Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

Μόσχα προς Α.Τσίπρα: "Ελπίζουμε να μην χάσει η Ελλάδα για πάντα τις ευκαιρίες που θα της δώσουμε"


Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έστειλε συγχαρητήριο τηλεγράφημα στον Αλέξη Τσίπρα για τη νίκη του στις εκλογές και ένα προσωπικό μήνυμα στον Α.Τσίπρα σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από το Κρεμλίνο ενώ και ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής επιτροπής για τις διεθνείς σχέσεις της Ρωσίας τόνισε ότι ο "Α.Τσίπρας δεν θα πρέχει να κλείσει την πόρτα σε ευκαιρίες που θα του παρουσιαστούν".
 
Στο τηλεγράφημα ο Β.Πούτιν, συγχαίρει τον Α.Τσίπρα για την νίκη του κόμματος του στις εκλογές, την νίκη των "ριζοσπαστικών αριστερών δυνάμεων".
 
Στο μήνυμα του ο Ρώσος Πρόεδρος εξέφρασε την ελπίδα για συνέχιση του εποικοδομητικού διαλόγου και της ενεργής συνεργασίας για περαιτέρω ενίσχυση των αμοιβαίων ρωσο-ελληνικών σχέσεων σε διάφορους τομείς όπως εμπόριο, οικονομία, ενέργεια και ανθρωπισμού όπως τόνισε το Κρεμλίνο.
 
Ταυτόχρονα, ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής επιτροπής για τις διεθνείς σχέσεις Konstantin Kosachev, είπε ότι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα ωφελήσει όχι μόνο την Ελλάδα αλλά και την ΕΕ:
 
"Πιστεύω πως αυτό είναι για το καλό της Ελλάδας και προς όφελος της ΕΕ επειδή η Ελλάδα θα έχει τώρα ένα σταθερό πρόσωπο, τον Α.Τσίπρα, ως τον κύριο συνομιλητή, ως συνέταιρο σε επωφελείς διαλόγους και δεν θα κλείσει την πόρτα (σε ευκαιρίες που θα του δοθούν) και η χώρα δεν θα τις χάσει για πάντα (ευκαιρίες)" είπε ο γερουσιαστής σε συνέντευξη του..
 
O Kosachev είπε ότι τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας είναι "νίκη για την κοινή λογική". Από τη μια πλευρά ο Τσίπρας κατάφερε να απαλλαγεί από ριζοσπαστικούς πολιτικούς οι οποίοι απαιτούσαν ρήξη στις σχέσεις με την ΕΕ".
 
Η νίκη ήταν η πιο ρεαλιστική γραμμή για να διασφαλίσει την συμφωνία με την ΕΕ θα πραγματοποιηθεί στο περιεχόμενο που είναι εφικτό. Η εκλογή του Α.Τσίπρα αναμφισβήτητα θα ενισχύσει την θέση του στις επαφές με την ΕΕ γιατί τώρα παρουσιάζεται ως ηγέτης ενός κόμματος που κέρδισε με συντριπτική νίκη στις εκλογές και έχει συμπαγή πολιτική υποστήριξη.. Ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται ως ένας ηγέτης ισχυρού συνασπισμού αποτελούμενο από δύο κόμματα που δεν υπάρχουν πλέον εσωτερικές διενέξεις όπως υπήρχαν στους πρώτους μήνες της πρωθυπουργίας του.
 
"O Tσίπρας έκανε την κίνηση του ως ένας ανταγωνιστικός και ικανός πολιτικός, ο καιρός των αναταραχών και της αβεβαιότητας ανήκει στο παρελθόν" είπε ο Kosachev.
 
Σαφώς η Μόσχα θέλει ένα σταθερό και μόνιμο συνομιλητή από την πλευρά της Ελλάδας καθώς οι εξελίξεις στη Συρία τρέχουν με καταιγιστικό ρυθμό και οι γεωπολιτικές ανακατατάξεις αναμένονται ραγδαίες... Ευκαιρίες θα μας δοθούν, το θέμα είναι αν θα της αξιοποιήσουμε...
Τμήμα ειδήσεων pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου