Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

ΑΝΤΩΝΗΣ Ι. ΓΡΥΠΑΙΟΣ: ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ & ΙΣΛΑΜΙΣΜΟΣ

Πολύ περίεργα παιχνίδια παίζονται σήμερα επάνω στο πλανήτη μας,
αφενός μεν βλέπουμε το διεθνή Σιωνισμό να συγκρούεται με τον  Ισλαμισμό, (ΗΠΑ, Ισραήλ, vs Λιβύη, Συρία, Ιράν), και αφετέρου το Διεθνή Σιωνισμό να τα βρίσκει και να συμμαχεί με το συντηρητικό Ισλαμισμό, (βλέπε Αραβική Άνοιξη, Αραβικό Σύνδεσμο), ώστε μαζί να ανατρέπουν ανεπιθύμητα γιαυτούς καθεστώτα στον Ισλαμικό κόσμο.
Εν όψει αυτής της γεωπολιτικής και γεωστρατηγικής ανωμαλίας, για ενημέρωση των αναγνωστών μας, προβαίνουμε στη κάτωθι ανάλυση.
                         Α.- ΣΙ Ω Ν Ι Σ Μ Ο Σ :
Έλαβε το όνομά του από τη λέξη Σιών, που σημαίνει «κατοικία του Θεού». Ήταν κίνημα που απέβλεπε στην αποκατάσταση των Ιουδαίων
στη Παλαιστίνη, και αφού ο σκοπός αυτός επετεύχθη, σήμερα η ηγεσία
του Σιωνισμού αποβλέπει στη κατάκτηση της κυριαρχίας όλου του πλανήτη. Το όνομα Σιωνισμός εδόθη εις τη κίνηση αυτή κατά τους τελευταίους χρόνους, πραγματικά  όμως ο Σιωνισμός υφίσταται από της εποχής που η Παλαιστίνη κατεστράφη υπό των Ρωμαίων (70 μ.Χ.).
Ο Σιωνισμός είναι ο Εθνικισμός  των Εβραίων. Γιαυτό σε όλα τα κράτη λένε απαγορεύεται ο Εθνικισμός, για να τον έχουν μόνο αυτοί.
Εκδηλώσεις αυτού ευρίσκονται στις προσευχές της Ιουδαϊκής λειτουργίας, κυρίως όμως σε επεισόδια της μεταβιβλικής ιστορίας του Ιουδαϊκού λαού, όπου η εμφάνιση διαφόρων Μεσσιών, αποβλέπει στην εθνική αποκατάσταση, και ένωση των 12 φυλών του Ισραήλ.
Ήρωες του Σιωνισμού είναι οι Βασιλείς της Παλαιάς Διαθήκης, Δαυϊδ, και Σολομών. Μέγας Αρχηγός θεωρείται ο προφήτης Μωϋσής.
 
Κατά τον 19ον αιώνα, ένας ηγέτης των Ιουδαίων της διασποράς, ο Μωϋσής Μοντεφιόρε, συντόνιζε προσπάθειες προς ανάδειξη της Παλαιστίνης ως αγροτικού κέντρου, δια της εργασίας των εκεί διαμενόντων Ιουδαίων, το ίδιο πρόγραμμα σε ευρύτερη κλίμακα εφάρμοσε αργότερα ο βαρώνος Εδμούνδος ROTHSCHILD, ο οποίος
θεωρείται ο πατήρ του Ιουδαϊκού εν Παλαιστίνη αποικισμού.
Υπενθυμίζω ότι ο λαός του Ισραήλ ζούσε τότε διάσπαρτος σε πολλές χώρες, ιδίως της Ευρώπης, και της Ρωσίας, και μετά το Β! Π.Π. προωθήθηκε προς ΗΠΑ, όπου μεγαλούργησε, και κατέκτησε τις ΗΠΑ.
 
Αυτός είναι ο λόγος που σήμερα οι ΗΠΑ χαρακτηρίζονται Σιωνιστικές!
Ο Σιωνισμός πολιτικώς οργανώθηκε από τον Θεόδωρο HERTZL (1860-1904) δημοσιογράφο, κάτοικο Βιένης, εργαζόμενος στο Παρίσι.
Ο Θεόδωρος HERTZL συνεκάλεσε το 1897 στη Βασιλεία της Ελβετίας το πρώτο Σιωνιστικό συνέδριο, του οποίου η έκκληση για ίδρυση Ιουδαϊκού Κράτους, δεν συγκίνησε το Σουλτάνο της Τουρκίας, κυρίαρχο τότε της Παλαιστίνης, προεκάλεσεν όμως ζωηροτάτη συμπάθεια της Αγγλίας, η οποία αργότερον διαρκούντος του Α! Π.Π.
(1917) υπεσχέθη επισήμως δια της ονομασθείσης «διακηρύξεως του Μπάλφουρ», να υποστηρίξει τον υπό του συνεδρίου τεθέντα σκοπόν.
Μετά το τέλος του Α! Π.Π. η Αγγλία ανέλαβε με απόφαση της τότε
Κοινωνίας των Εθνών, να οργανώσει τον επαναπατρισμό με πλοία των Ιουδαίων στη Παλαιστίνη, και την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ.
 
Ο Σιωνισμός σαν κίνημα, βοήθησε στη δημιουργία εργασιών προς αναγέννηση της Εβραϊκής γλώσσας & θρησκείας, της ιδρύσεως Πανεπιστημίων, και μέσω άλλων οικονομικών διαρρυθμίσεων, συνετέλεσε κατά πολύ εις την αναζωογόνηση του κοινωνικού και οικονομικού ιστού της Εβραϊκής Παλαιστίνης. Εναντίον της αποκαταστάσεως των Ιουδαίων κατά το πνεύμα της διακηρύξεως του Μπάλφουρ, στρέφονται πολλοί κύκλοι, ιδίως δε Άραβες, οι οποίοι προεκάλεσαν αντισημιτικές ταραχές το 1930. Κατά τη διάρκεια του Α! Π.Π. το Σιωνιστικό κίνημα που είχε βοηθήσει τη συμμαχία Αντάντ, (ΑγγλοΓάλλων- εναντίον Γερμανών), με μια «Εβραϊκή Λεγεώνα», πέτυχε τη «Δήλωση Μπάλφουρ» (1917), υπό των συμμάχων της Αντάτ,
με την οποία οι σύμμαχοι αναγνώριζαν το δικαίωμα των Εβραίων, να έχουν μόνιμη πατρίδα στη Παλαιστίνη, και ανατέθηκε στην Αγγλία να οργανώσει τη μετανάστευση των Εβραίων της διασποράς στη Παλαιστίνη. Μετά το τέλος του Β! Π.Π. στη παγκόσμια Σιωνιστική διάσκεψη του Λονδίνου, (1945), το παγκόσμιο Σιωνιστικό κίνημα,
επανέλαβε το αίτημα της δημιουργίας κυρίαρχου Εβραϊκού κράτους.
 
Το έτος 1947 το ζήτημα παραπέμφθηκε στον ΟΗΕ, που τερμάτισε τη Βρετανική εντολή, και αποφάσισε το σχηματισμό δύο ανεξάρτητων κρατών στη Μέση Ανατολή, του Κράτους του Ισραήλ, με πρωτεύουσα το Τελ- Αβίβ, και του Αραβικού κράτους της Ιορδανίας.
Τελικά με τη μετανάστευση – μετοικεσία, των Εβραίων της διασποράς
στη Γη της επαγγελίας, η όλη Παλαιστίνη διχοτομήθηκε, στο Κράτος του Ισραήλ, και στη Δυτική όχθη του Ιορδάνη, με τη λωρίδα της Γάζας,
όπου κατοικούν οι Παλαιστίνιοι Άραβες.
 
Έκτοτε ακολούθησαν δύο πόλεμοι μεταξύ Ισραηλινών και Αράβων,
(ο πόλεμος των έξη ημερών), που συγκλόνισαν την ανθρωπότητα, και φθάσαμε στο χείλος της καταστροφής.
Στους πολέμους αυτούς κατίσχυσαν οι Ισραηλινοί.
Στην εσωτερική οργάνωση του διεθνούς Σιωνισμού, διακρίνονται κυρίως οι παρατάξεις των Ορθοδόξων Καπιταλιστών Ιουδαίων, και των Σοσιαλιστών (σαν το ΠΑΣΟΚ)!!!, και ριζοσπαστών, οι οποίοι αποτελούν την αντιπολίτευση. Γενικό κουμάντο στην οργάνωση, κάνουν οι πρόεδροι ROTHSCHILD & ROCKEFELLERS.
 
Eνώσεις Ιουδαίων, κυρίως από Γερμανία, κηρύχθηκαν-δήλωσαν  εναντίον του πολιτικού Σιωνισμού.
Ο Σιωνισμός έλαβε το όνομά του από τη λέξη Σιών, όνομα λόφου στα περίχωρα της Ιερουσαλήμ, αναφερομένου συχνότατα στις ιερές γραφές και τελετές Ιουδαίων & Χριστιανών. Απέναντι του λόφου Σιών, (στα χρόνια της Π.Δ.), χτίστηκε ο ναός του Σολομώντος, από το Βασιλέα Σολομώντα, όστις κατεστράφη κυρίως με τη καταστροφή της Ιερουσαλήμ υπό των Ρωμαίων,(70 μ.χ.) και σήμερα στη θέση του υπάρχει ένα Μουσουλμανικό Τέμενος. (Τέμενος του Ομάρ).
Στο υπόγειο οικόπεδο αυτό του Μουσουλμανικού Τεμένους, θεωρείται ότι κείνται οι τάφοι των Βασιλέων των Ιουδαίων Δαυϊδ & Σολομώντα.
Οι Εβραίοι σήμερα θέλουν να χτίσουν το νέο Ναό του Σολομώντα, διότι θεωρείται το οικόπεδο αυτό, ιερός και ιστορικός τόπος γιαυτούς, όπως για μας τους Έλληνες είναι ο Παρθενώνας στην Ακρόπολη.
Όμως γκρέμισμα του μουσουλμανικού τεμένους, και ανέγερση στη θέση του, νέου Ναού του Σολομώντος, είναι αιτία πολέμου για τους Άραβες. Πάντως οι Ισραηλινοί προβαίνουν σε αρχαιολογικές ανασκαφές κάτω από τα θεμέλια του τεμένους, όπως λένε τα διεθνή ΜΜΕ. Οι Άραβες έχτισαν το τέμενος, στα χρόνια που οι Ιουδαίοι ήταν στη διασπορά σαν μετανάστες, αφού στο οικόπεδο βρήκαν ερείπια!!!
 
Σήμερα ο Σιωνισμός από τοπικός και εθνικός, εξελίχθηκε σε διεθνή Σιωνισμό, με ότι αυτό συνεπάγεται, και εδώ έγκειται το δράμα της ανθρωπότητος, αφού ο διεθνής Σιωνισμός είναι κατακτητικός.!!!
Η Θρησκεία του Σιωνισμού είναι η Εβραϊκή θρησκεία, και ιερό βιβλίο είναι το Τορά και το Ταλμούδ της Εβραϊκής θρησκείας.
Γλώσσα η Αγγλική & Εβραϊκή.
 
Το Σύνταγμα του διεθνούς Σιωνισμού είναι «τα πρωτόκολλα των σοφών της Σιών». Συνοψίζοντας αναφέρουμε, ο διεθνής Σιωνισμός είναι πολιτικοθρησκευτικό κίνημα, που ιδρύθηκε από το HERTZ, κατά τα τέλη του περασμένου αιώνα. Σήμερα σαν διεθνής Σιωνισμός διοικείται από τους προέδρους της παγκόσμιας Σιωνιστικής Διακυβέρνησης, κ.κ. ROTHSCHILD & ROCKEFELLERS, με σκοπούς κατάκτησης της παγκοσμίου κυριαρχίας, υπό μία παγκόσμιο Σιωνιστική Διακυβέρνηση-Δικτατορία, και μία θρησκεία, την Εβραϊκή θρησκεία.
 
Δημιουργήματα των φιλοσόφων του Σιωνισμού είναι οι πολιτικές κοσμοθεωρίες, ήτοι Κομμουνισμός, Σοσιαλισμός, Καπιταλισμός, Ναζισμός, Μασονισμός, Σημιτισμός, Εθνικισμός, Σιωνισμός, και όλα τα λήγοντα σε «ισμός». Μη λησμονούμε ότι οι ηγέτες  όλων αυτών των Κοσμοθεωριών ήταν και είναι Εβραίοι Σιωνιστές. Επαναλαμβάνουμε ο Σιωνισμός είναι Εβραϊκός Εθνικισμός. Ο βασικός πυρήνας της ιδεολογίας του είναι ότι όλοι οι Εβραίοι αποτελούν ένα Έθνος, και όχι απλά μια θρησκεία ή εθνική κοινότητα. Τα πρωτόκολλα των σοφών της Σιών, που γράφτηκαν πριν 100 και πλέον χρόνια, είναι το νέο εθνικό βιβλίο του Σιωνισμού, και απεικονίζουν τη σημερινή πραγματικότητα, όπως αυτή εξελίσσεται στη παγκόσμια πολιτική σκακιέρα.
Ο Διεθνής Σιωνισμός έχει επιφέρει πολλές τραγωδίες στην ανθρωπότητα, στη προσπάθειά του να επικρατήσει στο πλανήτη.
 
Ενώ ο Χριστιανισμός στη Χριστιανική Δύση, ευρίσκεται σε ύφεση και παρακμή,  ο Σιωνισμός με τον Ισλαμισμό δυναμώνουν και θεριεύουν.
Ο Χριστιανισμός είναι σε κρίση και παρακμή, διότι οι Αρχηγοί των δύο εκκλησιών του Χριστιανισμού, Καθολικοί και Ορθόδοξοι, είναι οι μεν
Καθολικοί, Σιωνιστές Illuminati,(Πάπες & Καρδινάλιοι),  
οι δε Ορθόδοξοι,  Σιωνιστές Μασόνοι, (Πατριάρχες & Δεσποτάδες).
Και οι δύο κοσμοθεωρίες & θρησκείες, Σιωνισμός και Ισλαμισμός, θεωρούνται από τους υπόλοιπους κατοίκους του πλανήτη σαν Θεοκρατικές. Ο Σιωνισμός έχει δύο σκέλη, το πολιτικό, & θρησκευτικό.
 
Ο Διεθνής Σιωνισμός, προς υποβοήθηση του έργου του, έχει ιδρύσει πολλές σκοτεινές παγκόσμιες λέσχες, και θεωρίες συνωμοσίας.
Έργο του διεθνούς Σιωνισμού είναι η Παγκοσμιοποίηση, με τη Νέα Τάξη Πραγμάτων. Για την εκπλήρωση των σκοπών τους, εγκαθιστούν σε κάθε χώρα με δημοκρατικές διαδικασίες, Βασιλείς, Προέδρους, Πρωθυπουργούς, Υπουργούς, κ.λ.π. ανθρώπους αφοσιωμένους στους σκοπούς της παγκόσμιας Σιωνιστικής Διακυβέρνησης.
Ο Ο.Η.Ε., οι  Η.Π.Α., η Ε.Ε., το ΝΑΤΟ, το Δ.Ν.Τ.-Τράπεζες, είναι όργανα δικά τους. Τα στρατηγεία τους και επιτελικά τους κέντρα, είναι
Α) η  λέσχη BILTERBERG ( για την Ευρώπη) - ROTHSCHILD
B) η Τριμερής επιτροπή (για ΗΠΑ – Ιαπωνία) – ROCKEFELLERS
Γ)  Το συμβούλιο εξωτερικών υποθέσεων των ΗΠΑ (CFR).
Δ)  Το παγκόσμιο οικονομικό Φόρουμ.
Ε)  Οι  Πεφωτισμένοι (ILLUMINATI)
ΣΤ) Η  Διεθνής Μασονία.
Ζ)  Οι Ναϊτες- Ιππότες- Τοξότες.
Η) Οι  Μορμόνοι,  Σαϊεντολόγοι, Χιλιαστές- Ιεχωβάδες Σιωνιστές, Ευαγγελιστές, Προτεστάντες, Πεντηκοστιανοί, Bαπτιστές Σιωνιστές, κ.λ.π. όλοι αυτοί κατοικοεδρεύουν στις Σιωνιστικές ΗΠΑ & Ε.Ε.
Θ) Σιωνιστές Αμερικανοί ιεροκήρυκες, με ιδιωτικές εκκλησίες.
Ι)   Η οργάνωση «Κρανίο και Οστά» των  Μπούς.
Κ)  Το  Βατικανό με την OPUS DEI.
Λ)  Τα πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών.
Μ)  Και άλλες πολλές  θεωρίες συνωμοσιών και μυστικές λέσχες, με καθηγητές-συμβούλους, τους κ.κ. Κίσσινγκερ & Μπρεζίνσκυ.
Με όλους αυτούς σαν συνεργάτες και βοηθούς, προσπαθούν με πολέμους και οικονομικές κρίσεις, να επικρατήσουν στο πλανήτη, εγκαθιστώντας τη παγκόσμια Σιωνιστική Διακυβέρνηση-Δικτατορία.
Τα γεγονότα στις Αραβικές χώρες Βορείου Αφρικής (Τυνησία, Λιβύη, Αίγυπτο), είναι έργο της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας.
Τα γεγονότα στη Συρία είναι έργο της παγκόσμιας Σιων. Δικτατορίας.
Η Χρεοκοπία της Ελλάδος είναι έργο της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας, για να αρπάξουν τον ορυκτό πλούτο, φυσικό αέριο, χρυσό, πετρέλαια, κλπ.
Γενικά ότι κακό συμβαίνει στο πλανήτη είναι έργο της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας-Διακυβέρνησης.
 
Να δείτε που πρόεδρος των ΗΠΑ τελικά θα εκλεγεί ο ΜΙΤ  ROMNEY, διότι εξυπηρετεί καλλίτερα από τον ΟΒΑΜΑ τα συμφέροντα των Κοσμοκρατόρων. Οι Παντοκράτορες έχουν τη δύναμη να εκλέγουν πρόεδρο δικό τους άνθρωπο σε κάθε χώρα.
Με τη δύναμη του χρήματος που κατέχουν, με τη δύναμη των ΜΜΕ,
των δημοσκοπήσεων, κ.λ.π. πείθουν το αφελές εκλογικό σώμα να ψηφίσει τον εκλεκτό τους. Τώρα θέλουν πρόεδρο τον ROMNEY για να αποτελειώσουν τη Συρία, εν συνεχεία να ξεκινήσουν πόλεμο με το ΙΡΑΝ, και όλοι υπακούουν στη Σιωνιστική Δύση, με το Σιωνιστικό ΝΑΤΟ στη πρώτη γραμμή, μαζί με τις ένοπλες δυνάμεις των Σιωνιστικών ΗΠΑ, και οι Αμερικανοί πληρώνουν με ζωές & χρήμα για την επικράτηση της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας……….
«Εκείνοι» έστειλαν εκτάκτως τη Μέρκελ στην Ελλάδα να δώσει εντολές, για την εκμετάλλευση των Ελληνικών κοιτασμάτων ενέργειας.   
                                 Β.- ΙΣΛΑΜΙΣΜΟΣ:
Το όνομα αυτό δόθηκε στη θρησκεία που ίδρυσε και δίδαξε ο προφήτης Μωάμεθ στην Αραβία. Λέγεται και Μωαμεθανισμός, και Μουσουλμανισμός. Η λέξη Ισλαμισμός παράγεται εκ του Αραβικού «Ισλάμ», που σημαίνει τελεία παράδοση, αφοσίωση, & υποταγή στο Θεό. Ο  Ισλαμισμός αποδέχεται το Θεό & Πατέρα, και ως αντιπρόσωπο & προφήτη του Θεού επί της Γης τον Μωάμεθ, (ή MUHAMMAD  στην
 
Αραβική γλώσσα). Οι οπαδοί της θρησκείας αυτής καλούνται Μουσουλμάνοι, εκ της λέξεως Μουσλήμ, δηλαδή παραδομένοι και αφοσιωμένοι  στο Θεό. Το ιερό τους βιβλίο είναι το Κοράνιο. Αφοσιωμένοι στο Πατέρα Θεό, θεωρούνται και όλοι οι προ του Μωάμεθ προφήτες, όπως ο Αδάμ, ο Νώε, ο Αβραάμ, και ο Ιησούς. Τα ονόματα αυτά τα αναφέρει και το Κοράνιον, αν και οι Αβραάμ και Ιησούς θεωρούνται εβραϊκής καταγωγής. Σύμφωνα με τη θρησκεία αυτή, ο αριθμός των προ του Μωάμεθ προφητών, ανέρχεται σε 120.000 εκ των οποίων μόνο οι έξη, δηλαδή Αδάμ, Νώε, Αβραάμ, Μωϋσής, Ιησούς, και Μωάμεθ, απεκάλυψαν εις τους ανθρώπους τις εντολές και διατάξεις του Θεού ως νομοθέτου, ενώ ο Μωάμεθ (κατά τον Ισλαμισμό),είναι ο τελευταίος και επιφανέστερος όλων των προφητών. Μετά τον Μωάμεθ ουδείς άλλος προφήτης ενεφανίσθη στην ανθρωπότητα, ίσως επειδή ο άνθρωπος έκτοτε ξέφυγε από τη πρωτόγονο κατάσταση, και υπανάπτυξη, ανέπτυξε πολιτισμό, επιστήμες, και τεχνικές γνώσεις, και δεν χρειαζότανε πια τους προφήτες. Οι άνθρωποι είπαν αρκετά πιά με τους προφήτες, έχουμε τους Ιμάμηδες, ΑρχιΡαβίνους, Πάπες, & Πατριάρχες!!!
Οι λαοί, Έθνη και κράτη, που πιστεύουν στον Ισλαμισμό γεωγραφικώς εκτείνονται από τον Ατλαντικό, (Μαρόκο), μέχρι τα κράτη του Περσικού/Αραβικού Κόλπου, και κράτη της Αφρικής, μέχρι την Ασία-Ινδονησία.
 
Ο Ισλαμισμός δεν θεωρείται ότι αποτελεί νέα θρησκεία, αλλά την αρχική και μόνη αγνή και αληθή θρησκεία του Θεού, τελειοποιηθείσα διά του Κορανίου, και την οποίαν δίδαξε ο ίδιος ο Θεός, εις τους προφήτας προ του Μωάμεθ, αφού οι Εβραίοι και Χριστιανοί εξέκλιναν από το δρόμο και τις εντολές του Θεού. Θρησκεία του Θεού, λέγει το Κοράνιον, είναι το Ισλάμ. Ο Αβραάμ  δεν ήταν Εβραίος, αλλά ήταν ευσεβής Μουσουλμάνος, και πάντως όχι πολυθεϊστής.
Οι Μουσουλμάνοι σήμερα έχουν διαιρεθεί σε δύο μέρη, τους Σουνίτες & Σηϊτες.
Ο Ισλαμισμός είναι μια δογματική θρησκεία κατά το πρότυπο των άλλων δύο Μεσογειακών θρησκειών, του Ιουδαϊσμού, & Χριστιανισμού. Ο Ισλαμισμός είναι η ονομασία της Μουσουλμανικής θρησκείας. Ισλάμ στα Αραβικά σημαίνει αφοσίωση και υποταγή στο Θεό. Οι οπαδοί του Ισλαμισμού πιστεύουν σε ένα Θεό, τον Αλλάχ όπως τον ονομάζουν στην Αραβική γλώσσα, και στον Μωάμεθ σαν το μόνο προφήτη και απεσταλμένο του Θεού επί της Γης.
 
Ο Ισλαμισμός ξεκίνησε από την Αραβία, και εξαπλώθηκε γρήγορα στις  χώρες Νοτίου Ασίας & Αφρικής, και έφθασε μέχρι Ινδονησία.
Το 1/3 του πληθυσμού της Γης ασπάζεται τον Ισλαμισμό, τη θρησκεία που ίδρυσε ο προφήτης Μωάμεθ το 622 μ.Χ.
 
Ο Ισλαμισμός διαμορφώθηκε κάτω από την ανάγκη που επέβαλλε η ένωση των Αραβικών φυλών, σε μια μονοθεϊστική θρησκεία.
Οι συντηρητικοί Μουσουλμάνοι προσπάθησαν να αντιδράσουν σε διάφορες κινήσεις εκσυγχρονισμού του Ισλαμισμού, και το πέτυχαν, να παραμείνει η θρησκεία πιστή στις διδαχές του προφήτη.
Όπως ο Χριστιανισμός διηρέθη σε Καθολικούς & Ορθοδόξους, έτσι και οι Μουσουλμάνοι, σε Σηϊτες, και Σουνίτες.
Σηϊτες –ως επί το πλείστον- είναι οι Ιρανοί, και Σουνίτες οι κάτοικοι της
Αραβίας και περιχώρων.         
 
Ο Ισλαμισμός σαν θρησκεία περιλαμβάνει δύο μέρη, το δογματικό, και το πρακτικό. Το δογματικό μέρος είναι απλούστατο, ήτοι «πιστεύειν εις ένα και μόνο Θεό, παντοδύναμο, Παντοκράτορα». Ο Θεός είναι μόνος,
δεν έχει συνέταιρον, ούτε σύζυγο, ούτε τέκνα. Το Κοράνιον λέγει δια τους Χριστιανούς, «οι άπιστοι λέγουν, ο Θεός είναι το τρίτον εκ των τριών, αλλά δεν υπάρχει ειμή εις Θεός». Το ίδιο λέει και η Εβραϊκή θρησκεία, η θρησκεία του Αβραάμ, Δαϋίδ, και Μωϋσή.
Παραδέχεται το προφήτη Μωάμεθ ως αληθή Προφήτη και Απόστολο του Θεού, και το τελευταίο των Προφητών.
 
Το Κοράνιον λέγει, «ουδείς πεθαίνει άνευ της θελήσεως του Θεού».
Ο Ισλαμισμός αναγνωρίζει την υπερτάτη αρχηγία του Ιμάμη ή Χαλίφη.
Από απόψεως εξωτερικής λατρείας το Ισλάμ διακρίνεται επίσης δια την απλότητά του. Δεν υπάρχει ιδιαίτερος κλήρος, και το ιερατείον είναι απλό. Οι ιεροτελεστίες είναι σύντομες και απλές. Η προσευχή είναι πράξη λατρείας, και είναι υποχρεωτική, επαναλαμβανόμενη πεντάκις της ημέρας. Η προσευχή είναι επίσης βραχυτάτη, συνισταμένη εις γονυκλισίας, υποκλίσεις, και απαγγελίας τυπικών λέξεων και φράσεων
όπως, «Πιστεύω εις ένα και μόνο Θεό, και εις τον Μωάμεθ ως προφήτη,
και Απόστολο του Θεού». Διαρκούσης της προσευχής, ο προσευχόμενος δέον όπως έχει στραμμένο το πρόσωπον αυτού, σε κατεύθυνση προς το μέρος όπου κείται το εν Μέκκα ιερό Τέμενος.
 
Η Παρασκευή είναι η ιερή ημέρα των Μουσουλμάνων.
Για τη προσευχή κατά τη Παρασκευή, όλοι οι πιστοί προσέρχονται ομού στα τζαμιά, ή τεμένη, όπου προϊσταται της προσευχής ένας Ιμάμης, του οποίου τις κινήσεις γονυκλισίας και υποκλίσεις, ακολουθούν άπαντες οι προσευχόμενοι.
Τρίτο προς τον Θεό καθήκον, αποτελεί η νηστεία, και ιδία κατά τον ιερό μήνα Ραμαζάν. Τετάρτη υποχρέωση αποτελεί η μετάβαση στους ιερούς τόπους του Ισλαμισμού, δηλαδή στη Μέκκα και Μεδίνα, όπου έζησε και δίδαξε ο Προφήτης. Εκεί πηγαίνουν για προσκύνημα.
Η μετάβαση εκεί είναι επιβαλλομένη από το νόμο, ιδία για τους ευπόρους και υγιείς Μουσουλμάνους.
Απαλλάσονται της υποχρεώσεως αυτής οι άποροι και ασθενείς.
 
Όλους εμάς τους μη Μουσουλμάνους, μας αποκαλούν «απίστους».
Ο κατά των απίστων πόλεμος (Τζιχάντ), αποτελεί επίσης ιερό προς τον Θεό καθήκον παντός ικανού Μουσουλμάνου. Όλοι οι άπιστοι οφείλουν να υποταχθούν εις τον Ισλαμισμό. Οι Εβραίοι και Χριστιανοί (άπιστοι), δύνανται να ζήσουν στο Μουσουλμανικό κράτος, υπό τον όρο να διατελούν δια βίου υποτελείς απέναντι των Μουσουλμάνων, και να καταβάλλουν ετησίως κεφαλικό φόρο, κοινώς «χαράτσι».
 
Ο Ισλαμισμός αποτελεί ολόκληρο σύστημα ιδεών και αντιλήψεων περί θρησκείας, κοινωνίας, πολιτείας, και ανθρωπίνου εν γένει βίου και πολιτισμού, εντελώς ιδιόρρυθμο και κατά πολύ διάφορον του επικρατούντος στο Χριστιανικό και Εβραϊκό κόσμο.
Όταν λέγομεν Ισλάμ, και Ισλαμισμό, εννοούμε όχι μόνο τη Μωαμεθανική θρησκεία, αλλά υπό ευρυτάτην έννοιαν, που περιέχει τα πάντα, βίο θρησκευτικό, πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό, τελετές, οικογενειακό, και όλες τις βιοτικές σχέσεις, την εκπαίδευση, ήθη, έθιμα.
Ο Ισλαμικός πολιτισμός είναι ο Αραβικός, και η μελέτη του Κορανίου,
γραμμένου στην Αραβική, η οποία είναι η γλώσσα του Προφήτη.
Λέγοντας Ισλαμισμό εννοούμε ολόκληρο το σημερινό Ισλαμικό Μουσουλμανικό, Μωαμεθανικό Κόσμο, περιλαμβάνοντα όλους τους απανταχού Γης Μουσουλμάνους. Το Ισλάμ αποτελεί σήμερον μεγάλη δύναμη και ισχυρό συνεκτικό δεσμό και κρίκο μεταξύ εκατομμυρίων Μουσουλμάνων, διασκορπισμένων εις τα πέρατα του κόσμου, και κατεχόντων κεντρικότατα και πλουσιότατα μέρη με πετρέλαια, κλπ.
 
Αυτή τη δύναμη εκτιμούν δεόντως και υπολογίζουν οι Κοσμοκράτορες, οι διέποντες τις τύχες των  λαών και κρατών της οικουμένης.
Ο Ισλαμισμός κατέστη κατά τους νεώτερους χρόνους, για τους Ευρωπαίους, αντικείμενο πολλών ερευνών και μελετών.
                  
 Ιησούς Χριστός & Ισλαμισμός:
 
Στο Κοράνιο γίνεται λόγος για τον Ιησού, αλλά απορρίπτεται η Θεότητα αυτού. Αποκαλείται «Μεσσίας» και «Λόγος Θεού», και θεωρείται δεύτερος Αδάμ. Σύμφωνα με το Κοράνιο, ήρθε στο κόσμο,
με τρόπο υπερφυσικό από τη παρθένο Μαρία, προφήτεψε και δίδαξε
από νεαρή ηλικία, και έκανε πολλά θαύματα. Σύμφωνα με το Ισλάμ,
ο Ιησούς δεν σταυρώθηκε και δεν αναστήθηκε, ο Ιησούς επέστρεψε στο Θεό. Το Κοράνιο αναφέρεται με σεβασμό στη παρθένο Μαρία, δεν τη
δέχονται όμως ως Θεοτόκο, αλλά ως μητέρα του Μεσσία.
Τη προσφωνούν «Δέσποινά μας, κυρία μας Μαριάμ»
Παραδέχονται τον Ιησού σαν Μεσσία, ενώ η Εβραϊκή θρησκεία όχι.
Οι Εβραίοι περιμένουν ακόμη το Μεσσία, ίσως αυτός να βγεί μέσα από το διεθνή Σιωνισμό!!!!.
                                   Οι  πέντε  όροι:
                                  ----------------------                                    
 Κάθε Μουσουλμάνος έχει πέντε (5) υποχρεώσεις στη ζωή του.
Την ομολογία της πίστης, τη προσευχή, την ελεημοσύνη, τη νηστεία,
Το ιερό προσκύνημα στη Μέκκα.
Το Ισλάμ έχει λάβει βασικές αρχές, από τον Ιουδαϊσμό,& Χριστιανισμό
                       Συνεργασία με τη Σιωνιστική Δύση:
Πρόσφατα παρατηρήσαμε τμήμα του Ισλαμισμού,(το συντηρητικό Ισλαμισμό), να συνεργάζεται με το διεθνή Σιωνισμό. Αυτό συνέβη με την «Αραβική Άνοιξη», και τον «Αραβικό Σύνδεσμο», που συνεργάστηκαν με τις δυνάμεις της παγκόσμιας Σιωνιστικής Αυτοκρατορίας, για την ανατροπή των Αραβικών εθνικιστικών καθεστώτων, στη Τυνησία, Λιβύη, Αίγυπτο, και τώρα στη Συρία, για την εγκατάσταση φιλο-Σιωνιστικών «δημοκρατικών» κυβερνήσεων. Στην Αίγυπτο εξελέγη με δημοκρατικές διαδικασίες, και κάτω από τις ευλογίες του διεθνούς Σιωνισμού των Δυτικών δυνάμεων, ο Αρχηγός των Ισλαμιστών κ. Μόρσι.
Ο ηγέτης κάθε Μουσουλμανικής χώρας θεωρείται απόγονος του προφήτη, και τυγχάνει της ευλογίας αυτού. Στις χώρες του Αραβικού Κόλπου, ονομάζεται Χαλίφης, εάν δεν είναι Βασιλεύς.
Κατά την Μουσουλμανική παράδοση, πιστεύουν στην «ενός ανδρός αρχή», και από την ίδια οικογένεια, που είναι κατευθείαν κληρονόμοι-απόγονοι του Προφήτη.
Οι Βασιλείς, Σεϊχηδες, και Χαλίφηδες, των Αραβικών κρατών του Αραβικού Κόλπου και όχι μόνο, θεωρούνται από το λαό, κατευθείαν απόγονοι του Προφήτη, και είναι δια βίου κυβερνήτες.
Ενώ λοιπόν ο Ισλαμισμός και Σιωνισμός ενισχύονται παγκοσμίως,
παρατηρούμε το Χριστιανισμό διεθνώς σε φθίνουσα πορεία, αφού Βασιλείς και ηγεμόνες, και θρησκευτικοί ηγέτες, Χριστιανικών κρατών της Σιωνιστικής Χριστιανικής Δύσης, είναι Πεφωτισμένοι, Μασόνοι, Σιωνιστές.
Τελευταία ο Σιωνισμός πολεμά τον Ισλαμισμό και Χριστιανισμό, με ταινίες Κινηματογράφου και θεατρικά έργα, όπου δεινώς χλευάζονται
οι Αρχηγοί των άλλων δύο θρησκειών, Χριστός, και Μωάμεθ, δημιουργώντας διεθνή σάλο.  
                                       
                                          ΑΝΤΩΝΗΣ  Ι.  ΓΡΥΠΑΙΟΣ
                                          Διεθνολόγος
                                          E-mail: ant.grypaios@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου