Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Οι σφαγές και οι διωγμοί των Ορθόδοξων της Συρίας!


Έχει δημοσιευτεί παντού. Το παίρνουμε από εδώ.

Μία σφαγή Ελληνορθόδοξων πιστών την οποία όχι απλώς παρατηρεί αδιάφορα η ελληνική κυβέρνηση και ειδικότερα το υπουργείο Εξωτερικών, αλλά συμμετέχει σε αυτή εμμέσως, τασσόμενη υπέρ των σφαγέων ισλαμιστών στην Συρία, βιώνει η χριστιανική κοινότητα της Συρίας που αριθμεί περίπου 2.500.000 ψυχές.

Με δραματικά λόγια περιγράφει την κατάσταση στη Συρία ο Μητροπολίτης Λουκάς, ο οποίος υπηρετεί στο Πατριαρχείο Αντιοχείας:

«Μέχρι σήμερα 138.000 Ελληνορθόδοξοι χριστιανοί έχουν εκδιωχθεί από τις εστίες τους, ενώ παράλληλα καταστρέφονται συστηματικά χριστιανικές εκκλησίες, ορθόδοξες και καθολικές, όπως επίσης και μοναστήρια. Πρόκειται για γενοκτονία βάσει του θρησκεύματος, όμως. Δεν τους ενδιαφέρουν οι ανθρώπινες ζωές». Οι φωτογραφίες προκαλούν πραγματική ανατριχίλα:


Ο Μητροπολίτης, σε συνέντευξή του, αποκαλύπτει τον διωγμό που υφίστανται οι Ελληνορθόδοι της περιοχής, από τότε που ξέσπασε η εξέγερση κατά του καθεστώτος του Μπασάρ Αλ Άσαντ.
Ειδικά στην πόλη Χομς, προπύργιο των ισλαμιστών έχει συντελεστεί αφανισμός του συνόλου της χριστιανικής κοινότητας με εκατοντάδες δολοφονίες και εκτελέσεις από τους ισλαμιστές της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, ενώ δεκάδες είναι και οι περιπτώσεις βιασμών χριστιανών γυναικών.
Ενώ βιασμοί από την άλλη άκρη του κόσμου (Ινδία, Βραζιλία κλπ) γίνονται - και δικαίως - κορυφαίες ειδήσεις που απασχολούν την παγκόσμια κοινότητα, στην Συρία βιάζονται από τους ισλαμιστές πάνω από δέκα Ελληνορθόδοξες γυναίκες την ημέρα και κανείς από την "πολιτισμένη Δύση" δεν συγκινείται.

«Οι πιστοί υποφέρουν ένα νέο διωγμό. Οι εκκλησίες μας έχουν υποστεί ανυπολόγιστες καταστροφές. Τις καίνε, σπάνε τοίχους, τις λεηλατούν.
Εδώ δεν ενδιαφέρονται για τις ανθρώπινες ζωές, θα ενδιαφερθούν για τους ιερούς μας χώρους;
Οι ενορίτες μας ξυλοκοπούνται όταν δεν δολοφονούνται. Οι γυναίκες βιάζονται.
Όλα όσα συμβαίνουν "νομιμοποιούνται" λόγω της εξέγερσης κατά του καθεστώτος και κανείς δεν αντιδρά» αναφέρει ο Ελληνορθόξος ιερέας.
«Οι πρόγονοί μας ήρθαν σε αυτή τη γη πολύ πριν φτάσει εδώ το Ισλάμ. Πολλοί Άγιοι μαρτύρησαν σ' αυτά τα χώματα, κηρύσσοντας της αγάπη», τονίζει ο Μητροπολίτης, ο οποίος παρά τις φρικαλεότητες αποκαλεί τους ισλαμιστές μακελάρηδες, «Αδελφούς».

 
Και πώς άλλως, αφού η ορθόδοξη θρησκεία απορρίπτει τη μισαλλοδοξία έναντι των άλλων δογμάτων.
Και μπορεί η Εκκλησία να επιτάσσει την αγάπη και τη συγχώρεση, όμως η ελληνική κυβέρνηση, αντί να επιχειρήσει να παρέμβει π.χ. με μια αποστολή εκκένωσης, υποστηρίζει άνευ όρων τους ισλαμιστές, τασσόμενη υπέρ των ισλαμιστών, που κρύβουν μέσα στους κόλπους τους ακόμα και οργανώσεις που πρόσκεινται στην Αλ Κάϊντα.

Κανείς δεν νοιάζεται για τους ανθρώπους αυτούς που κρατούν ζωντανό τον ελληνικό πολιτισμό, αλλά και την ορθόδοξη πίστη σε μια περιοχή που αποτελεί τον λίκνο του ελληνορθόδοξου πολιτισμού από την εποχή της εμφάνισής του, αλλά και γενικότερα του Ελληνισμού από την εποχή των Ελληνιστικών χρόνων. Μια αλυσίδα Ελληνισμού από την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου και των ελληνιστικών βασιλείων σπάσει επί ημερών Δ.Αβραμόπουλου στο υπουργείο Εξωτερικών και τρόικας στην Ελλάδα και αυτό μόνο τυχαίο δεν είναι.
Η ίδια κραυγή αγωνίας βγαίνει και μέσα από τους καθολικούς:
Ο γαλλικής καταγωγής καθολικός επίσκοπος Philippe Tournyol-Clos δήλωσε σχετικά ότι:

"Η εικόνα που παρουσιάζουν οι χριστιανικές κοινότητες είναι εικόνα
απόλυτης ερημιάς. Η εκκλησία του Μαρ Ελιάν έχει μισοκαταστραφεί, ενώ η εκκλησία της Παναγίας της Ειρήνης εξακολουθεί να είναι κατειλημμένη από
τους αντάρτες. Τα σπίτια των χριστιανών έχουν καταληφθεί από τους αντάρτες οι οποιοι βιάζουν και δολοφονούν όποιον η όποια τους αντιστέκεται από τους χριστιανούς. Η περιοχή της Χαμιντιέ συνεχίζει να τελεί υπό κατοχή ένοπλων ομάδων, ανεξάρτητων μεταξύ τους, βαριά οπλισμένων, οι οποίες συμπεριλαμβάνονται σε λίστα μισθοδοσίας του Κατάρ και της Σαουδικής Αραβίας. Οι περισσότεροι από τους χριστιανούς (138.000 περίπου) έχουν καταφύγει στη Δαμασκό και τον Λίβανο, ενώ άλλοι κατέφυγαν σε αγροτικές περιοχές γύρω από τις πόλεις". 


Η Συρία αποτελούσε για μεγάλο διάστημα μια φωτεινή εξαίρεση για τους Χριστιανούς στη Μέση Ανατολή.
Οι Χριστιανοί είχαν ισχυρούς λόγους να αισθάνονται ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από αυτό. Και αυτό διότι ο Πρόεδρος Άσαντ και τα ανώτατα κυβερνητικά στελέχη, επέδειξαν διαχρονικά σημαντική κατανόηση προς τα ζητήματά τους
Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τους Χριστιανούς της Μέσης Ανατολής ήταν και είναι το ακραίο Ισλάμ.
Σήμερα έχουν μείνει εντελώς απροστάτευτοι απέναντι στους ισλαμιστές, και ζουν καθημερινά σε ένα καθεστώς τρόμου, σαν πρόβατα επί σφαγή...
Οι εικόνες δείχνουν τις ολοκληρωτικές καταστροφές που έχει υποστεί η εκκλησία του Αγ. Γεωργίου στο Χαλέπι και προκαλούν αλγεινή εντύπωση για την έκταση των ζημιών και το μένος των ισλαμιστών που μέσα στο χάος του πολέμου στη Συρία, δεν έχασαν την ευκαιρία να δείξουν για άλλη μια φορά το πραγματικό πρόσωπο τους.


Περισσότερα:
Αίμα ορθοδόξων (και όχι μόνο) στη Συρία
Ορθόδοξος ιερέας της Συρίας βρίσκει μαρτυρικό θάνατο 
Η μεγάλη φυγή των χριστιανών της Συρίας
Και:
Μητροπολίτης Τριπόλεως της Λιβύης: "Απειλούν να με σκοτώσουν" - Κλείνει ο Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου Τριπόλεως Λιβύης
Συνοδική διακήρυξη του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας κατά της θρησκευτικής βίας


Θρησκευτική βία στην Αίγυπτο: Κατεδάφισαν Εκκλησία και της έβαλαν φωτιά, λιθοβόλησαν ιερείς και πιστούς! (εδώ και άλλα links, αλλά και η θέση μας για τη σχέση με τους μουσουλμάνους) 
Σύγχρονοι διωγμοί χριστιανών στον ισλαμικό κόσμο και όχι μόνο
νεκρος για τον κόσμο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου