Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Βέρνερ φον Μπράουν: Τα τελευταία του λόγια


Έχουμε συνηθίσει την ξύλινη γλώσσα των πολιτικών. Και την "νεκρή" γλώσσα των ακαδημαϊκών. Απολαύστε ένα βίντεο με την τελευταία γραμματέα του Βέρνερ Φον Μπράουν. Συνηθίζεται στην ακαδημαϊκή κοινότητα και ειδικά ανάμεσα στους καθηγητές πανεπιστημίου να παρουσιάζεται ο ερευνητικός τομέας με ένα φωτοστέφανο. Όταν είσαι φοιτητής αισθάνεσαι οτι είσαι στο "ιερό" της έρευνας. Νομίζεις ότι όλα είναι καθαρά, όλα είναι φανερά. Δυστυχώς όμως.. Μεσα στην επιστημονική κοινότητα επικρατεί η συνομωσία, η απόκρυψη πληροφοριών, η απόκρυψη τεχνολογίας..



Ποιός έχει το ανάστημα απο τους σημερινούς ακαδημαϊκούς να συγκριθεί με τον φον Μπράουν;Να θυμίσω στους νέους επιστήμονες την δήλωση του φον Μπράουν, ότι την τεχνολογΠοιός έχει το ανάστημα απο τους σημερινούς ακαδημαϊκούς να συγκριθεί με τον φον Μπράοία που χρειάστηκε για τους πυραύλους την πήρε απο τα χειρόγραφα ενός αλχημιστή του μεσαίωνα. Ψάξ'τε στο διαδίκτυο να δείτε αν θα βρείτε κάτι που να αφορά αυτή τη δήλωση του φον Μπράουν.

Έχει κανείς ακόμη αμφιβολίες ότι υπάρχει συνομωσία;

Ποιοί ελέγχουν την σημερινή επιστήμη; Τι μαθαίνουν οι σημερινοί φοιτητές για τον φον Μπράουν και τους αλχημιστές; Μήπως τελικά οι αλχημιστές δεν είναι παρανοϊκοί που μετέτρεπαν τον μόλυβδο σε χρυσό;

Ως πότε τα παιδιά μας θα μαθαίνουν ψέμματα;




πηγη ελεύθερη επιστήμη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου