Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

O ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΗΤΑΝ...ΕΛΛΗΝΕΣ

ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΩ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ,ΟΤΙ ΠΟΛΛΟΙ ,ΕΧΟΥΝ ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΕΣ ΤΙΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ,ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ

ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ,ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ.

ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
-----------------------
ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΕΖΗΣΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ,Η ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΥΠΟ ΡΩΜΑΙΚΗΝ ΚΑΤΟΧΗΝ,ΗΤΑΝ ΧΩΡΙΣΜΕΝΗ ΣΕ ΠΕΝΤΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ.ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ Η ΓΑΛΙΛΑΙΑ,ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ Η ΙΟΥΔΑΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΑΥΤΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΛΟΝΤΟ Η ΣΑΜΑΡΕΙΑ,Η ΠΕΡΑΙΑ ΚΑΙ Η ΔΕΚΑΠΟΛΙΣ.


ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ ΥΠΗΡΧΑΝ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ 115 ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ,ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΟΤΙ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝΤΟ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ.ΣΤΙΣΠΟΛΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΙΟΥΔΑΙΟΙ,ΣΥΡΟΙ,ΠΑΛΑΙΣΤΗΝΙΟΙ ΚΑΙ ΑΡΑΒΕΣ.ΟΜΩΣ Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΚΑΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ.
Η ΤΙΒΕΡΑΔΙΑ ΚΑΙ Η ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ ΣΕΠΦΩΡΙΣ (ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ)ΕΙΧΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΤΟ 90%.

ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΝΤΟΝΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΚΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Σ'ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΧΩΡΟ,ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΑ ΚΡΑΤΗ ΤΩΝ ΔΙΑΔΟΧΩΝ ΤΟΥ.

Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΙΧΕ ΑΠΟΙΚΙΣΘΕΙ ΚΑΤΑ ΤΟΝ 13ο ΚΑΙ 12ο ΠΧ ΑΙΩΝΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΡΗΤΕΣ ΣΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑ (ΦΙΛΙΣΤΑΙΟΙ) ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΦΟΙΝΙΚΗ (Η ΟΠΟΙΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΚΑΤΕΚΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΣΗΜΙΤΙΚΑ ΦΥΛΑ) ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΙΩΝΙΚΟ ΦΥΛΟ ΤΩΝ ΣΟΛΥΜΩΝ (Ο ΣΟΛΥΜΟΣ ΗΤΑΝ ΥΙΟΣ ΤΟΥ ΔΙΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΑΛΚΗΝΗΣ)ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ.

Η ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΩΝ ΣΟΛΥΜΩΝ,ΗΤΑΝ ΤΑ ΣΟΛΥΜΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΣΡΑΗΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΘΗΣΑΝ ΣΕ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ.
ΣΤΑ ΣΟΛΥΜΑ  ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΟΛΥΜΩΝ ΥΠΗΡΧΕ ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΗΣ ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΜΕΙΛΙΧΙΟΥ ΔΙΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΟΤΑΝ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΤΕΚΤΙΣΘΕΙΚΑΤΑΚΤΗΣΤΙΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΘΗΚΕ ΚΑΙ  ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΤΙΣΘΗΚΕ Ο ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΣΟΛΩΜΟΝΤΑ. ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΤΕΜΕΝΗ ΤΟΥ ΟΜΑΡ(ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΥΣΟ ΤΡΟΥΛΟ) ΚΑΙ ΑΛ ΑΚΤΣΑ,.

ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ Η ΓΑΛΙΛΑΙΑ ΟΝΟΜΑΖΕΤΟ <ΓΑΛΙΛΑΙΑ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ>ΛΟΓΩ ΕΠΙΚΟΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΦΥΛΩΝ,ΑΣΣΥΡΙΩΝ,ΒΑΒΥΛΩΝΙΩΝ,ΠΕΡΣΩΝ ΚΛΠ.ΠΡΟΕΞΕΧΟΝ ΟΜΩΣ ΣΤΟΙΧΕΙΟΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ.

Η ΤΙΒΕΡΑΔΙΑ ΚΑΙ Η ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ ΣΕΠΦΩΡΙΣ(ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ) ΕΙΧΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΤΟ 90%.


ΓΛΩΣΣΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ
-------------------------------------
ΟΙ ΓΛΩΣΣΕΣ ΠΟΥ ΟΜΙΛΟΥΝΤΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ ΗΤΑΝ ΚΥΡΙΩΣ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ (ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΗ Ή ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΗ) ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝΤΩΣ ,ΓΛΩΣΣΑ, ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΟΠΩΣ ΟΝΟΜΑΖΕΤΟ,Η ΑΡΑΜΑΙΚΗ Η ΟΠΟΙΑ ΗΤΑΝ ΔΙΑΛΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΤΩΝ ΑΣΣΥΡΙΩΝ.
΄
ΣΤΗΝ ΙΟΥΔΑΙΑ ΟΜΙΛΟΥΝΤΟ ΚΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΓΛΩΣΣΕΣ,Η ΔΕ ΕΒΡΑΙΚΗ ΗΤΑΝ ΓΝΩΣΤΗ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟΝ (ΦΑΡΙΣΣΑΙΟΙ) ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΥ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.ΩΣ ΓΡΑΦΗ Η ΕΒΡΑΙΚΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΕ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΕΚΕΙΝΗ ,ΕΝΑ ΕΙΔΟΣ,ΣΦΗΝΟΕΙΔΟΥΣ ΓΡΑΦΗΣ.Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΒΡΑΙΚΗ ΓΡΑΦΗ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΤΟΥ 1ουMX ΑΙΩΝΑ.

ΑΡΑ Η ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ ΠΟΥ ΜΕΤΕΦΡΑΣΘΗΚΕ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΟ 280 ΠΧ,ΑΠΟ 72 ΡΑΒΙΝΟΥΣ,ΚΑΤ'ΕΝΤΟΛΗΝ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΑ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΤΟΥ Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΤΟΛEMAIOY TOY A',ΣΕ ΠΟΙΑ ΓΛΩΣΣΑ ΗΤΑΝ ΓΡΑΜΜΕΝΗ? 'Η ΣΤΗΝ ΕΒΡΑΙΚΗ ΣΦΗΝΟΕΙΔΗ Ή ΣΤΑ ΑΡΑΜΑΙΚΑ.Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΚΔΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΡΑΤΕΣΤΕΡΗ.

ΘΡΗΣΚΕΙΑ
------------------
ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΙΟΥΔΑΙΑΣ ΕΠΙΚΤΡΑΤΟΥΣΕ Η ΕΒΡΑΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥ ΜΩΥΣΕΩΣ.
ΣΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ,Η  ΕΛΛΗΝΙΚΗ 'Η Η ΕΒΡΑΊΚΗ (ΣΕ ΜΙΚΡΟ ΠΟΣΟΣΤΟ)ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΠΟΥ ΤIΣ ΕΙΧΑΝ ΑΠΟΙΚΗΣΕΙ.

ΠΑΙΔΙΚΑ -ΕΦΗΒΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ
-----------------------------------------------------------------

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ (ΠΑΡΑΠΟΙΗΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ) Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΓΕΝΝΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΒΗΘΛΕΕΜ ΤΗΣ ΙΟΥΔΑΙΑΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΡΩΜΑΙΚΗΣ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ. Ο ΙΩΣΗΦ, ΚΑΤΗΓΕΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ,ΟΠΟΤΕ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΝΑΖΑΡΕΤ(ΝΑΖΑΡΑ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ) ΤΗΣ ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ ΟΠΟΥ ΔΙΕΜΕΝΑΝ.ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΠΙΣΤΕΥΩ  ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΕΚΕΙ  ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΠΟΙΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.(ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ ΗΤΑΝ ΕΒΡΑΙΟΙ ΚΑΙ ΕΚΑΝΑΝ ΤΙΣ ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΕΙΣ).

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΑΠΟΚΡΥΦΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΤΟΥ ΘΩΜΑ (ΑΠΟΚΡΥΦΑ ΟΝΟΜΑΣΘΗΣΑΝ ΟΣΑ ΙΕΡΑ ΒΙΒΛΙΑ ΔΕΝ ΣΥΜΠΕΡΙΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΒΙΒΛΟ)ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ,ΟΤΑΝ ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ ΟΚΤΩ ΕΤΩΝ,ΜΕΤΟΙΚΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΚΑΠΕΡΝΑΟΥΜ ΤΗΣ ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΝΕΓΡΑΨΑΝ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΟΔΙΔΑΣΚΑΛΕΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ.ΟΙ ΣΠΟΥΔΕΣ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΕΓΙΝΟΝΤΟ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΚΑΙ ΕΒΑΣΙΖΟΝΤΟ ΣΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΟΜΗΡΟΥ.

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ,Ο ΙΗΣΟΥΣ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 20 ΕΤΩΝ ΜΕΤΕΒΕΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΝΕΚΡΑΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ,ΟΠΟΥ ΔΙΑΒΙΟΥΣΕ Η ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΣΣΑΙΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΕΙΝΕ ΑΡΚΕΤΟ  ΧΡΟΝΟ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ.

ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΙΧΝΗ ΤΟΥ,ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ,ΜΕΧΡΙ ΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΤΩΝ 30 ΕΤΩΝ ,ΟΠΟΤΕ ΕΝΕΦΑΝΙΣΘΕΙ ΣΤΟΝ ΙΟΡΔΑΝΗ ΠΟΤΑΜΟ ΚΑΙ ΕΒΑΠΤΙΣΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΩΑΝΝΗΝ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΕ ΤΗΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΩΣ ΠΕΡΙΞ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΤΙΒΕΡΙΑΔΟΣ ΟΠΟΥ ΠΛΕΙΟΨΗΦΟΥΣΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ.{Η ΒΑΠΤΙΣΗΣ (ΒΥΘΙΣΜΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ) ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΞΑΓΝΙΣΜΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ,ΛΟΥΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΝΕΡΑ ΠΟΤΑΜΩΝ ΚΑΙ ΠΗΓΩΝ}.

ΕΣΣΑΙΟΙ
----------------
ΟΙ ΕΣΣΑΙΟΙ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΕΣ ΑΙΡΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΙΟΥΔΑΙΩΝ.ΟΙ ΔΥΟ ΑΛΛΕΣ ΗΤΑΝ ΤΩΝ ΦΑΡΙΣΑΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΑΔΔΟΥΚΑΙΩΝ.ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΑΡΙΣΑΙΟΥΣ ΔΙΕΦΕΡΟΝ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΤΗΡΟΥΝ ΑΥΣΤΗΡΩΣ ΤΟΝ ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΚΟΝ ΝΟΜΟΝ,ΑΠΟ ΔΕ ΤΟΥΣ ΣΑΔΔΟΥΚΑΙΟΥΣ,ΔΙΟΤΙ ΠΑΡΕΔΕΧΟΝΤΟ ΤΗΝ ΜΕΛΛΟΥΣΑΝ ΖΩΗΝ ΚΑΙ ΖΟΥΣΑΝ ΜΕ ΑΥΤΑΠΑΡΝΗΣΕΙΣ.

ΕΠΙΣΗΣ ΗΤΑΝ ΠΡΟΣΚΕΙΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΟΡΦΙΚΟΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ.
ΖΟΥΣΑΝ ΑΠΟΜΟΝΩΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΡΗΜΟ ΤΟΥ ΚΟΥΜΡΑΝ, ΔΥΤΙΚΑ ΤΗΣ ΝΕΚΡΗΣ ΘΑΛΛΑΣΣΑΣ.ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΕΙΔΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΑΠΟ ΒΟΤΑΝΑ.

Η ΕΝΔΥΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΔΙΕΦΕΡΕ ΑΠΟ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝΤΑΝ ΑΠΟ ΜΑΚΡΥ ΛΕΥΚΟΝ ΧΙΤΩΝΑ,ΟΜΟΙΑΖΟΝΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΟΝ.
ΜΗ ΞΕΧΝΑΜΑΙ ΟΤΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΠΑΝΤΑ ΤΕΤΟΙΟΝ ΧΙΤΩΝΑ ΦΟΡΟΥΣΕ.


ΠΑΝΑΓΙΑ- ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ
---------------------------------------------------
ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ<ΜΑΡΙΑ>ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΑΤΟΝ(ΣΤΑ ΕΒΡΑΙΚΑ ΕΙΝΑΙ <ΜΥΡΙΑΜ>) ΚΑΙ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ<ΜΑΙΡΑ Ή ΜΑΙΡΗ>.
ΣΤΟ ΛΕΞΙΚΟ ΤΟΥ ΗΣΥΧΙΟΥ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΑΙΡΑ Ή ΜΑΙΡΗ,ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΣΤΡΟΝ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΚΥΝΟΣ,ΔΗΛΑΔΗ Ο ΣΕΙΡΙΟΣ.ΤΟ ΡΗΜΑ<ΜΑΙΡΩ>ΣΗΜΑΙΝΕΙ <ΛΑΜΠΩ>.

ΣΤΟ ΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΜΑΙΡΑΣ 'Η ΜΑΙΡΗΣ ,ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΕΥΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΝΟΝΟΣ.
ΣΤΟ ΕΡΓΟ<ΔΙΟΝΥΣΙΑΚΑ>(ΑΠΟΣΠ.443) Ο ΝΟΝΟΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ <ΜΕΤΑ ΣΕΙΡΙΟΝ ΑΣΤΕΡΑ ΜΑΙΡΗΣ ΑΙΘΕΡΟΣ ΕΝΔΟΝ,ΑΓΩ ΕΙΣ ΚΑΙ ΑΣΤΕΡΟΕΝΤΑ ΤΕΛΕΣΣΩ>.

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΙΑ CHRONICON PASCHALE (ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΒΟΝΝΗΣ ΚΑΙ ΒΕΝΕΤΙΑΣ ) ΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΔΩΡΟΘΕΟΥ ΠΟΥ ΕΓΡΑΦΕΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ 2ου ΚΑΙ 3ου ΜΧ ΑΙΩΝΑ,ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ,ΠΛΗΝ ΤΟΥ ΙΟΥΔΑ,ΕΙΧΑΝ ΡΙΖΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ OΠΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥΣ,ΟΙ ΔΕ ΜΗΤΕΡΕΣ ΤΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΝΟΜΑΤΑ.

-ΙΕΡΟΚΛΕΙΑ,ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΙ ΙΑΚΩΒΟΥ.
-ΣΟΦΙΑ,ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΥ.
-ΡΕΑ,ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΘΩΜΑ.
-ΟΥΡΑΝΙΑ,ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ.
-ΕΥΤΥΧΙΑ,ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΤΟΥ ΑΛΦΑΙΟΥ.
-ΧΕΙΡΟΘΕΙΑ,ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΜΑΤΘΑΙΟΥ.
-ΑΜΜΙΑ,ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΣΙΜΩΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΝΑΝΙΤΗ.
-ΣΕΛΗΝΗ,ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΘΑΔΔΑΙΟΥ.
-ΙΩΑΝΝΑ,ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ANΔΡΕΑ.

ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΔΩΡΟΘΕΟΥ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΙΟΥΔΑ.

ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΠΑΤΕΡΕΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ,ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΔΩΡΟΘΕΟΥ,ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΚΟΜΗ ΑΡΧΑΙΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΟΝΟΜΑΣΙΕΣ,ΟΠΩΣ ΔΙΟΦΑΝΗΣ,ΣΩΣΘΕΝΗΣ,ΑΝΔΡΩΝ,ΖΗΝΩΝ ΑΛΦΑΙΟΣ,ΙΩΝΑΣ ΚΑΙ ΖΕΒΕΔΑΙΟΣ (ΕΚ ΤΟΥ ΖΕΥΣ+ΙΔΑΙΟΣ).

ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΙΗΣΟΥΣ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΝΟΜΑ <ΙΑΣΩΝ>(Ο ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ).ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΥΤΗ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΟ  "Α" ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΟ ΣΕ "Η".


ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΙΗΣΟΥ
-------------------------------

Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΟ ΟΤΙ ΔΙΕΞΗΧΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΙΜΝΗ ΤΗΣ ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ,ΟΠΟΥ ΥΠΗΡΧΑΝ ΠΟΛΛΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ.

ΣΤΗΝ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ ΤΗΣ ΙΟΥΔΑΙΑΣ ΜΕΤΕΒΕΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΜΟΝΟ ΦΟΡΕΣ (ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΥΝΕΛΗΦΘΕΙ ΚΑΙ ΕΣΤΑΥΡΩΘΕΙ)ΚΑΙ ΗΡΘΕ ΣΕ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΤΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟΝ ΚΑΙ ΕΝΑΝΤΙΩΘΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΜΩΣΑΙΚΟΝ ΝΟΜΟ.ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ:

1.Ο ΙΗΣΟΥΣ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ ΚΑΙ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΙΟΥΔΑΙΟΥΣ,ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΟΝ <ΠΕΡΙΟΥΣΙΟ>ΛΑΟ ΤΟΥ.
ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙ ΠΡΟΣ ΑΛΛΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΞΙΟΙ.ΛΕΕΙ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ<ΠΟΡΕΥΘΕΝΤΕΣ ΜΑΘΗΤΕΥΣΑΤΕ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΕΘΝΗ>( ΜΑΤΘΑΙΟΥ ΚΗ 19).

2.ΣΤΟΝ ΡΩΜΑΙΟ ΕΚΑΤΟΝΤΑΡΧΟ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΩΝ,ΕΝΩ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΘΝΗ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ.

3.ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΟΝ ΜΩΣΑΙΚΟ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΥΠΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΙΟΥΔΑΙΣΜΟΥ,ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΟΤΙ Ο ΘΕΟΣ ΘΑ ΛΑΤΡΕΥΕΤΑΙ <ΕΝ ΑΛΗΘΕΙΑ>ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΤΥΠΟΙ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ.

4.ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΑΦΕΣΗΣ ΤΩΝ ΑΜΑΡΤΙΩΝ ΕΧΕΙ ΜΟΝΟΝ Ο ΘΕΟΣ,ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΟΥΔΑΙΟΥΣ.Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΟΜΩΣ ΣΥΓΧΩΡΗΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΒΛΑΣΦΗΜΙΑ.ΓΙ'ΑΥΤΟ ΕΙΠΕ<Ο ΥΙΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΣΥΓΧΩΡΕΙ ΤΙΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ> ( ΜΑΤΘ.Η,6).

5.ΣΥΝΕΧΩΣ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙ ΤΟΝ ΜΩΣΑΙΚΟ ΝΟΜΟ,ΜΗ ΤΗΡΩΝΤΑΣ ΤΗΣ ΝΗΣΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΥΟΝΤΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ,ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ
ΕΓΙΝΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΟ.< Ο ΥΙΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΟΣ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ>.

6.ΚΗΡΥΤΤΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ,ΚΑΤΙ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΑΝ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ,ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΕΩΡΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΑΘΑΝΑΤΗ.ΟΙ ΣΑΔΔΟΥΚΑΙΟΙ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΑΝ ΣΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΔΑΧΕΣ ΤΟΥ  ΤΙΣ ΘΕΩΡΟΥΣΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ,ΓΙ'ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΕΓΑΝ<ΕΙΣ ΤΗΝ ΔΙΑΣΠΟΡΑΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΡΕΥΕΣΘΑΙ ΚΑΙ ΔΙΔΑΣΚΕΙΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΑΣ> (ΙΩΑΝ.Ζ,35).
ΟΙ ΕΣΣΑΙΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΙΣΤΕΥΑΝ ΣΤΗΝ ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΕΒΡΑΙΟΣ ΙΩΣΗΠΠΟΣ <ΟΜΟΔΟΞΟΥΝΤΑΣ ΠΑΣΙΝ ΕΛΛΗΝΩΝ>.

7.Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΟΝ ΝΑΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΦΤΙΑΞΕΙ ΠΑΛΙ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΗΜΕΡΕΣ, ΑΠΕΤΕΛΕΣΕ ΤΗΝ ΥΨΙΣΤΗΝ ΥΒΡΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΜΩΣΑΙΚΟ ΝΟΜΟ.

8.Ο ΙΗΣΟΥΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ<Η ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΩΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ>.ΑΥΤΟ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΠΔ,ΑΦΟΥ ΘΕΩΡΟΥΣΑΝ ΣΑΝ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΜΑΣΤΙΓΙΟ ΗΤΑΝ Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ.ΓΙ'ΑΥΤΟ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΕΙΧΑΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.

9.Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΩΣΑΙΚΟ ΝΟΜΟ,ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΩΤΕΡΟ ΠΛΑΣΜΑ ΚΑΙ ΑΝΗΚΕΙ ΠΡΩΤΑ ΣΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΟΝ ΣΥΖΥΓΟ.ΕΝΑΣ ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΤΑΝ ΝΑ ΤΟΝ ΠΛΗΣΙΑΣΕΙ Ή ΝΑ ΑΓΓΙΞΕΙ ΓΥΝΑΙΚΑ ΟΥΤΕ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ.Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΟΜΩΣ ΤΙΣ ΣΥΓΧΩΡΕΙ,ΤΙΣ ΘΕΡΑΠΕΥΕΙ,ΤΙΣ ΣΥΝΑΝΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ.(ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ Η ΜΑΡΙΑ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ ΚΑΙ Η ΜΟΙΧΑΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΙΠΕ <Ο ΑΝΑΜΑΡΤΗΤΟΣ ΠΡΩΤΟΣ ΤΟΝ ΛΙΘΟ ΒΑΛΛΕΤΩ>.

10.O IΗΣΟΥΣ ΕΙΠΕ <ΘΕΟΝ ΟΥΔΕΙΣ ΕΩΡΑΚΕ ΠΩΠΟΤΕ> (ΙΩΑΝ.Α,18).ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ, ΟΥΤΕ Ο ΜΩΥΣΗΣ ΕΙΔΕ ΤΟΝ ΘΕΟ ΣΤΟ ΟΡΟΣ ΣΙΝΑ ,ΟΥΤΕ Ο ΙΑΚΩΒ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΔΗΛΩΝΕΙ <ΕΙΔΟΝ ΓΑΡ ΘΕΟΝ ΠΡΟΣΩΠΟΝ ΠΡΟΣ ΠΡΟΣΩΠΟΝ KAI EΠΑΛΑΙΟΝ MET'AYTOY ΕΩΣ ΠΡΩΙΑΝ>.
ΑΥΤΟ ΣΥΝΑΔΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΙΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΟΝ (ΠΛΑΤΩΝ).

11.Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ <ΜΟΛΥΝΕΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΟΧΙ ΤΟ ΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΟΝ,ΑΛΛΑ ΤΟ ΕΞΕΡΧΟΜΕΝΟΝ>.ΑΥΤΟ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΜΩΣΑΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ ΣΕ <ΚΑΘΑΡΕΣ> ΚΑΙ <ΑΚΑΘΑΡΤΕΣ> ΤΡΟΦΕΣ.

12.Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΤΕΛΩΝΕΣ,ΤΙΣ ΠΟΡΝΕΣ,ΤΟΥΣ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΕΣ,ΝΑ ΤΟΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ,ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ,<ΛΕΓΩ ΗΜΙΝ ΟΤΙ ΟΙ ΤΕΛΩΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΡΝΑΙ ΠΡΟΑΓΟΥΣΙΝ ΥΜΑΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑΝ ΤΟΥ ΘΕΟΥ>. (ΜΑΤΘ.ΚΑ,31-32 ).Ο ΜΩΣΑΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΟΥΣ ΘΕΩΡΕΙ<ΒΔΕΛΥΓΜΑΤΑ>.

13.ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΙΟΥΔΑΙΚΟ ΝΟΜΟ,ΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ,ΤΙΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΑΓΩΓΗ ΔΑΙΜΟΝΙΩΝ (<ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΧΑΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΑΡΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ ΔΙΑ ΤΗΣ ΜΑΓΕΙΑΣ>),ΤΑ ΠΡΑΤΤΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ Ο ΙΗΣΟΥΣ.

14.Ο ΜΩΣΑΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΠΡΟΣΤΑΖΕΙ<ΑΓΑΠΗΣΕΙΣ ΤΟΝ ΠΛΗΣΙΟΝ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΙΣΗΣΕΙΣ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΣΟΥ> ΚΑΙ <ΟΦΘΑΛΜΟΝ ΑΝΤΙ ΟΦΘΑΛΜΟΥ>.
Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΤΙΤΑΣΣΕΙ ΣΤΗ ΡΗΣΗ ΑΥΤΗ ΤΟ <ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΥΜΩΝ>.

15.ΟΤΑΝ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΙΟΥΔΑΙΟΥΣ,ΔΙΑΧΩΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ,ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΑΓΩΓΗΝ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ.ΟΤΑΝ ΕΠΙΣΗΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΒΡΑΑΜ,ΣΤΟΝ ΜΩΣΑΙΚΟ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΤΟΜΗ,ΛΕΕΙ<ΥΜΙΝ> (ΔΗΛ.ΣΕ <ΕΣΑΣ>) ΚΑΙ ΟΧΙ <ΗΜΙΝ> (ΔΗΛ.ΣΕ ΕΜΑΣ) ( ΙΩΑΝ.ΣΤ 32,36,58-Ζ 19,22-Η 17,32,41,46,47-Ι 1,27,ΜΑΤΘ.Ε 20).

17.ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΩΣ<ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΕΧΙΔΝΩΝ>ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ,ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΠΔ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΕΡΙΟΥΣΙΟΣ ΛΑΟΣ <ΛΑΟΣ ΕΚΛΕΚΤΟΣ ΕΙΣ ΕΜΕ ΕΞ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ ΤΟΥ ΘΕΟΥ> (ΕΞΟΔΟΣ 19,6-6)ΚΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΟΘΕΙ<Η ΗΓΕΜΟΝΙΑ ΕΠΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΗΣ ΓΗΣ>(ΔΕΥΤΕΡΟΝΟΜΙΟΝ 28.1)ΚΑΙ ΠΡΟΦΗΤΕΥΕΙ ΟΤΙ <ΑΡΘΗΣΕΤΑΙ ΑΦ' ΥΜΩΝ Η ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΔΟΘΗΣΕΤΑΙ ΕΘΝΕΙ ΠΟΙΟΥΝΤΙ ΤΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ ΑΥΤΗΣ>(ΜΑΤΘ.ΚΑ 43).

18.ΣΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΛΕΕΙ<ΥΜΕΙΣ ΕΚ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ ΕΣΤΕ ΚΑΙ ΤΑΣ ΕΠΙΘΥΜΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΥΜΩΝ,ΘΕΛΕΤΕ ΠΟΙΕΙΝ,ΕΚΕΙΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΟΣ ΗΝ ΑΠ'ΑΡΧΗΣ>(ΙΩΑΝ.Η 42-44).(ΕΝΝΟΕΙ ΒΕΒΑΙΑ ΤΟΝ ΓΙΑΧΒΕ).

19.ΔΕΝ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΜΩΣΑΙΚΟ ΤΥΠΙΚΟ,ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ,Ο ΙΟΥΔΑΙΟΣ ΑΝΤΡΑΣ ΕΠΡΕΠΕ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΤΩΝ ΤΡΙΑΝΤΑ ΕΤΩΝ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΑΝΤΡΕΥΤΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΠΑΙΔΙΑ.

20.ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ<ΕΙΜΑΙ ΥΙΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥ ΔΑΥΙΔ>(ΜΑΤΘ.ΚΒ 44,ΛΟΥΚ.Κ 41-46,ΙΩΑΝ.Η 14,19).

21.Ο ΑΖΥΜΟΣ ΑΡΤΟΣ,ΤΑ ΠΙΚΡΑ ΧΟΡΤΑ,ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΤΟΥ ΑΡΝΙΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ ΚΟΥΠΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟΥ ΔΕΙΠΝΟΥ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ,ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΔΕΙΠΝΟ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ.ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ,ΤΟΥΣ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΨΩΜΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΣΥΜΒΟΛΙΖΟΥΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΑΡΚΑ ΤΟΥ,ΠΡΑΓΜΑ ΒΛΑΣΦΗΜΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΟΥΔΑΙΣΜΟ,ΑΛΛΑ ΕΝΤΕΛΩΣ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΟ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

22,ΣΤΗΝ ΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΤΩΝ ΙΟΥΔΑΙΩΝ ΟΤΙ ΣΩΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ ΣΤΗΝ ΕΡΗΜΟ ΜΕ ΤΟ <ΜΑΝΑ ΕΞ ΟΥΡΑΝΟΥ>ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΘΕΟΣ,Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΤΙΤΑΣΣΕΙ ΤΗΝ ΕΞΗΣ ΔΗΛΩΣΗ<ΟΥΤΟΣ ΕΣΤΙΝ Ο ΑΡΤΟΣ Ο ΕΞ ΟΥΡΑΝΟΥ ΚΑΤΑΒΑΣ,ΟΥ ΚΑΘΩΣ ΕΦΑΓΟΝ ΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΥΜΩΝ ΑΠΕΘΑΝΟΝ.ΕΓΩ ΕΙΜΙ Ο ΑΡΤΟΣ Ο ΖΩΝ,ΕΚ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ ΚΑΤΑΒΑΣ.ΕΑΝ ΤΙΣ ΦΑΓΗ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ ΤΟΥ ΑΡΤΟΥ,ΖΗΣΕΤΑΙ ΕΙΣ ΤΟΝ ΑΙΩΝΑ>(ΙΩΑΝ.ΣΤ 47-51).ΤΟΝ ΑΡΤΟ ΤΗΣ ΠΔ ΤΟΝ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑ ΜΕ ΕΝΑ ΝΕΟ ΠΟΥ ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ.ΑΥΤΟ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΗ ΘΕΟΦΑΓΙΑ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ,ΠΡΑΓΜΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΟΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.Ο ΑΡΤΟΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΠΤΑΖΥΜΟΝ ΑΡΤΟ ΠΟΥ ΠΡΟΣΕΦΕΡΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΤΟΥΣ.(ΗΡΟΔΟΤΟΣ Α,ΠΛΑΤΩΝ <ΠΟΛΙΤΕΙΑ>Γ 404,Ε 405)ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΑΖΥΜΟΣ ΑΡΤΟΣ ΤΩΝ ΙΟΥΔΑΙΩΝ.

23,ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΩΣ ΨΕΥΔΗ ΤΗΝ ΙΟΥΔΑΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΑΛΗΘΙΝΟ ΘΕΟ.(ΙΩΑΝ.ΣΤ32-67,Ζ28-29,Η14,19).

24.ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΟΥ ΜΕ ΦΩΤΙΑ ΕΞ ΟΥΡΑΝΟΥ,ΟΠΩΣ Ο ΗΛΙΑΣ,ΑΠΑΝΤΗΣΕ.<ΟΥΚ ΟΙΔΑΤΕ(ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ)ΠΟΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΕΣΤΕ ΥΜΕΙΣ.Ο ΥΙΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΟΥΚ ΗΛΘΕΝ ΨΥΧΑΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΑΠΩΛΕΣΑΙ,ΑΛΛΑ ΣΩΣΑΙ>(ΛΟΥΚ.Θ 54-56).

25.OI ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΙΟΥΔΑΙΟΙ ΔΕΝ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΩΣ ΙΟΥΔΑΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΕΩΡΟΥΝ ΣΑΜΑΡΕΙΤΗ Ή ΦΙΛΙΣΤΑΙΟ.(ΙΩΑΝ.Ζ19-35,41-43,52,Η 48-ΙΟΡΔΑΙΚΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ(ΑΠΟΚΡΥΦΟ) ΛΘ 8-11 ΚΑΙ 29π2).

26.Η ΣΑΜΑΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΗΤΑΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΚΑΙ ΜΙΣΗΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ.Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΟΜΩΣ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΚΑΛΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ.

27.ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΛΕΓΕΙ.<ΥΜΕΙΣ ΔΕ ΝΑ ΜΗ ΟΝΟΜΑΣΘΕΙΤΕ ΡΑΒΙΝΟΙ>(ΜΑΤΘ.ΚΓ 7)

28.ΤΕΛΙΚΑ ΣΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΔΙΑΧΩΡΙΖΕΙ ΠΕΝΗΝΤΑ ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.

Η ΖΩΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΔΕΝ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΣΕ ΤΙΠΟΤΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΤΩΝ ΙΟΥΔΑΙΩΝ ΠΡΟΦΗΤΩΝ,ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΖΟΥΣΑΝ ΑΣΚΗΤΙΚΑ,ΗΤΑΝ ΤΡΑΧΕΙΣ,ΑΓΡΙΟΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΒΑΣΑΝΙΖΟΝΤΟ.Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΓΑΠΑ ΤΗΝ ΦΥΣΗ,ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ,ΣΥΝΑΝΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ,ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΕ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ,ΓΑΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΟΥ ΘΑΥΜΑ ΣΤΟΝ ΓΑΜΟ ΤΗΣ ΚΑΝΑ(ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΗ)ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΣΕ ΚΡΑΣΙ,ΓΕΓΟΝΟΣ ΥΒΡΙΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΟΥΔΑΙΟΥΣ,ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΟΝΥΣΙΑΚΗ ΛΑΤΡΕΙΑ.

ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΠΟΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΒΡΑΙΟΣ,ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΚΟΥΡΑΖΩ.ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ,ΑΛΛΑ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΙΖΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΙΟΥΔΑΙΟΣ !!!

ΔΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΑΥΡΩΣΗ
-----------------------------------
ΟΤΑΝ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΠΡΟΣΗΧΘΕΙ ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΙΟ ΠΙΛΑΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΣΘΕΙ,ΑΥΤΟΣ ΑΦΟΥ ΤΟΝ ΑΚΟΥΣΕ ΤΟΝ ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΤΟΝ ΤΕΤΡΑΡΧΗ(ΒΑΣΙΛΕΑ ΚΑΤ'ΑΛΛΟΥΣ) ΤΗΣ ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ ,ΣΤΟΝ ΗΡΩΔΗ ΑΝΤΥΠΑ,ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΔΙΚΑΣΕΙ,ΚΑΘΟΣΟΝ Ο ΠΟΝΤΙΟΣ ΠΙΛΑΤΟΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΟΥΔΑΙΟΥΣ ΕΙΧΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ,ΒΑΣΕΙ ΤΗΣ ΡΩΜΑΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ.ΒΕΒΑΙΑ Ο ΗΡΩΔΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΛΑΧΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΟΒΑΡΟ ΑΥΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ,ΤΟΝ ΕΣΤΕΙΛΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΠΙΣΩ ΣΤΟΝ ΠΙΛΑΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΔΙΚΑΣΕΙ.

ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΑΙΧΤΙΚΗ ΕΠΙΓΡΑΦΗ ΠΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΡΩΜΑΙΟΥΣ ΕΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΤΟΥ <ΙΗΣΟΥΣ ΝΑΖΩΡΑΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΥΣ  ΙΟΥΔΑΙΩΝ> ΓΡΑΜΜΕΝΗ ΣΤΑ ΛΑΤΙΝΙΚΑ,ΣΤΑ ΕΒΡΑΙΚΑ (ΑΡΑΜΑΙΚΑ) ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ.ΑΥΤΟ ΕΣΥΝΗΘΕΙΖΕΤΟ ΣΤΙΣ ΣΤΑΥΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΡΩΜΑΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ,ΣΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΛΑΤΙΝΙΚΑ,ΣΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΠΟΥ ΓΙΝΟΤΑΝ Η ΣΤΑΥΡΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ.

ΠΡΙΝ ΕΚΠΝΕΥΣΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΠΕ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ <ΗΛΙ ΗΛΙ ΛΑΜΑ ΣΑΒΑΧΘΑΝΗ> ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΙ ΜΕΝ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑΝ ΝΑ ΤΟ ΕΡΜΗΝΕΥΣΟΥΝ,ΤΑ ΔΕ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟ ΕΡΜΗΝΕΥΟΥΝ<ΚΥΡΙΕ ΚΥΡΙΕ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΕΓΚΑΤΕΛΗΨΕΣ> ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΑΡΑΜΑΙΚΑ(ΜΑΛΛΟΝ ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ).

ΣΥΜΦΩΝΑ ΟΜΩΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ,Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΠΕ ΤΗΝ ΦΡΑΣΗ <ΗΛΙ ΗΛΙ ΛΑΜΑ ΣΑΒΑΪ ΧΘΟΝΙΟΙ>,Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΑΤΗ ΚΑΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ <ΣΕ ΣΕΝΑ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΨΗΛΑ(ΔΙΣ)ΜΕ ΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΟΥ,ΜΕ ΧΑΡΑ,ΘΕΟΙ>.

ΗΛΙ=ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΨΗΛΑ-ΗΛΙΟΣ-ΠΑΤΕΡΑΣ
ΛΑΜΑ=Η ΘΕΛΗΣΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ.
ΣΑΒΑΙ,ΕΙΝΑΙ ΛΕΞΗ ΤΩΝ ΒΑΚΧΙΚΩΝ ΤΕΛΕΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΝΕΤΟ Η ΧΑΡΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΙΟΝΥΣΟ.
ΧΘΟΝΙΟΙ,ΕΤΣΙ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΘΕΟΙ.


ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
--------------------------------------
ΣΤΟ ΚΑΤΑ ΙΩΑΝΝΗΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ,ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΪΩΝ ΟΠΩΣ ΛΕΓΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ,ΟΤΑΝ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΠΗΓΕ ΣΤΟ ΝΑΟ ΚΑΙ ΠΕΤΑΞΕ ΕΞΩ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΑΚΛΥΣΕΙ,ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΘΗΚΑΝ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟ ΚΑΙ ΑΝΔΡΕΑ ΔΥΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΖΗΤΗΣΑΝ ΝΑ ΙΔΟΥΝ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ.ΟΤΑΝ ΤΟΥ ΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΑΝ, Ο ΙΗΣΟΥΣ ΕΙΠΕ <ΕΛΗΛΥΘΕΝ Η ΩΡΑ ΙΝΑ ΔΟΞΑΣΘΕΙ Ο ΥΙΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ>.ΑΥΤΟ ΜΟΝΟΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΝ.

ΤΟ 1974 Ο ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Ε.ΠΡΟΚΟΣ ΕΡΕΥΝΩΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ,ΩΣ ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΟΣ ΞΕΝΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ,ΑΝΕΚΑΛΥΨΕ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΠΟΥ ΦΥΛΑΣΣΕΤΑΙ ΕΚΕΙ,ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΦΡΑΣΕΩΣ,Η ΟΠΟΙΑ ΟΜΩΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΛΗΦΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ, (ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΦΕΡΕ).ΤΟ ΠΙΘΑΝΟΤΕΡΟΝ ΤΗΝ ΑΦΗΡΕΣΕ Ο ΙΟΥΔΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ,ΕΥΣΕΒΕΙΟΣ.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΚΑΙ ΛΕΓΕΙ.
<...ΜΟΝΗ ΓΑΡ Η ΕΛΛΑΣ ΑΨΕΥΔΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟΓΟΝΕΙ,ΦΥΤΟΝ ΟΥΡΑΝΙΟΝ ΚΑΙ ΒΛΑΣΤΗΜΑ ΘΕΙΟΝ,ΗΚΡΙΒΩΜΕΝΟΝ,ΛΟΓΙΣΜΟΝ ΑΠΟΤΙΚΤΟΥΣΑ ΟΙΚΕΙΟΥΜΕΝΟΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗΝ.ΑΜΗΝ ΑΜΗΝ ΛΕΓΩ ΥΜΙΝ,ΕΑΝ ΜΗ Ο ΚΟΚΚΟΣ ΤΟΥ ΣΙΤΟΥ ΠΕΣΩΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΓΗΝ ΑΠΟΘΑΝΗ,ΑΥΤΟΣ ΜΟΝΟΝ ΜΕΝΕΙ.ΕΑΝ ΔΕΝ ΑΠΟΘΑΝΗ ΠΟΛΥ ΚΑΡΠΟΝ ΦΕΡΕΙ>.(ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΝ ΙΩΑΝΝΟΥ 12,20 ΠΡΟ Α' ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ).

Η ΦΡΑΣΗ <Η ΕΛΛΑΣ ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟΓΟΝΕΙ> ΕΡΜΗΝΕΥΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΑΣ ΕΧΕΙ ΓΟΝΟΥΣ ΑΠΟ ΚΑΝΟΝΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ,ΟΧΙ ΔΗΛ.ΑΠΟ ΤΕΧΝΙΤΗ ΓΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ.ΣΑΣ ΛΕΕΙ ΚΑΤΙ ΑΥΤΟ ?


ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ
-----------------------------
ΠΟΛΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΗΜΕΡΑ,ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ.ΜΕΓΑ ΣΦΑΛΜΑ.Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΕΙΝΑΙ <ΟΣΤΙΣ ΘΕΛΕΙ ΟΠΙΣΩ ΜΟΥ ΕΛΘΕΙΝ> ΔΗΛΑΔΗ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΕ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥ.ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΕΙΠΕ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΒΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ Σ'ΑΥΤΟΝ.

Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ,Ο ΟΠΟΙΟΣ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ.ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΤΑΡΣΟ ΤΗΣ ΚΙΛΙΚΙΑΣ(ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΗ)ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ 5-15 ΜΧ.ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΙΟΥΔΑΙΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΥΛΗ ΤΟΥ ΒΕΝΙΑΜΙΝ.Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΡΩΜΑΙΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ,ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΜΕ ΕΠΙΦΑΝΕΙΣ ΡΩΜΑΙΟΥΣ.
ΣΤΗΝ ΤΑΡΣΟ ΕΔΙΔΑΧΘΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΗΡΘΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΗΝ ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕΤΕΒΕΙ ΣΤΗΝ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ ΚΑΙ ΕΜΑΘΗΤΕΥΣΕ ΣΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΣΘΕΙ ΡΑΒΒΙΝΟΣ (ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΣ).ΛΟΓΩ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΕΙΧΕ ΥΨΗΛΕΣ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΑΡΙΣΑΙΟΥΣ.ΤΟ ΑΡΧΙΚΟ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑ ΗΤΑΝ ΣΑΟΥΛ.
ΕΓΙΝΕ ΜΕΓΑΛΟΣ ΔΙΩΚΤΗΣ ΤΩΝ ΟΠΑΔΩΝ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΜΕΧΡΙ, ΟΠΩΣ ΛΕΓΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΤΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΙΠΕ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ <ΣΑΟΥΛ ΣΑΟΥΛ ΤΙ ΜΕ ΔΙΩΚΕΙΣ>.ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΕΓΙΝΕ ΕΝΘΕΡΜΟΣ ΟΠΑΔΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΚΗΡΥΞΕ ΤΗΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΣΕ Μ.ΑΣΙΑ,ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΡΩΜΗ.

ΑΠ'ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΦΑΡΙΣΑΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΡΩΜΑΙΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΟΠΩΣ ΕΙΠΑΜΕ ΕΙΧΕ ΕΠΙΦΑΝΕΙΣ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΕΙΣ.
ΟΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΟΠΑΔΩΝ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ,ΔΕΝ ΑΦΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΕΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΧΑΜΕΝΗ.ΑΠΕΦΑΣΙΣΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΜΙΑ ΝΕΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΟΜΕΝΟΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ,ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΓΝΩΣΤΟΙ ΑΝΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΩΤΕΡΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ,ΠΟΥ ΑΠΟ ΑΡΧΑΙΟΤΑΤΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΕΜΠΟΔΙΟ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ.

ΠΡΟΕΒΗΣΑΝ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΗ ΤΩΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΩΝ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΙΟΥΔΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΕΠΙΣΚΟΠΩΝ,ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΩΣ <ΕΒΡΑΙΟ> ΚΑΙ ΟΤΙ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΤΟΥ ΔΑΥΙΔ.ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΣΑΡΑΝΤΑ ΔΥΟ (42) ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΑ ΕΚ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΔΑΥΙΔ.ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΒΕΒΑΙΑ ΟΤΙ ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΤΟΥ ΙΩΣΗΦ ΠΡΟΗΡΧΕΤΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΑΥΙΔ !!
ΚΑΙ ΕΔΩ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΔΥΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ.

1.Ο ΙΗΣΟΥΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΚ ΣΠΕΡΜΑΤΟΣ ΙΩΣΗΦ,ΚΑΘ'ΟΣΟΝ Ο ΙΩΣΗΦ ΗΤΑΝ ΑΠΛΟΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΗΣ.ΠΩΣ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΕΚ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΙΩΣΗΦ ?

2.ΠΩΣ ΕΥΡΕΘΗΣΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ? ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΠΟΙΟΙ ΧΙΛΙΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΗΞΕΡΑΝ ΠΕΡΙ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΕΓΡΑΦΑΝ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΟΥ ?ΕΔΩ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΟΣΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΑ,ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΚΑΛΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΠΑΠΠΟΥ ΜΑΣ !!ΟΤΑΝ ΒΕΒΑΙΑ ΡΩΤΗΣΕΙΣ ΙΕΡΩΜΕΝΟ ΓΙ'ΑΥΤΟ, Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ: <ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΠΝΕΥΣΤΑ>!!

ΟΤΑΝ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΕΓΙΝΕ ΕΠΙΣΗΜΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥ ΡΩΜΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ,ΟΙ ΙΟΥΔΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ ΕΠΗΡΕΑΣΑΝ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΑΛΛΟΦΥΛΟΥΣ ΙΣΠΑΝΟΡΩΜΑΙΟΥΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΕΣ ΘΕΟΔΟΣΙΟ ΤΟΝ ΜΕΓΑ ΚΑΙ ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΟ ΚΑΙ ΕΠΕΒΑΛΑΝ ΜΕ THN EΞΟΥΣΙΑΝ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΤΡΟΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟ.

ΙΔΙΩΣ Ο ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙΝΟΣ ΠΟΥ ΑΝΕΛΑΒΕ ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΤΟΝ ΖΗΛΟ ΤΗΝ ΙΟΥΔΑΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΨΗΣ ΟΤΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΗΠΑΡΞΟΥΝ.

ΠΥΡ ΚΑΙ ΣΙΔΗΡΟΣ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΝΑΟΥΣ,ΤΑ ΑΓΑΛΜΑΤΑ,ΤΑ ΚΛΑΣΣΙΚΑ ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ.ΜΕ ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΩΝ ΗΓΕΜΟΝΩΝ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΠΟΛΛΩΝ ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΑΡΧΙΕΡΕΩΝ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ .ΟΙ ΝΕΟΠΡΟΣΥΛΗΤΟΙ <ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ>,ΣΥΝΤΡΙΒΟΥΝ ΜΝΗΜΕΙΑ,ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΕΡΓΑ ΤΕΧΝΗΣ,ΚΑΙΝΕ ΤΙΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΡΙΧΝΟΥΝ ΣΤΟ ΧΥΤΗΡΙΟ ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΑ ΧΡΥΣΑ ΚΑΙ ΧΑΛΚΙΝΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΜΑΤΑ.

Η ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΠΑΝΤΟΥ ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΙΚΟ ΕΝΣΤΕΡΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΩΝ,ΑΛΛΑ ΜΕ ΒΙΑΙΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ,ΜΕ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΩΜΟΤΗΤΕΣ,ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΠΟΤΡΟΠΑΙΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΡΩΜΑΙΚΕΣ ΚΑΚΟΥΡΓΙΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ.

Η ΝΕΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΒΡΙΣΚΕΙ ΘΕΡΜΗ ΑΠΗΧΗΣΗ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΣΤΙΚΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟ.ΠΟΛΛΟΙ ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΠΙΣΤΟΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΤΟΥΣ,ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΥΠΟΣΤΟΥΝ ΤΟΝ ΒΙΑΙΟ ΠΡΟΣΗΛΥΤΙΣΜΟ ΤΩΝ <ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ> ΕΠΙΔΡΟΜΕΩΝ.ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΣΠΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΒΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ.ΟΣΟΙ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΡΙΠΤΟΝΤΑΙ ΩΣ ΕΠΙ ΤΟ ΠΛΕΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΥΡΑ Ή ΣΦΑΓΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΕ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΩΝ,ΔΗΜΕΥΟΝΤΑΙ.

Ο ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΒΑΣΙΛΙΑ ΤΩΝ ΒΗΣΙΓΟΤΘΩΝ ΑΛΑΡΙΧΟ,ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΙ ΛΕΗΛΑΤΗΣΕΙ ΤΗ ΡΩΜΗ,ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ ΚΑΙ ΣΙΔΗΡΟΥ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ ΧΩΡΟΝ,ΝΑ ΣΦΑΞΕΙ ΤΟΥΣ ΔΗΘΕΝ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΕΙ ΝΑΟΥΣ,ΒΩΜΟΥΣ, ΑΓΑΛΜΑΤΑ, ΜΕ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟΝ <ΕΙΣ ΕΔΑΦΟΣ ΦΕΡΕΙΝ>.

ΙΟΥΔΑΙΟΙ,ΑΣΙΑΤΕΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ ΒΑΡΒΑΡΟΙ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΠΟΥ ΑΣΠΑΣΘΗΣΑΝ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ,ΠΑΡΑΜΕΡΙΣΑΝ ΤΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ,ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΛΕΣΘΗΣΑΝ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΓΙΑΧΒΕ(ΠΟΥ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΕΙΧΕ ΑΠΟΡΡΙΨΕΙ),ΟΠΩΣ ΑΥΤΑ ΑΠΟΤΥΠΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ.

ΜΕ ΤΙΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΟΔΟΥΣ ,ΟΙ ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΛΕΙΣΤΟΝ ΙΟΥΔΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ,ΕΠΕΒΑΛΑΝ ΤΑ ΓΕΜΑΤΑ ΜΙΣΟΣ,ΣΚΑΝΔΑΛΑ,ΟΡΓΙΑ,ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ, ΚΛΠ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ ΩΣ ΙΕΡΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ,ΜΟΝΟΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΟΛΗ Η ΟΙΚΟΥΜΕΝΗ ΤΟΝ <ΠΕΡΙΟΥΣΙΟΝ ΛΑΟ ΤΟΥ ΓΙΑΧΒΕ>.

ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΑΥΤΑ.ΥΠΗΡΧΑΝ ΤΑ ΓΡΑΠΤΑ ΤΩΝ ΔΕΚΑ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΣΙΒΥΛΛΩΝ (ΜΑΝΤΕΙΣΕΣ) ΠΟΥ ΑΠΟ ΑΡΧΑΙΟΤΑΤΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΦΗΤΕΥΣΕΙ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΕΛΕΥΣΕΩΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ.EΠΙΣΗΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΟΦΟΙ ΟΡΦΕΑΣ,ΠΥΘΑΓΟΡΑ,ΣΩΚΡΑΤΗΣ ,ΠΛΑΤΩΝ,ΚΛΠ ,ΕΙΧΑΝ ΜΙΛΗΣΕΙ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΘΕΟΥ (ΟΧΙ ΤΟΥ ΓΙΑΧΒΕ ΒΕΒΑΙΩΣ ΟΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΗΡΘΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΣΤΕΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΟΦΕΩΣ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΥΠΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΚΡΟΝΟΥ).

ΠΡΩΤΟΣ ΒΕΒΑΙΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΠΟΥ ΜΙΛΗΣΕ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΤΡΙΑΔΙΚΟΥ ΘΕΟΥ,ΗΤΑΝ Ο ΜΕΓΑΣ ΟΡΦΕΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΣ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ ΚΑΙ ΙΑΤΡΟΣ,Ο ΕΡΜΗΣ Ο ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ,ΑΝΤΙΒΑΣΙΛΕΥΣ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ, 10000 ΧΡΟΝΙΑ ΠΧ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΓΡΑΨΕ ΣΑΡΑΝΤΑ ΔΥΟ (42) ΒΙΒΙΑ,ΑΠΟ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΤΑ ΕΞΙ ΕΙΝΑΙ ΙΑΤΡΙΚΑ,ΣΤΗΝ ΤΟΤΕ ΣΦΗΝΟΕΙΔΗ ΓΡΑΦΗ.ΑΥΤΑ ΜΕΤΑΦΡΑΣΘΗΣΑΝ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΟ 280 ΠΧ ΕΠΙ ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΥ,ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΕΡΕΑ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ ΜΑΝΕΘΩΝ.

ΑΥΤΑ ΒΡΗΚΕ Ο ΜΩΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΤΕΓΡΑΨΕ(ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΤΑ ΕΓΡΑΨΕ ΑΥΤΟΣ ΟΠΩΣ ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ).ΙΔΙΩΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΠΔ <ΓΕΝΝΕΣΙΣ> ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΤΟ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΕΡΜΗ.

ΓΙΑΤΙ ΟΜΩΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΔΙΔΑΧΘΗΚΑΜΕ,ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΥΨΙΣΤΩΝ ΑΥΤΩΝ ΑΝΔΡΩΝ (ΟΡΦΕΑ,ΕΡΜΗ) ? ΜΗΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΥΣ...ΓΝΩΣΤΟΥΣ..ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ..ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΦΕΡΕ ?

ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΜΑΣ ΕΛΕΓΑΝ<ΠΙΣΤΕΥΕ ΚΑΙ ΜΗ ΕΡΕΥΝΑ > ? ΣΙΓΟΥΡΑ ΦΟΒΟΝΤΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΛΑΜΠΕ ΤΟΤΕ Η ΑΛΗΘΕΙΑ !!! ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ,ΑΛΛΑ ΕΡΕΥΝΟΥΜΕ !!!

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΙΝΑΙ,ΟΤΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟ ΚΥΡΗΞΕ,ΔΕΝ ΗΤΑΝ Ο ΥΠΑΙΤΙΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.
ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΗΚΑΝ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ,ΤΟΝ ΕΚΑΝΑΝ ΕΒΡΑΙΟ, ΟΤΑΝ ΠΛΕΟΝ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΦΕΡΕ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ,ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΧΘΟΥΝΕ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗ ΩΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΟΣ ΛΑΟΣ.


MHNYMATA OΛΥΜΠΙΩΝ ΠΕΡΙ ΧΡΙΣΤΟΥ
---------------------------------------------------------------
ΕΝΣΑΡΚΩΜΕΝΟΣ ΑΝΔΡΟΜΕΔΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΣ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΟΝΟΜΑΣΑΤΕ ΙΗΣΟΥ.ΟΥΤΟΣ ΗΤΟ ΠΥΡΗΝ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ ΠΟΥ ΑΛΛΟΤΕ ΔΙΑΧΩΡΙΖΕΤΑΙΑΠΟ ΤΟ ΟΛΟΝ ΦΩΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΤΕ ΕΝΩΝΕΤΑΙ.ΕΙΝΑΙ ΦΑΙΔΡΟΤΑΤΟΝ ΨΕΥΔΟΣ ΝΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΣ-ΙΗΣΟΥΣ ΗΤΟ ΥΙΟΣ ΤΟΥ ΓΙΑΧΒΕ.ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ.ΑΥΤΟ ΥΠΗΡΞΕ ΕΡΓΟ ΤΩΝ ΙΟΥΔΑΙΩΝ.Ο ΓΙΑΧΒΕ,ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΑΠΟΚΑΛΕΙΤΕ,ΗΤΟ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΙΛΙΕΤΗΡΙΔΩΝ.ΑΙΜΟΔΙΨΗΣ ΚΑΙ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΣ ΛΑΟΠΛΑΝΟΣ.

Ο ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΣ-ΙΗΣΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΡΧΙΚΟΝ,ΑΙΩΝΙΟΝ "Ε".ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΤΕΣΣΕΡΑ(4) ΕΤΗ ΠΡΙΝ ΑΡΧΙΣΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΑΡΙΘΜΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΗΣ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ ΤΟΥ.

ΣΤΑΥΡΩΘΗΚΕ ΤΗΝ 17η ΤΟΥ ΜΗΝΟΣ ΜΑΡΤΙΟΥ ΜΕ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΟΝΟΜΑΣΙΑ,ΟΤΑΝ ΕΓΙΝΕ 33ων ΕΤΩΝ.

ΤΟ ΟΛΟΝ ΦΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ.ΟΙ ΜΟΡΦΕΣ ΤΟΥ,ΔΙΑΦΟΡΕΣ.Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΑΣΤΕΙΡΕΥΤΗ.Η ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΤΟΥ.

ΣΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΙ ΟΤΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΥΠΗΡΞΑΝ .ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΓΕΝΕΟΛΟΓΙΚΑ,ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.

ΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΟΠΩΣ ΕΣΕΙΣ ΟΝΟΜΑΖΕΤΕ,ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΛΑΘΟΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΠΟΙΗΜΕΝΑ ΚΑΙ ΓΙ'ΑΥΤΟ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΦΑΝΕΡΩΘΕΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ.

Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΑΡΙΑ,ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ,ΗΤΑΝ ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΓΟΝΟΣ "Ε" ΚΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΗΤΑΝ ΠΥΡΗΝ ΤΟΥ ΟΛΟΥ ΦΩΤΟΣ ΠΟΥ ΕΝΣΑΡΚΩΘΗΚΕ ΥΠΕΡΒΑΤΙΚΑ.

ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΗΤΑΝ ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΙΗΣΟΥΣ.ΔΕΝ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΤΗΣΗ,ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΙΩΝΙΑ,ΟΠΩΣ ΕΣΕΙΣ ΟΝΟΜΑΖΕΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ.ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΓΕΝΕΣΤΕΡΕΣ ΠΑΡΕΜΒΟΛΕΣ,ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΕΙΣ.

Ο ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΣ ΗΤΑΝ ΕΜΠΟΤΙΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΟΛΟΥ ΦΩΤΟΣ,ΕΚ ΦΩΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΖΩΟΔΟΤΗ ΘΕΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΧΒΕ.ΠΡΟΥΠΗΡΧΕ ΠΡΙΝ ΕΝΣΑΡΚΩΘΕΙ.ΕΙΝΑΙ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΘΕΙΚΗ,ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΕΝΣΑΡΚΩΘΗΚΕ ΣΤΗ ΓΑΙΑ ΚΑΙ ΕΔΙΔΑΞΕ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΚΑΙ ΜΕΤΕΔΩΣΕ ΤΟ ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΙΝΔΙΑ.

ΟΣΟΙ ΤΟΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΨΑΝ,ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑΝ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΝ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΑΝ,ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΗΤΑΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥ ΟΛΟΥ ΦΩΤΟΣ ΟΠΩΣ Ο ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΣ.

ΣΤΗ ΠΑΛΑΙΣΤΗΝΗ ΜΕΤΕΒΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΑΡΧΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ,ΤΟΥ ΔΙΟΣ,ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΔΙΑΤΥΠΩΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΠΝΕΥΜΑ.ΕΚΕΙ ΖΟΥΣΑΝ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΙΑΧΒΕ,ΚΗΡΥΚΕΣ ΤΗΣ ΚΑΚΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΟΔΗΓΟΥΝΤΑΝ ΣΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ.

Ο ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΣ ΕΙΧΕ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΝΑ ΔΙΔΑΞΕΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΥΠΕΡΤΑΤΗ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ,ΣΕ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΖΟΥΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΥΦΛΩΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΚΟ,ΒΟΥΤΗΓΜΕΝΟΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΚΜΗ ΤΗΣ ΥΛΗΣ.

Η ΣΤΑΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΡΩΜΑΙΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΕΚΥΨΑΝ ΣΤΙΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ,ΑΠΟ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΕΒΡΑΙΟΥ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΑΤΩΝ ΕΠΙ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ ΕΠΙ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΔΕΙΝΑ ΠΟΥ ΥΠΟΒΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΡΑΝΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗΣ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΑΤΩΝ.ΗΤΑΝ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥΣ Η ΠΡΑΞΗ ΤΗΣ ΣΤΑΥΡΩΣΗΣ.
Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΓΟΝΩΝ "Ε"ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΠΟΣΤΑΤΕΣ,ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΟΠΟΥ ΤΟ ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ ΘΑ ΦΩΤΙΣΕΙ ΤΗΝ ΓΑΙΑ.

Η ΣΧΕΣΗ ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΥ ΚΑΙ ΕΛΛΑΝΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑΠΛΗ.Ο ΙΔΙΟΣ ΗΤΑΝ ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΓΟΝΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΑΝΙΟΙ ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ ΠΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΟΧΑΣΜΟ ΤΟΥΣ ΑΓΓΙΞΑΝ ΤΟΝ ΘΕΙO.

ΤΑ ΣΩΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΗΤΑΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΕΛΛΑΝΙΟΥ.Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΝΙΑ ΓΛΩΣΣΑ ΠΑΡΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΑΥΤΗ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΣΕ Η ΛΑΤΙΝΙΚΗ.

Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΑΝΙΟΥΣ ΣΤΟ ΚΑΤΑ ΙΩΑΝΝΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΗ,ΑΦΟΥ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΓΑΙΑΣ,ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΑΝΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΥΡΑΝΙΟ ΓΕΝΟΣ,ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΠΟΥ ΑΦΗΡΕΣΕ ΤΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ.ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΟΜΩΣ ΣΤΑ ΠΙΣΤΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΥ,ΜΗ ΔΙΟΡΘΩΜΕΝΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΑ.

ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΟΥ ΣΤΟ ΣΤΑΥΡΟ,ΕΠΙΚΑΛΕΣΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΝΙΑ ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΝ ΗΛΙΟ,ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΑΡΧΕΓΟΝΟ ΟΥΡΑΝΙΟ ΦΩΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΝ ΗΛΙΑ,ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝ ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΟΝ ΣΥΝΕΔΕΕ.

ΟΙ ΑΠΟΣΤΑΤΕΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ,ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ,ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΣΥΓΧΥΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΑΝΙΟΥΣ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΤΗΝ ΟΥΡΑΝΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΓΑΙΑ.

Ο ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΣ ΔΙΔΑΞΕ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΔΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΘΡΗΣΚΕΙΑ.ΟΙ ΑΠΟΣΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ ΟΙΚΕΙΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΜΙΑ ΝΕΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ,ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΣΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ,ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΤΡΟΠΟ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ.

Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΣΑΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ,ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΙΟ,ΟΜΩΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΑΝ ΑΙΧΜΗ ΤΟΥ ΔΟΡΑΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΕΤΕΛΕΣΕ ΣΤΑ ΜΕΓΙΣΤΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΑΝΙΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ.ΠΑΡΑ ΤΑΥΤΑ ΟΙ ΕΛΛΑΝΙΟΙ ΑΝΤΙΣΤΑΘΗΚΑΝ ΣΤΙΣ ΕΒΡΑΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΑΝΗΥΡΑΝ ΤΙΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΟΛΟΝ ΦΩΣ.

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΚΤΙΝΑ ΤΟΥ ΟΛΟΥ ΦΩΤΟΣ,ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΣ-ΧΡΙΣΤΟΣ,ΕΝΣΑΡΚΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ,ΣΕΙΡΙΟΝ ΚΑΙ ΠΛΕΙΑΔΕΣ,ΣΕ ΠΑΝΑΡΧΑΙΕΣ ΕΠΟΧΕΣ,ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ ΕΝΣΑΡΚΩΘΕΙ ΣΤΗΝ ΓΑΙΑ,ΜΕ ΑΝΑΛΟΓΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ.ΔΕΝ ΥΠΕΣΤΕΙ ΔΕΙΝΑ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟ,ΔΙΔΑΞΕ,ΕΔΩΣΕ ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΑΝΕΘΕΣΕ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΩΝ.ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΓΑΙΑ ΒΑΣΑΝΙΣΘΗΚΕ,ΣΤΑΥΡΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΑΠΕΘΑΝΕ ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΙΝΑ,ΔΙΟΤΙ Η ΓΑΙΑ ΚΑΤΕΧΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΠΟΣΤΑΤΕΣ.

ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ Ο ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΣ ΝΑ ΕΜΠΛΕΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΒΡΑΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΙΑΧΒΕ.ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ,ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΝΙΑ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥ,ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΑΣΚΟΠΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΖΗΜΙΕΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ,ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΠΕΦΤΕΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΑΤΩΝ ΠΟΥ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΣΥΡΑΦΗ ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΛΗΦΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗ.


ΕΠΙΛΟΓΟΣ
------------------

ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΑ Σ'ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ,ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΕΙΣΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΝ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΥΠΗΡΞΕ 'Η ΟΧΙ,ΑΝ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΑΣ Ή ΕΛΛΗΝΙΖΩΝ Ή ΑΛΛΗΣ ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑΣ.ΑΝ Ο ΙΔΙΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΘΡΗΣΚΕΙΑ Ή ΟΧΙ.

Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ.10-4-2011
                                                                            ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΔΑΜΙΤΣΗΣ
                                                                                ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΣεα

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
------------

-ΤΑ 4 ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
-ΑΠΟΚΡΥΦΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΤΟΥ ΘΩΜΑ
-WIKIPEDIA.ORG ΠΕΡΙ ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ
-ΠΕΡΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΩΣ (ΝΙΚ.ΠΑΡΚΑΣ-ΕΚΔΟΣΕΙΣ Γ.ΤΗΝΙΟΥ 1908)
-Η ΚΟΙΝΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ 27 ΒΙΒΛΙΩΝ ΤΗΣ ΚΔ(ΛΟΥΚΑΣ Χ ΦΙΛΗΣ)
-Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ(ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΑΚΕΤΟΣ)
-ΤΑ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΑ ΤΗΣ ΝΕΚΡΑΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ (ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ)
-ΤΑ ΑΡΧΕΙΑ ΤΗΣ ΧΑΜΕΝΗΣ ΓΝΩΣΗΣ (ΠΑΝ.ΤΟΥΛΑΤΟΣ)
-CHRONICON PASCHALE (ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΔΩΡΟΘΕΟΥ-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΒΟΝΝΗΣ ΚΑΙ ΒΕΝΕΤΙΑΣ)

16 σχόλια:

 1. Σταματήστε να γράφετε βλακείες, ο Χριστός δεν έχει καμία απολύτως
  εθνικότητα ότι καταγωγή κ αν είχε η Παναγία!
  Ο Θεάνθρωπος μέρος του τριαδικού Θεού είναι ο πλάστης του κόσμου
  και ήρθε για όλων τον κόσμο, Αφρικανούς, Κινέζους,
  Μοικανούς, Μαο Μαο..... δεν είναι Ελληνας, Εβραίος η οτιδήποτε άλλο!

  Ίσως η Εκκλησία μας θα έπρεπε να το διδάσκει αυτό γιατί πολύ δεν δέχονται κ ούτε εγώ τον Χριστό σαν Εβραίο βάση της Αγίας Γραφής και στενομυαλιάς τον κληρικών να καταλάβουν ότι δεν υπάρχει εθνικότητα δεν μπορεί να έχει εθνικότητα ο Θεός.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ο ΙΗΣΟΥΣ ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΦΥΣΙΚΑ ΕΙΧΕ ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΠΟΝΑΕΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΑ ΓΙΑ ΠΕΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.. ΣΑΝ ΥΙΟΣ ΟΜΩΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ (ΜΟΝΟΓΕΝΗΣ) ΗΤΑΝ ΟΟΟ ΘΕΟΣΣΥΜΦΩΝΑ ΦΥΣΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ   Διαγραφή
  2. Έχεις νόηση;;;;αν έχεις χρησιμοποίησε την ο Χριστός Απολλώνιος εμφανίζεται σ όποιον νιώσει την αλήθεια μέσα του.... Τώρα αν εσυ πιστευεις με τα μάτια του Σώματος τότε λυπάμαι που θα στο πω αλλά η ψυχή σου είναι τυφλή.διαπραχθηκε η μεγαλυτερη αδικία γι αυτό κ τόσα χρόνια μας κυνηγάνε εμάς τους Έλληνας ξυπνα δεν εισαι Εβραίος ξυπνα.... Μάθε γιατί σκότωσαν το Έλληνα Χριστό διάβασε Σωκράτη

   Διαγραφή
 2. http://www.egolpion.com/ellinilatrika_muthevmata.el.aspx

  Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΚΑΙ ΑΛΗΘΙΝΑ ΟΛΑ ΟΣΑ ΓΡΑΨΑΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΕΓΩ ΤΑ ΗΞΕΡΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΑ ΕΧΩ ΚΑΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΦΥΠΝΗΣΗ ΕΚ ΤΩΝ ΑΝΩΘΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΩ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. τετοια ψευδη, τετοιες αναποδεικτες σαχλαμαρες , μονο ενα μποβατο μπορει να αποδεχτει. για γελια!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Δεν βάζεις καμία ΠΗΓΗ και έτσι όσα λες μπορεί να είναι αποκυήματα της φαντασίας σου.

  Για παράδειγμα, λες κάπου ότι η καταγωγή των Αποστόλων (πλην Ιούδα) ήταν ελληνική και πως τα ονόματα των γονένων αυτών αναφέρει ο επίσκοπος Δωρόθεος. Δώσε μας ένα link. Οσο κι αν έψαξα δεν βρήκα πουθενά να αναφέρεται κάτι τέτοιο όπως και για τα υπόλοιπα...

  χωρις έγκυρες πηγές ο καθένας γράφει ότι θέλει. Βάλε πηγές και link, αλλιώς θα υποθέσουμε ότι τα έγραψες μόνο σου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Βάλε πηγές για όσα λες.

  Οτι τα ονόματα των γονέων των μαθητών ήταν Ελληνικά δεν μπορεσα να το επιβεβαιώσω. Λες πως το αναφέρει ο επίσκοπος Δωρόθεος. Διάβασα όσα από τα έργα του βρήκα, δεν αναφέρει τίποτα τέτοιο ή τουλάχιστον εγώ δεν το βρήκα.

  Χωρίς έγκυρες πηγές, κάλλιστα θεωρούμε πως τα έβγαλες απο το κεφάλι σου. Δώσε μας link να το ψάξουμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. πολυ σωστος αφτος που εγραψε αφτο το τεραστιο κιμενο. μπραβο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Ηταν δεν ηταν Ελληνας δεν εχετε κανενα λογο να λετε(εφ οσον ειναι ιστορικα αμφισβητησιμο) οτι δεν ηταν Ελληνας.Διοτι δεν το γνωριζεται.Εκτος εαν ειστε εβραιοι ή ανθελληνες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. ΟΣΤΙΣ ΘΕΛΕΙ Ο ΠΙΣΩ ΜΟΥ ΕΛΘΕΙΝ ][

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. "Έλληνας είσαι μόνο αν είσαι Χριστός και Χριστός είσαι μονο αν είσαι Έλληνας." Ο νοων νοείτω.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Μπράβο έτσι να μάθουν οι Έλληνες την αλήθεια εγώ το ξερω πολυ καιρό τώρα.....αντε να ξυπνάμε οι Έλληνες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟΝ ΙΒ35 ΚΑΙ ΙΒ36 ΕΚΕΙ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΨΑΧΝΕΤΕ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟΝ ΙΒ35 ΚΑΙ ΙΒ 36. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΨΑΧΝΕΤΕ

  ΑπάντησηΔιαγραφή