Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Η ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ

Τα μάτια τους… 14 πρέπει να έχουν οι κάτοικοι της Πάτρας όταν βγαίνουν για να ψωνίσουν στα καταστήματα της πόλης. Ανήλικοι αλλοδαποί πορτοφολάδες, που δεν τους… πιάνει το μάτι, καραδοκούν παντού έτοιμοι να χτυπήσουν μόλις αντιληφθούν ότι η προσοχή του θύματος έχει στραφεί στα ψώνια!


 Οι «άγουροι» πορτοφολάδες δρουν συνήθως ανά τρεις ή και περισσότεροι, έτσι ώστε κάποιοι να απασχολούν το θύμα τους για να κάνει ο… μικρότερος τη «δουλειά»! Αυτό έγινε στην περίπτωση μιας 78χρονης που τρεις πιτσιρικάδες άρπαξαν το πορτοφόλι της με 40 ευρώ και τράπηκαν σε φυγή. Όμως, οι αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης συνέλαβαν τον έναν από αυτούς, έναν 12χρονο Αλβανό που αποδείχθηκε… έμπειρος πορτοφολάς!

Πάνω στον μικρό βρέθηκε ένα κινητό και ομολόγησε ότι μαζί με τους δύο επίσης ανηλίκους συνεργούς του, οι οποίοι αναζητούνται είχαν «χτυπήσει» το ίδιο πρωινό άλλες δύο γυναίκες, από τις τσάντες των οποίων είχαν αρπάξει το κινητό και 140 ευρώ! Σε βάρος των λιλιπούτειων κακοποιών σχηματίστηκε δικογραφία που θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πατρών, ενώ ερευνάται αν διέπραξαν και άλλες κλοπές
 Την οδό προς τον Εισαγγελέα Ανηλίκων Πατρών ακολούθησε και ένας 15χρονος Ρουμάνος, ο οποίος συνελήφθη λίγα λεπτά μετά την κλοπή πορτοφολιού με 320 ευρώ και διάφορα προσωπικά έγγραφα από την τσέπη ενός 69χρονου! Και αυτός ο ανήλικος πορτοφολάς δεν πρόλαβε να απομακρυνθεί και συνελήφθη από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης που βρήκαν πάνω του το πορτοφόλι με τα χρήματα και το παρέδωσαν στον 69χρονο.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου