Σάββατο 3 Μαΐου 2014

ΕΙΔΗΣΗ ΣΟΚ!! ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΑΦΑΝΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ!!..ΑΠΑΓΟΡΕΥΕ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ Ο ΑΣΑΝΤ!!


Μέ ποιό ΤΕΡΑΣ ἀντιμάχεται ἡ Συρία;1Δείτε πόσο μεγάλο είναι το Κτήνος με το οποίο μάχεται η κυβέρνηση της Συρίας.
100.000 ξένοι μισθοφόροι που προσπαθούν να ανατρέψουν τον Σύριο ηγέτη Άσαντ.
Το τίμημα της ανυποταγής στους επικυρίαρχους είναι βαρύ, με κόστος πάνω από 100.000 νεκρούς και εκατομμύρια πρόσφυγες.

Και μία λεπτομέρεια που ποτέ δεν μας ανέφεραν…
για να ΜΗΝ αναρωτηθούμε …το γιατί.

Να ξέρετε ότι σε ολόκληρη την Συρία των 22.500.000 κατοίκων ζουν λιγότεροι από 22 άνθρωποι εβραικής θρησκείας, διότι ο Άσαντ είχε απαγορεύσει τη συμμετοχή τους στην πολιτική, την εργασία τους στον Δημόσιο Τομέα της Συρίας, δεν είχαν στρατιωτικές υποχρεώσεις άρα και δεν μπορούσαν να γίνουν στρατιωτικοί ενώ στα διαβατήρια τους αναγράφεται το θρήσκευμά τους…!!!

Μέ ποιό ΤΕΡΑΣ ἀντιμάχεται ἡ Συρία;2
Μέ ποιό ΤΕΡΑΣ ἀντιμάχεται ἡ Συρία;3Κάτι που δεν τους αρέσει καθόλου, όπως μας είχε ενημερώσει και η Δήμητρα Λιάνη…


Ζήτημα ημερών η πλήρης ανακατάληψη της πόλης Χόμς από τις κυβερνητικές δυνάμεις

Ο συριακός Στρατός έχει πλέον φτάσει στην παλαιά πόλη την οποία υπερασπίζονται μόλις 1000 αντάρτες χωρίς εφόδια πυρομαχικά και πρωτίστως χωρίς ηθικόΜέ ποιό ΤΕΡΑΣ ἀντιμάχεται ἡ Συρία;1
Μετά από δύο χρόνια μαχών η ανακατάληψη της πόλης Χόμς από τις κυβερνητικές δυνάμεις θεωρείται ζήτημα μερικών ημερών.
Ο συριακός Στρατός έχει πλέον φτάσει στην παλαιά πόλη την οποία υπερασπίζονται μόλις 1000 αντάρτες χωρίς εφόδια πυρομαχικά και πρωτίστως χωρίς ηθικό. Μετά από μήνες βομβαρδισμών εκατοντάδες από αυτούς είτε έχουν αποχωρήσει από την πόλη, είτε παραδόθηκαν, είτε επιθυμούν και διαπραγματεύονται να παραδοθούν.
Η τακτική του αποκλεισμού των περιοχών που οι αντάρτες διατηρούν σημαντικές συμπαγείς ομάδες, φαίνεται να αποδίδει και σύντομα η πόλη Χόμς άλλοτε προπύργιο της εξέγερσης κατά του Assad ετοιμάζεται να πέσει στα χέρια των κυβερνητικών δυνάμεων.
Σε ένα δεύτερο μέτωπο, στα δυτικά της Δαμασκού οι κυβερνητικές δυνάμεις ολοκληρώνουν όπως φαίνεται την εκκαθάριση τους όρους  Qalamoun από τις ανταρτικές ομάδες, προετοιμάζοντας την τελική επίθεση για την εξουδετέρωση και του τελευταίου θύλακα στην ορεινή πόλη τουριστικό θέρετρο Zabadani.
Στις μάχες στην περιοχή αυτή σημαντική είναι η συμμετοχή της λιβανέζικης οργάνωσης Hezbollah η οποία έχει στείλει στη Συρία χιλιάδες άνδρες για να βοηθήσουν το συριακό Στρατό.
Μετά από τις επιχειρήσεις αυτές οι σημαντικότερες ομάδες των ανταρτών θα βρίσκονται στα σύνορα με την Τουρκία από όπου και ανεφοδιάζονται, ενώ μικρότερες σε μέγεθος περιοχές βρίσκονται υπό τον έλεγχο των ανταρτών στα σύνορα με την Ιορδανία και στις αποκομμένες ανατολικές συνοικίες της Δαμασκού.  
ΕΠΙΚΑΙΡΑ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ!!! Ποιοι είναι η «συριακή αντιπολίτευση»; Η παρεούλα της… ΜΠΙΛΝΤΕΡΜΠΕΡΓΚ και το χρήμα πέφτει από Σόρος και άλλους…

Μέ ποιό ΤΕΡΑΣ ἀντιμάχεται ἡ Συρία;4-Η ιστορία που εξελίσσεται ΤΩΡΑ στη Συρία δεν ξεκίνησε πριν λίγο καιρό, αλλά πολύ παλιότερα.
-Αποκαλύπτουμε την Συριακή αντιπολίτευση και τον ύποπτο ρόλο ορισμένων, εδώ και πολλά χρόνια!
-Ποιοι τους χρηματοδοτούν και ΠΩΣ! Θα δείτε και γνωστά ελληνικά ονόματα να συμμετέχουν σε συναντήσεις κάποιων οργανώσεων…
Ο εφιάλτης  στη Συρία, όλοι ξέρουν πως θα τελειώσει. Με νεκρούς στρατιώτες και πολίτες και τον πρόεδρος Άσαντ δολοφονημένο σε ένα χαντάκι. Αυτή είναι η ιστορία του πολέμου στη Συρία, αλλά υπάρχει και μία άλλη λιγότερο αιματηρή, αλλά πολύ σημαντική. Αυτή η ιστορία, αφορά τους αφηγητές, τους «ακτιβιστές της δημοκρατίας»  και τους… εμπειρογνώμονες.
Τα ΜΜΕ, έχουν παθητική στάση όταν μιλούν για την Συριακή αντιπολίτευση και την ονομάζουν ώς «επίσημοι εκπρόσωποι», «ακτιβιστές υπέρ της δημοκρατίας» και φυσικά δεν εξετάζουν ποιο είναι το υπόβαθρό τους, ή τις πολιτικές τους διασυνδέσεις.
Πολύ καιρό πριν την «Αραβική άνοιξη» είναι γνωστό ότι, εξόριστα μέλη της συριακής αντιπολίτευσης, λάμβαναν χρηματοδότηση από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, ώστε να υπονομεύσουν το καθεστώς Ασαντ. Αυτοί οι υπονομευτές του καθεστώτος είναι και οι υποστηρικτές της ξένης ένοπλης επίθεσης και πιέζουν την κυβέρνηση Ομπάμα να παρέμβει. Έχουν αναπτύξει μεγάλο πάρε-δώσε με την άλλη μεριά του Ατλαντικού…
SNC Syrian National Council.
Το SNC δεν είναι η μοναδική αντιπολίτευση στη χώρα, αλλά αναγνωρίζεται από τα δυτικά μέσα π.χ BBC, ως ο κύριος συνασπισμός της αντιπολίτευσης. H WT (Washington Times) το περιγράφει ως μια ομάδα-ομπρέλα με βάση έξω από τη χώρα. Είναι η ομάδα με τις στενότερες σχέσεις με τους Δυτικούς και από τα πρώτα στάδια της “εξέγερσης” απήυθυνε έκκληση για ξένη επέμβαση…
Πάμε να γνωρίσουμε μερικά πρόσωπα του SNC
Bassma Kodmani
Bassma Kodmani at BilderbergΗ πιο γνωστή από τους επίσημους ομιλητές του SNC είναι η ακαδημαικός Bassma Kodmani. H Κοdmani είναι μέλος του Εκτελεστικού γραφείου και επικεφαλής των εξωτερικών υποθέσεων του SNC. Φυσικά και είναι μέλος της ΜΠΙΛΝΤΕΜΠΕΡΚ! Για πρώτη φορά μετείχε στη Λέσχη το 2008 και μάλιστα ως… “«Γαλλίδα»!
Το 2005 δούλευε στο Κάιρο για το ίδρυμα Ford, που έχει έδρα τη Νέα Υόρκη. Το Φεβρουάριο του 2005 οι σχέσεις ΗΠΑ-Συρίας διαταράχαθηκαν και ο Μπους ανακάλεσε τον πρεσβευτή από τη Δαμασκό. Αφού πάγωσε δεσμούς με τη Συρία ο Μπους ξεκίνησε η χρηματοδότηση της αντιπολίτευσης σύμφωνα με την WP.  (washington post)
Το Σεπτέμβριο του 2005 η Kodmani ανέλαβε διευθυντής της ARI (Arab Reform Initiative), ένα ερευνητικό πρόγραμμα που χρηματοδοτούνταν από ένα ισχυρό λόμπι των ΗΠΑ το CFR (Council Foreign Relations).
To CFR σύμφωνα με την ιστοσελίδα του (cfr)
(χμ… δεξιά λέει και κάτι για Ροκφέλερ ε;)

Είναι ένα κορυφαίο think tank που εργάζεται για την Αραβική μεταρύθμιση.
To ΑRI φτιάχνει μία ομάδα στα πλάισια του CFR που ονομάζεται US/Middle East Project usmep
Αποτελείται από ανώτερους διπλωμάτες, υπηρεσίες πληροφοριών και χρηματοδότες με στόχο την περιφερειακή πολιτική ανάλυση και την πρόληψη συγκρούσεων, προωθώντας την σταθερότητα. Καθοδηγητής είναι ο Brent Scowcroft.
Ποιος είναι ο Brent Scowcroft;
Πρώην σύμβουλος ασφαλείας του προέδρους των ΗΠΑ, ανέλαβε το ρόλο αυτόν μετά τον γνωστό μας Χένρυ Κίσσινγκερ.
Στο διοικητικό συμβούλιο είναι ο Zbigniew Brzezinski που διαδέχθηκε ως σύμβουλος ασφαλείας και ο Peter Sutherland πρόεδρος της… Goldman Sachs
International!  trilateral
Το 2005 ενώ έχει αναλάβει η γνωστή μας πλέον Kodmani το CFR μπλέκεται και το CER (Centre for European Reform)
Στο παιχνίδι και οι Βρετανοί.
Το CER εποπτεύεται από τον Lord Kerr riotinto που είναι αναπληρωτής πρόεδρος της ολλανδικής Royal Dutch Shell. Ο Kerr είναι πρώην επικεφαλής διπλωματικής υπηρεσίας, ανώτερος σύμβουλος της Chatham House ένα think tank στο οποίο συμμετέχουν τα «καλύτερα μυαλά» της Βρετανικής διπλωματίας.
Πάμε και στο ECFR, συνέχεια και μετασχηματισμό του CER…
Ιδρύθηκε από τον Charles Grant cer  και συμμετέχουν διπλωμάτες, βιομήχανοι, πολιτικοί, καθηγητές κλπ…

Στο ECFR φυσικά και συμμετέχουν ΚΑΙ 4 Ελληνες. Θέλετε να δείτε ονόματα; Βρείτε τα μόνοι σας εδώ:
ECFR’s Board and Council
Τα βρήκατε;
Ποιος χρηματοδοτεί το ECFR;;;
How you can help ECFR
Πρώτο και καλλίτερο στη λίστα δωρητών το Open Society Foundations.
Ποιος το έχει αυτό;
http://www.soros.org/

Να συνεχίσουμε;;;
Έχετε ακόμα απορίες, για το ΠΩΣ και ΠΟΙΟΙ Παίζουν το παιχνίδι;
Tραπεζίτες, πολιτικοί, διπλωμάτες, ευφυείς άνθρωποι και παντού η Kodmani…
Εδώ βλέπετε το πτυχίο της από την

academiediplomatique
Διεθνή Ακαδημία Διπλωματών και το πλούσιο βιογραφικό της

http://www.syriancouncil.org/en/members/item/53-bassma-kodmani.html
Radwan Ziadeh
Μέ ποιό ΤΕΡΑΣ ἀντιμάχεται ἡ Συρία;6http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:195ohN2Kyw4J:www.scpss.org/index.php%3Fpid%3D51+&cd=1&hl=el&ct=clnk&gl=gr
Διευθυντής εξωτερικών σχέσεων του SNC με εντυπωσιακό βιογραφικό. Συνεργάτης στο χρηματοδοτούμενο από την Ουάσιγκτον think tank usip προεδρος
του οποίου είναι ο Richard Solomon πρώην σύμβουλος του Κίσσινγκερ.
Από το Φεβρουάριο ο Radwan μαζί με άλλους καλούν τον Ομπάμα να επέμβει στη Συρία. Η επιστολή foreignpolicy.
Ποιοι είναι αυτοί που υπογράφουν μαζί με τον Radwan;  James Woolsey πρώην επικεφαλής της CIA, Karl Rove δεξί χέρι του Μπους, Elizabeth Cheney πρώην επικεφαλής στην διεύθυνση επιχηρήσεων Ιράν-Συρίας του Αμερικάνικου Πεναγώνου.

Ο Radwan συμμετέχει και σε άλλα think tank όπως το βρετανικό Chattham House. Τον περασμένο Ιούνιο ήταν στο πάνελ της εκδήλωσης για το πολιτικό μέλλον στην Συρία chatham house μαζί με τον Ausama Monajed, επίσης μέλος του SNC.
Ο τρίτος που συμμετείχε στην εκδήλωση
μόνο τυχαίος δεν ήταν.
Πρόκειται για τον Najib Ghadbian που από το 2005 σύμφωνα με την WSJ  wall street journal είχε

αρχίσει επαφές με τον Λευκό Οίκο, μέσω του NSF…
Τώρα είναι γενικός γραμματέας του SNC.

Πάμε πίσω στο 2008.Τότε ο Radwan σε κυβερνητικό κτίριο της Ουάσιγκτον διοργάνωσε μία συνάντηση “Syria in Transition”, η Συρία σε…μετάβαση. Η συνάντηση αυτή χρηματοδοτήθηκε από το Democracy Council και από το βρετανικό MJD (Movement for Justice and Development).
Μάλιστα το MJD χαρακτηρίσε εκείνη τη μέρα, ως
εξαιρετική σε έναν χώρο γεμάτο από καλεσμένους από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, την Αμερικάνικη Γερουσία, εκπροσώπους μελετών από διάφορα κέντρα,
δημοσιογράφουε και εξόριστους Σύριους… forsyria.org/articles.. Κύριο θέμα συζήτησης ήταν Η άμεση ανάγκη οργανωμένης
αντιπολίτευσης. Δίπλα στον Radwan ο διευθυντής δημοσίων σχέσεων του MDJ Ο Ausama Monajed.
Ausama Monajed
Ausuma MonajedΜαζι με τους 2 που είδαμε πριν την Kodmani και τον Ziadeh αποτελούν τους σημαντικότερους εκπροσώπους του SNC.
Ο Ausama καλείται πολύ συχνά στο BBC ως αναλυτής και σχολιαστής. Από την Ουάσιγκτον κάνει μετάδοση εικόνων, λες και είναι εκεί. Λέει χαρακτηριστικά. «Παρακολουθούμε σφαγή αμάχων και παιδιών που σφαγιάζονται και θανατώνονται και γυναίκες που βιάζονταιαπό τις οθονες τις τηλεόρασης κάθε μέρα».

Πριν λίγες ημέρες αρθογράφησε εδώ .the huffington post  αναρωτώμενος γιατί ο κόσμος δεν επεμβαίνει στη Συρία και έκανε άμεση έκκληση για ξένη στρατιωτική βοήθεια. Ποιος είναι αυτός ο εκρόσωπος που ζητά στρατιωτική επέμβαση;
Ο Monajed είναι μέλος του SNC, ιδρυτής και διευθυντής της Barada Television, ένα δορυφορικό κανάλι με έδρα το Vauxhall νότια του Λονδίνου.
Το 2008, μετά το μίτινγκ για την μετάβαση στη Συρία, ήταν σε γεύμα μαζί με τον George W Bush μαζί με άλλους φαίνεται εδώ στη φωτογγραφία 3ος από δεξιά κοντά στην «αγαπημένη» Κοντολίζα Ράις 
Μέ ποιό ΤΕΡΑΣ ἀντιμάχεται ἡ Συρία;8
Από το 2008 οι Αμερικανοί ήξεραν τον Monajed ως διευθυντή δημοσίων σχέσεων του MJD που θα οδηγήσει στην αλλαγή στη Συρία…
Τι ακριβώς όμως κάνει το MJD; Πέρσυ η WP δημοσίευσε από τα Wikileaks μια διαρροή εγγράφων που αποδεικνύουν πολλά… washington post  Χρήματα από το Υπουργείο Εξωτερικών πήγαιναν στο MDJ. Πάνω από 6εκ. δολλάρια χρηματοδότησαν το MDJ, το κανάλι του Monajed και δράσεις εντός της Συρίας…
Μάλιστα ο εκπρόσωπος του State Department απάντησε ότι “προσπαθούμε να προωθήσουμε μία μετάβαση σε περισσότερο δημοκρατική διαδικασία και δεν υπονομεύουμε απαραίτητα την παρούσα κατάσταση!
Ο ίδιος ο Monajed είπε, ότι δεν έχω λάβει ούτε ένα σεντ για τον εαυτό μου. Για το κανάλι;;;
Έξτρα χρηματοδότηση φαίνεται ότι λάμβαναν από το Democracy Council, που χρησιμοποιήθηκε ως όχημα για να εκτελέση ένα πρόγραμμα σχετικά με τη Συρία.

.
Λεφτά υπάρχουν!
Από το 2006 υπάρχει πρόγραμμα επίσημα στο Department of State  mepi.state  Στόχος του προγράμματος «Να επιταχυνθεί το έργο των μεταρρυθμίσεων στη Συρία».
Βέβαια τώρα το 2012 το χρήμα ρέει περισσότερο από πριν. 300εκ δολάρια από ένα fund στη Ντόχα   aljazeera.
Ο Merza γενικός γραμματέας του SNC δήλσε ότι «το ταμείο αυτό υποστηρίζει όλες τις
συνιστώσες της επανάστασης στη Συρία». Μάλιστα τα μισά από αυτά διατέθηκαν ήδη στον FSA (Free Syrian Army).
To γκρουπ του Merza είχε εμφανιστεί και το Νοέμβριο του 2011 στην Κωνσταντινούπολη σε Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.  syriancouncil . Ολα αυτά γίνονται ώστε να μπορούν να εμφανίζονται στα ΜΜΕ και να αποκτήσουν τη φήμη ως νόμιμοι εκπρόσωποι του συριακού λαού. Ετσι μπορούν ήδη και παιρνούν μέσω των διεθνών δικτύων την δική τους προπαγάνδα.
Και πλέον το δηλώνουν απροκάλυπτα από τον περασμένο Φεβρουάριο, όπως για παράδειγμα ο πρέσβης Dennis Ross «Είναι η ώρα να αλλάξει επίπεδο και να ανέβει το SNC, ώστε να δημιουργήσει μία αύρα ότι είναι η αναπόφευκτη εναλλακτική λύση του Ασαντ.
Βασικός πολεμιστής σε αυτή τη «μάχη μέσα από τα ΜΜΕ» είναι ο Αμερικανός δημοσιογράφος Michael Weiss
Michael Weiss
Μέσω της ιστοσελίδας nowlebanon από το Μάιο κάνει λόγο ότι χάρη στην εισροή όπλων προς τους αντάρτες, έχουμε αρχίσει να βλέπουμε κάποια αποτελέσματα.
Κατευθύνει έτσι την κοινή γνώμη όπως έκανε και λίγους μήνες νωρίτερα γράφοντας ότι ο “ο FSA και ανεξάρτητες ομάδες έχουν πετύχει μεγάλες νίκες”…
Αλλά ο Weiss δεν είναι απλά ένας blogger.
Είναι διευθυντής επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων στο Henry Jackson Society  henry jackson ένα υπερ-επιθετικό think tank διαμόρφωσης εξωτερικής πολιτικής. Τα ονόματα που συμμετέχουν εκεί το αποδεικνύουν… Το σύνθημα είναι στρατηγική προς τα εμπρός-forward strategy και ο Weiss είναι υπεύθυνος για να περάσει το μύνημα προς τα έξω. Ετσι είναι και ο συγγραφέας της έκθεσης «Παρέμβαση στη Συρία, Αξιολόγηση και κίνδυνοι» η οποία εγκρίθηκε από το SNC!
ΠΡΟΣΕΞΤΕ!!! Αρχικά η έκθεση του Weiss ονομαζόταν Safe Area for Syria, αλλά μετονομάστηκε και αναπροσαρμόστηκε από ποιον;;; Από έναν.. Ausama Monajed…
Ετσι η πλέον “κοινή έκθεση” των δύο, δημοσιεύτηκε από το SRCC  strescom  και εγκρίθηκε από το SNC με την αμέριστη υποστήριξη του Henry Jackson Society.
Hamza Fakher
Χαρακτηριστική περίπτωση «ακτιβιστή» που είναι υπάλληλος του Monajed.
Ο φερόμενος ακτιβιστής που είναι και… αξιόπιστη πηγή για να μεταφέρει εγκλήματα που κρύβει το καθεστώς όπως κάνει εδώ left foot forward . Έλα όμως που ο Fakher είναι συ-συγγραφέας του «Επανάσταση σε κίνδυνο»  http://henryjacksonsociety.org/wp-content/uploads/2012/02/SNC.pdf του Henry Jackson που εκδόθηκε το Φεβρουάριο… Σύμφωνα μάλιστα με το SRCC έχει αναλάβει τη επικοινωνιακή πρόωθηση των προιόντων του κέντρου που διοικεί ο Monajed…

Επίλογος
Είδαμε ότι, πολλοί από αυτούς που βγαίνουν και μιλούν στα διεθνή μμε, εκπροσωπώντας τη Συριακή αντιπολίτευση και κυρίως το SNC, διασυνδέονται στενά, εδώ και πολλά χρόνια, με τις ΗΠΑ και το Λονδίνο. Είναι οι άνθρωποι που θα χρησιμοποιηθούν στην επόμενη φάση, μετά την επέμβαση. Κρατήστε μερικά ονόματα, πιθανόν να τα βρούμε μπροστά μας…
Με πληροφορίες από τον guardian
Σίγμα

1 σχόλιο:

  1. θα ήθελα να εκφράσω μια απορία μου...πως ενα τόσο μεγάλο κράτος όπως η Συρία με 22.500.000 κατοίκους με εναν μεγάλο αριθμητικά στρατό δεν κατόρθωσε να οργανωθεί άμμεσα ώστε να απομονώσει τους τρομοκράτες και να προστατεύσει τον λαό της από τα τόσα δεινά ; !...πως δεν έκανε μιαν επιστράτευση ωστε να αυξήσει τον μάχημο πληθυσμό της αλλά προτίμησε να κινηθεί επιπόλαια μετρώντας χιλίάσες αθώα θύματα και εκατομμύρια πρόσφυγες και ανυπολόγιστες καταστροφές ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή