Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

O Eβραίος Μούιζνιεκς θέλει να απαγορευτεί η Χρυσή Αυγή!



Ζήτημα ποινικοποίησης της συμμετοχής σε ''ακραίες'' εξτρεμιστικές ομάδες θέτει ο επίτροπος για τα ανθρώπινα δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης, Νιλς Μούιζνιεκς.
 
Σε συνέντευξή του, ο κ. Μούιζνιεκς αναφέρεται εκ νέου στην περίπτωση της ΧΑ, επισημαίνοντας: «Τα ευρωπαϊκά κράτη πρέπει να αναθεωρήσουν τη νομοθεσία τους, ώστε να ποινικοποιηθεί αποτελεσματικά η συμμετοχή σε ''ακραίες'' εξτρεμιστικές ομάδες. Στην έκθεσή μου για την Ελλάδα, η οποία δημοσιεύθηκε νωρίτερα φέτος, ανέφερα ότι η επιβολή αποτελεσματικών και αναλογικών κυρώσεων σε άτομα και η απαγόρευση, εφόσον καταστεί αναγκαίο, πολιτικών κομμάτων όπως η Χρυσή Αυγή, μπορεί να θεωρηθεί ότι συνάδουν με τους κανόνες του διεθνούς δικαίου, συμπεριλαμβανομένης της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η οποία απαγορεύει τη ρητορική μίσους και την κατάχρηση του δικαιώματος του συνεταιρίζεσθαι».
 
Μιλώντας στην ιστοσελίδα ευρωπαϊκής ενημέρωσης euractiv.com, ο κ. Μούιζνιεκς αναφλερεται ακόμη στις επιπτώσεις των πολιτικών λιτότητας στα πιο ευάλωτα μέρη της κοινωνίας, στο ζήτημα της ανόδου των ''ακραίων'' κομματικών σχηματισμών στις επόμενες ευρωεκλογές.
 
Απαντώντας σε ερώτηση για τον τρόπο αντίδρασης των Ευρωπαίων ηγετών και των ευρωπαϊκών οργάνων απέναντι στην άνοδο του ''ρατσισμού'' και των διακρίσεων κατά των ξένων, ο Μούιζνιεκς παρατηρεί ότι η άνοδος του ''ρατσισμού'' και των διακρίσεων κατά των ξένων αποτελεί ένα ανησυχητικό φαινόμενο που παρατηρείται σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, ενώ εξαιρετικά ανησυχητικό είναι και το γεγονός ότι ο φόβος και το μίσος για τους μετανάστες τροφοδοτούνται και από τον λόγο των πολιτικών, οι οποίοι νομιμοποιούν τις ρατσιστικές εκδηλώσεις της κοινωνίας.
 
Απαντώντας σε σχόλιο σχετικά με την εξαιρετικά ''κακή'' μεταχείριση των Ρομά (όπου γίνεται αναφορά στην απομάκρυνση τριών παιδιών Ρομά από τις οικογένειές τους λόγω του χρώματός τους) και στο ότι έχει γίνει λάθος, ο Μούιζνιεκς σχολιάζει ότι οι πολιτικές για τους Ρομά δεν έχουν δώσει έμφαση στην ύπαρξη του φαινομένου του ρατσισμού εναντίον τους, αλλά και πως πολύ συχνά γίνονται οι αποδιοπομπαίοι τράγοι για όλα τα προβλήματα της κοινωνίας από τους πολιτικούς.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου