Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Nέα σκοπιανή πρόκληση. Έκαναν την κηδεία της Ελλάδας σε καρναβάλι


Η «κηδεία της Ελλάδας», όπως ονομάστηκε από τους διοργανωτές και συμμετέχοντες, αποτέλεσε το κεντρικό θέμα του φετινού καρναβαλικού εθίμου στην κωμόπολη Βέβτσανι της ΠΓΔΜ (πρόκειται για πρωτοχρονιάτικο έθιμο με το Ιουλιανό Ημερολόγιο).

Στη διάρκεια καρναβαλικής παρέλασης το βράδυ της Παρασκευής στην κωμόπολη αυτή, παρουσιάστηκε ένα φέρετρο τυλιγμένο με τη σημαία της Ελλάδας και με ένα κηδειόχαρτο, στο οποίο αναφερόταν μεταξύ άλλων: 
«Καλά νέα. Απρόσμενα, μετά από μακροχρόνια ενόχληση, μάς άφησε ο αγαπητός μας γείτονας, πρώην τουρκική επαρχία -Ελλάδα ή Γιουνανιστάν ή όπως αλλιώς μπορεί να ονομαστεί- στην ηλικία των 181 χρόνων. 1830 (Πρωτόκολλο του Λονδίνου) - 2011 (Χάγη). Η κηδεία θα λάβει χώρα στο κέντρο του Βέβτσανι στις 13 και 14 Ιανουαρίου. Οι πενθούντες: Ευρωπαϊκή Ένωση, ΗΠΑ, Ρωσία, Σερβία...».

Μάλιστα, μεταξύ των «πενθούντων» αναγράφονταν και ονόματα δημοσιογράφων της ΠΓΔΜ, οι οποίοι έχουν εκφράσει μετριοπαθείς θέσεις για την εκκρεμότητα της ονομασίας.


Οι συμμετέχοντες της παράστασης αυτής έκαψαν την ελληνική σημαία, με την οποία ήταν τυλιγμένο το φέρετρο.

Το θέμα προβλήθηκε το Σάββατο από τα ΜΜΕ των Σκοπίων, ορισμένα από τα οποία έκαναν εκτενείς αναφορές.
katoxika nea

1 σχόλιο:

  1. Και τα σάπια ΜΜΕ δεν έβγαλαν άχνα και απο την άλλη έχουμε και τους ανθέλληνες συριζαιους ,αριστερους και κομμουνιστες να υποστηρίζουν πάρα πολύ προκλητικά και να μιλάνε για δικαιώματα !!!
    Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ........................... ...........................
    ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ !!! ♥♥♥♥

    Μια 15χρονη ΕΘΝΙΚΙΣΤΡΙΑ !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή