Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

ΤΟ ΚΑΝΤΗΛΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΚΟΥΝΙΕΤΑΙ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ- ΑΝΑΣΤΑΤΟΙ ΟΙ ΜΟΝΑΧΟΙ

altΕκατοντάδες τηλεφωνήματα δέχονται οι πατέρες στην Ιερά Σκήτη της Μικράς Αγίας Άννης στο Άγιο Όρος μετά την αποκάλυψη από  το ''Αγιορείτικο Βήμα''  για το καντήλι που κουνιέται.Πολύς κόσμος δηλώνει την έκπληξή του για το γεγονός.
Το καντήλι που βρίσκεται μπροστά από την εικόνα του Αγίου Μανδηλίου  στο  καθολικό του Κυριακού της  Αγίας Άννης κουνιέται μόνο του από χθες στις 9.00 το πρωί.
Το ''Αγιορείτικο Βήμα'' επικοινώνησε εκ νέου την Παρασκευή το βράδυ και οι ερημίτες που ζουν στη ξακουστή Σκήτη, επιβεβαίωσαν για μία ακόμα φορά ότι το καντήλι κουνιέται συνεχώς.
Η παράδοση αναφέρει, αλλά και όπως έχει αποδειχθεί με τα γεγονότα, ότι όταν το καντήλι κινείται στις εορτές προμηνύει ευχάριστα γεγονότα, ενώ αντιθέτως...
Όταν κινείται στις καθημερινές ημέρες πιστεύεται ότι αυτό το γεγονός είναι ένα προμήνυμα για δυσμενή γεγονότα.
Βέβαια οι μέρες της  σαρακοστής που διανύουμε είναι περίοδο μετανοίας και δεν είναι κοινές μέρες του χρόνου, όπως μας είπε  γέροντας από τον Άθωνα, θέλωντας έτσι να δώσει μία θετική ένδειξη του γεγονότος.

Πάντως, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η ανακοίνωση της Ιεράς Σκήτης μετά από τη σύναξη των γερόντων  που θα γίνει έκτακτα μέσα στις επόμενες μέρες.
agioritiko vima

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου