Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ


ΠΡΟΛΟΓΟΣ

ΕΛΛΑΔΑ,μιά μικρή κουκίδα στον πλανήτη Γη,μία μικρή χερσόνησος στο ΝΑ άκρο της Ευρώπης με έναν πληθυσμό που ποτέ δεν πέρασε τα 11.000.000.Και όμως αυτή η μικρή χώρα εδώ και 3500 χρόνια(πολύ συντηρητικός αριθμός)είναι πάντα πρωταγωνίστρια της παγκόσμιας ιστορίας.Μιά χώρα με έναν λαό που γέννησε και διέδωσε τον πολιτισμό,τα γράμματα,τις τέχνες,σε όλο τον πλανήτη,μια χώρα που όλες οι μεγάλες δυνάμεις από αρχαιοτάτων χρόνων μέχρι και σήμερα προσπάθησαν να την κατακτήσουν ή στην καλύτερη περίπτωση να την ελέγξουν !!!

Γιατί άραγε ? Μήπως για το κλίμα της και τον ήλιο της ή υπάρχει και κάτι άλλο ή μάλλον και άλλα ?

Θα προσπαθήσω με συντομία να τα αναφέρω,γιατί ξέρω ότι ο πολύς κόσμος δεν τα γνωρίζει !!!



ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΘΕΣΗ

Ο Ελληνικός χώρος εξεταζόμενος από πλευράς Στρατηγικής, προκαλεί με τη γεωγραφική του θέση και εντάσσεται στις πλέον στρατηγικές περιοχές του πλανήτη μας, από αρχαιοτάτων χρόνων.

Στο μέσον τριών ηπείρων (Ευρώπης, Ασίας, Αφρικής) και σημαντικών θαλασσών (Ανατ. Μεσογείου, Ευξείνου Πόντου ,Αδριατικής) και με τη γεωφυσική μορφολογία του, σαν χερσαία, θαλάσσια και νησιωτική ενότητα, συνιστά γεωστρατηγικό σημείο αναφοράς. Ο Ελληνικός χώρος είναι Βαλκανικός, ταυτοχρόνως Ευρωπαϊκός και Μεσογειακός. Είναι μέρος της Ανατ. Λεκάνης της Μεσογείου, γύρω από την οποία αναπτύχθηκαν σπουδαίοι πολιτισμοί και οι τρεις μονοθεϊστικές θρησκείες. Βρίσκεται στην κορυφή ενός τριγώνου, του οποίου οι δύο άλλες κορυφές βρίσκονται στη Μέση Ανατολή και στην Κασπία θάλασσα, όπου επικεντρώνονται σήμερα τεράστια συμφέροντα. Η Κρήτη αυτή και μόνη, με προέκταση στον Κυπριακό χώρο, δεσπόζουν σημαντικών θαλασσίων οδών, επαυξάνοντας τη γεωπολιτική σημασία του ελληνικού χώρου.

Η Ελλάδα, το μόνο κράτος μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ στην περιοχή των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου, κατέχει μια δύσκολη γεωγραφική θέση περιστοιχιζόμενη από εστίες έντασης και συγκρούσεων.

Αυτή η ιδιόμορφη γεωγραφική σύνθεση του Ελληνικού χώρου που αποτελείται από τον ηπειρωτικό κορμό, κυρίως ορεινό, από εκτεταμένα παράλια με πλήθος φυσικών λιμένων και όρμων, καθώς και από πολύ μεγάλο αριθμό νήσων, νησίδων και βραχονησίδων διεσπαρμένων στις Ελληνικές θάλασσες, προσδίδει στην Ελλάδα ιδιάζοντα γεωστρατηγικό χαρακτήρα, καθιστώντας τη χώρα πύλη της Ευρώπης προς την Ασία και την Αφρική. Η διπλή υπόσταση του Ελληνικού κράτους αντανακλά τη συνεχή ιστορική Ελληνική παρουσία σ' αυτό το γεωγραφικό χώρο, ο οποίος άλλωστε, αποτελεί το λίκνο του Ελληνικού έθνους και πολιτισμού. Παράλληλα, η ενότητα ηπειρωτικού και νησιωτικού χώρου του Ελληνικού κράτους, αντικατοπτρίζει την ιδιαίτερη  γεωστρατηγική του αξία, αλλά και τις ιδιαίτερες ανάγκες ασφάλειας της Ελλάδας.

Από  γεωστρατηγική άποψη, το Αιγαίο Πέλαγος με το Ελληνικό νησιωτικό του σύμπλεγμα, σε συνδυασμό με την ηπειρωτική Ελλάδα, προσφέρεται για τον έλεγχο των θαλάσσιων γραμμών επικοινωνίας από τη Μαύρη θάλασσα και τη Μέση Ανατολή προς την Νότια Ευρώπη και τη Βόρεια Αφρική, που αποτελούν και τους θαλάσσιους ενεργειακούς δρόμους που οδηγούν τις στρατηγικές πρώτες ύλες προς τη Δύση. Ο ηπειρωτικός και νησιωτικός ελληνικός χώρος, ευρισκόμενος στο σημείο επαφής τριών Ηπείρων (Ευρώπης, Ασίας, Αφρικής) και επί του υδάτινου διαύλου επικοινωνίας δύο ζωτικών θαλασσών (Μαύρης Θάλασσας και Μεσογείου) και, κατ' επέκταση δύο ωκεανών (Ατλαντικού και Ινδικού), αποτελεί έναν ενιαίο και μη μεριζόμενο αμυντικό χώρο, κατατασσόμενο στις στρατηγικές περιοχές παγκόσμιας αξίας και ενδιαφέροντος.

Από άποψη ασφάλειας, ο ενιαίος αυτός αμυντικός χώρος προσδίδει, ανάλογα με την κατεύθυνση της απειλής, το απαιτούμενο στρατηγικό βάθος στην εξυπηρέτηση των αναγκών ασφάλειας της Ελλάδας, αλλά και της Ευρώπης.

Ολόκληρος ο Ελληνικός χώρος και ιδίως η νήσος Κρήτη, με τις ναυτικές και αεροπορικές εγκαταστάσεις της και την κεντρική της θέση στην ανατολική λεκάνη της Μεσογείου, προσφέρεται ως εξαιρετική αεροναυτική βάση για επιχειρήσεις προς όλες τις κατευθύνσεις (περιμετρικά) και για τον έλεγχο τόσο των δια του Σουέζ και των Στενών του Ελλησπόντου(Δαρδανελίων)διερχόμενων θαλάσσιων γραμμών επικοινωνιών, όσο και των αεροπορικών γραμμών επικοινωνιών στην περιοχή της Ανατολικής Μεσόγειου.

Η καίρια θέση της Ελλάδας στην υδρόγειο και οι αξιόλογες συγκοινωνίες της, ιδιαίτερα οι θαλάσσιες και εναέριες, καθιστούν τη χώρα μια παγκόσμιας αξίας στρατηγική περιοχή. Ο μεγάλος αριθμός κόλπων, όρμων και λιμένων σε όλα τα παράλια της χώρας (ηπειρωτικά και νησιωτικά), ο σημαντικός αριθμός των αεροδρομίων και το οδικό της δίκτυο, καθιστούν την Ελλάδα μια εξαιρετική περιοχή συγκέντρωσης και βάση επιχειρήσεων μεγάλων στρατιωτικών δυνάμεων, ικανών να ενεργήσουν προς κάθε κατεύθυνση. Η χρήση των θαλάσσιων, αεροπορικών και οδικών διευκολύνσεων της περιοχής Θεσσαλονίκης από τις ειρηνευτικές δυνάμεις της διεθνούς κοινότητας για το Κόσσοβο, αποτελεί, αναμφισβήτητα, την πιο πρόσφατη επιβεβαίωση της  γεωστρατηγικής  αξίας του ελληνικού χώρου.

Τα Ελληνικά νησιά του Αιγαίου, με κατάλληλη οργάνωση της περιοχής, ελέγχουν πλήρως τις θαλάσσιες συγκοινωνίες που διέρχονται από το Αιγαίο και αποτελούν διαδοχικά φράγματα σε βάθος, διαδοχικές γραμμές άμυνας. Έτσι το νησιωτικό σύμπλεγμα προσδίδει βάθος στην άμυνα της βόρειας Ελλάδος, της Βαλκανικής χερσονήσου και των Στενών του Ελλησπόντου και η ελεύθερη επικοινωνία από τον Εύξεινο Πόντο (Μαύρη Θάλασσα),εξασφαλίζεται μόνο όταν καταληφθούν ή εξουδετερωθούν τα διαδοχικά αυτά νησιωτικά φράγματα.

Ιδιαίτερα ,λόγω της γεωγραφικής της θέσης ,η Ελλάδα σαν σύνολο έχει την εξής στρατηγική αξία για την ΕΕ και το ΝΑΤΟ:

-Είναι ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στην Ιταλία, την Τουρκία και την Μέση Ανατολή και εξασφαλίζει έτσι την αμυντική συνέχεια της Νότιας περιοχής του ΝΑΤΟ.

-Απαγορεύει τις συγκοινωνίες από τον Εύξεινο Πόντο, στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο και από εκεί στη Μέση Ανατολή και Αφρική και αντίστροφα.

-Καλύπτει την Τουρκία ,την Μέση Ανατολή και τα στενά του Ελλησπόντου από τα Δυτικά.

-Καλύπτει την Βαλκανική, την Νότια και Νοτιοδυτική Ευρώπη από τα Ανατολικά και την Μέση Ανατολή.

-Ελέγχει τις θαλάσσιες και εναέριες γραμμές συγκοινωνιών στην Ανατ.  Μεσόγειο.

-Ιδιαίτερα η νήσος Κρήτη, σαν βάση επιχειρήσεων, ελέγχει τις θαλάσσιες γραμμές συγκοινωνιών της Ανατολικής Μεσογείου και σε συνδυασμό με τα Κύθηρα, την Κάρπαθο και την Ρόδο φράζει το Νότιο Αιγαίο δίνοντας βάθος στην άμυνα του.

Όλα τα παραπάνω έχουν αποδειχθεί και  ιστορικά, όπως:

-Ότι η Ελλάδα και ο χώρος της, ήταν ο κυματοθραύστης της Περσικής εισβολής στην Ελλάδα (490-479πΧ),η οποία αν έπεφτε θα άνοιγε τον δρόμο της Περσικής αυτοκρατορίας προς την Ευρώπη ,που ήταν ο κύριος στόχος της.Αν η Ελλάδα και η Ευρώπη υπέκυπταν δεν θα υπήρχε ο πολιτισμός με την σημερινή του μορφή.

-Στον Α'ΠΠ οι σύμμαχοι(ΑΝΤΑΝΤ)χρησιμοποίησαν σαν βάση εξορμήσεως την Βόρειο Ελλάδα για να επιτεθούν κατά του πλευρού των αντιπάλων τους.

-Στον Β'ΠΠ οι δυνάμεις του άξονα επιτέθηκαν κατά της Ελλάδας για να εξασφαλίσουν το δεξιό πλευρό τους κατά την εκστρατεία τους στην Σοβιετική  Ένωση.

-Τον σπουδαίο στρατηγικό ρόλο που έπαιξε η χώρα μας κατά τους πολέμους του Ισραήλ με τα γειτονικά του κράτη και κατά το πρώτο(1990-91) και δεύτερο(2003) πόλεμο του Κόλπου με  το Ιράκ. Τα συμμαχικά αεροσκάφη και πλοία χρησιμοποιούσαν τα αεροδρόμια και λιμάνια της Κρήτης για ανεφοδιασμό και μεταφορά εφοδίων.

Σπουδαίο ρόλο παίζει και σήμερα ο Ελληνικός χώρος και για τους αγωγούς πετρελαίου και φυσικού αερίου της Ρωσίας οι οποίοι σχεδιάζονται ή είναι υπό κατασκευή.

Αυτοί είναι:

-Ο αγωγός πετρελαίου Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολις.

-Ο  διακομιστικός  αγωγός πετρελαίου Τουρκία-Ελλάδα-Ιταλία.

-Ο αγωγός φυσικού αερίου South Sream  Βουλγαρία-Ελλάδα-Ιταλία.

Επίσης η Κίνα έχει ενοικιάσει μέρος του λιμένος Πειραιώς για το διακομιστικό  της εμπόριο προς την Ευρώπη και ζητά και δεύτερο λιμάνι της χώρας μας προς ενοικίαση.

Η Ρωσία η οποία έχει ζωτικότατα συμφέροντα στην Βαλκανική και Ανατ. Μεσόγειο, έχει ζητήσει  επανειλλημένως  να της επιτρέπεται να επισκευάζει και συντηρεί πολεμικά της πλοία σε Ελληνικά  ναυπηγεία. Μην ξεχνάμε ότι την εποχή του ψυχρού πολέμου ,είχε κατασκευάσει τεχνητό αγκυροβόλιο στα διεθνή υδατα νοτίως των Κυθήρων,το οποίο υπάρχει μέχρι και σήμερα.

Η ΝΑSΑ και η ΕSA (Ευρωπαϊκή υπηρεσία διαστήματος) έχουν ποντίσει ΝΔ της Πύλου σε βάθος 4000μ το τεράστιο  τηλεσκόπιο νετρίνο. ΝΕΣΤΩΡ.


ΟΡΥΚΤΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ

Οι Έλληνες στην κυριολεξία καθόμαστε πάνω σε ένα χρυσορυχείο,το οποίο οι μεγάλες δυνάμεις και ορισμένα ...διεθνή λόμπι, με την συνεργασία Ελληνοφώνων κυβερνόντων από συστάσεως του Ελληνικού κράτους,πλην ελαχίστων εξαιρέσεων (Καποδίστριας),μας το αποκρύπτου.

Ας δούμε λοιπόν τι υπάρχει κάτω από τα πόδια μας :

Λιγνίτης: Ορυκτό για την παραγωγή ενέργειας από την καύση του, με λιγοστή μόλυνση του περιβάλλοντος. Η Ελλάδα διαθέτει τόσο πολύ λιγνίτη, που εάν τον εκμεταλλευόταν από νωρίς, θα είχε γλιτώσει πολλά δισεκατομμύρια από την εισαγωγή πετρελαίου.

Αλουμίνιο: Εδώ και μερικά χρόνια η Γαλλία ελάττωσε την παραγωγή της σε αλουμίνιο και η Ελλάδα πλέον είναι πρώτη στην Ευρώπη σε παραγωγή του αλουμινίου, με χιλιάδες εφαρμογές.

Βωξίτης: Η Ελλάδα είναι η μεγαλύτερη βωξιτοπαραγωγός χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο βωξίτης χρησιμοποιείται και στην κατασκευή αεροσκαφών, ηλεκτρικών συσκευών, μεταλλικών κατασκευών και αλλού.

Μαγγάνιο: Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση που περιέχει στο υπέδαφός της κοιτάσματα μαγγανίου. Τα κυριότερα κοιτάσματα έχουν εντοπισθεί στο νομό Δράμας.

Νικέλιο: Και για αυτό το στρατηγικό ορυκτό η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της Ευρωπαϊκής Ενώσεως με σημαντικά κοιτάσματα νικελίου στο υπέδαφός της. Υπάρχει ένα συγκρότημα παραγωγής νικελίου, του μεγαλυτέρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά εξάγεται στο εξωτερικό όπως και όλα σχεδόν τα υπόλοιπα όσα εξορύσσονται.

Σμηκτίτες: Η Ελλάδα είναι η δεύτερη χώρα στον κόσμο μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες στην εξόρυξη σμηκτιτών, οι οποίοι έχουν μεγάλο εύρος εφαρμογών, όπως η διάθεση αποβλήτων, τα φάρμακα, τα καλλυντικά και άλλα.

Μαγνήσιο: Ο μαγνησίτης που εξάγει η χώρα μας, καλύπτει το 46% της συνολικής παραγωγής της Δυτικής Ευρώπης.

Χρωμίτης: Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που περιέχει στο υπέδαφός της σημαντικά εκμεταλλεύσιμα κοιτάσματα χρωμίτη. Τα σημαντικότερα κοιτάσματα βρίσκονται στο Μπούρινο Κοζάνης και χρησιμοποιούνται κυρίως για την παραγωγή ανοξείδωτου χάλυβα.

Ουράνιο: Τεράστια κοιτάσματα Ουρανίου έχουν εντοπισθεί στην Κεντρική-Ανατολική Μακεδονία και στην Θράκη,η αξία των  οποίων εκτιμάται σε 300 δις ΕΥΡΩ,τα οποία είναι από τα μεγαλύτερα παγκοσμίως.Υπ'όψη ότι η αξια του εμπλουτισμένου Ουρανίου 235 είναι 16000 ΕΥΡΩ το γραμμάριο !!!

Όσμιο: ένα από τα πιό σπάνια ορυκτά που χρησιμοποιείται στην κατασκευή πυράυλων και διαστημοπλοίων.Μεγάλα κοιτάσματα του έχουν εντοπισθεί στο Αιγαίο στην γνωστή περιοχή των Ιμίων.(Καταλαβένεται γιατί τα θέλουν οι Τούρκοι).Η αξία του Οσμίου ειναι 48000 ΕΥΡΩ το γραμμάριο !!!

Ρουτίλιο-Λουτέσιο-Λανθάνιο :Στην περιοχή του όρους Σύμβολο της Καβάλαςμαζί με το Ουράνιο.Σπανιώτατα και πανάκριβα ορυκτά που έχουν εξαιρετικά ειδικές χρήσεις στην κατασκευή πυραυλικών συστημάτων.

Χρυσός: Στην Χαλκιδική,στο όρος Παγγαίο της Καβάλλας,στην περιοχή Σαπών του νομού Ροδόπης,καθώς και μικρότερες ποσότητες σε διάφορα μέρη της Β.Ελλάδος.

Πολύτιμοι λίθοι: Σε διάφορα μέρη της Β.Ελλάδος.

Μάρμαρα,Λευκόλιθος,Μεικτά θειούχα,Άστριοι,Ατταπουλγίτης,Βαρυτίνη,Ολιβινίτης, Ποζολάνη ,Χαλαζίας Χουντίτης.

Υδρογονάνθρακες:Πετρέλαιο και φυσικό αέριο.Τεράστια κοιτάσματα στο Ιόνιο,Αιγαίο,Νότια της Κρήτης και στην Δυτ.Ελλάδα (Γρεβενά).Με μέτριους υπολογισμούς υπάρχουν 4 δις βαρέλια πετρελαίου !!!

Γεωθερμία:Ένα τεράστιο γεωθερμικό ενεργειακό δυναμικό, της τάξης των 150 μεγαβάτ το χρόνο, που αντιστοιχεί σε 114.000 τόνους ισοδύναμου πετρελαίου, αξίας που ξεπερνά τα 33.455.000 ευρώ, μένει ανεκμετάλλευτο εδώ και πολλά χρόνια στη Βόρεια Ελλάδα.

Και τι άλλο μπορεί να υπάρχει και να μας το κρύβουν.

Έχει υπολογισθεί ότι σε σημερινές τιμές,όλος αυτός ο ορυκτός πλούτος,αντιστοιχεί σε 77 δις ΕΥΡΩ για κάθε Έλληνα !!!!!!!



ΕΠΙΛΟΓΟΣ

ΕΛΛΑΔΑ:Η πλουσιότερη χώρα της Ευρώπης και όμως αυτή την στιγμή υποφέρει,πεινάει,γιατί κάποιοι ανθέλληνες κυβερνώντες που θέλουν να λέγονται Έλληνες, είναι πειθήνια όργανα ξένων...γνωστών λόμπι,τα οποία μας έφεραν στην σημερινή κατάσταση.

Ο λόγος της σημερινής διώξεως των Ελλήνων από όλους τους παγκόσμιους επικυρίαρχους,είναι όλα τα όσα προανέφερα, με σκοπό να μας πάρουν όλον αυτόν τον πλούτο και να ελέγχουν τις τρείς σημαντικότερες Ηπείρους του πλανήτη !!!!!!!!!

Δεν θα τους περάσει όμως γιατί ξεχνούν ότι η χώρα των θεών,η ΕΛΛΑΔΑ,ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ !!!
ΕΣΣΕΤ ΗΜΑΡ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου