Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΑΙΧΜΑΛΩΤΗ … Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΣΕ ΑΜΕΣΟ ΚΙΝΔΥΝΟ!!!

Ίσως πριν από λίγα μόνο χρόνια οι παρακάτω σκέψεις να θεωρούνταν, από τους περισσότερους ανθρώπους σε αυτή τη γη, κινδυνολογικές, συνομωσιολογικές, επιστημονικής φαντασίας και εξωπραγματικές…μα…σήμερα, με δεδομένη την παγκόσμια εικόνα και την ποιότητα ζωής των
ανθρώπων, καθώς και την κατάσταση του πλανήτη, ποιος αλήθεια θα εξακολουθούσε να βλέπει τα πράγματα με τον ίδιο αφελή τρόπο?

Ποιος αλήθεια εξακολουθεί σήμερα να είναι τόσο τυφλός μπροστά στην πιο άθλια, πιο βρώμικη και πιο ανήθικη συνομωσία έχει ποτέ υποστεί η ανθρωπότητα και ο πλανήτης μας?

Ποιος στοιχειωδώς ενημερωμένος πολίτης αυτού του κόσμου δεν αντιλαμβάνεται την μαζική ανθρώπινη σκλαβοποίηση που επιχειρείται και την υποβάθμιση του επιπέδου ζωής της πλειοψηφίας?
Ποιος δεν βλέπει την καταστροφή των πόρων του πλανήτη και των μορφών ζωής που υπάρχουν στα σπλάχνα του από την συνεχή, την αυθαίρετη και χωρίς καμία λογική «Ανάπτυξη» που το καπιταλιστικό μοντέλο εφαρμόζει σε όλο σχεδόν τον κόσμο μας, με όλο και πιο επικίνδυνους ρυθμούς, εξ αιτίας των παγκόσμιων «οικονομικών» κρίσεων που το ίδιο κατασκευάζει?
Η έννοια της «Ανάπτυξης» που πρεσβεύει ο καπιταλισμός και όλα τα παρόμοια μοντέλα, σ έναν πεπερασμένο πλανήτη και ο αχαλίνωτος καταναλωτισμός, είναι ο μόνος σίγουρος δρόμος για την καταστροφή.

Ολόκληρη η ανθρωπότητα σήμερα είναι σχεδόν απόλυτα αιχμάλωτη των διαθέσεων μιας χούφτας διεστραμμένων, άπληστων, ανήθικων και ανίδεων ανθρωπόμορφων τεράτων που «τυχαίνει» να κατέχουν το παγκόσμιο χρήμα, αυτή την κατασκευασμένη «αξία», και τους περισσότερους παγκόσμιους πόρους, ιδιαίτερα δε τις ορυκτές ύλες και τα ορυκτά καύσιμα τα οποία «κινούν» ολόκληρη την ανθρωπότητα.
Τόσο το χρήμα, ως ανταλλακτική και εμπορική μέθοδος, όσο και οι ορυκτές ύλες και τα καύσιμα, ως κινητήριες δυνάμεις, είναι σήμερα ξεπερασμένα, επικίνδυνα και άχρηστα για την ανθρωπότητα «εργαλεία»…
…είναι όμως τα «εργαλεία» άσκησης εξουσίας και χειραγώγησης αυτής της άθλιας χούφτας ανθρωποειδών σε βάρος της υπόλοιπης ανθρωπότητας και του πλανήτη.

Από τη μια όμως έχουμε το μυαλό των περισσότερων καθημερινών ανθρώπων αυτής της γης, που αγνοεί, λόγω της χειραγώγησης και της παραπληροφόρησης που έχει υποστεί από αυτό το κατεστημένο, άλλους σύγχρονους τρόπους και μεθόδους επιβίωσης και εξέλιξης… και από την άλλη έχουμε τους επιστήμονες και τους τεχνοκράτες, τους διανοούμενους και τις ξεχωριστές προσωπικότητες, που αν και λόγω των ειδικευμένων γνώσεών τους θα μπορούσαν να επανεκκινήσουν και να αναπροσανατολίσουν την ανθρωπότητα, να χρησιμοποιούνται και αυτοί κυρίαρχα για τα στενά συμφέροντα της ελίτ.
Δυστυχώς οι επιστήμονες, μέσα σε αυτό το κατεστημένο σύστημα, με τους υπάρχοντες όρους και κανόνες του, δεν έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουνε τις γνώσεις τους για το κοινό καλό όλης της ανθρωπότητας…είναι «υποχρεωμένοι» να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για τα περιορισμένα οφέλη κυβερνήσεων, κρατών και πολυεθνικών εταιρειών.

Σ έναν κόσμο τεχνητά διαχωρισμένο εξ αιτίας ιδιοτελών ιδεών και συμφερόντων, η γνώση του κόσμου μας δεν υπηρετεί τις ανάγκες ολόκληρης της ανθρωπότητας.

Και δεν είναι σίγουρα σενάριο επιστημονικής φαντασίας να σκεφτείτε σε τι κόσμο θα μπορούσαμε όλοι να ζούμε αν…
…αν «ως δια μαγείας» εξαφανίζαμε από τον κόσμο μας το χρήμα και το ατομικό όφελος,
…αν το «εμείς» αντικαθιστούσε το «εγώ» και βλέπαμε τον πλανήτη σαν το πραγματικά μοναδικό κοινό μας σπίτι…
…αν, οι επιστήμονες όλου του κόσμου, απελευθερωμένοι από τα ιδιοτελή και περιορισμένα συμφέροντα κρατών, κυβερνήσεων και εταιρειών εργάζονταν όλοι μαζί για το κοινό καλό της ανθρωπότητας…
…αν δηλαδή κάναμε απλά τα αυτονόητα ως είδος.

Κορυφαίοι επιστήμονες και ερευνητικές ομάδες σε ολόκληρο τον κόσμο, έχουν σήμερα που μιλάμε στα χέρια τους, τις καθαρές και βιώσιμες λύσεις σε όλα σχεδόν τα ανθρώπινα κοινωνικά προβλήματα, σε όλους τους τομείς της καθημερινής ζωής των ανθρώπων ολόκληρου του πλανήτη.
Και το πιο εντυπωσιακό ίσως είναι το γεγονός ότι αυτή η τόσο ολοκληρωμένη και παγκόσμια δυνατότητα δεν έχει υπάρξει ποτέ στο παρελθόν.
Η ανθρωπότητα στο σύνολό της, ποτέ μέχρι σήμερα, δεν έζησε σε περιβάλλον πραγματικής αφθονίας των αγαθών και των υπηρεσιών που είχε ανάγκη.
Σήμερα έχει πραγματικά τη μοναδική δυνατότητα να αφήσει για πάντα στο παρελθόν της εξελικτικής της πορείας φαινόμενα που για αιώνες εξαφάνισαν και ταλαιπώρησαν αμέτρητες γενιές.

Οι πόλεμοι, οι διεκδικήσεις, η βία, οι ανισότητες, η εγκληματικότητα, η φτώχεια, η πείνα, οι προβλέψιμες ασθένειες, η επίπονη και μηχανική εργασία και τόσα άλλα παρόμοια φαινόμενα, μπορούν σήμερα να αποτελέσουν παρελθόν για το ανθρώπινο είδος και βιωσιμότητα για το φυσικό περιβάλλον.
Η εξαφάνιση του χρήματος και της βρώμικης ενέργειας, δύο παράγοντες που κυριαρχούν σχεδόν απόλυτα στις ζωές όλων μας, μπορούν να επαναπροσδιορίσουν άμεσα ολόκληρη της ανθρώπινη πορεία.
Από ανταγωνιστική, βίαιη και ανήθικη μπορεί η κοινωνία μας να γίνει μια κοινωνία πραγματικά ηθική, ασφαλής και ανθρώπινη, προσανατολισμένη στο να λύνει και όχι να δημιουργεί συνεχώς προβλήματα.
Η ιδιοτέλεια και η ατομική ιδιοκτησία δεν έχουν πια κανένα νόημα σ έναν κόσμο όπου μπορεί κανείς να έχει ό,τι χρειάζεται και μάλιστα στην καλύτερη δυνατή ποιότητα και στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο.

Δεν μιλάμε για έναν κόσμο απλά «λίγο καλύτερο», σαν αυτόν που μας «υπόσχονται» και μας παραμυθιάζουν αιώνες τώρα οι πολιτικοί και οι κάθε λογής σωτήρες, δεν μιλάμε για επιφανειακές μόνο αλλαγές και «μπαλώματα» που μας φέρνουν σύντομα και πάλι αντιμέτωπους με τα ίδια προβλήματα, μα για τον «καλύτερο δυνατό» κόσμο, σύμφωνα πάντα με τις υπάρχουσες δυνατότητες τόσο τις δικές μας ανθρώπινες όσο και του πλανήτη.
Αυτός ο πλανήτης δεν είναι ιδιοκτησία κανενός, είναι το σπίτι όλων…κι ο άνθρωπος δεν είναι ο κυρίαρχός του…είναι η συνείδησή του…και με αυτή την έννοια η ευθύνη μας απέναντί του και απέναντι στις ερχόμενες ανθρώπινες γενιές είναι τεράστια.
Με πρωτοπόρους τους επιστήμονες, που θα μπορούν πλέον να εργάζονται για το κοινό καλό, ολόκληρη η ανθρωπότητα αναπροσανατολίζεται και επανασχεδιάζεται σε άλλη κατεύθυνση, μια κατεύθυνση ασφαλή, βιώσιμη και αρμονική στη σχέση όλων με όλα.
Μιλάμε για έναν κόσμο όπου όλοι προσφέρουν, ανάλογα με τις ικανότητες και τις δεξιότητές τους, τα ενδιαφέροντα και την αγάπη τους, για να συνεχίσει να υπάρχει…γιατί απλά από αυτό το γεγονός όλοι ωφελούνται…

Αναρωτηθείτε όσο πιο σοβαρά μπορείτε ποιοι και γιατί, με όλα αυτά τα δεδομένα που αναφέρθηκαν και που είναι στην ευχέρεια του καθένα να βρει την αξιοπιστία τους, εμποδίζουν και δεν επιτρέπουν στο ανθρώπινο είδος να απαγκιστρωθεί από τον ιστό του, να εξελιχτεί πραγματικά και να δημιουργήσει έναν νέο λαμπρό πολιτισμό αντάξιο της νοημοσύνης του.
Μην βιαστείτε να σκεφτείτε τους πολιτικούς, τους επιχειρηματίες, τους πλούσιους, τις εταιρείες, τους δικτάτορες…όλοι αυτοί «κρέμονται» από την ίδια «κλωστή» που κάποιοι άλλοι λίγοι από πιο ψηλά κρατούν.
Όλοι αυτοί παίζουν απλά τους ρόλους τους στο ίδιο άθλιο παιχνίδι.
Όλοι οι πόλεμοι και όλες οι διεκδικήσεις εδαφών έγιναν πάντα για τους φυσικούς πόρους της γης.
Ο μοναδικός τρόπος να τελειώσουν όλα αυτά για πάντα είναι το να ανακηρυχτούν «όλοι οι φυσικοί πόροι της γης κοινή παγκόσμια κληρονομιά όλων των ανθρώπων».
Η συνέχιση της ίδιας οπτικής απέναντι στους φυσικούς πόρους απλά διαιωνίζει όλα τα υπάρχοντα προβλήματα.

Οι οικονομίες όλων σχεδόν των χωρών του κόσμου μας, «δυνατών» και «αδύνατων», βρίσκονται στο στάδιο της κατάρρευσης, το καπιταλιστικό «θηρίο» ξεψυχά και σε αυτή του τη φάση είναι εξαιρετικά πιο επικίνδυνο.
Οι ιδιοκτήτες του κατασκευάζουν καιρό τώρα σενάρια «απόδρασης» από τον κόσμο που αυτοί έχτισαν.
Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά για όλους…
Ίσως τα κακά να έχουν ένα προβάδισμα…

Η επιλογή λοιπόν είναι μια και απόλυτα υπεύθυνη για τον καθένα.
Αφορά τον κόσμο στον οποίο επιθυμεί να ζει αυτός και τα παιδιά του.
Η επιλογή είναι ανάμεσα σ έναν κόσμο φόβου και ανασφάλειας, σαν αυτό που ήδη βιώνει, κι έναν κόσμο ενωμένο και βιώσιμο.

“You never change things by fighting the existing reality…
…to change something, build a new model that makes the existing model obsolete.”
Bucky Fuller

Τάσος Π.
Πανγαία – Venus Project
Επικοινωνία: t.petridis.vp@gmail.com
triklopodia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου