Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

H ΜΕΓΑΛΗ ΜΠΙΖΝΑ ΜΕΤΑΞΥ ΣΥΡΙΖΑ- ΜΠΟΜΠΟΛΑ ΚΑΙ ΕΒΡΑΙΚΗΣ BLACKROCK



Από τον Ian Ford

Άκου ταλαίπωρε Ρούντι Ρινάλντι που έχεις μπλέξει!

Τον Δεκέμβριο του 2011 ηEldorado Gold ανακοίνωσε ότι συμφώνησε να αγοράσει την European Goldfields Ltd αντί 2,5 δις ευρώ σε μετρητά και μετοχές. Πάμε παρακάτω. Η πρώτη που έσπευσε πρόθυμα να επικροτήσει την συμφωνία ήταν η γνωστή μας BlackRock Investment Management ( UK) Ltd, η οποία μετά από πρόσκληση της Τραπεζης της Ελλάδας έκανε τους γνωστούς ελέγχους στις ελληνικές τράπεζας και εντόπισε, ανάμεσα στα άλλα, και το ύψος του δανεισμού στον οποίο είναι ανοιχτοί οι Έλληνες μηντιάρχες. Θα μας πείτε τι δουλειά έχει η BlackRock με τον χρυσό. Κι όμως: H BlackRock Investment Management ( UK) Ltd κατέχει μερίδιο 7,3 % στην European Goldfields και συμφώνησε να ψηφίσει υπέρ της συμφωνίας.



Ο Paul Wright, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Eldorado , είπε ότι η εξαγορά θα δημιουργήσει την «κυρίαρχη επιχείρηση εξόρυξης χρυσού στην περιοχή του Αιγαίου " .
Ανάμεσα στα περιουσιακά στοιχεία της Eldorado περιλαμβάνονται έργα στην Ελλάδα και την Τουρκία, ενώ η European Goldfields λειτουργεί το ορυχείο Στρατώνι στην Ελλάδα και την ανάπτυξη νέων έργων στη χώρα , αλλά και στη Ρουμανία. Η European Goldfields έχει επίσης μια συνεργασία με την Άκτωρ Α.Ε. , τη μεγαλύτερη κατασκευαστική εταιρεία στην Ελλάδα. Η ετήσια παραγωγή χρυσού της συνδυασμένης εταιρείας θα ανέλθει πάνω από 1,5 εκατομμύρια ουγγιές troy από το 2015.
Συνεχίζουμε ταλαίπωρε Ρούντι Ρινάλντι και αλανιάρα Ρόζα.

Στη φωτό Τσακαλώτος-Στουρνάρας

Κι ενώ στις Σκουριές οι γυμνόστηθες ακτιβίστιες του ΣΥΡΙΖΑ διαδηλώνουν κατά της Eldorado και τρώνε βρωμόξυλο από τους άνδρες του Δάνδια, οι οποίοι μπουκάρουν στα σπίτια των κατοίκων αίφνης δύο"καλά πληροφορημένοι" βουλευτές του οικονομικού τομέα του ΣΥΡΙΖΑ, οι Τσακαλώτος και Σταθάκης,εμφανίζονται να έχουν στην κατοχή τους μετοχές της BlackRock η οποία έχει ένα μεγάλο ποσοστό στην Eldorado, η οποία Eldorado είναι συνεταίρος του Μπόμπολα στις εξορύξεις στην Ελλάδα!
Με απλά λόγια το δίδυμο Τσακαλώτου-Σταθάκη ήταν σίγουροι πως τίποτε δεν μπορεί να σταματήσει τα έργα της Eldorado στην Ελλάδα και φρόντισαν να αγοράσουν με τα λεφτά τους μετοχές της εταιρείας που στην Ελλάδα πάει πακέτο με τον υποτιθέμενο εχθρό του ΣΥΡΙΖΑ, Μπόμπολα. Απίδια μάντολες.


Ειδικά το τελευταίο (;) διάστημα ένας ξαφνικός έρωτας έχει ενσκήψει ανάμεσα στον Τσίπρα και τον ΠΗΓΑΣΟ (Έθνος-Mega). Προφανώς οι σύντροφοι Τσακαλώτος-Σταθάκης που έχουν επενδύσει στο σχήμα Mπόμπολα-Eldorado,πέρασαν από ειδική εκπαίδευση το δίδυμο Τσίπρα-Νίκου Παππά (που δεν έχουν ούτε μοτοσικλέτα στο όνομά τους) και ο έρωτας με τον ΠΗΓΑΣΟ άρχισε να διαχέεται στην Κουμουνδούρου.

Ακόμη και η Όλγα Τρέμη έχει πάρει γραμμή να μιλάει με τρυφερότητα και αισθαντική φωνή-ως να διαβάζει ποίηση του Χρήστου-όταν εκφωνεί το όνομα Αλέξης Τσίπρας και ΣΥΡΙΖΑ!
Ακούς ταλαίπωρε Ρούντι Ρινάλντι!
Και είμαστε ακόμη στην αρχή του πάθους το οποίο όπως είναι φυσικό έχει και την πολιτική του διάσταση.
Και τώρα αλανιάρα συνιστώσα μου άκου την συνέχεια.

Μόλις σήμερα στην εκπομπή του πρωτοεμφανιζόμενου και ανερχόμενουΓιώργου Παπαδάκη, ο πνευματώδης Ανδρέας Ψυχάρης ζήτησε να απομακρυνθεί ο Στουρνάρας από την θέση του, εξαιτίας του χειρισμού του στο θέμα των πλειστηριασμών κι όχι μόνο, ενώ συμφωνούσε απόλυτα με τον Μηλιό, την ίδια στιγμή που τάχωνε στον σοφιστικέ Ντόλιο του ΠΑΣΟΚ!

Τι συμβαίνει εδώ αδέλφια, αλήτες, πουλιά; Η απάντηση είναι business as usual!

Όπως αποτέλεσμα μπίζνας ήταν το γεγονός ότι παρέμειναν ανοιχά τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα. Αμερικανοί και Ισραηλινοί επέβαλλαν την διατήρησή τους και τον "εξαγωγικό" τους χαρακτήρα. Αμερικανοί και Γερμανοί κατά κύριο λόγο (οι δανειστές μας δηλαδή) τάχουν βρει με την εγχώρια διαπλοκή και μοιράζουν τις μπίζνες.

Η μπίζνα των ΕΑΣ πέρασε στα χέρια των Αμερικανών.

Φυσικά κάποιο αντάλλαγμα θα έχουν πάρει και οι Γερμανοί. Πάμε παρακάτω: Eπειδή λοιπόν μοιράζονται οι μπίζνες πάνω από το κουφάρι του φτωχοποιημένου Έλληνα, του ανεγκέφαλου, οι δανειστές θέλουν να διασφαλίσουν ότι οι δουλειές τους θα γίνονται μέσα σε ήρεμο πολιτικό κλίμα. Γι αυτό επιθυμούν διακαώς κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα από την παρούσα βουλή!

Αυτό το σενάριο δεν αρέσει καθόλου στον Σαμαρά αλλά οι δανειστές θεωρούν τον σημερινό Έλληνα πρωθυπουργό παράπλευρη απώλεια!

Άλλωστε ο ανερχόμενος Τσίπρας, με την βοήθεια των εταιρειών σφυγμομετρήσεων που ελέγχει ο Μπόμπολας και οι λοιποί μεγαλοεπιχειρηματίες, από δω και στο εξής θα παρουσιάζει μια διαβολεμένη δημοσκοπική άνοδο. Η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ θα κόβει τα γόνατα του σημερινού πρωθυπουργού, τον οποίο οι διαπλεκόμενοι τον έχουν παρουσιάσει ως να διακατέχεται από φοβικά σύνδρομα.

Αυτή είναι η η εικόνα του Σαμαρά που "εξάγει" η διαπλοκή στο IMF και στις Βρυξέλλες. Οι διαπλεκόμενοι που έγιναν μάγκες και κατέκτησαν τον κόσμο με τις δουλειές που έπαιρναν από τις ελληνικές κυβερνήσεις(δημόσια έργα-ΟΠΑΠ και τα σχετικά). Αυτοί λοιπόν έχουν ντιλάρει με την Τρόικα και τώρα επιχειρούν να μυήσουν και τα λιγούρια στελέχη τουΣΥΡΙΖΑ J.P. Morgan-BlackRock στο παιγνίδι με τα πολλά-πολλά λεφτά.


Μην εκπλαγείτε για παράδειγμα αν αντί να κρατικοποιηθεί το Mega, όπως γράφαμε εδώ, αναλάβει ο Tσεκούρας του Έθνους την θέση του εσωστρεφούς Μουλόπουλου-ως επικεφαλής του Ομίλου Αυγής-Left-ΠΗΓΑΣΟΥ. Σύντομα θα είναι το ένα και το αυτό. Το απόλυτο κυβερνητικό-συστημικό μαγαζάκι με κάποιους από την Κουμουνδούρου να έχουν σε παρένθετα πρόσωπα αλανιάρες μετοχές της BlackRock και της J.P. Morgan.

Όσο αφορά το ποιος θα είναι πρωθυπουργός στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ, οι ενδιαφερόμενοι είναι πολλοί. Ανάλογα αν θα υπερισχύσουν οι Γερμανοί ή οι Αμερικάνοι. Τα καλύτερα έρχονται. Σ΄αυτό το σημείο οι επενδυτές εξ υμών ας ευχαριστήσουν τους Τσακαλώτο-Σταθάκη για την υπόδειξη της σιγουράτζας BlackRock και τον Τσουκαλά που μας "υπέδειξε" την Generali. Άλλωστε όπως μας έχει διδάξει η πρόσφατη ιστορία οι καλύτερες μπίζνες στην Ελλάδα της μεταπολίτευσης φέρνουν πάντα την υπογραφή των "αριστερών"...

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου