Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

MΠΡΑΒΟ ΣΤΗ ΝΑΟΥΣΑ!!!....''Όχι'' των γονέων σε δωρεά πετρελαίου του Σόρος



Την απόφαση να μην δεχτεί το πετρέλαιο θέρμανσης, που προέρχεται από δωρεά του ιδρύματος του μεγιστάνα Τζορτζ Σόρος, πήρε η γενική συνέλευση των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων της Νάουσας, παρά το γεγονός ότι είναι ορατός ο κίνδυνος να μείνουν και πάλι χωρίς θέρμανση τα σχολεία εντός των επόμενων ημερών. 
 
Πριν δύο εβδομάδες μάλιστα, τα σχολεία του δήμου είχαν κλείσει σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την έλλειψη πετρελαίου θέρμανσης. Παρ΄όλα αυτά, οι γονείς αποφάσισαν να αρνηθούν τη δωρεά, τονίζοντας ότι η λειτουργία των σχολείων είναι υποχρέωση του κράτους, το οποίο πρέπει να φροντίσει να λυθεί το πρόβλημα ενώ αναρωτιούνται και για το τι κρύβεται πίσω από την κίνηση αυτή του μεγαλοεπενδυτή. 
 
"Καταρχήν μας προκάλεσαν εύλογες υποψίες οι λόγοι για τους οποίος ο φιλάνθρωπος αυτός μεγιστάνας σκέφτηκε ξαφνικά το πρόβλημα των σχολείων της Νάουσας. Δεν μας πείθει ότι η προσφορά του είναι ανιδιοτελής. Είμαστε βέβαιοι ότι από αυτή την ‘ευεργεσία’ ο κ. Σόρος αναμένει ανταλλάγματα και δεν θέλουμε τα σχολεία των παιδιών μας να μπουν σ’ αυτό το παιχνίδι" δήλωσε ο πρόεδρος των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων Νάουσας, Μανώλης Γαλίτης. 
 
Και πρόσθεσε: "Πετρέλαιο θα μπορούσαμε να αγοράσουμε και μόνοι μας, με χρήματα των γονέων. Αλλά δεν είναι αυτός ο ρόλος των συλλόγων μας. Η λειτουργία των σχολείων είναι υποχρέωση του κράτους. Τι κοινωνία είμαστε αν δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε τα σχολεία μας; Γι’ αυτό εξηγούμε ότι δεν ζητήσαμε και δεν ζητάμε από κανέναν ελεημοσύνη. Απαιτούμε από το κράτος να διασφαλίζει τα δικαιώματα και τη μόρφωση των παιδιών μας και όλων των παιδιών". 
 
Οι γονείς έχουν ήδη ενημερώσει και το δήμο για την συγκεκριμένη απόφαση, με τον δήμαρχο Τάσο Καραμπατζό να επισημαίνει: "Αναμένουμε αυτή τη δωρεά όχι γιατί θα επιλυθεί οριστικά το πρόβλημα με 20 τόνους πετρελαίου, αλλά διότι θα μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε έστω και πρόσκαιρα την κατάσταση, γεγονός που θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντικό". 
 
Όπως εξήγησε ο δήμαρχος, η δωρεά του συγκεκριμένου ιδρύματος (Open Society Institut) δεν απευθύνεται αποκλειστικά στα σχολεία της Νάουσας και θεώρησε υποχρέωση του να την αποδεχτεί, καθώς η κατάσταση είναι ιδιαίτερα κρίσιμη. Αξίζει να σημειωθεί ότι η απόφαση των γονέων δεν είναι δεσμευτική.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου