Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

ΗΠΑ: Σατανιστικά σχέδια σε καφέ των Starbucks




Πολλοί χριστιανοί στις ΗΠΑ έχουν εκφράσει παράπονα για το λογότυπο των Starbucks, το οποίο επίσημα θεωρείται «γοργόνα», (η οποία όμως, στο αρχικό λογότυπο φαινόταν σαν να έχει πόδια και μάλιστα ανοιχτά...) Εκτός του "ύποπτου" πεντάκτινου αστεριού στο κεφάλι. Πολλοί μιλούν για την μορφή κάποιας αρχαίας ειδωλολατρικής θεάς, (Αστάρτη) κλπ.

Αυτό που είδε όμως μία Αμερικάνα ξεπερνά απόκρυφα μηνύματα και συνομωσίες..
Η Megan K. Pinion, χριστιανή καθολική, σοκαρίστηκε όταν είδε να της σερβίρουν καφέδες με σατανικά σύμβολα προσεκτικά σχεδιασμένα με καραμέλα στη κορυφή.
Συνδέθηκε στο Facebook για να περιγράψει την εμπειρία της με την πεντάλφα και τον αριθμό "666" που είδε.
«Αγόρασα δύο καφέδες στο Mall στη Louisiana», έγραψε στο Facebook την Κυριακή, και «ιδού πώς μου σερβιρίστηκαν ... Είμαι δασκάλα στο δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα και δεν θα παρουσίαζα μαθητή άθεο ή παγανιστή με ένα χριστιανικό έργο τέχνης. Είμαι πιστή καθολική και μου αρέσει να μιλάω για την πίστη μου καθημερινά. Έχω όμως και αρκετή κοινή λογική και σεβασμό στο επάγγελμά μου και ακολουθώ έναν κώδικα δεοντολογίας. Ίσως κάτι τέτοιο θα πρέπει να προταθεί και για αυτό το μέρος».
Η Starbucks δεν έχει αναφέρει κατά πόσον ο εργαζόμενος έχει δικαίωμα να προβάλλει τις πεποιθήσεις του σε έναν πελάτη με έναν τέτοιο προσβλητικό τρόπο. Και εδώ (όπως σε όλη την πολιτικά ορθή Δύση) υπάρχουν βέβαια τα δύο μέτρα και σταθμά. Εάν κάποιος τολμούσε να σχηματίσει σταυρό ή να μιλήσει για το ευαγγέλιο σε έναν πελάτη θα περίμενε την απόλυση.
Η Starbucks απολογήθηκε λέγοντας : «Αυτή προφανώς δεν είναι η εμπειρία που θέλουμε να εξασφαλίζουμε σε οποιονδήποτε από τους πελάτες μας και δεν είναι αντιπροσωπευτική της εξυπηρέτησης των εκατομμυρίων πελατών μας από τους συνεργάτες μας κάθε μέρα».
Ο τρόπος που η Starbucks χειρίστηκε το ‘σατανικό latte’ είναι τουλάχιστον κάπως αντιπροσωπευτικός της πορείας που έχει πάρει η γνωστή αλυσίδα καφέ. Τον περασμένο Μάρτιο, κατά την ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων της Starbucks, ο CEO Howard Shultz υπερασπίστηκε τον «γάμο» των ομοφυλόφιλων και στην ουσία μίλησε άσχημα «δείχνοντας την πόρτα» σε έναν χριστιανό επενδυτή ο οποίος πρότεινε ότι η στήριξη της εταιρείας στον «γάμο» των ομοφυλοφίλων ήταν ο λόγος που τα κέρδη έπεσαν. Διάβασε: Η Starbucks υπερασπίζεται τον «γάμο» των ομοφυλόφιλων. Ο Αμερικανο-Εβραίος επικεφαλής της εταιρίας επιτέθηκε σε μέτοχο που δυσαρεστήθηκε. «Αν δεν σας αρέσει να πάρετε τις μετοχές σας και να πάτε αλλού».
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου