Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

Η ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ

Ότι και να πούμε για την ακατάπαυστη μηχανή προπαγάνδας που λέγεται τηλεόραση είναι λίγα.

Ημέρα εκλογών και ενώ οι κάλπες δεν είχαν κλείσειο Αlpha αποφάσισε να παρουσιάσει ένα "έκτακτο" επεισόδιο της δημοφιλούς - και συμπαθητικής πραγματικά – τηλεοπτικής σειράς «Μην Αρχίζεις την Μουρμούρα», θέλοντας να μας κάνει ένα γερό μάθημα «αντιρατσισμού», (το οποίον και σημαίνει ρατσισμού κατά των Ελλήνων). Έχει δείξει σημάδια και στο παρελθόν η συγκεκριμένη σειρά, αλλά ήταν ολίγον ‘light’. Τώρα ξεπέρασε κάθε όριο. 

Εν ολίγοις: Ο Μηνάς (Αντώνης Αντωνίου) επιστρέφει από έξω συγκινημένος και αφηγείται στην σύζυγό του Βούλα (Ελένη Κοκκίδου), ένα περιστατικό που τον «συγκλόνισε». Η ιστορία έχει ως εξής: κάποιου γνωστού (κυρ Μίμη) ο γιος χτυπάει με το αυτοκίνητό του και ενώ βρίσκεται αναίσθητος και αιμόφυρτος, έρχονται δύο Έλληνες και αντί να τον βοηθήσουν τον κλέβουν. Στη συνέχεια έρχονται άλλοι δύο που «δεν μιλούσανε ελληνικά», συγκινούνται και αρχίζουν να ψάχνουν τις τσέπες του αιμόφυρτου ... όχι όμως για να τον κλέψουν, αλλά για να βρουν το κινητό του (μιας που ο ίδιοι δεν είχαν κινητό!!!), οπότε παίρνουν τηλέφωνο για να έρθει το ασθενοφόρο. Και όχι μόνο αυτό, αλλά τον συνόδευσαν στο νοσοκομείο και όχι μόνο αυτό αλλά κι έδωσαν αίμα! «Δύο Αλβανοί», λέει συγκινημένος ο Μηνάς στην Βούλα που έχει γουρλώσει τα μάτια, ενώ την στιγμή εκείνη πέφτει και άκρως συγκινητική μουσική για να δέσει το γλυκό…. 

Αλλά έχει και συνέχεια, καθώς δεν αρκεί το όλο συγκινητικό της ιστορίας για να περάσει στις μάζες το μήνυμα. (Τονίζω την χρονική συγκυρία της "έκτακτης" εκπομπής). Πρέπει να ακουστεί και η κατήχηση. Και είναι τόσο αναλυτική αλλά και κοινότυπη που ούτε και στα σύγχρονα νεοταξικά σχολεία (Δημοτικά - Γυμνάσια - Λύκεια) της πατρίδας μας δεν ακούγεται. Έτσι γύρω στο 22:30, αρχίζει το παραλήρημα. Ο κυρ Μίμης (του οποίου τραυματίστηκε ο γιος) είναι ένας «ανόητος ρατσιστής» που πιστεύει ότι όλοι οι Έλληνες είναι «καλοί» μόνο και μόνο επειδή είναι Έλληνες και όλοι  οι ξένοι είναι «λαμόγια» μόνο επειδή είναι ξένοι… Επίσης ο κυρ Μίμης εκτός από «ρατσιστής» (ή μάλλον επειδή είναι ρατσιστής) είναι «κακός και βλάκας», ο οποίος άλλαξε σχολείο στο γιο του επειδή σε εκείνο πήγαιναν πολλά παιδάκια άλλων εθνικοτήτων.... Μετά το ατύχημα όμως, ο ρατσιστής κυρ Μίμης είδε "το φως το αληθινόν" και «εμπέδωσε» ότι παντού υπάρχουν «καλοί και κακοί» και έτσι του χρόνου το παιδί του θα το επιστρέψει στο Γυμνάσιο της γειτονιάς του. Και μετά πέφτει από τον Μηνά το κλασσικό «αντίφα» σύνθημα : «Ο παππούς του πρόσφυγας, ο πατέρας του μετανάστης και ο ίδιος ρατσιστής»…!  Πιο προπαγάνδα πεθαίνεις! Και το κατηχητικό ολοκληρώνει το πρόγραμμά του κλείνοντας πάλι με συγκινητική μουσική υπόκρουση, όπου ο Μηνάς με βλέμμα ονειροπόλου σκέφτεται τρομερά συγκινημένος πως θα γινόταν όλοι οι Μίμηδες του κόσμου να καταλάβουν ότι "η καλοσύνη δεν έχει καμία σχέση με την εθνικότητα". Με «ατυχήματα» σε «βλάκες ρατσιστές» μήπως;    
Δείτε το εδώ στο από το σημείο 17:30.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου