Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Νεφελίμ: "Τα παιδιά των υιών του Θεού

Επειδή πολλές ιστοσελίδες ασχολούνται με το θέμα των Νεφελίμ, και υπάρχει ενδιαφέρον από το κοινό, ας δούμε τι αναφέριε η Παλαιά Διαθήκη γι αυτούς τους  "γιους υιών Θεού".
Οι Νεφελίμ ήταν μια προκατακλυσμιαία φυλή, που στη Βίβλο αναφέρονται ως γίγαντες. Ήταν, όπως λέγε*ται, τα παιδιά που γεννήθηκαν από τις «κόρες των αν*θρώπων», και τους «Υιούς του Θεού».
Είναι υψίστης σημασίας να σημειωθεί ότι αναφέρονται σχεδόν ταυτόχρονα με τη δήλωση του Θεού ότι θα κατάστρεφε τη Γη με πλημμύρα και φαίνεται απ' αυτή τη σχέση ότι η επίδρασή τους στο ανθρώπινο γένος ήταν μια απ' τις βασικές αιτίες που προκάλεσαν την καταστροφή.
Διαβάζουμε στο βιβλίο της Γένεσις 6:1-7

1 Όταν οι άνθρωποι άρχισαν να αυξάνονται αριθμη* τικά πάνω στη γη και γεννούσαν κόρες,
2 Οι γιοι του Θεού είδαν ότι οι κόρες των ανθρώπων ήταν όμορφες και παντρεύτηκαν όσες απ' αυτές διάλεξαν.
3 Τότε ο ΚΥΡΙΟΣ είπε, «Το Πνεύμα Μου δε θα μεί*νει με τον άνθρωπο για πάντα, καθώς αυτός είναι θνη* τός. Οι μέρες του θα είναι εκατόν είκοσι χρόνια.»
4 Οι Νεφελίμ ήταν στη γη εκείνες τις μέρες - καθώς και μετά - όταν οι γιοι του Θεού πήγαν στις κόρες των ανθρώπων και έκαναν μαζί τους παιδιά. Ήταν οι ήρωες απ' τα αρχαία χρόνια, άντρες ξακουστοί.
5 Ο ΚΥΡΙΟΣ είδε πόσο μεγάλη είχε γίνει η κακία του ανθρώπου στη γη, και ότι κάθε διάθεση των σκέ*ψεων της καρδιάς του ήταν πάντα μόνο πονηρή.
Οι Νεφελίμ ήταν μια φυλή γιγάντων που προέκυψε απ' τη σεξουαλική ένωση των υιών του Θεού (ενδεχο*μένως έκπτωτων αγγέλων) με τις κόρες των ανθρώπων. Μεταφρασμένο απ' τα Εβραϊκά κείμενα, το «Nephilim» σημαίνει «έκπτωτοι». Ήταν ξακουστοί για τη δύναμή τους, την ανδρεία τους, καθώς και μια μεγά* λη ικανότητα για αμαρτίες.
Η προέλευση των Νεφελίμ ξεκινά με μια ιστορία των έκπτωτων αγγέλων. Ο Shemhazai (Σεμχαζάι), ένας υψηλόβαθμος άγγελος, ηγήθηκε μιας σχισματικής ομά*δας αγγέλων που κατέβηκε στη γη για να καθοδηγήσει τους ανθρώπους στο δίκαιο δρόμο.
Η καθοδήγηση αυ*τή συνεχίστηκε για μερικούς αιώνες, αλλά σύντομα οι άγγελοι άρχισαν να αποζητούν τις γήινες γυναίκες. Μέσα στη λαχτάρα τους, οι έκπτωτοι άγγελοι οδήγη*σαν τις γυναίκες στη μαγεία και τα ξόρκια, ζευγάρω*σαν μαζί τους και δημιούργησαν υβριδικούς απογόνους. Η δύναμή τους ήταν αξιοθαύμαστη και οι ορέξεις τους τεράστιες. Αφού καταβρόχθισαν όλα τα αποθέμα*τα του ανθρώπινου γένους, άρχισαν να καταναλώνουν και τους ίδιους τους ανθρώπους. Οι Νεφελίμ επιτίθο*νταν στους ανθρώπους και τους καταπίεζαν και ήταν η αιτία που προκάλεσε μαζική καταστροφή στη γη.
Δύο κείμενα ουσιαστικής σημασίας για την ιστορία των Νεφελίμ, η Βίβλος και οι Πάπυροι της Νεκράς Θάλασσας, αναφέρουν διάφορα ονόματα γι' αυτούς. Σε διάφορα κομμάτια παραθέτονται τα διαφορετικά είδη αυτών των γιγάντων. Αναφέρονται με πολλούς τρό* πους, ως Enim, ή «Τρόμοι» (Γέν.14:5, Δευτ.2:1Ο), Re*phaim, ή «Αυτοί που Προκαλούν Εξασθένιση» ή «Οι Νεκροί» (2 Σαμ.23:13, 1 Χρον.1Ι:15), Gibborim, ή «Γιγάντιοι Ήρωες» (Ιώβ 16:4), Zamzummim, ή «Επι*τυχόντες» (Δευτ.2: 10), Anakim, ή «Μακρυλαίμηδες» (Δευτ.2:1Ο, Ιώβ 11:22, 14:15) και Awwim ή «Κατ α*στροφείς» και «Φίδια».
Στα κείμενα αυτά αναφέρονται επίσης και άλλοι γί*γαντες, όπως ο Γολιάθ (2 Σαμ.21: 19), ένας γίγαντας με δώδεκα δάχτυλα στα χέρια και δώδεκα στα πόδια, που αναφέρεται ως ένας απ' τους Rephaim (2 Σαμ.21 :20), κι ένας ψηλός Αιγύπτιος (1 Χρον.11 :23). Το κείμενο των Αριθμών 13:26-33 περιγράφει τους Νεφελίμ της Χαναάν που είδε ο Ιησούς και αργότερα άλλοι Εβραίοι κατάσκοποι. Επιπλέον, σύμφωνα με τις Ιουδαϊκές λαϊκές παραδόσεις, κάποιος απ' τους Νεφελίμ, ο Arba, έχτισε μια πόλη, τη Kiriath Arba, που ονομάστηκε έτσι απ' τον ιδρυτή της και σήμερα είναι γνωστή ως Χεβρώνα.
Η κακοήθεια των Νεφελίμ έφερε μαζί της κι ένα βα*ρύ φόρο αίματος. Το Γένεσις 6:5 αναφέρεται στη δια* φθορά που είχαν επιφέρει οι Νεφελίμ ανάμεσα στους ανθρώπους και στους εαυτούς τους: «ο Κύριος είδε πόσο μεγάλη είχε γίνει η κακοήθεια του ανθρώπου στη γη ... » Η σατανική τους ανταρσία είχε ξεσηκώσει τόσο την οργή, όσο και τη λύπη του Θεού. Έτσι ο Θεός έ*στειλε τον άγγελο Γαβριήλ να ανάψει έναν εμφύλιο πόλεμο ανάμεσα στους Νεφελίμ.
Επέλεξε, επίσης, τον Ενώχ, έναν δίκαιο άνθρωπο, για να ενημερώσει τους έκπτωτους αγγέλους για την από*φαση που είχε πάρει γι' αυτούς και τα παιδιά τους. Ο Θεός δεν άφηνε καθόλου ήσυχους τους έκπτωτους αγ*γέλους, καθώς δεν μπορούσαν να σηκώσουν τα μάτια τους στον ουρανό και αργότερα επρόκειτο να αλυσοδε*θούν. Το τέλος των Νεφελίμ ήρθε με τον πόλεμο που πυροδότησε ο Γαβριήλ, στον οποίο οι γίγαντες τελικά αφάνισαν ο ένας τον άλλο.
link http://en.wikipedia.org/wiki/Nephilim
Από το βιβλίο "Τα μυστικά του τρίτου Ναού του Σολομώντος" ΔΗΜΗΤΡΑ ΠΑΠΑΔΑΚΗ
-------------------------
Κατά ορισμένους αλλά και τον γνωστό συγγραφέα Δ.Λιακόπουλο τα νεφελίμ υπάρχουν ακόμα και η εδρα τους βρισκεται στην ερημο Τακλα Μακαν, στην επαρχια Ξιν Γιανγκ, στην Βόρεια Κινα.
Το όνομα Τακλά Μακάν στην τοπική γλώσσα σημαινει "μπαίνεις μεσα αλλα δεν βγαινεις εξω". Εκει λοιπον υπάρχει μια πανάρχαια και τεράστιων διαστάσεων πυραμίδα που στην κορυφή της υποτίθεται κάποτε υπηρχε ο ναός του Βάαλ.
Κάτω λοιπόν απο την αρχαία αυτή πυραμίδα η οποία ονομάζεται Λευκι Πυραμίδα, υπάρχει μια υπόγεια πολιτεία που ονομάζεται Μαχ-Τανε που στην γλώσσα των Ναχρμπέν σημαίνει Λευκή Πολιτεία. Το Λευκό Αδελφάτο για το οποίο και οι γέροντες του Αγίου Ορους γνωρίζουν κατά πολλούς συγραφείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου