Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ...Μποϊκοτάζ στους Dolce & Gabbana μετά από δηλώσεις κατά της υιοθεσίας παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια

Σφοδρές αντιδράσεις έχουν προκαλέσει δηλώσεις των Ιταλών σχεδιαστών μόδας Dolce & Gabbana σχετικά με τις υιοθεσίες παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια. Οι μόδιστροι χαρακτήρισαν τα παιδιά που γεννιούνται με εξωσωματικές διαδικασίες «χημικά και συνθετικά προϊόντα» ενώ δήλωσαν αντίθετοι στο να μεγαλώνουν παιδιά από ζευγάρια του ίδιου φύλλου. 

«Οι οικογένειες δεν πρέπει να προκύπτουν από ένα καπρίτσιο αλλά από πράξη αγάπης. Η μοναδική οικογένεια είναι μόνο η παραδοσιακή» ανέφεραν χαρακτηριστικά οι δύο σχεδιαστές σε συνέντευξή τους στο ιταλικό περιοδικό Panorama 
Οι παραπάνω δηλώσεις ξεσήκωσαν πρώτο από όλους τον Έλτον Τζον, που ξεκίνησε καμπάνια εναντίον των σχεδιαστών καλώντας σε μποϊκοτάζ των προϊόντων τους. Η κίνησή του βρήκε πολλούς υποστηρικτές αρκετοί από τους οποίους είναι διάσημα πρόσωπα. Υπενθυμίζεται ότι ο Έλτον Τζον και ο σύζυγος του έχουν αποκτήσει παιδιά μέσω παρένθετης μητέρας. 
Μέχρι το απόγευμα της Κυριακής το hashtag#BoycottDolceGabbana στήριξαν μέσω twitter πάνω από 14.000 χρήστες μεταξύ των οποίων ο Ρίκι Μάρτιν και Κόρτνεϊ Λαβ. Η διάσημη τενίστρια Μαρτίνα Ναβρατίλοβα εξέφρασε τη στήριξή της, γράφοντας στο twitter: «Τα D&G μπλουζάκια μου θα πάνε στα σκουπίδια. Δεν θέλω να τα φορά κανείς πλέον».
Ο Στέφανο Γκαμπάνα από την πλευρά του υπεραμύνθηκε της άποψής του μέσω social media κάνοντας λόγο για «ελευθερία λόγου» και αποκαλώντας «φασίστα» τον Έλτον Τζον στο Instagram, κάτι που ωστόσο έσβησε στη συνέχεια. 
Λίγο αργότερα εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε ότι εκείνος και ο συνεργάτης του Ντομένικο Ντόλτσε δεν είχαν την πρόθεση να κρίνουν τους άλλους. Και ο Ντομένικο Ντόλτσε εξέδωσε σχετική ανακοίνωση στηρίζοντας την άποψή του λέγοντας ότι δεν τις επιβάλλει στους άλλους. «Μιλούσα για μία προσωπική μου άποψη, χωρίς να κρίνω τις επιλογές και τις αποφάσεις των άλλων ανθρώπων» σημειώνει. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου