Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ!!...Χιλιάδες Έλληνες χρήστες του διαδικτύου είναι υπό την παρακολούθηση των Ελληνικών αρχών


Τίποτα δεν είναι ασφαλές. Η είδηση προκαλεί ρίγη τρόμου και δεν έρχεται από τη μακρινή Κίνα ή το Ιράν. Χιλιάδες Έλληνες χρήστες του διαδικτύου είναι υπό την παρακολούθηση των Ελληνικών αρχών του «Μεγάλου Αδελφού» λίγο πριν την εκπνοή του 2012!! Το BriefingNews κατ’ αποκλειστικότητα σας αποκαλύπτει ότι, στις εταιρείες που παρέχουν υπηρεσίες τηλεφωνίας και διαδικτυακής πρόσβασης οι Ελληνικές Αρχές στέλνουν καθημερινά εκατοντάδες αιτήματα για να παραλάβουν στοιχεία σχετικά με τις IP (Internet Protocol) διευθύνσεις χιλιάδων χρηστών, ελλήνων πολιτών που για κάποιο λόγο θεωρούν… επικίνδυνους. Μάλιστα δεν τα ζητούν απλώς, τα απαιτούν επιτακτικά με συνέπειες για όποιον αντισταθεί!!

Θα πρέπει να δοθούν επαρκείς εξηγήσεις για ποιο λόγο χρειάζεται η παρακολούθηση και ο εντοπισμός χρηστών.
Τι ιεραρχούν ως ύποπτο και για ποιο λόγο ζητούν να συλλέξουν στοιχεία περί των «διαδικτυακών ταυτοτήτων» χιλιάδων χρηστών.



Αξίζει να σημειωθεί ότι, μέχρι πριν από λίγο καιρό τα αιτήματα αυτά των αρχών ήταν σπάνια και αφορούσαν σε θέματα εθνικής σημασίας με την ΕΥΠ να είναι αυτή κυρίως που τα υποβάλλει.
To BriefingNews σας μεταφέρει τη δήλωση υψηλόβαθμου στελέχους συγκεκριμένης εταιρείας. Υπό το καθεστώς της ανωνυμίας το στέλεχος έμπειρο στα θέματα των τηλεπικοινωνιών κάνει λόγο «για μια πραγματική εκτροπή που δεν έχει προηγούμενο, καθώς τα αιτήματα έρχονται στις εταιρείες με καταιγιστικό ρυθμό και χιλιάδες χρήστες του διαδικτύου έρχονται αντιμέτωποι με το ‘’τέρας’’ της λογοκρισίας και έναν τρομακτικό έλεγχο άλλων εποχών.»
Καταπατώντας κάθε έννοια προστασίας των προσωπικών δεδομένων φαίνεται να έχει απλωθεί ένα τεράστιο δίχτυ πάνω από όλους τους Έλληνες, που χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το internet προκειμένου να εκφράσουν την αντίδρασή τους σε ό,τι συμβαίνει στη χώρα και το λαό της.
Υπενθυμίζεται ότι, έχουν ήδη προηγηθεί η σύλληψη νεαρού για ανάρτησή του στο Facebook, όπως και η προσαγωγή στελέχους εταιρείας, που αρνήθηκε να παράσχει τις IP διευθύνσεις χρηστών επικαλούμενος τον σεβασμό στην προστασία των προσωπικών δεδομένων.
Καλό θα ήταν οι ελληνικές αρχές να πάρουν θέση σε αυτό το μείζονος σημασίας θέμα που άπτεται εν τέλει στον σεβασμό προς τη Δημοκρατία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου