Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

ΣΥΝΔΡΟΜΟ" ΟΥΝΕΡ ΤΑΝ"...ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΟΥ ΠΕΡΠΑΤΑΝΕ ΜΕ ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ

Το  περιοδικό Focus , (Οκτωβρίος2006, σελίδες 24-27), μας πληροφορεί  για τέσσερα αδέλφια ενός χωριού της Νότιας Τουρκίας, που μια μετάλλαξη στον μικρό βραχίοντα του χρωμοσώματος 17, τους έκανε να περπατούν με τα τέσσερα, όπως οι προανθρώπινοι πρόγονοί μας. Τα αδέλφια αυτά είναι μεταξύ 14 και 32 ετών, και είχαν και έναν πέμπτο αδελφό, που σήμερα έχει πεθάνει.





Τα αδέλφια αυτά, περπατούν και τρέχουν στα τέσσερα, ενώ μόνο με δυσκολία και ακίνητα μπορούν να σηκωθούν στα δύο πόδια. Ο Τούρκος ερευνητής Ούνερ Ταν του Πανεπιστημίου Cukurova των Αδάνων, άρχισε να τους μελετά το 2003, και έτσι η μετάλλαξη αυτή, πήρε το όνομά του, "Σύνδρομο Ούνερ Ταν". Όταν οι γονείς έχουν και οι δύο την ίδια μετάλλαξη σε κάποιο γονίδιό τους, έχουν 25% πιθανότητα να τη μεταδώσουν στα παιδιά τους.

 Ένα άλλο χαρακτηριστικό τους είναι ότι δεν σηκώνουν το κεφάλι σαν δίποδα όταν κοιτούν, αλλά περιορίζονται στο να υψώνουν το βλέμμα σαν τους πιθήκους. Το περπάτημά τους θυμίζει χιμπατζή, μόνο που αυτού στηρίζονται στην παλάμη τους, ενώ ο χιμπατζής στα δάκτυλα.
Εξελικτική Δημιουργιά

To blog απόρρητο βρήκε τα σχετικά βΊντεο στο you tybe και σας τα παρουσιάζει




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου