ ΟΙ ΠΙΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥ ΛΟΜΠΥ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΟ ΙΡΑΝ

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ  θα συναντηθεί  με τονΝετανιάχου μιλώντας στο μεγαλύτερο φιλο-ισραηλινό λόμπι της χώρας. Το Ιράν αναμένεται να είναι στην κορυφή της ημερήσιας διάταξης.

 ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ - Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα θα παραστεί στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Ισραηλινής Επιτροπής Δημοσίων Θεμάτων(AIPAC), τον Μάρτιο ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος την Τρίτη.
 
  
Η εμφάνισή του στο  μεγαλύτερο φιλο-ισραηλινό λόμπι της χώρας, έρχεται εν μέσω αυξανόμενων διεθνών εντάσεων με το Ιράν,αλλά και έν όψη  της προεδρικής κούρσας του 2012.

 Ο Ομπάμα θα εμφανιστεί στο  συνέδριο  της AIPAC, στις 4 Μαρτίου και στη συνέχεια να συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό Βενιαμίν Νετανιάχου, ο ίδιος έρχεται στην Ουάσιγκτον για να μιλήσει σε διάσκεψη, την επόμενη μέρα στο Λευκό Οίκο.

 Το Ιράν αναμένεται στην κορυφή της ημερήσιας διάταξης  στην συνάντηση των δύο ηγετών, το θέμα του Ιράν  δείχνει ότι είναι έτοιμο να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων αφου η διεθνής κοινότητα, με επικεφαλής τις ΗΠΑ, έχει επιβάλει ολοένα και πιο σκληρές  κυρώσεις  στο καθεστώς του Ιράν.

Η διακομματική ομάδα γερουσιαστών  του Ομπάμα  τον κάλεσε την Τρίτη για να συνεχίσουν τις  διαδικασίες κυρώσεων  για το Ιράν, παρά την εμφανή πρόθεσή του Ιράν να αρχίσει συνομιλίες.

 "Είμαστε  σθεναρά αντίθετοι σε οποιαδήποτε πρόταση για τα όρια των κυρώσεων κατά του ιρανικού καθεστώτος σε αντάλλαγμα για τίποτα λιγότερο ή περισσότερο  από την πλήρη και διαρκή αναστολή όλων των δραστηριοτήτων εμπλουτισμού», δηλώθηκε σε  μια επιστολή που γράφτηκε από τους  Chuck Schumer , Kirsten Gillibrand, Joe Lieberman , John McCain, και άλλους  οκτώ  γερουσιαστές.

 Αναφερόμενοι  στους φόβους  ότι οι Ιρανοί θα εξοικονομίσουν χρόνο από τη σύνταξη των  διαπραγματεύσεων , και πρόσθεσαν ότι : «Ο χρόνος για μέτρα ανοικοδόμησης της εμπιστοσύνης τελείωσε ."

 Τόσο οι γερουσιαστές όσο και ο  Λευκός Οίκος έχουν εκφράσει την νέα  αυτή προθυμία να διαπραγματευτούν  υπό τις σκληρές διεθνείς κυρώσεις που έχουν βλάψει την οικονομία του Ιράν.

 Ταυτόχρονα, το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν δεν έχει επιβραδυνθεί, και το Ισραήλ έχει εκφράσει την ανάγκη για ισχυρά  βήματα  δράσης, κλείνοντας , αυξάνει  τις εντάσεις πρός τις  ΗΠΑ για το αν προτίθεται να ξεκινήσουν με την Ιερουσαλήμ μια στρατιωτική επίθεση.


 Η επιστολή, επίσης, θέτει τις γραμμές για το  ποιο είδος συμφωνίας θα ήταν αποδεκτό.


 "Δεδομένης της τρέχουσας κατάστασης που επικρατεί στο  ιρανικό καθεστώς της  παραπλάνησης  και  τις παράνομης συμπεριφοράς, δεν μπορεί να επιτραπεί  ή οποιαδήποτε δραστηριότητα     εμπλουτισμού και  επανεπεξεργασίας στο έδαφός του  Ιράν για το άμεσο μέλλον», έγραψαν.

Τα άλλα μέλη του Κογκρέσου, όμως, ανησυχούν για τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος που θα οδηγήσει σε μια στρατιωτική σύγκρουση, και έστειλαν  τη δική τους επιστολή προς τον Ομπάμα τονίζοντας τη σημασία της διπλωματίας.

 "Όσο η  ένταση με το Ιράν συνεχίζει να κλιμακώνεται, καλούμε  την διοίκηση σας να χρησιμοποιήσει όλα τα διαθέσιμα εργαλεία της διπλωματίας για την επίλυση της κρίσης για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν έτσι ώστε να αποτρέψει έναν άλλο δαπανηρό πόλεμο στη Μέση Ανατολή", δήλωσε με  επιστολή, ο συγγραφέας  Keith Ellison (Μινεσότα) και οWalter Jones (Βόρεια Καρολίνα).

 Ενώ αναγνωρίζουμε ότι η πρόοδος θα είναι δύσκολη , πιστεύουμε ότι η ισχυρή, βιώσιμη διπλωματία είναι η καλύτερη επιλογή για την επίλυση του προβλήματος   σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν. "

 Εν τω μεταξύ, οι Ρεπουμπλικανοί στο Καπιτώλιο επικρίνουν  την κυβέρνηση Ομπάμα για την κοπή κονδύλιων  αντιπυραυλικής άμυνας και  κοινών  στρατιωτικών  γυμνάσιων  ΗΠΑ-Ισραήλ σε μια εποχή  όπως υποστηρίζουν που το Ισραήλ βρίσκεται υπό αυξανόμενη απειλή από το Ιράν. Ο προϋπολογισμός για αντιπυραυλική άμυνα το 2013 είναι 99,8 εκατομμύρια δολάρια σε σχέση με το 2012  που ήταν $ 106.1m.

 Ο υπουργός Αμυνας όμως, Leon Panetta πιέζει σε επιστολή που κυκλοφορεί σήμερα στο Κογκρέσο.

 Στην επιστολή του ο Πανέτα επισήμενει την εγγραφή 3,1 δισεκατομμυρίων  δολαρίων σε στρατιωτική βοήθεια υπερ του  Ισραήλ στον προϋπολογισμού του 2013 όλα αυτά μέσα στα πλαίσια της 10 ετής  συμφωνίας μεταξύ των δύο χωρών. Επιπλέον, σημείωσε,  οτι οι ΗΠΑ δαπανούν επιπλέον ποσά για τις λειτουργικές δυνατότητες πυραυλικής άμυνας που προστατεύουν το Ισραήλ, αλλά δεν καθορίζονται στα  τμήματα του προϋπολογισμού.




 "Με βάση τον  συνεχή διάλογο σε υψηλό επίπεδο ασφαλείας  με την  ισραηλινή άμυνα και τους  αξιωματούχους  των υπηρεσιών πληροφοριών, ο πρόεδρος ζήτησε πρωτοφανή υποστήριξη για το Ισραήλ," έγραψε ο Πανέτα. Και συνεχίζει  «Εμείς παραμένουμε σταθερά προσηλωμένοι στην εξασφάλιση ποιοτικής Στρατιωτικής δύναμης στο Ισραήλ."

 Η είδηση έρχεται από την jerusalem post

Σχετικό άρθρο που αφορά την χρηματοδότηση των  Αμερικανικών κομμάτων απο το ισραηλινο λόμπυ μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ



1 σχόλιο: