Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΝΕΟΤΕΡΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΤΑΞΗ...ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ;

Ron Paul : Το Ιράν δεν είναι απειλή για τις ΗΠΑ



«Αν κάποια άλλη χώρα πιστεύει ότι θα έπρεπε να κάνει πόλεμο μαζί του, αυτό είναι δική της δουλειά».

Ο Αμερικάνος Ρεπουμπλικάνος προεδρικός υποψήφιος Ron Paul λέει ότι δεν θα ξεκινούσε μια επίθεση στο Ιράν εφόσον δεν υπάρχει στρατιωτική συνιστώσα στο ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα.
Ο Paul είπε στους ψηφοφόρους της Iowa την Παρασκευή ότι δεν θα ξεκινούσε μια επίθεση στο Ιράν, επειδή «δεν απειλούν την εθνική μας ασφάλεια», ανέφερε το δίκτυο ABC News.
«Αν κάποια άλλη χώρα πιστεύει ότι θα έπρεπε να πάει σε πόλεμο μαζί τους [Ιράν], αυτό είναι δική τους δουλειά», είπε, προσθέτοντας δεν υπάρχουν αποδείξεις και αξιόπιστα στοιχεία για την ύπαρξη μιας στρατιωτικής πτυχής στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.
Η στάση του Paul για το Ιράν είναι αυτή που έχει σύρει την κριτική από τους αντιπάλους του στο κόμμα των Ρεπουμπλικάνων (GOP).
Ο Mitt Romney και άλλοι Ρεπουμπλικάνοι υποψήφιοι έχουν δηλώσει ότι θα αναλάβουν στρατιωτική δράση κατά του Ιράν εάν οι οικονομικές, διπλωματικές και άλλες πιέσεις δεν σταματήσουν το πυρηνικό πρόγραμμα της Ισλαμικής Δημοκρατίας.
Ο Romney επέκρινε τον Paul την Παρασκευή σε συνέντευξή του στο κανάλι Fox News, λέγοντας: «Δεν νομίζω ότι ο Ρον Πολ αποτελεί την επικρατούσα τάση της Ρεπουμπλικανικής σκέψης σε σχέση με διάφορα θέματα, ιδιαίτερα στην εξωτερική πολιτική."
Οι Ηνωμένες Πολιτείες, το Ισραήλ, και μερικοί από τους συμμάχους τους κατηγορούν την Τεχεράνη ότι έχει στρατιωτικούς στόχους στο πυρηνικό του πρόγραμμα. Η Ουάσιγκτον και το Τελ Αβίβ έχουν απειλήσει επανειλημμένα την Τεχεράνη με την «επιλογή» ενός στρατιωτικού πλήγματος κατά των ατομικών της εγκαταστάσεων.
Το Ιράν υποστηρίζει ότι καθώς έχει υπογράψει τη Συνθήκη Μη Διάδοσης και είναι μέλος του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ), έχει κάθε δικαίωμα να αναπτύξει και να αποκτήσει πυρηνική τεχνολογία για ειρηνικούς σκοπούς.
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου