Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

VIDEO: ΤΡΟΠΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΟΙ ΚΥΝΕΡΝΗΣΕΙΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

σχόλιο ID-ont: Γνωρίζατε ότι κάθε έγχρωμος εκτυπωτής που πωλείται στην αγορά αφήνει, διαφορετικά ο ένας από τον άλλον, μερικά πολύ μικρά κίτρινα στίγματα, κάτι δηλ. σαν ίχνη, σε κάθε σελίδα που τυπώνει; Έτσι μπορούν οι κυβερνήσεις να γνωρίζουν κάθε έγχρωμη σελίδα από ποιόν εκτυπωτή τυπώθηκε!!!

Ο ειδικός στο Κυβερνο-έγκλημα Mikko Hypponen παρουσιάζει τρία είδη διαδικτυακών επιθέσεων εναντίον της προσωπικής μας ζωής - όμως μόνο τα δύο θεωρούνται έγκλημα. Γιατί όχι και το τρίτο; Η παρακολούθηση δηλ. του κράτους προς τους πολίτες του;

Στο video που θα δείτε κατωτέρω, με ελληνικούς υποτίτλους, ο Mikko Hypponen κλείνει την ομιλία του ως εξής:

"Οι πολίτες μπορεί να ισχυριστούν: Εντάξει αυτό ακούγεται άσχημο, αλλά αυτό εμένα δεν με επηρεάζει γιατί εγώ είμαι νόμιμος πολίτης. Γιατί πρέπει να ανησυχώ; δεν έχω τίποτα να κρύψω!"

Αυτό είναι ένα επιχείρημα που δεν βγάζει νόημα.

Η προστασία των προσωπικών μας δεδομένων υπονοείται.

Η προστασία των προσωπικών μας δεδομένων δεν τίθεται ως θέμα συζήτησης.

Δεν πρόκειται για ερώτηση ανάμεσα στην προστασία των προσωπικών δεδομένων ενάντια στην ασφάλεια. Είναι ερώτηση σχετική με την ελευθερία ενάντια στον έλεγχο.

Κι ενώ μπορεί να εμπιστευόμαστε τις κυβερνήσεις μας αυτή τη στιγμή, τώρα το 2011, όποιο δικαίωμα παραδίδουμε θα παραδίδεται για πάντα. Εμπιστευόμαστε, εμπιστευόμαστε τυφλά, οποιαδήποτε μελλοντική κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που μπορεί να έχουμε σε 50 χρόνια από τώρα;

Αυτές είναι οι ερωτήσεις για τις οποίες πρέπει να ανησυχούμε τα επόμενα 50 χρόνια.


ΔΕΙΤΕ την, όντως εντυπωσιακή, ομιλία του Mikko H. Hypponen: 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Από το Σάββατο 17/3/2012 η ιστοσελίδα που διαθέτει το video ΚΑΤΑΡΓΗΣΕ τους Ελληνικούς Υπότιτλους !!! Γι'αυτό το λόγο σας προτείνουμε να επιλέξετε να δείτε το video με Αγγλικούς Υπότιτλους... 


Η ιστοσελίδα του Mikko Hypponen: http://mikko.hypponen.com/

το είδαμε εδώ: http://www.lossofprivacy.com/index.php/2012/01/any-right-we-give-away-we-give-away-for-good/Σημείωση: τα λόγια του κου Mikko Hypponen μας θύμισαν έντονα ένα παλαιότερο κείμενό μας με τίτλο :
Ισχυρισμοί όπως ο ανωτέρω ακούγονται συχνά από ανθρώπους που δεν έχουν συνειδητοποιήσει τους κινδύνους που κρύβει η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση και το κλειδί της η Κάρτα του Πολίτη.
Με το κατωτέρω κείμενο καταγράφουμε αυτές τις θέσεις που έχουμε συναντήσει σε συζητήσεις που κάνουμε και παρουσιάζουμε τις απόψεις μας.
 
http://id-ont.blogspot.com/2011/02/blog-post_22.html


Πηγή: id-ont.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου