Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

ΑΦΟΠΛΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΑΠΑΔΕΣ

Τα σκαλιά του Αστυνομικού Μεγάρου Ιωαννίνων ανεβαίνουν τον τελευταίο μήνα Ιερείς που ανήκουν στις τοπικές Μητροπόλεις της Ηπείρου, προκειμένου να...
καταθέσουν κυνηγετικά ή σκοπευτικά όπλα που νομίμως κατέχουν, καθώς επίσης και τις άδειες θήρας! Σε εφαρμογή σχετικής απόφασης της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, η Ελληνική Αστυνομία καλείται και ήδη έχει προχωρήσει στην ενημέρωση των κληρικών οι οποίοι κατέχουν άδειες θήρας και δηλωμένα κυνηγετικά ή άλλα όπλα, ότι στο εξής αυτά θα πρέπει να τους αφαιρεθούν. Η σχετική απόφαση της Ιεράς Συνόδου δεν είναι πρόσφατη, καθώς έχει ληφθεί τον Ιούνιο του 2006 όμως παρέμενε ανεκτέλεστη, για διάφορους λόγους.
Με αφορμή ωστόσο τη συζήτηση που προέκυψε μετά τη δολοφονία του κληρικού στην Ηλεία, το θέμα της οπλοκατοχής και οπλοχρησίας των κληρικών επανήλθε στο προσκήνιο και τον Σεπτέμβριο έφτασε στις αστυνομικές διευθύνσεις της χώρας διαταγή από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ προκειμένου να εφαρμοστεί η σχετική απόφαση της Ιεράς Συνόδου. Ήδη από τις αρχές Οκτωβρίου μέχρι και σήμερα έχουν ειδοποιηθεί περίπου 10 κληρικοί στο νομό Ιωαννίνων, από τους οποίους έχουν αφαιρεθεί οι άδειες θήρας, οι άδειες οπλοκατοχής, ενώ με την εφαρμογή της διαταγής προβλέπεται και η κατάσχεση των όπλων. Ωστόσο, παρέχεται για ευνόητους λόγους η δυνατότητα της μεταβίβασης για το όνομα του κατόχου του όπλου, προκειμένου να αποφευχθούν οι κατασχέσεις. Υπολογίζεται πάντως, σύμφωνα με τα στοιχεία των δηλωθέντων όπλων και από μία πρώτη εξέταση των αδειών θήρας ότι μόνο στο νομό Ιωαννίνων υπάρχουν περί τους 30 κληρικούς που κατέχουν νόμιμα κάποιο κυνηγετικό όπλο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ιερά Σύνοδος στην απόφασή της μνημονεύει τους Ιερούς Κανόνες των Αγίων Αποστόλων και του Μ. Βασιλείου αλλά και την σχετική εισήγηση της αρμόδιας Συνοδικής Επιτροπής Δογματικών και Νομοκανονικών Ζητημάτων.
ksypniste re

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου