Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Αμπού Αζραέλ: Ο "Αρχάγγελος του Θανάτου" ο καθηγητής πανεπιστημίου που έγινε μαχητής και τρέμουν οι ισλαμιστές [εικόνες]


Ο Αμπού Αζραέλ (Abu Azrael) είναι ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους Ιρακινούς μαχητές που μάχονται ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.
Το πολεμικό ψευδώνυμο που έχει πάρει, Αμπού Αζραέλ, σημαίνει «Πατέρας του Αρχάγγελου του Θανάτου» στα αραβικά. Μάχεται με την Ταξιαρχία Ιμάμης Αλί, η οποία πρόκειται για μια ιρακινή σιιτική παραστρατιωτική δύναμη χρηματοδοτούμενη από το Ιράν.


abu_azrael_1
Θεωρείται ότι πριν ανακηρυχθεί «αρχάγγελος του θανάτου», ο 40χρονος μαχητής ήταν λέκτορας πανεπιστημίου, ο οποίος άφησε το σπίτι του και τις διαλέξεις για να πολεμήσει ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος τον Ιούνιο του 2014.
Είναι τόσο τρανή η φήμη του, ώστε η σελίδα του στο Facebook έχει περισσότερους από 250.000 φίλους.
Σε φωτογραφίες που έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο ο γιγαντόσωμος Αμπού Αζραέλ ποζάρει με το τσεκούρι του, ένα βαρύ οπλοπολυβόλο, ή ακόμα και με ένα αστραφτερό αραβικό σπαθί.
abu_azrael_2
abu_azrael_3
Ο ίδιος επίσης λατρεύει να αναρτά selfie και σύντομα βίντεο με τους συμπολεμιστές του σε στιγμές χαλάρωσης ανάμεσα στις μάχες.
Μεταξύ των πολλών ιστοριών που κυκλοφορούν για το άτομό του, λέγεται ότι υπήρξε και πρωταθλητής του Ιράκ στο Τάεκ Βο Ντο.
abu_azrael_5
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου