Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΝΙΚΟΣ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΟΛΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ!!!


ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΚΥΡΙΟΤΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ...ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ....

ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ ΕΙΠΕ...


"Οι δικές μας πολιτικές πρωτοβουλίες έχουν να κάνουν με την πίεση που θα ασκήσουμε μέσα στα πλαίσια των εργασιών του Κοινοβουλίου προς την κυβέρνηση, ώστε να καταργηθεί πράγματι το μνημόνιο, γιατί δεν έχει καταργηθεί!!!"


"Χρειάζονται διεθνείς παρατηρητές, να εξετάσουν από που ελήφθησαν τα δάνεια, πού καταναλώθηκαν, ποιοι τα κατανάλωσαν και είναι ο ορισμός του επαχθούς δανείου γιατί το χρέος των 318 δις που επίσης δεν βλέπουμε να γίνεται τίποτα ουσιαστικό για τη μείωσή του είναι μη βιώσιμο. Εμείς επιμένουμε σε αυτό.!!"


"Ποια παραστρατιωτική οργάνωση; Ποια οπλοστάσια, μαύρο χρήμα όλα αυτά τα οποία λένε... Εάν ίσχυε αυτό το οποίο λένε  περί παραστρατιωτικής οργανώσεως γιατί δεν μας κατηγόρησαν με το άρθρο 134, δηλαδή για προπαρασκευαστικές ενέργειες ανατροπής του πολιτεύματος; Δεν το έκαναν αυτό το πράγμα...."




Από ότι φαίνεται μέσα στην πολιτική ζωή της χώρας όλοι είναι μια παρέα, από την λεγόμενη αριστερά μέχρι την λεγόμενη δεξιά.Εμείς ήμασταν κάτι διαφορετικό από αυτήν την παρέα, δεν χωρούσαμε σε αυτήν την παρέα και έτσι έπρεπε να  βρούνε έναν τρόπο έτσι ώστε να μας θέσουν εκτός πολιτικού παιχνιδιού!"

"Είχαμε τον Παύλο Τσίμα, ο οποίος είναι στο ΣΚΑΪ, ο οποίος όταν είχε πέσει βόμβα Τσερνομπίλ, έλεγε τρώτε άφοβα λαχανικά δεν πρόκειται να πάθετε τίποτα, αρθρογραφώντας στον Ριζοσπάστη.
Μόνο εμείς έχουμε παρελθόν σε αυτήν χώρα; Έχουμε μια εφημερίδα η οποία πλησιάζει τα 1000 φύλλα, έχω γράψει 15 βιβλία. Ας βρούνε μια λέξη, μια φράση όπου να λέμε ότι καλώς η Γερμανία επιτέθηκε στην Ελλάδα, ότι εμείς δεν θα τους πολεμούσαμε, ότι δεν κατέκτησαν την Ελλάδα και όλα αυτά τα πράγματα."

"Εμείς το 1992 αποφασίσαμε να κάνουμε πολιτική και γι αυτό το λόγο θέσαμε τον μαίανδρο σαν σύμβολό μας, την ιδεολογία μας ως λαϊκό εθνικό εθνικισμό. Διακηρύξαμε σαφέστατα ότι στηρίζουμε την ελληνική ορθοδοξία με όλες μας τις δυνάμεις."


Την πρώτη συνέντευξη μετά την αποφυλάκισή του και 25 ημέρες πριν από την έναρξη της δίκης, παραχώρησε στο defencenet.gr ο γ.γ. του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή, Νίκος Μιχαλολιάκος.
Μια συνέντευξη πραγματικά "διαφορετική από τις άλλες" που κατά καιρούς έχει δώσει, όπου προχωρά σε παραδοχές λαθών, κάνει αυτοκριτική για ενέργειες του ιδίου και του κόμματος που "έδωσαν όπλα" στους πολιτικούς αντιπάλους του κόμματος να στήσουν την "πολιτική σκευωρία", απορρίπτει την εμφάνιση ορισμένων μελών του κόμματος ως παραστρατιωτικό τμήμα, στον Μελιγαλά το 2013, μετανιώνει για την κίνησή του να χαιρετίσει ναζιστικά την εορτή της νεολαίας του κόμματος, προχωρά για πρώτη φορά με σαφήνεια στην καταδίκη ναζιστικών συμβόλων και της ναζιστικής ιδεολογίας και τονίζει ότι στην περίπτωση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα "εκτός από τον Παύλο Φύσσα δολοφόνησαν και την Χρυσή Αυγή".
Φυσικά απορρίπτει αναφέροντας συγκριμένα τεκμήρια, την κατηγορία της "εγκληματικής οργάνωσης", ενώ αναλύει τα αίτια της υποχώρησης του κόμματος από το 9,3% στις ευρωεκλογές στο 6,3% των εθνικών εκλογών, ενώ μιλά και για την απουσία στηριξης από το εξωτερικό στην δικαστική περιπέτεια του κόμμαος.
Ακόμα Μιλάει για τις στυγνές δολοφονίες των Φουντούλη και Καπελώνη και τονίζει ότι δεν πιστεύει ότι θα βρεθούν οι ένοχοι.
Eρώτηση: Πέρασαν 18 μήνες από τα τραγικά γεγονότα της 18ης Σεπτεμβρίου του 2013 με την δολοφονία του Παύλου Φύσσα και τα όσα ακολούθησαν. Βρεθήκατε στην φυλακή με αφορμή αυτό το γεγονός. Ποια είναι τα συναισθήματα σας και ποιες οι σκέψεις σας σήμερα 18 μήνες αφότου μείνατε στην φυλακή.
Μιχαλολιάκος: Όπως ακριβώς είπατε και εσείς προηγουμένως ευρέθη στην φυλακή με αφορμή το τραγικό αυτό γεγονός αλλά δεν πρέπει να λησμονείτε και εσείς και όλοι όσοι μας ακούνε ότι από την πρώτη στιγμή είχα το περιστύλιο της Βουλής απευθυνόμενος προς όλο τον ελληνικό λαό από τους τηλεοπτικούς σταθμούς οι οποίοι ήταν εκεί παρόντες  και καταδίκασα το γεγονός αυτό.
Όμως από εκεί και πέρα έγιναν σημεία και τέρατα. Με αφορμή αυτό το τραγικό γεγονός προσέθεσαν κάθε είδους κατηγορία, κάθε είδους συμβάν το οποίο είχε συμβεί με  άσχετους ή σχετικούς με την χρυσή αυγή και δημιούργησαν μία κατηγορία τέρας, την κατηγορία περί εγκληματικής οργανώσεως.
Τα συναισθήματα μου σήμερα που είμαι «ελεύθερος» και θα σας εξηγήσω τι εννοώ εντός εισαγωγικών είναι χαρούμενα γιατί μπορώ να επικοινωνώ τουλάχιστον στο κοινοβούλιο ελεύθερα με τους συναγωνιστές μου βουλευτές και θα δώσω και εγώ από μια καλύτερη οπωσδήποτε θέση τόσο την πολιτική μάχη μέσα στο κοινοβούλιο όσο βεβαίως και τη δικαστική μάχη η οποία θα ακολουθήσει.
Ερώτηση: Κύρια επιχειρήματα αυτών που σας κατηγορούν τόσο προσωπικά εσάς όσο και  γενικότερα το κόμμα σας αλλά και σύμφωνα με το κατηγορητήριο είναι ότι είχατε συστήσει παραστρατιωτική οργάνωση
Απ: Ουδέν αναληθέστερον αυτού. Τα στοιχεία και οι αποδείξεις είναι πάμπολλες. Και μόνο τα βίντεο να δει κανείς από τις πολιτικές μας συγκεντρώσεις θα δει ότι σε ελάχιστες μόνο περιπτώσεις υπάρχουν κάποιοι λίγοι που είναι οι ομάδες περιφρούρησης που κακώς είχαν κάποια διακριτικά κλπ. Δεν υπήρχε κάποια γραμμή ή κάποια εντολή σχετικά με αυτό και υπήρχε απλός κόσμος, μικρά παιδιά, μητέρες, ηλικιωμένοι...
Ποια παραστρατιωτική οργάνωση; Ποια οπλοστάσια, μαύρο χρήμα όλα αυτά τα οποία λένε... Εάν ίσχυε αυτό το οποίο λένε  περί παραστρατιωτικής οργανώσεως γιατί δεν μας κατηγόρησαν με το άρθρο 134, δηλαδή για προπαρασκευαστικές ενέργειες ανατροπής του πολιτεύματος; Δεν το έκαναν αυτό το πράγμα. Άρα το επιχείρημα τους περί παραστρατιωτικής οργανώσεως νομίζω δεν στέκει.
Ερώτηση: Να σας θυμίσω την εικόνα που είχε το κόμμα στον Μελιγαλά όταν υπήρξε εμφάνιση στελεχών του κόμματος με φόρμες παραλλαγής, στρατιωτικά παραγγέλματα κλπ. κλπ. λίγες μέρες πριν από το τραγικό περιστατικό με τον Φύσσα.
Απ: Κοιτάξτε ο χώρος του Μελιγαλά είναι περιορισμένος και μια συγκεκριμένη ομάδα ήταν κατά αυτόν τον τρόπο και όχι ολόκληρος ο κόσμος. Υπήρχαν οικογένεις με τα παιδιά τους, απλοί πολίτες κλπ. Απλά οι τηλεοράσεις έδειχναν συνεχώς κάνοντας την γνωστή «λούμπα» έδειχναν αυτήν την σκηνή. Εάν έδειχναν δύο μέτρα παραπέρα θα έδειχναν ανθρώπους που δεν ήταν ντυμένοι με αυτόν τον τρόπο.
Ερώτηση: Ποιες ήταν οι πρώτες σκέψεις σας όταν ήρθε η αντιτρομοκρατική για να σας συλλάβει;
Μιχαλολιάκος: Οι πρώτες μου σκέψεις ήταν ότι αντιμετωπίζω μια πολιτική σκευωρία και ήμουν υπερήφανος και είμαι υπερήφανος διότι γνωρίζω πάρα πολύ καλά ότι δεν ίδρυσα ποτέ και δεν συμμετείχα ποτέ με οποιοδήποτε τρόπο σε μία εγκληματική οργάνωση αλλά έκανα έναν αγώνα ο οποίος ενοχλούσε πολλούς και από ότι φαίνεται μέσα στην πολιτική ζωή της χώρας όλοι είναι μια παρέα, από την λεγόμενη αριστερά μέχρι την λεγόμενη δεξιά.
Εμείς ήμασταν κάτι διαφορετικό από αυτήν την παρέα, δεν χωρούσαμε σε αυτήν την παρέα και έτσι έπρεπε να  βρούνε έναν τρόπο έτσι ώστε να μας θέσουν εκτός πολιτικού παιχνιδιού και το προσπάθησαν αλλά τελικά παρ όλους τους διωγμούς και τα τραγικά γεγονότα τα οποία συνέβησαν δεν το κατάφεραν.
Ερώτηση: Το ποσοστό του κόμματος σας ανέβηκε βέβαια στις ευρωεκλογές σημαντικά φτάνοντας περίπου στο 10 %. Έξι μήνες αργότερα, στις εθνικές εκλογές υποχώρησε κατά 35 % περίπου και έπεσε στο 6,3 %. Εχετε αναλύσει τους λόγους;
Απ: Θα μιλήσουμε γι αυτό το θέμα προηγουμένως όμως θα ήθελα να αναφερθώ και σε ένα τραγικό συμβάν το οποίο όλοι σήμερα έχουν ξεχάσει. Την στυγνή δολοφονία δύο χρυσαυγιτών έξω από τα γραφεία της τοπικής οργάνωσης του Ν. Ηρακλείου η οποία δολοφονία από το σύστημα το ίδιο έγινε προσπάθεια να χρησιμοποιηθεί σαν μέσο τρομοκρατίας του μέσου πολίτη ο οποίος ήθελε να είναι κοντά στη ΧΑ.
Ήταν εκ των πραγμάτων μια προσπάθεια τρομοκρατήσεως. Μάλιστα χαρακτηριστικά ένας αποτυχόν πολιτικός, δεν χρειάζεται να πω το όνομα του  έβγαινε στην τηλεοπτική του εκπομπή και έλεγε: «Τώρα πως θα πάνε τα παιδιά στη ΧΑ; Θα τους αφήσουν οι γονείς τους να πάνε στη ΧΑ όπου μπορεί να τους δολοφονήσουν;»
Να πάμε τώρα στις εκλογές, γιατί δεν θέλω να αποφύγω την ερώτηση σας. Είναι γεγονός ότι στις ευρωεκλογές είναι πιο χαλαρή η ψήφος και συμβαίνει συχνά αυτό τα κόμματα που δεν έχουν ως στόχο τους άμεση διεκδίκηση της εξουσίας να παίρνουν μεγαλύτερο ποσοστό. Έτσι συνέβη με εμάς.
Από εκεί και πέρα φτάσαμε στις εθνικές εκλογές μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα στις οποίες είχαμε πτώση του ποσοστού μας πράγματι η οποία οφείλεται στους εξής λόγους κατά την κρίση μου: Πρώτον, υπήρχε διαρροή ψηφοφόρων προς την ΝΔ, διότι η ΝΔ είχε εμφανίσει ότι ο Τσίπρας θα είναι ο νέος Στάλιν ο οποίος ξαφνικά θα μεταβάλλει την Ελλάδα σε σοβιέτ θα αρχίσουν να κατάσχονται περιουσίες και όλα αυτά που ακούσατε και εσείς και τα οποία οι ίδιοι οι παράγοντες της ΝΔ έχουν κρίνει ότι ήταν ατυχή.
Από την άλλη πλευρά, υπήρχαν οι ψηφοφόροι οι οποίοι είχαν επιλέξει στις ευρωεκλογές την ΧΑ οι οποίοι επέλεξαν ΣΥΡΙΖΑ για να φύγει σίγουρα ο Σαμαράς, και βεβαίως υπήρχε και μέρος ψηφοφόρων μας οι οποίοι ψήφισαν τους ΑΝΕΛ με την  προοπτική ότι ως «αναγκαίο καλό» όπως έλεγε και το προπαγανδιστικό σύνθημα του κόμματος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα βγει αυτοδύναμος αλλά αν υπάρχει ένα άλλο κόμμα το οποίο είναι εθνικά πιο δεξιά πατριωτικό θα αποτελέσει κατά κάποιο τρόπο τροχοπέδη στην πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ.
Ερώτηση: Κύριε γενικέ για να ξαναγυρίσουμε πάλι πίσω στο θέμα της δολοφονίας των Μ. Καπελώνη και του Γ. Φουντούλη ευελπιστείτε ότι θα βρεθούν ποτέ οι ένοχοι αυτών των δολοφονιών;
Απ: Πολύ αμφιβάλω με τον πατέρα και ευρωβουλευτή της ΧΑ με τον οποίο συζήτησα που είχε πάει και στην αντιτρομοκρατική ακόμα ο φάκελος δεν έχει πάει στον εισαγγελέα. Γίνεται προανάκριση. Και έχει περάσει σχεδόν ενάμιση χρόνος.
Είναι πολύ θολά τα νερά μεταξύ τρομοκρατίας κοινού ποινικού εγκλήματος. Τα διαβάζουμε όλοι τα διαβάζετε και εσείς πληροφόρηση άμεση δεν είναι δυνατόν να έχουμε. Πάντως ένα πολύ βρώμικο παιχνίδι εις βάρος του έθνους παίζεται με όλες αυτές τις καταστάσεις.
Ερώτηση: Μέσα σε όλη αυτή τη θύελλα των τελευταίων 18 μηνών καταγράψαμε κάτι και το καταγράψαμε με πολύ μεγάλη σαφήνεια: Ότι παρά τη σύλληψη όλης της ηγεσίας ενός κοινοβουλευτικού κόμματος μιας δυτικής δημοκρατίας, εντούτοις δεν παρατηρήθηκε κάποια στήριξη προς το κόμμα σας από το εξωτερικό, δεν υπήρξαν, πλην ελαχίστων περιπτώσεων εκδηλώσεις στήριξης. Πού το αποδίδετε; Θέλω να πω, μήπως ο Λαϊκός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή είναι ένα περιχαρακωμένο κόμμα;
Απ: Κοιτάξτε να δείτε, οι λόγοι ήταν πολλοί. Ο κυριότερος ήταν οτι υπήρχε μια τόσο μεγάλη δαιμονοποίηση της ΧΑ που ακόμη και οι εν δυνάμει πολιτικοί φίλοι μας ευρέθησαν σε δύσκολη θέση.
Χαρακτηριστικό είναι ότι ευρωβουλευτές της Μαρίν Λεπέν χαιρετούν τους ευρωβουλευτές μας στο ευρωκοινοβούλιο, έχουν άριστες σχέσεις, αλλά από εκεί και πέρα, η Μαρίν Λεπέν επειδή διεκδικεί την ηγεσία της Γαλλίας δεν θέλει να «φορτωθεί» πολιτικά την ΧΑ.
Υπάρχουν σχέσεις με Ιταλούς ευρωβουλευτές, υπάρχουν σχέσεις με Ρώσους εθνικιστές και μάλιστα πρόσφατα οι τρεις ευρωβουλευτές μας μεταξύ των οποίών δύο στρατηγοί, συμμετείχαν σε συνέδριο που έγινε στην Αγία Πετρούπολη προ ημερών και πρέπει να σας πω ότι με επισκέφθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού αλλά δεν του επέτρεψαν να έρθει να με δει ένας διακεκριμένος Ρώσος νομικός, ο οποίος ήταν μάλιστα συνήγορος υπερασπιστής του Μιλόσεβιτς στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, ο οποίος ενδεχομένως να είναι παρών και στη δίκη.   
Ερώτηση: Τα σύμβολα του κόμματος σας έχετε τονίσει επανειλημμένως ότι ανάγονται και προέρχονται από αρχαία ελληνικά σύμβολα τα οποία βέβαια κατά την διάρκεια του 20ουαιώνα χρησιμοποιήθηκαν από συγκεκριμένη αρχικά παράταξη (Εθνικοσοσιαλιστικό κόμμα Γερμανίας) και εν συνεχεία από συγκεκριμένο κράτος (Γερμανία) μια ιδεολογία που προκάλεσε όχι απλά εκατόμβη νεκρών, αλλά τη μεγαλύτερη σφαγή της Ιστορίας. Θέλα να σας ρωτήσω αυτή τη στιγμή .....
Απ: Σύμβολό μας είναι ο μαίανδρος, δεν έχει χρησιμοποιηθεί από κανένα κράτος....
Ερώτηση: Αναφέρομαι στο γαμμάδιον ή σβάστικα.
Απ: Αναφέρεστε σε κάποιες φωτογραφίες προ 30 ετών οι οποίες δεν έχουν ουδεμία πολιτική σχέση με την ΧΑ. Η ΧΑ ξεκίνησε πολιτικά από το 1992 με το 2ο Συνέδριό της.
Όρισε την ιδεολογία της ως Λαϊκό Εθνικισμό και ως σύμβολό της τον μαίανδρο. Από εκεί και πέρα, υπήρχαν και διάφορες επιπόλαιες αναφορές, άρθρα, κείμενα, παραστάσεις, τα οποία δεν μας αντιπροσωπεύουν πολιτικά. Και εν τη αύτη περίπτωση, αυτά έχουν χρονολογηθεί προ 35 ετών.
Και θέλω να τονίσω το εξής: Έχουμε υπουργό εξωτερικών τον κύριο Κοτζιά ο οποίος έχει γράψει βιβλίο για να υμνήσει τον κόκκινο δικτάτορα, τον κομμουνιστή δικτάτορα της Πολωνίας Γιαρουζέλσκι.
Είχαμε τον Παύλο Τσίμα, ο οποίος είναι στο ΣΚΑΪ, ο οποίος όταν είχε πέσει βόμβα Τσερνομπίλ, έλεγε τρώτε άφοβα λαχανικά δεν πρόκειται να πάθετε τίποτα, αρθρογραφώντας στον Ριζοσπάστη.
Μόνο εμείς έχουμε παρελθόν σε αυτήν χώρα; Έχουμε μια εφημερίδα η οποία πλησιάζει τα 1000 φύλλα, έχω γράψει 15 βιβλία. Ας βρούνε μια λέξη, μια φράση όπου να λέμε ότι καλώς η Γερμανία επιτέθηκε στην Ελλάδα, ότι εμείς δεν θα τους πολεμούσαμε, ότι δεν κατέκτησαν την Ελλάδα και όλα αυτά τα πράγματα.
Ερώτηση: Καταδικάζετε τον όποιο ιστορικό αναθεωρητισμό σε αυτό το επίπεδο;
Απ: Βεβαίως και τον καταδικάζω απόλυτα και δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τις εκατοντάδες χιλιάδες των Ελλήνων που ακολουθούν την ΧΑ.
Ερώτηση: Αυτό είναι το πλέον διακριτό γιατί δεν νομίζω ότι οι εκατοντάδες χιλιάδες των Ελλήνων ασπάστηκαν ξαφνικά τη ναζιστική ιδεολογία που κάποτε ορισμένα στελέχη σας στην πρώτη τους πολιτική νιότη είχαν ασπαστεί
Απ: Δεν ήταν καν πολιτική αυτό. Να κάνει κανείς πολιτική με αυτά τα σύμβολα στην Ελλάδα είναι αστείο. Δεν θα είχε καμία επιτυχία. Εμείς το 1992 αποφασίσαμε να κάνουμε πολιτική και γι αυτό το λόγο θέσαμε τον μαίανδρο σαν σύμβολό μας, την ιδεολογία μας ως λαϊκό εθνικό εθνικισμό. Διακηρύξαμε σαφέστατα ότι στηρίζουμε την ελληνική ορθοδοξία με όλες μας τις δυνάμεις.
Από τότε ακόμη τονίσαμε το μεγάλο πρόβλημα που θα αποτελέσει στο μέλλον, οι λαθρομετανάστες.
Ακόμα μιλήσαμε και για την γεωπολιτική στροφή που πρέπει να κάνει η Ελλάδα προς τη μεγάλη κεντρική αυτοκρατορία που είναι η Ρωσία.
Ερώτηση: Τουλάχιστον ως προς αυτό υπάρχει σύγκλιση απόψεων με το κυβερνών κόμμα.
Απ: Δεν ξέρω κατά πόσο είναι ειλικρινείς....θα το δείξει ο χρόνος.
Ερώτηση: Σκοπεύετε να υπάρξει στιγμή συνέδριο του κόμματος;
Απ: Μόλις μας αφήσουν ήσυχους είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε, αλλά όπως γνωρίζετε πολύ καλά, στις 20 Απριλίου γίνεται μια δίκη στην οποία δίνουμε μια μάχη για να αποδείξουμε την αθωότητά μας ότι δεν υπάρχει εγκληματική οργάνωση και όποιος έχει κάνει οτιδήποτε ποινικό να κριθεί από τη δικαιοσύνη.
Ερώτηση: Η εγκληματική οργάνωση προϋποθέτει οπλοστάσιο ή οικονομικό κίνητρο αν δεν κάνω λάθος...
Απ; Δεν υπάρχει τίποτα αυτά. Λέει ένας έγκριτος δικαστικός πρέπει να υπάρχει συγκρότηση. Εμείς δεν κατηγορούμαστε για συγκρότηση. Δηλαδή ότι υπήρχε αυτό το πράγμα και ότι έχουμε κάθετη δομή. Γνωρίζετε κανένα κόμμα που να μην έχει κάθετη δομή;
Ερώτηση: Το οπλοστάσιο της ΧΑ που βρίσκεται τελικά;
Απ: Για να καταλάβετε σε τι ανοησίες βασίζονται αναφέρεται σε επίσημο δικαστικό έγγραφο ότι κατείχαν όπλα που δεν ανευρέθησαν.
Ερώτηση: Σας κατηγορούν ότι έχετε κάποιο οπλοστάσιο με χιλιάδες όπλα.
Απ: Μέσα στη δικογραφία είναι και η έρευνα που έγινε. Είναι ένα από τα παραμύθια κάποιων θλιβερών ψευδομαρτύρων που έλεγαν ότι έχουμε οπλοστάσιο σε μοναστήρια.
Έγιναν έρευνες σε δύο μοναστήρια, σε μία κατοικία, σε μία αποθήκη (κάπου στη Λεωφόρο ΝΑΤΟ στον Ασπρόπυργο νομίζω). Δεν βρέθηκαν πουθενά. Βρέθηκαν κάποια πιστόλια στα σπίτια τα οποία τα είχαμε για την ατομική μας ασφάλεια γιατί ως γνωστόν είμαστε στόχος τρομοκρατών και κάτι κυνηγετικά όπλα. Μάλιστα, εμένα το κυνηγετικό όπλο το οποίο μου βρήκαν ήταν λυμένο και ήταν δίπλα και ο μειωτήρας που κάνει τα πέντε φυσίγγια τρία.
Δεν πήραν τον μειωτήρα, πήραν τα υπόλοιπα και λένε ότι είχα μετασκευάσει το κυνηγετικό όπλο σε πολεμικό. Υπάρχει βέβαια πραγματογνωμοσύνη ειδικού ότι αυτά δεν στέκουν με τίποτα. Και αυτά βέβαια θα κριθούν σε ένα δικαστήριο. Δεν μπορούν να περάσουν έτσι.
Ερώτηση: Και κάποιοι εξακολουθούν μέχρι και σήμερα να πιστεύουν ότι έχετε κρυμμένο οπλοστάσιο.
Απ: Εδώ λένε ότι είχαμε τρία στρατόπεδα εκπαίδευσης. Ένα στη Μαλακάσα, ένα στη Θήβα, ένα στο Λαύριο. Γινότανε κάποιες δραστηριότητες, εκδρομές, διήμερα από κάποιες τοπικές οργανώσεις που κάνανε κάποιες ασκήσεις και αυτό το θεώρησαν στρατόπεδο.
Ερώτηση: Θεωρείτε ότι θα έχετε μία δίκαιη δίκη;
Απ: Θέλω να το πιστεύω αυτό το πράγμα.
Ερώτηση: Αγωνία έχετε;
Απ: Αντιμετωπίζω την κατάσταση με ψυχραιμία και στωικότητα. Γνωρίζω ότι είμαι αθώος. Αυτό δεν μπορεί να μου το αφαιρέσει κανείς κι από εκεί και πέρα θα βαδίσω με πλήρη συνείδηση πως ό,τι έκανα το έκανα για την ιδεολογία μου, για την Πατρίδα και από εκεί και πέρα κάποιοι βρήκαν την ευκαιρία βλέποντας δημοσκοπήσεις που ήταν πολύ δυσάρεστες για τους ίδιους να χτίσουν κατηγορητήρια.
Γιατί με αυτή την δολοφονία εκτός από τον Παύλο Φύσσα δολοφόνησαν και την ΧΑ στη δεδομένη περίπτωση. Δεν είχαμε τα 9,4 % και τα 6,3 % στις δημοσκοπήσεις.
Τότε η ΧΑ χτυπούσε 15% και 16%. Θα χτυπούσε άμεσα τη ΝΔ. Εάν προχωρούσε η ΧΑ χωρίς αυτό το τραγικό περιστατικό για τη ζωή ενός νέου ανθρώπου, αλλά και για την πολιτική μας οντότητα και για την προσωπική μας τύχη, η ΧΑ θα ήταν πολύ πιο ψηλά.
Ο Σαμαράς θα είχε τελειώσει στις Ευρωεκλογές. Θα είχαμε εκλογές το Μάιο, όχι στα τέλη Ιανουαρίου και θα υπήρχε ένα τελείως διαφορετικό πολιτικό σκηνικό. Η ΧΑ θα είχε ξεπεράσει το 10%, θα μπορούσε απενεχοποιημένη από τη σκευωρία και την προπαγάνδα να δώσει τον αγώνα και στο πεζοδρόμιο με ένα διαφορετικό τρόπο και τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά στην Ελλάδα.
Ερώτηση: Ως κόμμα, ποιες πιστεύετε ότι πρέπει να είναι οι πολιτικές πρωτοβουλίες μέσα σε αυτό το πολιτικό περιβάλλον; Αφενός μεν, έχουμε για πρώτη φορά στην εξουσία ένα αριστερό κόμμα αλλά που ακολουθεί μια εθνοκεντρική προοπτική από ότι περίμεναν οι περισσότεροι και από εκεί και πέρα, ποιες πιστεύετε ότι μπορεί να είναι οι πολιτικές πρωτοβουλίες του κόμματος, ενώ εσείς βιώνετε αυτήν την περιπέτεια; Όχι μόνο εσείς, αλλά και τα κορυφαία στελέχη του κόμματος;
Απ: Οι δικές μας πολιτικές πρωτοβουλίες έχουν να κάνουν με την πίεση που θα ασκήσουμε μέσα στα πλαίσια των εργασιών του Κοινοβουλίου προς την κυβέρνηση, ώστε να καταργηθεί πράγματι το μνημόνιο, γιατί δεν έχει καταργηθεί.
Σίγουρα, δεν έχουμε την πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης που ήταν πολιτική πλήρους υποταγής και για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους και οι 100 δόσεις πέρασαν (παρόλο που έλεγαν ότι είναι μονομερής ενέργεια) και τα δύο δις εξασφαλίστηκαν για την ανθρωπιστική βοήθεια και εν τοιαύτη υπάρχει μια κινητικότητα.
Δεν είναι όμως αυτό που θέλουμε εμείς.
Δεν είναι αυτό καταγγελία του μνημονίου.
Αλλά από εκεί και πέρα, δεν είναι αυτό που υπήρχε προηγουμένως.
Εμείς θα συνεχίσουμε να επιμένουμε στην καταγγελία του μνημονίου και στον λογιστικό έλεγχο του χρέους, που δεν μπορεί να γίνει μέσα από την Βουλή.
Aξιέπαινο το προεδρείο της Βουλής που αποφάσισε να κάνει αυτό τον έλεγχο, αλλά δεν πρόκειται να υπάρξει αποτέλεσμα έτσι.
Εδώ χρειάζονται διεθνείς παρατηρητές, να εξετάσουν από που ελήφθησαν τα δάνεια, πού καταναλώθηκαν, ποιοι τα κατανάλωσαν και είναι ο ορισμός του επαχθούς δανείου γιατί το χρέος των 318 δις που επίσης δεν βλέπουμε να γίνεται τίποτα ουσιαστικό για τη μείωσή του είναι μη βιώσιμο. Εμείς επιμένουμε σε αυτό.
Ερώτηση; Πώς βλέπετε το μέλλον της χώρας και πώς βλέπετε το μέλλον του εθνικιστικού κινήματος μέσα στη χώρα έτσι όπως εξελίσσεται όχι μόνο η πολιτική, η οικονομική, η κοινωνική αλλά και η εθνική κρίση πιθανότατα;
Απ: Το μέλλον της Ελλάδος όπως φαίνεται κατά την άποψή μου να εξελίσσεται δεν θα είναι και τόσο ευχάριστο. Θα περάσουμε δύσκολα χρόνια και το χειρότερο είναι ότι αυτά τα δύσκολα χρόνια δεν θα είναι δημιουργικά. Θέλω να πω ότι δεν υπάρχει ένα εθνικό σχέδιο οικονομικής ανάπτυξης ώστε να επιστρέψουμε στη βιομηχανία και στην πρωτογενή παραγωγή, τομείς που μπορούν να φέρουν την οικονομική ανάπτυξη.
Διάβαζα ότι για εισαγωγή κρέατος μόνο δίνουμε 1.100.000.000 ευρώ....και για να μην πλατιάζω....Δεν γίνεται καμιά προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση. Δηλαδή την μείωση των εισαγωγών και την αύξηση των εξαγωγών.
Δεν υπάρχει καμία πρωτοβουλία για επιστροφή των Ελλήνων στην εθνική παραγωγή. Σε ότι αφορά το μέλλον του εθνικιστικού κόμματος πράγματι θα ήταν λαμπρό, και ο Θεός μας ευλόγησε με μια συγκυρία να έχουμε μια άνοδο καταπληκτική.
Φρόντισαν αυτό το μέλλον να το ανακόψουν. Εύχομαι ότι μέσα από την εξέλιξη της δικαστικής μας υπόθεσης, μέσα από την οικονομική κρίση να επανέλθουν τα πράγματα στην εποχή πριν τον Σεπτέμβριο του 2013 και να αρχίσει η ΧΑ να ανεβαίνει.
Ερώτηση: Έχετε κάνει την αυτοκριτική σας ως κόμμα και ως άτομο για τα γεγονότα των τελευταίων 18 μηνών;
Απ: Βεβαίως και την έχω κάνει. Έχω εντοπίσει τα σφάλματά μου. Έχω δει τι θα έπρεπε να είχε γίνει διαφορετικά, αλλά δε νομίζω αυτό θα άλλαζε πολύ τα πράγματα. Είχαν σκοπό από τον Ιανουάριο του 2013 από τη συγκέντρωση στην πλατεία Ρηγίλλης για τα Ίμια όταν 30.000-40.000 εθνικιστών ήταν εκεί, είχαν αποφασίσει κάποιοι σκοτεινοί εγκέφαλοι να τελειώνουν μαζί μας και να φτιάξουν κατηγορητήρια.
Ερώτηση: Από τότε που το κόμμα μπήκε στη Βουλή έχετε κάνει λάθη;
Απ: Βεβαίως και έχουμε κάνει λάθη. Λάθη δεν κάνει μόνο όποιος δεν κάνει τίποτα. Ακόμα και η εικόνα στον Μελιγαλά η οποία δημιούργησε κάποια άσχημα αντανακλαστικά, θα μπορούσαμε να το έχουμε αποφύγει αλλά δεν πιστεύαμε, δεν έφτασε το μυαλό μας ότι επειδή κάποιοι φορέσανε μια ίδια μπλούζα, ότι πήγανε σε ένα μνημόσυνο, ότι αυτό θα το κάνανε εγκληματική οργάνωση και κακούργημα και θα φυλακίσουν ολόκληρη την κοινοβουλευτική ομάδα ενός κόμματος.
Το ξέρετε αυτή τη στιγμή εκτός από τους φυλακισμένους βουλευτές της ΧΑ υπάρχουν πέντε βουλευτές που είναι σε κατ’ οίκον περιορισμό και αυτή τη στιγμή κυκλοφορούν έμποροι ναρκωτικών με την απλή υποχρέωση να δίνουν ένα παρών μία ή δύο φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα;
Ερώτηση: Απλά μιλάω για κάποια γεγονότα που ξένισαν το κοινό, τους ψηφοφόρους, για τα «εγέρθητι», για κάποια επεισόδια.... 
Απ: Και τα «εγέρθητι» ήταν λάθος και το έχει παραδεχθεί και ο ίδιος ο συναγωνιστής ο οποίος έκανε αυτό το πράγμα. Δεν ήταν προσχεδιασμένο το «εγέρθητι». Και ο χαιρετισμός που έκανα στη γιορτή νεολαίας ήταν ένα λάθος, αλλά ήθελα να δείξω ότι δεν είμαι ένοχος για άλλα πράγματα. Ότι μπορούν να με κατηγορήσουν ιδεολογικά, αλλά όχι για πολιτικά, όχι για οικονομικά και όχι για ηθικά.  
Κύριε Γενικέ, σας ευχαριστούμε πάρα πολύ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου