Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ: "ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ DNA ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΝΑΝΤΙΩΣΗ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟ"

Η Αμερικανική Επιτροπή Εβραίων (American Jewish Committee, AJC), που εξέφρασε την ανησυχία της για την πρόσφατη ένταξη των δύο αντισημιτικών πολιτικών στην Νέα Δημοκρατία (ΝΔ), ένα από τα κορυφαία πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα , διαπιστώνει με ικανοποίηση ότι ο αρχηγός του κόμματος Αντώνης Σαμαράς επανέλαβε τη σθεναρή αντίθεση του κόμματός του σε κάθε έκφραση αντισημιτισμού ή ρατσισμού.

Οι δύο αμφιλεγόμενοι πολιτικοί Μάκης Βορίδης και Άδωνις Γεωργιάδης, που πρόσφατα παραιτήθηκαν από κόμμα της άκρας δεξιάς Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός, ή ΛΑΟΣ, σχεδιάζουν να κατέβουν ως υποψήφιοι με τη Νέα Δημοκρατία στις εκλογές του Απριλίου.

Ο Σαμαράς, σε ένα email στο AJC, τόνισε ότι οι βασικές αξίες της Νέας Δημοκρατίας - πλήρης αντίθεσή στο ρατσισμό, τον αντισημιτισμό και της άρνησης του Ολοκαυτώματος – παραμένουν ακλόνητες.

"Χαιρετίζουμε την επαναβεβαίωση από τον Αντώνη Σαμαρά των θεμελιακών αξιών του κόμματός του", δήλωσε ο Εκτελεστικός Διευθυντής της AJC David Harris, που συνάντησε για πρώτη φορά τον Σαμαρά 20 χρόνια πριν, όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας και έχει μείνει σε επαφή μαζί του από τότε.

«Είναι βαθιά μέσα στο ιδεολογικό DNA της ελληνικής κοινωνίας και φυσικά της Νέας Δημοκρατίας, να εναντιώνεται κατηγορηματικά στο ρατσισμό σε όλες τις μορφές του, να αντιτίθεται στον αντισημιτισμό και να αντιτίθεται σθεναρά όλες τις αρνήσεις του Ολοκαυτώματος," έγραψε ο Σαμαράς στο AJC. "Στην πραγματικότητα, αυτές είναι περισσότερο από βασικές αξίες στο κόμμα. Αυτές είναι βαθιά ριζωμένες πολιτιστικές κληρονομιές, κοινές στον ελληνικό λαό στο σύνολό του, από γενιά σε γενιά.

 
«Σήμερα, υπάρχουν εκατοντάδες οικογένειες στην Ελλάδα, που αισθάνονται υπερηφάνεια για τη διάσωση Ελλήνων Εβραίων κατά τη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής της χώρας μας. Το ξέρω καλά, αφού η οικογένειά μου είναι μια από αυτές. Και αυτή η παράδοση της υπερηφάνειας είναι κοινή σε ανθρώπους από όλα τα κοινωνικά στρώματα και όλων των πολιτικών πεποιθήσεων. "

Υ.Γ. Δεν ξέρουμε γιατί ο κ. Σαμαράς απέστειλε e-mail στην Αμερικανική Επιτροπή Εβραίων (American Jewish Committee, AJC) και δεν απάντησε στο Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος, που εξέδωσε και την σχετική ανακοίνωση στις 17 Φεβ.2012.

ΤΡΙΚΛΟΠΟΔΙΑ 

2 σχόλια:

  1. Μόλις σας πρόσθεσα στα φιλίκα μου ιστολόγια
    http://www.atia-ufo.blogspot.com
    Ευχαριστώ πόλλη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μήπως πρέπει να του πει κάποιος οτι αυτά που τον έχουν βάλει να πεί τα αφεντικά του είναι ψέματα ?
    Να του πει κάποιος την αλήθεια βρε αδελφέ !! ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚ ΓΕΝΕΤΗΣ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΠΟΤΕ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ...........
    ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ !!!

    Μια 15χρονη ΕΘΝΙΚΙΣΤΡΙΑ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή