Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Αναδημοσιεύσετε το ΟΛΟΙ: Μουσουλμάνοι μετανάστες βίασαν πάνω από 300 παιδιά μέσα σε 7 μήνες στη Σουηδία σύμφωνα με το σουηδικό ραδιόφωνο


Η αστυνομία της Σουηδίας εξέφρασε την ανησυχία της για την αύξηση των ομαδικών βιασμών μεταξύ των εφήβων, κάποιοι από τους οποίους βιντεοσκοπούνται ή φωτογραφίζονται, με την ευκαιρία της έναρξης μιας δίκης στη Στοκχόλμη σήμερα.
Στη δίκη αυτή κατηγορούμενοι είναι τρεις έφηβοι που φέρονται να βίασαν σε ένα δάσος της σουηδικής πρωτεύουσας ένα κορίτσι, η ηλικία του οποίου
δεν έχει δημοσιοποιηθεί.

Ο αριθμός των παρόμοιων υποθέσεων που καταγράφονται ανησυχεί την επιθεωρήτρια της σουηδικής αστυνομίας Μόνι Βίνσενς.
«Πρόκειται για νεαρούς εφήβους, 14 ή 15 ετών. Ένα από τα κορίτσια ήταν μόνο 12 ετών. Όλα έγιναν μπροστά στα μάτια των φίλων τους που ήθελαν να βιντεοσκοπήσουν ή να τραβήξουν φωτογραφίες από το γεγονός» με τα κινητά τους τηλέφωνα, δήλωσε ο Βίνσενς.
Σύμφωνα με την αστυνομικό, «το κορίτσι δεν τολμά να πει όχι», ενώ στη συνέχεια οι δράστες ενδέχεται να την απειλούν ότι θα δείξουν τις φωτογραφίες.
Από την αρχή της χρονιάς στη Στοκχόλμη έχουν καταγραφεί σχεδόν 1.600 υποθέσεις σεξουαλικών υποθέσεων στις οποίες εμπλέκονταν ένας ή μια ανήλικος, έναντι συνολικά 1.301 το 2012.
Τα σουηδικά δικαστήρια εξέτασαν το 2012 466 υποθέσεις στις οποίες το θύμα ήταν 15 με 17 ετών, σχεδόν διπλάσιες απ’ ό,τι την προηγούμενη χρονιά.
Στη Σουηδία καταγράφεται ένα από τα πιο υψηλά ποσοστά καταγγελιών βιασμών στην Ευρώπη και, σύμφωνα με την αστυνομία, τα θύματα διστάζουν όλο και λιγότερο να προχωρήσουν σε καταγγελία.
Σύμφωνα με την Σάνα Μπέργκενταλ, ακτιβίστρια της Storasyster (μεγάλη αδελφή) μιας οργάνωσης κατά της σεξουαλικής βίας, τα περιστατικά όπου ασκείται πίεση σε νεαρά κορίτσια για να έχουν ομαδικές σεξουαλικές επαφές «είναι πολύ διαδεδομένα».
Την τρέχουσα υπόθεση παρακολουθούν στενά κινήματα φεμινιστριών που ελπίζουν το δικαστήριο να βασιστεί στον διευρυμένο ορισμό του βιασμού, που ισχύει από τον Ιούλιο. Μέχρι πρότινος το θύμα θα έπρεπε να είναι «ανυπεράσπιστο» για να θεωρηθεί βιασμός, ενώ πλέον θα πρέπει να είναι «σε μια κατάσταση ιδιαίτερα ευάλωτη».
Στην υπόθεση που εκδικάζεται τώρα στη Στοκχόλμη, η ενάγουσα δήλωσε ότι δεν μπόρεσε να αντισταθεί γιατί είχε τρομάξει μπροστά στη θέα των άγνωστων σε εκείνη αγοριών.
Οι φεμινίστριες επιθυμούν επίσης να περιληφθεί στον ποινικό κώδικα η έννοια της συναίνεσης στη σεξουαλική πράξη, όπως αυτό γίνεται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως το Βέλγιο, η Γαλλία, η Βρετανία ή η Νορβηγία.
Σύμφωνα με Νορβηγικό Ραδιόφωνο τους πρώτους μήνες του 2013 πάνω από 1000 γυναίκες βιάστηκαν από μουσουλμάνους μετανάστες. Πάνα από τις 300 ήταν μικρότερες από 15 ετών. Ο αριθμός είναι 16% μεγαλύτερος από ότι το 2012.
«In the first seven months of 2013, over 1,000 Swedish women reported being raped by Muslim immigrants. Over 300 of those were under the age of 15. The number of rapes is up 16% compared to 2012 numbers.
From Swedish Public Radio»…
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου