Κυριακή 2 Αυγούστου 2015

Ομολογία Σκουρλέτη: “Είμαστε απατεώνες”

skourletis

Πανικό έχει προκαλέσει η δήλωση του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Πάνου Σκουρλέτη από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής πως ακόμα κι αν δεν είχαν συμβεί όλα αυτά τους τελευταίους έξι μήνες, θα ήταν δύσκολο να δοθεί η 13η σύνταξη όπως είχε προεκλογικά δεσμευτεί ο ΣΥΡΙΖΑ.
Για υποτίμηση των δυσκολιών και του συσχετισμού δυνάμεων καθώς και για κατάρρευση βεβαιοτήτων, όπως εκείνης ότι μια στάση πληρωμών θα προκαλούσε οικονομικό ντόμινο, τοποθετήθηκε στην ομιλία του στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Πάνος Σκουρλέτης.

Ο υπουργός μίλησε κριτικά απέναντι σε πλευρές της ρητορικής του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «ακόμα και αν δεν είχαν συμβεί όλα αυτά, ξέραμε ότι θα ήταν πολύ δύσκολο να δώσουμε την 13η σύνταξη, τον Δεκέμβριο», ενώ σε ότι αφορά τον ΕΝΦΙΑ, είπε ότι η ρητορική περί «κανενός φόρου» συνιστούσε υποχώρηση στον λαϊκισμό.
Έπειτα, υπογράμμισε: «Δύο λέξεις στροβιλίζουν το μυαλό μου. Η λέξη αφέλεια και η λέξη βεβαιότητα. Μέγιστη αφέλεια η υποτίμηση των συσχετισμών και των δυσκολιών. Και πρέπει να σταθούμε αυτοκριτικά, γιατί το προηγούμενο διάστημα τα είχαμε υποτιμήσει. Το άλλο που έχει καταρρεύσει είναι οι βεβαιότητες. Διαψευστήκαμε ότι με στάση πληρωμών θα ανεβοκατέβαιναν τα χρηματιστήρια. Ότι θα λειτουργούσε η δημοκρατική παράδοση της Ευρώπης».
Τόνισε ότι αποδείχθηκε πως το σενάριο επιστροφής στο εθνικό νόμισμα ήταν καταστροφικό και υπογράμμισε πως σκεφθήκαμε τον λαό και προχωρήσαμε στον επώδυνο συμβιβασμό.
Σαν παράδειγμα έφερε α όσα διημείφθησαν με τον ΑΔΜΗΕ, τόνισε την αναγκαιότητα επεξεργασμένου σχεδίου και επισήμανε τόσο τις δυσκολίες αλλά και την σημασία της πολιτικής που ασκεί η σημερινή κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου