Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Guardian: Οικονομική εξάπλωση με «κέντρα αλληλεγγύης» σε όλη την Ελλάδα σχεδιάζει ο Σόρος


Τζορτζ ΣόροςO μεγαλοεπενδυτής Τζορτζ Σόρος σχεδιάζει οικονομική εξάπλωση στην Ελλάδα  σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα Guardian, ενώ θέλει να χρηματοδοτήσει «κέντρα αλληλεγγύης» σε όλη την Ελλάδα, προκειμένου να βοηθηθούν όλοι όσοι έχουν ανάγκη νομικής υποστήριξης, ή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Οπως αναφέρει ο Guardian, ο επενδυτής «θα βοηθήσει την Ελλάδα λόγω της απουσίας της δημόσιας πρόνοιας την ώρα που η χώρα παλεύει με το χρέος της», με το δημοσίευμα παράλληλα να τονίζει πως «τα εγκαίνια ενός τέτοιου κέντρου στη Θεσσαλονίκη, έρχονται την ίδια στιγμή που όλο και περισσότεροι Ελληνες πηγαίνουν σε εκκλησίες και φιλανθρωπικά ιδρύματα για βοήθεια».
Στη συνέχεια, το δημοσίευμα επισημαίνει πως «το κέντρο, το οποίο είναι ένα κομβικό σημείο για τις ΜΚΟ που προσφέρουν υγειονομική περίθαλψη και νομικές συμβουλές, έχει κατακλυστεί με αιτήματα μόλις λίγες ημέρες μετά το άνοιγμα των θυρών του».
Ο Σόρος ο οποίος θέλει να δημιουργήσει κέντρα αλληλεγγύης σε εθνικό επίπεδο, έχει παράσχει στήριξη για το πετρέλαιο θέρμανσης σε περίπου 190 ιδρύματα συμπεριλαμβανομένων ορφανοτροφείων, παιδικών σταθμών, σχολείων και γηροκομείων, σε όλη την Ελλάδα, τονίζει η βρετανική εφημερίδα και επισημαίνει πως «η βοήθεια του δεν είναι χωρίς αμφισβήτηση. Τα κίνητρα του επενδυτή προκαλούν υποψίες, με αρκετούς συλλόγους γονέων και κηδεμόνων να απαντούν αρνητικά στις δωρεές πετρελαίου που κάνει, με αποτέλεσμα την σφοδρή αντίδραση του Γιάννη Μπουτάρη».
«Ο καθένας ξέρει ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να ξεπληρώσει το χρέος της» λέει ο Σόρος. «Εάν ο επίσημος τομέας μπορούσε να παραιτηθεί από την επιστροφή, το ιδιωτικό κεφάλαιο θα επιστρέψει και η Ελλάδα θα μπορούσε να ανακάμψει γρήγορα» δήλωσε ο επενδυτής σύμφωνα με τον Guardian. [tanea.gr]

ellas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου