Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΕΖΗΣΕ 256 ΧΡΟΝΙΑ!..ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΜΑΚΡΟΖΩΙΑΣ


Ο βοτανολόγος είχε 23 συζύγους και  πάνω από 200 παιδιά
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία,ο βοτανολόγος Li Ching-Yuen γεννήθηκε στην Κίνα το 1677 (αν και ο ίδιος υποστήριξε ότι γεννήθηκε το 1736). Καθ ‘όλη τη μακρά ζωή του, αυτός ασκείται συνεχώς στα βότανα και τις πολεμικές τέχνες. Το 1930, η εφημερίδα New York Times τύπωσε ένα άρθρο στο οποίο δημοσιεύεται επίσημα κινεζικά κρατικά έγγραφα που αποκαλύφθηκαν. Τα έγγραφα αυτά, που χρονολογείται από το 1827, και περιλαμβάνονται επίσημα συγχαρητήρια για την 150η γενεθλίων του Li Ching-Yuen Αργότερα έγγραφα, που χρονολογούνται από το 1877, και περιλαμβάνονται επίσημα συγχαρητήρια για την 200η επέτειο του.

Πώς το έκανε αυτό;

Ο Li Ching-Yuen εξέφρασε τον τύπο μακροζωία του σε μια φράση: «Διατηρήστε μια ήρεμη καρδιά, κάτσε σαν χελώνα, περπατήστε γρήγορα σαν περιστέρι, και κοιμηθείτε σαν σκύλος» .
Ας προσθέσουμε μερικά ακόμη ενδιαφέροντα ιστορικά γεγονότα σε αυτή την ιστορία.Ο Κινεζικός στρατός κάλεσε τον Yang Sen Li να τον επισκεφθεί , και του πρόσφερε την ευκαιρία να διδάσκει στον κινέζικο στρατό πολεμικές τέχνες.
Ο Li Ching-Yuen πέθανε στις 6 Μαΐου 1933. Είπε στους μαθητές του ότι είχε ολοκληρώσει όλες τις εργασίες του σε αυτή τη ζωή, και ήταν έτοιμος να έρθουν στο σπίτι.
Είναι δυνατό να βρεθούν και άλλες ενδιαφέρουσες ιστορίες για υπεροβοιους θαύματα για την υγεία και στην Ανατολή Γιόγκι που ζούσαν για πάνω από 100 χρόνια. Όχι μόνο δεν επιβίωσαν άλλα είχαν μια -νεανική, δυναμική και γεμάτη ενθουσιασμό. Τι μπορούμε να μάθουμε από αυτούς;
Η Ολιστική ιατρική. Αυτές τις μέρες, ακόμη και η σύγχρονη ιατρική συμφωνεί: ότι το 70% όλων των ασθενειών είχαν αρνητικές σκέψεις ή συναισθηματικό στρες . Οι ασθένειες που οφείλονται σε αυτήν την αιτία ονομάζεται «ψυχοσωματικές ασθένειες », και είναι ο μεγαλύτερος πονοκέφαλος όλου του συστήματος υγείας
Μερικές φορές αρκετές ημέρες με αυξημένο στρες είναι το μόνο που χρειάζεται για να γίνει γαστρικό έλκος. Μερικές φορές, πολλά χρόνια είναι το μόνο που χρειάζεται να αναπτύξουν διαβήτη ή καρδιακή νόσο, για να μην αναφέρουμε την κακή γενική κατάσταση της υγείας, την μείωση της παραγωγικότητας, και την έλλειψη της ευτυχίας. Οι γιατροί και οι επιστήμονες συμφωνούν ομόφωνα ότι οι σκέψεις μας επηρεάζουν άμεσα την δραστηριότητα των οργάνων μας, και την κατάσταση του σώματός μας γενικότερα
Ένα Αρχαίο φάρμακο έχει χαρακτηριστεί ως ολιστική ιατρική , επειδή φροντίζει όχι μόνο το φυσικό σώμα, αλλά και της ψυχής, καθώς και την προσωπική ζωή κάποιου. Η μέθοδος αυτή επιτρέπει σε κάποιον αν αφαιρέσετε την αιτία της ασθένειας, όχι μόνο την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων, ως εκ τούτου εμποδίζει την επανεμφάνιση Η σύγχρονη ιατρική, από την άλλη πλευρά, ασχολείται με τις συνέπειες της ασθένειας-σωματικές- Αυτό είναι γιατί η ασθένεια έρχεται συχνά πίσω, δεδομένου ότι η αιτία της ασθένειας δεν είναι στην πραγματικότητα θεραπεύσιμη
Ένα από τα μεγαλύτερα μυστικά για την υγεία αποκαλύπτει ότι οι σκέψεις μας μπορεί να μας θεραπεύσουν. Υπάρχουν πολλές ιστορίες που καταγράφονται στους ανθρώπους που ήταν κάποιος ήταν σοβαρά άρρωστος και θεράπευσε τον εαυτό τους με τη δύναμη της σκέψης, παρά τους γιατρούς που είχαν χάσει κάθε ελπίδα. Ένα από αυτά είναι η εντυπωσιακή ιστορία που μας λέει για τον Morris Goodman , ο οποίος, το 1981, συμμετείχε σε ένα αεροπορικό δυστύχημα και έπρεπε να πεθάνει λόγω μη αναστρέψιμης βλάβης της σπονδυλικής στήλης και διάτρηση διαφράγματος. Η ζωή του ανθρώπου υποστηρίχθηκε από έναν μηχανική υποστήριξη της αναπνοή, και η μόνη κίνηση που μπορούσε να κάνει ήταν να την αναβοσβήνει. Ωστόσο, αυτός ο άνθρωπος γνώριζε τη δύναμη της σκέψης, και μέσα σε λίγες μέρες το αναγεννημένο διάφραγμα με επιτυχία δική του και μπορούσε να αναπνέει αυτόνομα. Επίσης το αναγεννημένο συνειδητά κατεστραμμένο ο νωτιαίος μυελός του, άρχισε να μετακινεί όλα τα μέλη του. Οι γιατροί δεν μπορούσαν να καταλάβουν αυτή την κατάσταση διότι αυτό ακριβώς “δεν θα μπορούσε να συμβαίνει.« Μετά από λίγους μήνες, όμως, Morris Goodman άρχισε να περπατά ξανά, και τελικά να ανακάμψει πλήρως. Αυτή είναι μόνο μία από τις πολλές περιπτώσεις που συμβαίνουν γύρω μας. Σκέψεις που μπορεί να κάνει μόνο του το άρρωστο σώμα αλλά μπορεί επίσης να βοηθήσει να ανακτήσει από τις ανίατες ασθένειες.
Η αρχαία Ayurvedic επιστήμη υγείας δεν αποδεικνύει μόνο την ύπαρξη των ψυχοσωματικών ασθενειών, αλλά και θα παρουσιάσει έναν κατάλογο ειδικών ασθενειών που προκαλούνται από συγκεκριμένα γνωρίσματα του χαρακτήρα, οι σκέψεις να εξαρτάται από τον χαρακτήρα;
Εδώ είναι μερικά παραδείγματα που θα μπορούσε να εξηγήσει τα αίτια της νόσου σας
Ζήλια – προκαλεί ογκολογικές παθήσεις, αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα.
Εκδικητικότητα – προκαλεί την αϋπνία και το λαιμό ασθένειες.
Η αδυναμία να βρεθεί μια λύση σε μια κατάσταση – προκαλεί ασθένειες των πνευμόνων.
Η έλλειψη σε ηθικές αρχές – προκαλεί χρόνιες παθήσεις, λοιμώξεις και ασθένειες του δέρματος.
Η πολύ κατηγορηματική ή ακλόνητη στις πεποιθήσεις – αιτίες διαβήτη, ημικρανίες, και των φλεγμονών.
Ο Ξαπλωμένος(χωρίς άσκηση) – προκαλεί τον αλκοολισμό, τις μυκητιασικές λοιμώξεις, και αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα.
Η Επιθετικότητα – προκαλεί γαστρικό έλκος, γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, και τα κονδυλώματα.
Η Επιφυλακτικότητα – προκαλεί σχιζοφρένεια και ασθένειες των νεφρών.
Cruelty – προκαλεί την επιληψία, το άσθμα, και αναιμία.
Αναζητώντας τις συγκρούσεις – προκαλεί τη διεύρυνση του θυρεοειδούς.
Απάθεια – προκαλεί τον διαβήτη.
Ασυνέπεια ή να είναι άστατος – αιτίες υπογονιμότητας.
Το να είσαι αγενής ή προσβλητικός – προκαλεί τον διαβήτη και καρδιακές παθήσεις.
Άγχος – προκαλεί διαταραχές του πεπτικού συστήματος, της καρδιάς, και ασθένειες του δέρματος.
Απληστία – προκαλεί ογκολογικές παθήσεις, παχυσαρκία και καρδιοπάθειες.
Ένα ενδιαφέρον γεγονός είναι ότι δεν είναι αρκετό να θεραπεύσετε τον χαρακτήρα σας, και οι σχετικές ασθένειες πάνε πιο μακριά μόνιμα . Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό να γνωρίζουμε για εκείνους που υποφέρουν από ασθένειες όπως ο διαβήτης και ο καρκίνος, για την οποία η σύγχρονη ιατρική δεν έχει θεραπεία.
Τρεις τρόποι για να ζήσουν με υγιεινά και να νιώθουν καλά
Θα περιλαμβάνει να εργάζεστε για τον εαυτό σας, σαν επένδυση και αυτή θα αποδώσει σημαντικά σε μακροπρόθεσμη βάση. Εδώ είναι τρεις μέθοδοι,που δοκιμάζονται σε ολόκληρες τρεις χιλιετίες:
Ξεκινήστε την παρακολούθηση στις σκέψεις σας . Αφιερώστε πέντε λεπτά κάθε βράδυ γράφοντας πώς αισθανθήκατε την ημέρα. Θυμηθείτε τις καταστάσεις που αντιμετωπίζετε και τα συναισθήματα που ένιωσες. Ποια αρνητικά χαρακτηριστικά του χαρακτήρα είχαν αποκαλύψει; Τι σκοπεύετε να κάνετε αύριο για να αρχίζετε την βελτίωση του εαυτού σας και να αλλάξετε τα συγκεκριμένα γνωρίσματα του χαρακτήρα; Είναι πολύ σημαντικό να γράψετε τα πάντα.
Προσπαθήστε να σκεφτείτε περισσότερο τα πράγματα που σε κάνουν ευτυχισμένο . Αυτό είναι το θαύμα της θετικής σκέψης. Όταν επικεντρωθείτε σε πράγματα που σας αρέσει, είναι σαν να προχωρήσουμε σε μια διαφορετική συχνότητα των δονήσεων, και το σώμα αρχίζει να θεραπεύει τον εαυτό του. Ακόμα καλύτερα, θα υπάρξει ένας μεγαλύτερος αριθμός σε καλά πράγματα στη ζωή σας, γιατί ό, τι σκέφτομαι γίνεται πραγματικότητα, καθώς και τα προβλήματα που σας ενοχλούν. Επικεντρωθείτε σε πράγματα που μπορείτε να απολαύσετε και να παρακολουθειτε πώς όλα αρχίζουν να αλλάζουν
Δοκιμάστε το διαλογισμό . Κατά τη διάρκεια του διαλογισμού, το υπόλοιπο σώμα και το μυαλό θα θεραπεύσει τον εαυτό του.
Η ασθένεια είναι απλά το σήμα του σώματός μας για μια λανθασμένη (ή, μάλλον, μη ευεργετική) τρόπος ζωής. Πρώτον, εκδηλώνεται ως άγχος, φόβο, και με αρνητικές σκέψεις. Μόνο τότε, εφόσον δεν γίνεται καμία προσπάθεια να εργαστείτε για τον εαυτό σας, το σώμα στέλνει ένα πιο ισχυρό σήμα για να πάρει την προσοχή σας και να σας κάνει να σκεφτείτε τι κάνετε λάθος, με τη μορφή των φυσικών συμπτωμάτων.
Αφήστε μόνο τα χρήσιμα και σημαντικά πράγματα στη ζωή σας. Γιατί ό, τι είναι χρήσιμο για σας είναι πάντα χρήσιμο για τους άλλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου