Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Αλ Γκορ: Καιρός για μία διαδικτυακή δημοκρατία

Συμμετέχοντας σε συνέδριο για την ψυχαγωγία και τις νέες τεχνολογίες, ο πρώην υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ, τόνισε στην ομιλία του ότι είναι καιρός να χρησιμοποιήσουμε τα ψηφιακά εργαλεία για να βελτιώσουμε τον τρόπο διακυβέρνησης.




Ο νυν ακτιβιστής για το περιβάλλον συμμετείχε στο συνέδριο «South By Southwest – Music Film Interactive» (http://sxsw.com/) που διεξάγεται στο Όστιν του Τέξας και στη συζήτησή του με τον συνιδρυτή του Napster και αρχικό επενδυτή στο Facebook, Σιν Πάρκερ, εστίασε αρκετά στο κομμάτι της ενίσχυσης της δημοκρατίας μέσα από τις δομές του Διαδικτύου. Ο Γκορ τόνισε ότι για να ξαναγίνει λειτουργική η διακυβέρνηση στις ΗΠΑ πρέπει να δημιουργηθεί το κίνημα «Occupy Democracy». Τόνισε ότι χρειάζεται να δημιουργηθούν και να προωθηθούν διαδικτυακά εργαλεία και δομές στα κοινωνικά μέσα, ικανές «να αλλάξουν το δημοκρατικό διάλογο».
Ο Αλ Γκορ χρησιμοποίησε εννοιολογικούς όρους, όπως «wiki-democracy» και «ψηφιακοί ξαφνικοί όχλοι που αναζητούν την αλήθεια». Ο Σιν Πάρκερ έχει επενδύσει στο «Votizen», ένα δίκτυο ψηφοφόρων που αξιοποιούν τα social media για την προώθηση των κοινωνικών αιτημάτων. Ο Πάρκερ αναφέρθηκε στο κύμα αντιδράσεων που πυροδότησε η ACTA, μιλώντας για την ισχύ των κοινωνικών δικτύων, τα οποία βρίσκονται στη «βρεφική τους ηλικία».\
KATHIMERINI GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου