Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

"Βόμβα" από Π.Ρουμελιώτη: "Το ΔΝΤ εκπαίδευε δημοσιογράφους για να προβάλλουν τις θέσεις του Ταμείου και της Κομισιόν"!

Σε μια συγκλονιστική καταγγελία προέβη ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ, Παναγιώτης Ρουμελιώτης, στην επιτροπή αλήθειας για το χρέος στη Βουλή με βάση την οποία δήλωσε ότι "το ΔΝΤ εκπαίδευε", προφανώς με το αζημίωτο, "Έλληνες δημοσιογράφους για να προβάλλουν τις θέσεις του Ταμείου αλλά και τις θέσεις της Κομισιόν"!
 
Συγκλονιστική, όμως, ήταν και η καταγγελία του πρώην αντιπρόεδρου της ΕΛΣΤΑΤ, Νίκου Λογοθέτη, ο οποίος μίλησε για αλχημείες που έγιναν προκειμένου να διογκωθεί το έλλειμμα του 2009, επιρρίπτοντας προσωπικές ευθύνες στον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου!
 
Όπως είπε μάλιστα ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης τα “μαθήματα” αυτά γίνονταν τόσο στην Ουάσιγκτον όσο και στην Ελλάδα!
 
Ο κ. Ρουμελιώτης αρνήθηκε να αποκαλύψει τα ονόματα. Ωστόσο, η Ζωή Κωνσταντοπούλου δήλωσε ότι η Βουλή θα ζητήσει τα ονόματα των δημοσιογράφων που «εκπαίδευε» το ΔΝΤ προκειμένου να προωθούν τις θέσεις του καταλλήλως.
 
Ο Ρουμελιώτης ανέφερε ακόμη ότι δημοσιογράφοι τους οποίους συναντούσε στην Ουάσιγκτον τού είχαν αποκαλύψει ότι είχαν κληθεί για να παρακολουθήσουν αυτά τα σεμινάρια. 
 
Ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ επεσήμανε ότι θα μπορούσε η Επιτροπή της Βουλής να ζητήσει επισήμως να της δοθούν τα ονόματα από τον υπεύθυνο επικοινωνίας του ΔΝΤ, Τζέρυ Ρέϊς.
 
Η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, υιοθέτησε αμέσως την πρόταση και ανέθεσε σε μέλος της επιτροπής να συντάξει το σχετικό αίτημα.
 
Σημειώνεται, τέλος, ότι μεταξύ άλλων ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης αποκάλυψε ότι "η Κριστίν Λαγκάρντ και άλλα ανώτατα στελέχη του ταμείου επικοινώνησαν μαζί μου πριν από την εξέτασή μου από την επιτροπή για να μου υπενθυμίσουν ότι τα μέλη του ΔΝΤ απολαμβάνουν ασυλία για τις πράξεις τους".
 
Κατά τη διάρκεια της ακρόασης του πρώην εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ, Παναγιώτη Ρουμελιώτη, στην Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, αναφέρθηκε στο ρόλο των ΜΜΕ σχετικά με το ζήτημα του χρέους.
 
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανέφερε ότι «στην Ελλάδα κάποιοι είχαν αναλάβει, εργολαβικά, στα δελτία Ειδήσεων, να αποκρύψουν ότι το χρέος δεν ήταν βιώσιμο» κάνοντας συγκεκριμένη αναφορά στο δημοσιογράφο Γιάννη Πρετεντέρη ο οποίος, όπως λέει η πρόεδρος της Βουλής, το ομολογεί στο βιβλίο του.
 
«Τα ΜΜΕ σήμερα λυσσομανούν για να μην αποκαλυφθεί η αλήθεια σε ό,τι αφορά το ζήτημα του χρέους και κινητοποιούνται προς την κατεύθυνση της συγκάλυψης. Και για αυτό τον λόγο πολεμούν και αυτήν την Επιτροπή» σημείωσε η πρόεδρος της Βουλής.
 
Με τον πρώην αντιπρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ, Νίκο Λογοθέτη, ξεκίνησε τις εργασίες της η Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά τις συνθήκες υπαγωγής της χώρας στα μνημόνια με το ενδιαφέρον των μελών της να επικεντρώνεται στο έλλειμμα του 2009.
 
Στην κατάθεσή του, που συνεχίζεται, ο κ. Λογοθέτης μίλησε για αλχημείες που έγιναν προκειμένου να διογκωθεί το έλλειμμα του 2009, επιρρίπτοντας προσωπικές ευθύνες στον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου. 
 
Σύμφωνα με τον κ. Λογοθέτη, που όπως σημείωσε και ο ίδιος είναι η τρίτη φορά που καταθέτει για το θέμα καθώς είχαν προηγηθεί η Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής το 2011 και η Εξεταστική Επιτροπή, «η διόγκωση του ελλείμματος το 2009 ήταν ένας τουλάχιστον λόγος που οδηγηθήκαμε στα μνημόνια».
 
«Παραβιάστηκαν πολλά κριτήρια για την ένταξη των ΔΕΚΟ στα ελλείμματα. Το έλλειμμα διογκώθηκε ακόμα περισσότερο με τη δημοσιονομική μονοπρόσωπη λογική του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου. Δεν έπρεπε να περνάει πάνω από 10%. Η αλχημεία που έγινε, καταρράκωσε την αξιοπιστία μας, οδήγησε τα σπρεντς στα ύψη και δεν μπορούσαμε να βγούμε στις αγορές. Η διόγκωση των ελλειμμάτων νομιμοποίησε το πρώτο μνημόνιο και δικαιολόγησε το δεύτερο για την εφαρμογή επαχθέστατων μέτρων», υποστήριξε ο κ. Λογοθέτης.
 
Ο κ. Λογοθέτης ανέφερε ακόμα ότι τόσο ο ίδιος όσο και άλλα μέλη της ΕΛΣΤΑΤ είχαν αμφισβητήσει τότε τα στοιχεία ζητώντας να υπάρξει η επιστημονική τους τεκμηρίωση. Ωστόσο, ο κ. Γεωργίου, αποφάσισε, όπως είπε, να τους φιμώσει και έτσι το έλλειμμα που κατέληξε να είναι σε δυσθεώρητα ύψη, δημοσιεύτηκε μόνο με τη δική του έγκριση και της Eurostat.
 
«Μια παράγραφος του πρώτου μνημονίου φέρεται να λέει ότι τα μέτρα που θα λαμβάνονταν, θα προσαρμόζονταν στα στοιχεία που προέκυψαν, δηλαδή το έλλειμμα του 2009», υποστήριξε ο κ. Λογοθέτης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου