Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

ΓΕΝΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΡΟΣΤΑΓΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ "ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ Ο ΘΕΟΣ"Το παρακάτω άρθρο του επίλεκτου συνεργάτη μας, αν και βραχύτατο, αποκαλύπτει το «πού πάει», σε παγκόσμια κλίμακα, το πράγμα.

Γράφει ο Ιωάννης  Αυξεντίου   


Edouard de Rothschild
Ο απόηχος της γνωστικής εξέγερσης της δεκαετίας του’60 διατηρείται  και, μάλιστα, παίρνει μορφές  υστερικής  κρίσης,  από την γνωστή Γαλλική  radical  sic  εφημερίδα «Libération». Δεν υπάρχει παραβατική συμπεριφορά ή ανωμαλία που να μην βρίσκει υποστήριξη  από αυτήν την εφημερίδα. Ιδρύθηκε το 1973 από δύο ιουδαίους,τον Jean-Paul Sartre  και τον Serge July. Από το 2006 η πλειοψηφία των μετοχών της εφημερίδας ανήκει στον Édouard  de Rothschild.

 Όπως πάντα δηλαδή, πίσω από την αριστερή –προοδευτική προπαγάνδα βρίσκεται το ιουδαϊκό κεφάλαιο. Αυτές τις ημέρες, μετά την ανακοίνωση της παραίτησης του πάπα Βενέδικτου, οι υπεύθυνοι της εφημερίδας, βρήκαν την ευκαιρία για να ξεσαλώσουν  τη γνωστική τους έπαρση και, ίσως, να δώσουν  ένα γενικό κοινωνικό πρόσταγμα. Η εφημερίδα κυκλοφόρησε, πράγματι, έχοντας ως πρωτοσέλιδο τίτλο: «Μετά τον πάπα, να παραιτηθεί και ο Θεός». Νομίζω ότι ποτέ στα ιστορικά χρονικά δεν υπήρξε μία τόση ξεκάθαρη και  ανοιχτή επίθεση του γνωστικού  μετώπου.   ΘΕΟΔΟΤΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου