Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

ΑΜΕΡΙΚΗ Η ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ

 Τήν είδηση την είδαμε εδώ και σας την μεταφέρουμε περιλιπτηκά

Πριν από χρόνια, ποιος θα μπορούσε να φανταστεί το φρικτό αυξανόμενο επίπεδο της φτώχειας στην πλουσιότερη χώρα του κόσμου;

 Διάφορες εκθέσεις επιβεβαιώνουν το γεγονός,μια καινούργια έρχεται από το  κέντρο εθνικής φτώχειας(NPC), στο Πανεπιστήμιο του Μίτσιγκαν.


 Το NPC προάγει διεπιστημονική έρευνα για τη φτώχεια και την πολιτική, . Αναλύει τις αιτίες και τις συνέπειες, και ασχολείται με θέματα πολιτικής πιέζοντας τόσο σε ομοσπονδιακό όσο και κρατικό επίπεδο.

Με ποιό τρο΄πο υπολογίζεται η φτώχεια; Το κυβερνητικό  ίδρυμα Census Bureau εκδίδει τα ετήσια όρια.Αντιπροσωπεύουν τα ελάχιστα επίπεδα εισοδήματος που απαιτείται για την υποστήριξη διαφόρων οικογενιακών μεγεθών .

Η  μεθοδολογία του χρονολογείται από τα μέσα της δεκαετίας του 1960 και δεν έχει αλλάξει. Ο πληθωρισμός έχει ληφθεί υπόψη σε ετήσια βάση. Οικογένειες κρίνονται φτωχές με  βάση τα προ φόρων εισοδήματα. Οι μη χρηματικές παροχές δεν υπολογίζονται, όπως οι ιατρικές και τα  κουπόνια τροφίμων.
  
Το 2010, άτομα κάτω των 65 ετών με εισόδημα $ 11.344 είναι στο όριο της φτώχειας. Για τα άτομα άνω των 65 ετών,το όριο είναι 10.458 δολάρια.

Για οικογένειες με ένα παιδί, το όριο είναι 15.030 δολάρια. Με δύο παιδιά, είναι 17.568 δολάρια. Για δύο ενήλικες χωρίς παιδιά, είναι 14.602 δολάρια. Με ένα παιδί, είναι 17.552 δολάρια. Με δύο παιδιά, είναι 22.113 δολάρια. Με τρία παιδιά, είναι 26.023 δολάρια.

 Αυτά τα νούμερα προσαρμοσμένα στον πληθωρισμό,είναι ελαφρώς υψηλότερα, αλλά δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Τα άτομα και οι οικογένειες χρειάζονται τα  διπλό ή ακόμη περισσότερα χρήματα  για να αποφευχθεί η φτώχεια. Επιπλέον,οι  πρόχειροι στημένοι αριθμοί του  πληθωρισμού στρεβλώνουν περαιτέρω το κόστος διαβίωσης με  συνέπειες για όλα τα νοικοκυριά.

Ο  Luke Shaefer και ο καθηγητής του χάβαρντ Kathryn Edin μελέτησαν την μεταρρύθμιση πρόνοιας του Κλίντον το 1996 και έβγαλαν το συμπέρασμα οτι πλήττονται εκατομμύρια  φτωχών Αμερικανών.

 Το 2011,τοNPC εκτιμά οτί 1,46 εκατομμύρια αμερικανικά νοικοκυριά ζουν με λιγότερο απο 2 δολάρια την ημέρα. Αντανακλά μια αύξηση 130% από 636.000 το 1996. Περίπου 2,8 εκατομμύρια παιδιά ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας.Νούμερο που  αντιπροσωπεύει το 16% όλων των  φτωχών.

Το NPC προσθέτει οτι το το 48% των προσβεβλημένων νοικοκιριών είναι  λευκοί Αμερικανοί, το 
25% μαύροι, και το 22% ισπανόφωνοι.

"Έτσι, η ακραία φτώχεια δεν περιορίζεται σε νοικοκυριά με αρχηγό  τις ανύπαντρες μητέρες ή τις  μειονεκτούσες μειονότητες, αν και η ποσοστιαία αύξηση της ακραίας φτώχειας για όλη την περίοδο της μελέτης μας ήταν η μεγαλύτερη μεταξύ αυτών των ομάδων."

 Επίσης, το NPC είπε διαβρώνοντας  το κράτος  τις κοινωνικές παροχές ",  πολλές οικογένειες αφήνουν τα παιδιά τους  πίσω." Γιατί δεν έχουν αρκετούς πόρους για να τα βγάλουν πέρα​​.


Σημείωση απόρρητου...Το δημόσιο χρεός της Αμερικής απέναντι στις τράπεζες των ροθτσιλντ ανέρχεται σε πολλά εκατομμύρια δολάρια με αποτέλεσμα το κράτος να κόβει απο τις κοινωνικές
παροχές για να πλήρωνει τους τραπεζίτες (κατί αντίστοιχο συμβαίνει και εδω στην Ελλάδα), δυστηχώς η ολόκληρη η ανθρωπότητα είναι σκλαβωμένη στο οικονομικό σύστημα των τραπεζών.Οι
συνέπειες αυτής της σκλαβιάς είναι φτώχεια εξαθλιώση και  κοινωνικός μαρασμός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου