Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

ΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΛΟΜΠΥ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ

Για μία ακόμα φορά, η πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Κίρχνερ αποδεικνύει ότι είναι μια από τις ελάχιστες εναπομείνασες ηγετικές προσωπικότητες που μπροστά στο συμφέρον της πατρίδας τους δεν γονατίζουν, ούτε σκύβουν το κεφάλι. H επιστολή της προς τον Αμερικανό Πρόεδρο Μ.Ομπάμα , η οποία στάλθηκε στις 30 Οκτωβρίου, είναι πραγματικά συγκλονιστική!
 
«Κύριε Πρόεδρε,
 
Σας γράφω για να σας επιστήσω την προσοχή σε ένα θέμα που, αν επιβεβαιωθεί από εσάς, θα έχει σοβαρές συνέπειες στις σχέσεις μεταξύ των χωρών μας.
Soderberg
Αυτό που θα ήθελα να ξέρω είναι αν η Νάνσυ Σόντερμπεργκ, το πρόσωπο που έχει διοριστεί από εσάς ως πρόεδρος του PIDB (Public Interest Declassification Board), το οποίο αναφέρεται κατευθείαν στην αμερικανική κυβέρνηση, είναι επίσης συμπρόεδρος της «American Task Force Argentina» (ATFA), μιας οντότητας που δημιουργήθηκε ειδικά για να επιτίθεται και να βρίζει την Αργεντινή και την πρόεδρό της.
 
Όπως ασφαλώς θα γνωρίζετε, στα καθήκοντα του PIDB περιλαμβάνονται η ανάλυση κρίσιμων θεμάτων εθνικής ασφάλειας και η παροχή συμβουλών στον Πρόεδρο και σε άλλους κυβερνητικούς αξιωματούχους των ΗΠΑ. Μάλιστα, στις 10 Νοεμβρίου του 2012, κατά τον επαναδιορισμό της κυρίας Σόντερμπεργκ, ο Λευκός Οίκος χαρακτήρισε δημοσίως τη θέση της ως «κομβική».
 
Ωστόσο, στο επίσημο βιογραφικό που διανεμήθηκε από το γραφείο σας, δεν αναφέρεται η θέση της Σόντερμπεργκ στην ATFA και στο βιογραφικό της συμπροέδρου που διανέμεται από την ATFA δεν αναφέρεται η υψηλή θέση που κατέχει το εν λόγω πρόσωπο στο Λευκό Οίκο. Μήπως πρόκειται για περίπτωση συνωνυμίας;
 
Επιτρέψτε μου να σας ενημερώσω ότι η Νάνσυ Σόντερμπεργκ, η συμπρόεδρος της ΑΤFA, διεξήγαγε μια πρωτοφανών διαστάσεων συκοφαντική και δυσφημιστική εκστρατεία εναντίον του λαού και των αρχών της χώρας μου και ειδικά εναντίον μου, με σκοπό την καταστροφή της Δημοκρατίας της Αργεντινής προς όφελος των ληστρικών funds που επιδιώκουν να κερδίσουν τεράστια ποσά, περιορίζοντας το κυριαρχικό δικαίωμα της χώρας μου για την αναδιάρθρωση του εξωτερικού χρέους της.
 
Μεταξύ άλλων σημειώνω την εξωφρενική κατάσχεση της ναυαρχίδας του Ναυτικού της Αργεντινής, της φρεγάτας Libertad. Το δικαστήριο των Ηνωμένων Εθνών αποφάσισε ομόφωνα την άρση της κατάσχεσης με την αιτιολογία ότι συνιστούσε παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου.
 
Έγιναν επίσης προσπάθειες να κατασχεθεί ένας δορυφόρος, ο οποίος χρησιμοποιείται σε πρόγραμμα της NASA. Θα είναι σίγουρα παράδοξο, αν η κυρία Σόντερμπεργκ του Λευκού Οίκου αποδειχθεί ότι είναι η ίδια Σόντερμπεργκ που καλωσόριζε και ενθάρρυνε δράσεις που επηρέασαν και τα συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών.
 
Η ATFA έχει δηλώσει ότι έχει δαπανήσει πολλά εκατομμύρια δολάρια για τη δημιουργία ενός λόμπι εναντίον της Αργεντινής εντός του αμερικανικού Κογκρέσου, ενώ επίσης δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει προς όφελός της οδυνηρά για τους Αργεντινούς γεγονότα, όπως την τρομοκρατική επίθεση κατά του κέντρου της εβραϊκής κοινότητας στο Μπουένος Άιρες το 1994, συκοφαντώντας την κυβέρνησή μου με εντελώς αβάσιμους ισχυρισμούς.
 
Οι σχέσεις μεταξύ των κυβερνήσεών μας θα επηρεαστούν αρνητικά, αν επίσης αποδειχθεί ότι η Νάνσυ Σόντερμπεργκ της ATFA είναι η Σόντερμπεργκ που σας συμβουλεύει για θέματα εθνικής ασφάλειας, αλλά και το ίδιο άτομο που διοικεί το ληστρικό fund NML Capital, το οποίο έχει την έδρα του στις Νήσους Κέιμαν και πρωτοστατεί στη διεθνή δικαστική εκστρατεία κατά της χώρας μου».
 
 
«Θα ήταν απαράδεκτο αν μια τέτοια “κομβική” θέση της κυβέρνησής σας, με πρόσβαση σε διαβαθμισμένες πληροφορίες και απευθείας σχέσεις με το Κογκρέσο, καλύπτεται από ένα άτομο που παράλληλα συμπροεδρεύει σε μια οργάνωση που είναι αφιερωμένη στην επίθεση και τη δυσφήμηση ενός κυρίαρχου έθνους που επιθυμεί να έχει παραγωγικές σχέσεις με τη χώρα σας. Ελπίζουμε, λοιπόν, ότι όλο αυτό δεν είναι παρά μια παρεξήγηση, μια απλή περίπτωση συνωνυμίας.
 
Κύριε Πρόεδρε,
Η επερχόμενη Σύνοδος των G20 που θα διεξαχθεί στις 15-16 Νοεμβρίου στο Μπρίσμπαν θα είναι μια καλή ευκαιρία για να εργαστούμε από κοινού εναντίον των ληστρικών funds, να ενισχύσουμε την αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους και να εξαλείψουμε τους φορολογικούς παραδείσους.
 
Ο ρόλος των εθνικών ηγετών είναι να επιλύονται αυτά τα προβλήματα. Η χειραγώγηση από λομπίστες που υπηρετούν αδίστακτους ανθρώπους δεν μπορεί να γίνει δεκτή», καταλήγει η πρόεδρος της Αργεντινής.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου