Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

Αλέξανδρος Βέλιος....ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΔΙΚΑΣΤΗΣ που θα μπορούσε να καταδικάσει την Χρυσή Αυγή!

Ο Αλέξανδρος Βέλιος είναι ένας από τους ελάχιστους δημοσιογράφους στην Ελλάδα που λένε τα πράγματα με τα όνομά τους και χωρίς φόβο για τις "συνέπειες"... και μάλιστα ως γνωστόν ανήκει στον αριστερό πολιτικό χώρο.



Και λέει το αυτονόητο. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΔΙΚΑΣΤΗΣ που θα μπορούσε να καταδικάσει κάποιον, τον οποιονδήποτε, ακόμα και τον μεγαλύτερο φερόμενο ως εγκληματία, χωρίς να υπάρχουν χειροπιαστά στοιχεία και αποδείξεις ενοχής εναντίον του οι οποίες πρέπει να στοιχειοθετούνται, αποδεικνύονται και να δένουν νομικά με πραγματικά και όχι θεωρητικά περιστατικά, υποθέσεις και εικασίες. 

Άλλο η προδικασία και ανακριτική διαδικασία όπου μπορεί ένας ανακριτής και εισαγγελέας να κατηγορεί κάποιον απλά και έστω με ενδείξεις ενοχής και να τον προφυλακίζει ακόμα και άλλο η φάση της κυρίως δίκης όπου εκεί για να καταδικαστεί κάποιος, χρειάζονται ΜΟΝΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΥΠΟΘΕΤΙΚΕΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΕΝΟΧΗΣ. Γιαυτό και πολύ συχνά ακούτε το νομικό όρο "απαλλάχτηκε λόγω αμφιβολιών". 

Αυτό ακριβώς και θα συμβεί για ολόκληρη την Χρυσή Αυγή. Με γελοιότητες όπως αυτές που γράφει στην πρόταση του περί παραπομπής σε δίκη για τη ΧΑ, κανείς δεν μπορεί να καταδικαστεί ακόμα και εάν ολόκληρη η κυβέρνηση και ολόκληρο το σύστημα πέσει πάνω στους δικαστές διότι κάθε καταδικαστική απόφαση πρέπει να στοιχειοθετείται να αποδεικνύεται να δικαιολογείται και να στηρίζεται σε ακλόνητα πραγματικά στοιχεία τα οποία όχι απλά δεν υπάρχουν πουθενά για την ΧΑ αλλά πρόκειται ειδικά το πόνημα του Ντογιάκου μάλλον για μία έκθεση ιδεών στο δημοτικό παρά με εισαγγελική πρόταση. Υπομονή και θα δείτε πολύ σύντομα την πλήρη και πανηγυρική αθώωση της ΧΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου