Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Οσο υπήρχε το "μυστικό οπλοστάσιο" της ΧΑ τόσο υπήρχαν και "μυστικοί χρηματοδότες"!Ούτε ένα ευρώ "μαύρο" ή παράνομα κτηθέν δεν βρέθηκε στους τραπεζικούς λογαριασμούς του κόμματος του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή και στους τραπεζικούς λογαριασμούς 35 στελεχών του που ξεσκονίαζονται εδώ και τέσσερις μήνες από το ΣΔΟΕ.
Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών σημείωναν ότι «δεν έχουν εντοπισθεί μέχρι στιγμής ποσά που συνδέονται με παράνομη χρηματοδότηση του κόμματος. Όμως ίσως η έρευνα επεκταθεί και σ άλλα πρόσωπα που ίσως σχετίζονται με τέτοιου είδους ύποπτες συναλλαγές».
Δηλαδή σε ποια πρόσωπα; Σε άσχετα πρόσωπα που δεν έχουν σχέση με το κόμμα;

Όπως ένας από τους λογιστές που κρατούσαν τα βιβλία του κόμματος (φαντασθείτε: Έψαξαν ακόμα και τον λογιστή!) τον οποίο προσπάθησαν να εμπλέξουν με δύο off shore εταιρείες στην Κύπρο που είχε δημιουργήσει  το ... 2004, ένας εκ των λογιστών του κόμματος (!) ο οποίος βέβαια δεν έχει καμία θεσμική θέση και εν πάση περιπτώσει δεν είχε κάνει ούτε ο ίδιος κάτι παράνομο.
Μάλιστα τότε, το 2004, δεν είχε και καμία σχέση με τον Λαϊκό Σύνδεσμο-Χρυσή Αυγή.
Το ότι διέρρευσε αυτή η υπόθεση ως "συνδεόμενη" με την ΧΑ, μάλλον δείχνει το πόσο απεπλισμένη είναι η κυβέρνηση από την διακρίβωση της άψογης διαχείρισης τόσο της κρατικής χρηματοδότησης, όσο και της διάψευσης για τους "μυστικούς χρηματοδότες της Χρυσής Αυγής". Μια υπόθεση ανάλογη με το "μυστικό οπλοστάσιο"...
Η πλέον φοβερή ανακάλυψη είναι ένα ποσό 150.000 ευρώ σε λογαριασμό δηλωμένο και νόμιμο του προφυλακισμένου βουλευτή Γ.Λαγού που προέρχεται από δηλωμένη και με εκκαθαρισμένους τους φόρους κληρονομιά.
Ούτε στα οικονομικά του Νίκου ΜΙχαλολιάκου, της οικογένειάς του, του Χ.Παππά, των άλλων προφυλακισμένων βουλευτών κλπ, βρέθηκε το οτιδήποτε επιλήψιμο.
Tα κονδύλια της κρατικής χρηματοδότησης (λιγότερα από 500.000 ευρώ) όδευσαν κατά κύριο λόγο σε αγορές τροφίμων για τους άπορους και τα υπόλοιπα σε δαπάνες γραφείων που άνοιγε σε διάφορες πόλειες το κόμμα.
Την ίδια στιγμή τις επόμενες ώρες αναμένεται να δημοσιοποιηθούν τα ευρήματα από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές στους τρεις προφυλακισθέντες βουλευτές Γιώργο Γερμενή, Παναγιώτη Ηλιόπουλο και Ευστάθιο Μπούκουρα.
 
Ακόμη από ώρα σε ώρα αναμένεται το πόρισμα της ΕΛ.ΑΣ. με την αξιολόγηση των ευρημάτων στο πολεμικό μουσείο του επιχειρηματία Ευάγγελου Πάλλη που ερευνάται αν συσχετίζεται με το «οπλοστάσιο» της Χρυσής Αυγής και βέβαια οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το εθνικιστικό κόμμα δεν υπάρχει καμία απολύτως σχέσεη, ούτε καν με τα μουσειακά εκθέματα.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου