Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

ΠΩΣ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΚΑΤΕΚΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ....ΝΟ 1

Όλα ξεκίνησαν με το διάταγμα απέλασης των εβραίων απο την Μ. Βρετανία το 1290 μ.Χ..

Οι Εβραίοι θα μας κάνουν να πιστέψουμε ότι η απέλαση τους από την Αγγλία από τον Εδουάρδο Ι ( 1272-1307) οφειλόταν στο πάθος τους για  χρήματα  και στις προσπάθειές τους  για δανεισμό. Ο πραγματικός λόγος όμως  ήταν  η εγκληματικότητα των Εβραίων, δηλαδή οι  τελετουργικοί αιμοσταγείς 

φόνοι που έκαναν επείδη τους το υπαγόρευε ο θρησκευτικός τους κώδικας το Ταλμούδ

 Η Ορθόδοξος  ιστορικός του 5ου αιώνα, Σωκράτης Σχολαστικός, στην Εκκλησιαστική Ιστορία του, 7:16, αφηγείται ένα περιστατικό σχετικά με τη δολοφονία χριστιανόπουλου απο τους Εβραίους.

" Σε ένα μέρος κοντά στην Αντιόχεια της Συρίας, οι Εβραίοι χλεύαζαν  του Σταυρό και εκείνους που πίστευαν στον  Εσταυρωμένο, έτσι λοιπόν αφού έκλεψαν ένα χριστιανόπουλο  το έδεσαν στο σταύρο
και μετα το θανάτωσαν" 

 Εδώ είναι μερικά  απο τα παραδείγματα που οδήγησαν στην αγγλική εκδίωξη των Εβραίων το 1290 μ.Χ.:

 1144 μ.Χ. Νόργουιτς: Ένα δωδεκάχρονο αγόρι σταυρώθηκε απο τους Εβραίους ως θυσία για το  εβραϊκό Πάσχα. Το σώμα του βρέθηκε σε ένα σάκο κρυμμένο σε ένα δέντρο. Ένας Εβραίος που έγινε  χριστιανός  και ονομαζόταν  Theobald του Cambridge ενημέρωσε τις αρχές ότι οι Εβραίοι έπερναν  κάθε χρόνο αίμα από ένα χροστιανόπουλο γιατί νόμιζαν ότι μόνο με αυτόν το τρόπο θα  μπορούσαν ποτέ να επιστρέψουν  στην Παλαιστίνη. Το αγόρι είναι απο τότε γνωστό ως Αγίος  Γουίλιαμ.
  
1160 μ.Χ. Gloucester: Το σώμα ενός παιδιού, με το όνομα Χάρολντ βρέθηκε στο ποτάμι με τις πληγές της σταύρωσης.

 1255 μ.Χ. Λίνκολν: Ένα αγόρι με το όνομα Hugh βασανίστηκε και σταυρώθηκε από τους Εβραίους. Η μητέρα του αγοριού είχε βρει το σώμα του  στις εγκαταστάσεις ενός Εβραίου που ονομάζοταν  Jopin. 18 Εβραίοι απαγχονίστηκαν για αυτό το  έγκλημα από το βασιλιά Henry III.


 1290 μ.Χ. Οξφόρδη: Τα πρακτικά Νο  18 του Εδουάρδου του I,  τις 21 του Ιουνίου, 1290 αναφέρουν  μια σειρά από τις παραδόσεις  ενός Εβραίου που ονομαζόταν  Ισαάκ ντε Pulet , αυτός δολοφονούσε και έπινε το αίμα απο  αγόρια χριστιανόπουλα Μόνο ένα μήνα μετά από αυτό, ο βασιλιάς Εδουάρδος ο Ι έκδοσε  διάταγμα για την αποβολή των  Εβραίων  από την Αγγλία.
 ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ  ΕΔΩ
 
ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ  ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ


 Υπό την ηγεσία της εβραϊκής χρηματοδότησης  ο ανάδοχος  του νέου μοντέλου του Κρομγουελικού  στρατού, Φερνάντες Carvajal και επικουρούμενος  από τον  πορτογάλο  Πρέσβη De Souza  a Marano (που ήταν κρυπτοεβραίος ), είδε την ευκαιρία να αξιοποιήσει την  εμφύλια διαμάχης με επικεφαλή τον Όλιβερ Κρόμγουελ το 1643 .


 Cromwell


 Μια  σταθερή  χριστιανική κοινωνία των αρχαίων παραδόσεων που συνδίαζει  την Μοναρχία,  την Εκκλησία και το κράτος,διακόπηκε από προτεσταντική εξέγερση του Καλβίνου. Οι Εβραίοι του Άμστερνταμ αξιοποίησαν  αυτήν την  πολιτική αναταραχή και έκαναν την κίνησή τους. Θα ενημέρωναν τον  Όλιβερ Κρόμγουελ σε μια σειρά επιστολών:


Ο  Cromwell για τον Ebenezer Pratt στη συναγωγή του  Mulheim του  Amsterdam,
 την 16th Ιουνίου του  1647:

 "Σε αντάλλαγμα για την οικονομική  σας στήριξη θα υποστηρίξουμε την εισαγωγή των Εβραίων στην Αγγλία: Αυτό όμως είναι αδύνατο ενώ ζεί ο  Κάρολος (19 Νοεμβρίου 160030 Ιανουαρίου 1649).  Ο Κάρολος δεν μπορεί να εκτελεστεί χωρίς δίκη, και προς το παρόν δεν υπάρχουν επαρκείς λόγοι για να γίνει αυτό.

 Για τον  Oliver Cromwell από τον Ebenezer Pratt,την  12th Ιουλίου του  1647:
   
"Θα σας  χορηγήσουμε  οικονομική βοήθεια το συντομότερο δυνατόν μα πρέπει να διωχθεί ο Κάρολος και οι Εβραίοι γίνουν  δεκτοί στην Αγγλία .  Η δολοφονία του ωστόσο είναι  πολύ επικίνδυνη.Πρέπει να του δωθεί η ευκαιρεία να φύγει απο τη χώρα έτσι ώστε μέτα την ανακατάληψη της να γίνει δίκη και να εκτελεστεί.

 Κάρολος Α


Ο Κρόμγουελ μαζί με την βοήθεια των εβραίων χρηματοδοτών του αποκεφάλισε τον Κάρολο τον Ά τις 30 Ιανουαρίου του 1649.


Έτσι λοιπόν ο Κρόμγουελ το  1655 μέσω της συμμαχίας του με τους  εβραίους τραπεζίτες του Άμστερνταμ και συγκεκριμένα με τον Manasseh Ben Israel  και τον αδελφό  του  David Abravanel Dormido, ξεκίνησε την επανεγκατάσταση των Εβραίων στην Αγγλία.

ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ¨"ΠΑΙΡΝΟΥΝ" ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ

 
Ο WILLIAM STADHOLDER,  ήταν ένας Ολλανδός καριερίστας στο  στρατό, ήταν ένας όμορφος τύπος με οικονομικά προβλήματα . Οι Εβραίοι άρπαξαν την ευκαιρία και μέσω της επιρροής τους, διοργάνωσαν  την ανύψωση του Γουίλιαμ σαν γενικό καπετάνιο στις ολλανδικές δυνάμεις. Το επόμενο βήμα για τον William ήταν ανύψωση του από τους Εβραίους με το αριστοκρατικό τίτλο του Ουίλιαμ, πρίγκιπας της Οράγγης.




 Οι Εβραίοι οργάνωσαν στην  συνεχεία μια συνάντηση μεταξύ του William  και της  Mary, της μεγαλύτερης  κόρης του δούκα της Υόρκης. Ο Δούκας ήταν μόνο ένα βήμα  από το να γίνει ο βασιλιάς της Αγγλίας. Το 1677, πριγκίπισσα Μary της Αγγλίας παντρεύτηκε τον William πρίγκιπας της Οράγγης.

  
Για να τοποθετήθει ο Ουίλιαμ στο θρόνο της Αγγλίας ήταν απαραίτητο  να απαλλαγούν από τον Κάρολο τον ΙΙ  και τον Ιάκωβο τον ΙΙ.


 Το 1685, ο βασιλιάς Κάρολος Β 'πέθανε και βασιλιάς της Αγγλίας  έγινε  ο δούκας της Υόρκης   Ιάκωβος Β' . Το 1688 οι Εβραίοι διέταξαν τον William πρίγκιπα  της Οράγγης να εγκατασταθεί στην Αγγλία  στο Torbay. Λόγω της συνεχιζόμενης σκηνοθετημένης  εκστρατείας της L'Infamie  απο τους εβραίους κατά του Ιακώβου  II , ο τελευταίος  παραιτήθηκε και έφυγε για τη ΓαλλίαΟ William της Ουράγγης  και η  σύζυγος  του Μαίρη ανακηρύχθηκαν  βασιλιάς και η βασίλισσα της Αγγλίας.


 Ιάκωβος ΙΙ


 Ο νέος βασιλιάς William  ο ΙΙΙ σύντομα έβαλε την Αγγλία  να συμμετέχει  σε δαπανηρούς πολέμους εναντίον καθολικών της  Γαλλίας , κάτι που έφερε την Αγγλία σε βαθύ χρέος. Εδώ ήταν και  η ευκαιρία των  εβραίων  τραπεζιτών για απόλυτη επιρροή. Έτσι  ο King William, κάτω από τις διαταγές από Σοφών της Σιών στο Άμστερνταμ, έπεισε το βρετανικό Υπουργείο Οικονομικών να δανειστεί 1,25 εκατομμύρια λίρες  από τους εβραίους  τραπεζίτες, οι οποίοι τον είχαν βοηθήσει να ανέβει  στο θρόνο.


Τα χρέη του κράτους είχαν  αυξηθεί δραματικά, η κυβέρνηση δεν είχε άλλη επιλογή παρά να δεχτεί το δανεισμό. Αλλά υπήρχαν όροι: Τα ονόματα των δανειστών έπρεπε να κρατηθούν  μυστικά και παράλληλα  έπρεπε να χορηγηθεί μια Χάρτα για τη δημιουργία μιας Κεντρικής Τράπεζας της Αγγλίας(η χάρτα αυτή είχε απαγορευτεί επί εποχή Ιακώβου  του ΙΙ  ΓΙ ΑΥΤΌ ΆΛΛΩΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΈΦΑΓΑΝ). Οι όροι έγιναν δεκτοί απο το κοινοβούλιο  και έτσι η Μεγάλη βρετανία  βυθίστηκε στα πλοκάμια των εβραίων τραπεζιτών..... ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ


1 σχόλιο: