Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Η ΑΓΓΛΙΚΗ ΦΥΛΑΔΑ SANDAY TIMES ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΖΕΙ...Ο ΙΗΣΟΥΣ ΗΤΑΝ ΠΑΤΡΕΜΕΝΟΣ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ!


Του Μανώλη Κείου
Καταντάει αηδία η επιμονή κάποιων εχθρών του Χριστιανισμού κάθε χρόνο να εφευρίσκουν λίγο πριν από τις μεγάλες εορτές της Χριστιανοσύνης τρόπους για να προκαλέσουν τους πιστούς!

Φέτος μάλλον τους στέρεψαν τα παραμύθια και επικαλούνται τώρα ενάμιση μήνα πριν από τα Χριστούγεννα το ίδιο παραμύθι που ξετρύπωσαν τον Πάσχα που μας πέρασε.  Ότι δηλαδή "Ο Ιησούς παντρεύτηκε τη Μαρία Μαγδαληνή και έκαναν παιδιά"

Κάνουν λόγο μάλιστα για το "Χαμένο Ευαγγέλιο", ένα χειρόγραφο ηλικίας 1500 ετών, γραμμένο στα Αραμαϊκά, το οποίο έφεραν στο φως οι ειδικοί της Βρετανικής Βιβλιοθήκης.
Σύμφωνα λοιπόν με το “Χαμένο Ευαγγέλιο” και τις τρελές θεωρίες όσων αρέσκονται να προκαλούν με ίδιον όφελος, ο Ιησούς παντρεύτηκε τη Μαρία Μαγδαληνή και έκανε μαζί της παιδιά. Σαν να μην έφτανε αυτό από το εμετικό σενάριο δεν λείπει και η Παναγία μας για την οποία υποστηρίζουν πως ήταν η σύζυγος και όχι η μητέρα του Ιησού!
Το Χαμένο αυτό Ευαγγέλιο μετέφρασαν οι Barrie Wilson και Simcha Jacobovic, σύμφωνα με τους The Sunday Times.
Εμείς τι άλλο να πούμε; Αφήνουμε τον Μητροπολίτη Φθιώτιδος Νικόλαο να απαντήσει με τον πάντα εύστοχο λόγο του. Η ανακοίνωσή του που ακολουθεί είχε εκδοθεί φέτος στις 12 Απριλίου, λίγο πριν από το Πάσχα δηλαδή, όταν οι ιθύνοντες νόες των συστηματικών προκλήσεων κατά των Χριστιανών είχαν επικαλεστεί έναν πάπυρο που δήθεν έγραφε πάλι πως ο Ιησούς ήταν παντρεμένος...
Μονάχα μια παρατήρηση από εμάς : Αν οι “επιστήμονες” εφεύρισκαν κάτι αντίστοιχο για τον Μωάμεθ τι θα γινόταν;
Η ανακοίνωση του Μητροπολίτη Φθιώτιδος
Ντροπή και αίσχος
Όπως κάθε φορά που οι χριστιανοί ετοιμαζόμαστε να εορτάσουμε τα Άχραντα Πάθη του Σωτήρος μας Χριστού κέντρα της παραπληροφορήσεως δηλητηριάζουν την πίστη μας με εμετικές, γελοίες, επιστημονικές τάχα ανακοινώσεις κατά του προσώπου του Ιησού Χριστού έτσι και εφέτος "ανακάλυψαν" σε παπύρους αγνώστου προελεύσεως και διοχέτευσαν στα Μέσα Ενημερώσεως, ότι ο Ιησούς ήταν παντρεμένος.
Δυστυχώς την "σπουδαία" αυτή είδηση μετέδωσαν χάριν εντυπωσιασμού και δικά μας Μέσα Ενημερώσεως. Ο λαός ασφαλώς γνωρίζει και περιφρονεί αυτού του είδους τις κατευθυνόμενες βλάσφημες ειδήσεις.
Είναι όμως αίσχος και εντροπή για εκείνους που αναπαράγουν τις ανοησίες και με τον τρόπο αυτό ασχημονούν κατά του Προσώπου του Χριστού και περιφρονούν την νοημοσύνη των Χριστιανών.
Στα 2.000 χρόνια του Χριστιανισμού υπάρχουν χιλιάδες επιστήμονες και σοφοί που με την έρευνα και την σοφία τους εστερέωσαν την πίστη. 

6 σχόλια:

 1. Απαντήσεις και στις συκοφαντίες που πάλι ξαφνικά και τώρα "εκτάκτως ανακάλυψαν"!
  1. Κανένα χειρόγραφο από αυτά που επικαλούνται 1450 χρόνια (όπως αυτοί λένε) δεν γράφτηκε από κανένα αυτόπτη μάρτυρα των γεγονότων.
  Θα μπορούσαν να είχαν γραφτεί και από εβραίους, αιρετικούς και εχθρούς του Χριστού και του χριστιανισμού, όπως είχε συμβεί και με το απόκρυφο ευαγγέλιο, τα ψεύτικα "παιδικά χρόνια" του Χριστού που ανακαλύφτηκε ότι είχαν γραφτεί από εβραίους γιά να κοροϊδέψουν τους χριστιανούς.
  2. Αν είχε παιδιά δεν θα υπήρχε κανένας λόγος να το κρύψουν, ούτε και θα μπορούσαν να το κρύψουν οι χριστιανοί, και επίσης θα ήταν ευρέως γνωστά στον κόσμο αν υπήρχαν τα "παιδιά" και οι "εγγονοί"! Δηλαδή ο Χριστός είναι 2000 χρόνια παγκοσμίως γνωστός και τα "παιδιά" του αν υπήρχαν, θα ήταν τελείως άγνωστα;;!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. 3. Ποιός είναι ο "συγγραφέας-ιστορικός Simcha Jacobovici." που αναφέρει το news247;;;
  Είναι εβραίος και εβραϊκής καταγωγής, όπως γράφει και το wikipedia !!!!
  http://en.wikipedia.org/wiki/Simcha_Jacobovici


  Επίσης ο Simcha Jacobovici δεν είναι ιστορικός, αλλά "είναι ένας καναδός ισραηλινός σκηνοθέτης, παραγωγός, free-lance δημοσιογράφος και συγγραφέας." όπως γράφει και το wikipedia !
  Αλλά γιά να υποστηρίξουν αυτό το σαθρό και συκοφαντικό άρθρο της news247 την "μετέτρεψαν" σε "ιστορικό" !!! Μάλιστα !
  Αυτά τα γνωρίζει και επίτηδες δεν τα γράφει το εβραϊκό news247 και είναι αξιοκατάκριτοι και είναι πασιφανές ο βρώμικος ρόλος που παίζουν !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. 4. Ο καθηγητής "θεολογίας" όπως τον ονομάζουν Barrie Wilson δεν είναι καθηγητής θεολογίας, αλλά θρησκειολογίας (μπορεί να ψάξει όποιος θέλει να δει πόσο μεγάλη διαφορά έχει ο καθηγητής θεολογίας από τον καθηγητή θρησκειολογίας) και αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Bishop, Lennoxville, Κεμπέκ, με ειδίκευση στη Φιλοσοφία και Ψυχολογία και που έχει κάνει κάποια θρησκευτικά σεμινάρια και έχει αποκτήσει απλά πτυχίο Βιβλικών Σπουδών από το Trinity College της Αγγλικανικής Εκκλησίας δηλαδή αιρετικός θρησκειολόγος που συχνάζει σε εβραϊκές συναγωγές και σε εβραίους αρχαιολόγους !!! Δεν το λέω εγώ, αυτός ο ίδιος ο Barrie Wilson το λέει στην ιστοσελίδα του, που μπορείτε να δείτε και με την φωτογραφία που έχει !!!


  http://www.barriewilson.com/profile.html
  Τι γυρεύει η αλεπού στο παζάρι;;!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. 5. Αντιφάσκουν μεταξύ τους οι συκοφαντίες! γράφουν : "Οι συγγραφείς μετέφραζαν επί σειρά μηνών το αρχικό κείμενο και αναφέρουν ότι η "αυθεντική" Παρθένος Μαρία, είναι εν τέλει η Μαγδαληνή και όχι η μητέρα του Χριστού όπως ξέρουμε σήμερα." Το άλλο με το τοτό το ξέρεις;;!!
  Άλλοι συκοφάντες γράφουν διαφορετικά, ότι δεν ήταν η μαγδαληνή...η μητέρα του! Άλλοι γράφουν διάφορες ανωμαλίες όπως το "corpus cristi" που όπως αποκαλύφτηκε γράφτηκε από έναν ομοφυλόφυλο εβραίο και αυτό που μένει από αυτούς, είναι οι ανιστόρητες και αντιφάσκουσες συκοφαντίες, που λίγο έξυπνος να είσαι και το ψάξεις, το καταλάβαίνεις αμέσως ότι προέρχονται από τους συκοφάντες εβραίους!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. 6. Ο καζαντζάκης για το μυθιστόρημα "ο τελευταίος πειρασμός" που έγραψε δεν το έγραψε από καμία ιστορική πηγή, όπως και οι ίδιοι οι εκδότες του, γράφουν, αλλά όπως ο ίδιος το φαντάστηκε και το αυτοδημιούργησε, γι' αυτό ονομάστηκε και "μυθιστόρημα". Γιατί λανθασμένα θεωρείται ως ιστορικό στοιχείο;; !!
  Όσον αφορά γιά το D.Brown και τον κώδικα da vinci :
  "Ο συγγραφέας, όπως ανακάλυψε η δημοσιογράφος Μαρί Ετσεγκουάν, έχει συλλέξει τις πηγές του από μία ακραία οργάνωση με μεγαλεπήβολα σχέδια πού συστάθηκε ως αστική εταιρεία το 1956 με την ονομασία «Ηγουμενείον της Σιών». Η πλαστότητα των πηγών της οργάνωσης αποκαλύφθηκε σε γαλλικό δικαστήριο στην δεκαετία του 1990. Η οργάνωση αυτή κατασκεύασε και προώθησε σειρά εγγράφων που «απoδείκνυαν» δήθεν τον γάμο του Ιησού Χριστού με την Αγία Μαρία την Μαγδαληνή. Είναι βέβαιο ότι χρησιμοποίησαν στοιχεία της διδασκαλίας των Γνωστικών, των Σταυροφόρων, των Ναϊτών, των Καθαρών και άλλων αιρετικών. Ο συγγραφέας Dan Brown ισχυρίζεται ότι δήθεν βασίζεται στα Χειρόγραφα της Νεκράς Θάλασσας και στα Γνωστικά Ευαγγέλια ενώ απορρίπτει τα κείμενα της Καινής Διαθήκης. Τα Χειρόγραφα όμως της Νεκράς Θάλασσας δεν περιέχουν τίποτε το χριστιανικό, παρά μόνο τμήματα της Παλαιάς Διαθήκης και άλλα αποσπασματικά κείμενα, χωρίς καμμία αναφορά στον Χριστό, ούτε φυσικά στο Άγιο Δισκοπότηρο. Τα γνωστά «γνωστικά ευαγγέλια» (του Θωμά, του Φιλίππου, της Μαρίας, των Αιγυπτίων και της Αληθείας) δανείζονται τα ονόματα μαθητών του Χριστού για να προσδώσουν κύρος στα γραφόμενά τους, κάτι ανάλογο με τα κείμενα του Ψευδοηροδότου ή του Ψευδολουκιανού της αρχαίας γραμματείας. Δεν είμαστε σίγουροι για το αρχικό τους περιεχόμενο ενώ οι περισσότεροι μελετητές τα χρονολογούν από τον 4ο αιώνα και εξής. Δεν διαθέτουμε ακόμη γι’ αυτά πλήθος κωδίκων όπως αντίθετα ισχύει για τα κείμενα της Αγίας Γραφής (25.000 κώδικες περιέχουν την Παλαιά και την Καινή Διαθήκη), και δεν μπορούμε να πιστοποιήσουμε την ακεραιότητά τους. Είναι κείμενα παράγωγα και όχι πρωτότυπα των Γραφών και παραποιούν την Καινή Διαθήκη, της οποίας η αξιοπιστία αποδεικνύεται επιστημονικά:
  α ´ Ο αριθμός των κωδίκων στους οποίους διασώζεται το κείμενο της Καινής Διαθήκης (περίπου 25.000) είναι μεγαλύτερος σε ασύγκριτο βαθμό από τον αριθμό των κωδίκων όλων των σωζομένων αρχαίων βιβλίων. Για την Ιλιάδα του Ομήρου σώζονται 643 κώδικες, για την Ιστορία του Θουκυδίδη μόνο 8 και για τα έργα του Ορατίου 500.
  β ´ Η αρχαιότητα των κωδίκων που μάς σώζουν το κείμενο της Καινής Διαθήκης υπερτερεί εκείνης των άλλων αρχαίων κειμένων. Οι αρχαιότεροι κώδικες που μας σώζουν το κείμενο της Καινής Διαθήκης (Σιναϊτικός, Αλεξανδρινός, Βατικανός) εγγράφησαν γύρω στο 250 μ.Χ., δηλαδή απέχουν από τον χρόνο συγγραφής του κειμένου αυτού (50-70 μ.Χ.), λιγότερο από δύο αιώνες, ενώ υπάρχει και ο «Πάπυρος 52», πού περιέχει τμήμα του κατά Ιωάννην Ευαγγελίου και χρονολογείται λίγες δεκάδες χρόνια μετά την συγγραφή του. Αντίθετα οι κώδικες της Ιστορίας του Θουκυδίδη, γραμμένης τον 4ο αιώνα π.Χ., χρονολογούνται τον 10ο αιώνα μ.Χ., δηλαδή σώζονται χειρόγραφα μεταγενέστερα αυτής της Ιστορίας κατά δεκατέσσερεις αιώνες.
  Εφ’ όσον, λοιπόν, κανένας δεν αμφισβητεί την αξιοπιστία και εγκυρότητα των προαναφερθέντων αρχαίων κειμένων, πως είναι δυνατόν να αμφισβητήσει την Καινή Διαθήκη όταν οι επιστημονικές μαρτυρίες αποδεικνύουν ότι είναι «το πιο αξιόπιστο βιβλίο σε όλο τον κόσμο» (Greenlee J.H., Introduction to the New Testament Textual - Criticism, Grand Rapids 1964, p. 16). "
  Από την ενημερωτική έκδοση "προς τον λαό" Μαΐος 2006.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. 7. Στο τέλος γράφει ανιστόρητα και λανθασμένα το news247, ότι : "Η Μαγδαληνή απεικονίζεται από την Εκκλησία ως το ιδανικό της μετάνοιας επειδή φέρεται να είχε πλύνει με τα δάκρυά της τα πόδια του Ιησού." ?!? Πουθενά στην Αγία Γραφή δεν αναφέρει ότι αυτή η άγνωστη γυναίκα που έπλυνε με τα δάκρυα τα πόδια του Ιησού ήταν η Μαρία η Μαγδαληνή, ούτε ποτέ το υποστήριξε αυτό η Ορθόδοξη Εκκλησία, όπως ψευδώς γράφει το news247, αλλά είναι ένα εφεύρημα της ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας που δεν βασίζεται και δεν βρίσκεται σε κανένα ιστορικό κείμενο και αναφορά!
  Μάλλον καλύτερα και γιά περισσότερη αληθοφάνεια, θα πρέπει η ιστοσελίδα news247 να μετονομαστεί σε jews247 !!! Δεν θα αλλάξουν και πολλά, μόνο ένα γράμμα στην αρχή θα αλλάξουν !!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή