Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Ισραήλ: Δολοφονίες παιδιών με ποπ κορν


Σαν ταινία στο σινεμά αντιμετωπίζουν αρκετοί Ισραηλινοί την καθημερινή δολοφονία δεκάδων παιδιών από τον ισραηλινό στρατό.
Όσοι δεν αρκούνται από τις εικόνες της ισραηλινής τηλεόρασης ανεβαίνουν πλέον και σε λόφους κοντά στη Γάζα όπου παρακολουθούν ζωντανά τις επιθέσεις του ισραηλινού στρατού σε κατοικημένες περιοχές.

Όπως αναφέρουν οι New York Times πρόκειται για συνήθεια χρόνων και έχει καταγραφεί και σε αφιέρωμα της σουηδικής τηλεόρασης το 2009.
«Ναι είμαι λίγο φασίστας» δήλωνε τότε μια από τους θεατές σημειώνοντας ότι από τη στιγμή που οι κάτοικοι της Γάζας ψήφισαν την Χαμάς ο ισραηλινός στρατός πρέπει να ισοπεδώσει όλη την πόλη σκοτώνοντας όλους τους κατοίκους της.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες οι συγκεντρωμένοι ξεσπούν σε χειροκροτήματα κάθε φορά που ο ισραηλινός στρατός πραγματοποιεί μια επίθεση στις πυκνοκατοικημένες περιοχές της Γάζας.
Αρκετές φορές στο παρελθόν η πλειονότητα του ισραηλινού πληθυσμού έχει εκφράσει τη στήριξή της στις επιθέσεις που αφήνουν πίσω τους χιλιάδες νεκρούς – ανάμεσά τους και εκατοντάδες παιδιά. Η δημοτικότητα του εκάστοτε πρωθυπουργού εκτοξεύεται στα ύψη κάθε φορά που πραγματοποιείται μια πολύνεκρη επίθεση εναντίον Παλαιστινίων.
Πριν από χρόνια αίσθηση είχαν προκαλέσει T-Shirt τα οποία φορούσαν ισραηλινοί στρατιώτες και στα οποία εμφανίζονταν έγκυες παλαιστίνιες γυναίκες στο στόχαστρο πυροβόλου όπλου. «Χτυπάς μια και σκοτώνεις δυο» ανέφερε το κείμενο πάνω στο T-shirt.
Σχολιάζοντας την κυκλοφορία τους η Όρνα Σασον Λεβί, καθηγήτρια κοινωνιολογίας στο ισραηλινό πανεπιστήμιο του Μπαρ Ιλάν εξηγούσε ότι «τα μπλουζάκια είναι χαρακτηριστικά του πολιτισμού των Ισραηλινών».
«Φυσικά το μήνυμά τους είναι συμβολικό, δεν φέρνει το ίδιο τη βία. Όσοι το φοράνε όμως είναι σαν να λένε: «αυτός είναι ο πολιτισμός μας, είμαστε υπερήφανοι γι’ αυτόν. Είμαστε υπερήφανοι όταν σκοτώνουμε νεογέννητα παιδιά παλαιστινίων και έγκυες γυναίκες».
Capture


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου