Τρίτη 22 Απριλίου 2014

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΝΑ ΠΟΥ ΒΡΗΣΚΕΤΑΙ Ο ΧΡΥΣΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


Στα χέρια όσων μας έσπρωξαν στην καταστροφή είναι το σύνολο του Ελληνικού χρυσού! Το πρώτο μέρος μιας άκρως αποκαλυπτικής ανάλυσης του οικονομολόγου Γιώργου Αδαλή που αναμένεται να προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων! ...


Προς το τέλος του 2003, είχαμε δημοσιεύσει στους aegeantimes, ένα άρθρο σχετικά με την «τύχη» του χρυσού που κατείχε η Ελλάδα! Οι φήμες τότε οργίαζαν, ότι η Κυβέρνηση Σημίτη, με την σύμφωνη γνώμη του τότε Ελληνα Κεντρικού Τραπεζίτη κ.Γκαργκάνα, είχε μεταφέρει εκτός Ελλάδας, ένα μεγάλο φορτίο χρυσού! Τι κι αν είχαμε τοποθετηθεί τότε δημόσια, τι κι αν το θέμα ήταν πολύ σοβαρό; Ουδείς απάντησε στο ερώτημά μας τότε, τι συνέβη με τον Ελληνικό Χρυσό;

Εκτοτε επανήλθαμε στο θέμα άλλες δύο φορές και ουδείς φαίνεται να συγκινήθηκε, ακόμη και όταν στη Κυβέρνηση είχε έρθει ο Κώστας Καραμανλής και η ΝΔ.

Φαίνεται λοιπόν ότι μέχρι και το 2004, μόνο δυο άνθρωποι γνώριζαν που βρισκόταν ο χρυσός και ήταν ο Πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης καθώς και ο κ. Νίκος Γκαργκάνας!

Λογικά, μετά το 2004, θα γνώριζαν και άλλοι δύο τουλάχιστον!

Αλλά ας δούμε τα γεγονότα από την αρχή για να φτάσουμε σιγά-σιγά στις αποκαλύψεις !

Η περίφημη μεταφορά του αποθέματος του Ελληνικού χρυσού, ακουμπά τα όρια του «αστικού μύθου» μιας και σύμφωνα με τις τότε πληροφορίες , μια από τις τελευταίες νύχτες της παντοκρατορίας του Σημίτη, το έτος 2003, όταν επικεφαλής της ΤτΕ ήταν ο Νίκος Γκαργκάνας, πραγματοποιήθηκε μια μυστική μεταφορά είκοσι (20) τόνων χρυσού από την Ελλάδα προς το εξωτερικό!

Σαφώς κι έπρεπε να είναι μυστική μια τέτοια μεταφορά, διότι η ασφάλεια ενός τόσο πολύτιμου φορτίου, το καθιστά άκρως απόρρητη πληροφορία και ουδείς πρέπει να έχει την απαίτηση να γίνονται γνωστές οι λεπτομέρειές της! Κάποιοι λοιπόν κακώς αναπαράγουν την συγκεκριμένη επιχείρηση και τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας της, διότι αν υπάρχει θέμα , δεν βρίσκεται εκεί! ΟΛΕΣ οι μεταφορές χρυσού είναι απόρρητες! Τουλάχιστον μέχρι να εναπωτεθεί το πολύτιμο φορτίο, στον προορισμό του που είναι κάποιο θησαυροφυλάκιο μιας τράπεζας που ειδικεύεται στην φύλαξη χρυσού!

Το πρόβλημα δεν βρίσκεται εκεί ενώ γεγονός είναι, ότι ο τρόπος της μεταφοράς του, που δεν θα έπρεπε να «ξενίζει» κανέναν, χρησιμοποιήθηκε στην ουσία για να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από την πραγματική περίπτωση που χρίζει εξέτασης και απαντήσεων εκ μέρους των αρμοδίων!

Τόσο η Κυβέρνηση Σημίτη όσο και οι μετέπειτα Κυβερνήσεις, απέφευγαν συστηματικά να απαντήσουν δημοσίως για το που βρίσκεται ο Ελληνικός χρυσός και να δώσουν κατά κάποιο τρόπο λογαριασμό στους Ελληνες, όχι γιατί φοβόντουσαν να πουν που φυλάσσεται! Με την άρνησή τους να απαντήσουν, δημιουργούσαν ένα πέπλο μυστηρίου για την τύχη του χρυσού! Αν υπήρχε ή όχι! Ετσι, ουδείς ασχολούνταν σοβαρά, με το πώς χρησιμοποιήθηκε ο χρυσός, από τις Ελληνικές Κυβερνήσεις!

Με απλά λόγια, ασχολούμενοι με το ΑΝ υπάρχει ο χρυσός, ουδείς δεν ασχολούνταν, που τοποθετείται ως επένδυση αυτός ο χρυσός και τι κέρδη αποφέρει στο κράτος, μιας και οι περισσότεροι θεωρούσαν ότι πρέπει να «λυθεί» πρώτα το αίνιγμα της τοποθεσίας του!

Για να αντιληφθείτε πόσο «αστεία» είναι η πολιτική σκηνή της Ελλάδος, από το 2003 που θέσαμε το ερώτημα, και ενώ είχαν ακολουθήσει εκατοντάδες δημοσιεύματα για την τύχη του Ελληνικού χρυσού κι ενώ στην ουσία εγκαλούσαν οι δημοσιογράφοι και οι αναλυτές ολάκερο το πολιτικό σύστημα της χώρας, μόλις το ... 2011 βρέθηκε ένας Ελληνας πολιτικός και κατέθεσε επίσημη ερώτηση στη βουλή, σχετικά με τον περιβόητο χρυσό της Ελλάδας!!!

Πρόκειται για τον πρώην βουλευτή του ΛΑΟΣ κ. Κώστα Αιβαλιώτη, ο οποίος αρχές του 2011 κατέθεσε μια ερώτηση για να λάβει ως απάντηση «ήξεις αφήξεις» από το αρμόδιο υπουργείο! Χρειάστηκε και δεύτερη ερώτηση του βουλευτή για να δοθούν περισσότερα στοιχεία για την τύχη του χρυσού!

Από την απάντηση του τότε αρμόδιου υφυπουργού Οικονομικών κου Κουσελά, καθώς και τα στοιχεία που έδωσε ως απάντηση, μάθαμε ότι σύμφωνα με την κατάταξη του World Gold Council, η Ελλάδα ήταν 30η χώρα παγκοσμίως σε αποθέματα χρυσού με 29η την Τουρκία!!!

Από το 2003 που ανέκυψε το θέμα, χρειάστηκε να περάσουν ΕΝΝΕΑ ολάκερα χρόνια, για να δωθεί μια επίσημη απάντηση από μια Ελληνική Κυβέρνηση για το ΠΟΥ βρίσκεται ο χρυσός καθώς και πόσο μας κοστίζει η φύλαξή του.

Περίπου λοιπόν ο μισός Ελληνικός χρυσός, βρίσκεται μέχρι και σήμερα σε ειδικά θησαυροφυλάκια σε τρεις χώρες! Στην Αγγλία, στις ΗΠΑ και στην Ελβετία!

Το υπόλοιπο μισό πάντα σύμφωνα με τον κο Κουσελά φυλάσσονται στο θησαυροφυλάκιο της Τράπεζας της Ελλάδος, από το οποίο δεν έχουν μετακινηθεί εδώ και δεκαετίες!!!

Προκειμένου όπως είπε ο κ.Κουσελάς να διασφαλιστεί το απόθεμα χρυσού, η Ελλάδα το έχει κατατμήσει σε ένα θησαυροφυλάκιο εντός Ελλάδος και σε τρία του Εξωτερικού, ακολουθώντας της πρακτική αρκετών χωρών, μιας και έτσι διασπείρεται ο κίνδυνος κλοπής του!

Το ετήσιο κόστος φύλαξης ανέρχεται μόνο σε 90.000 ευρώ και οι ράβδοι χρυσού που είναι σε διεθνείς προδιαγραφές φυλάσσονται στις εξής τράπεζες:

• στην Τράπεζα της Αγγλίας
• στη Federal Reserve («FED» Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ)
• μικρό μέρος από το τέλος της δεκαετίας του 1960 στην ιδιωτική Ελβετική τράπεζα UBS.

Μάλιστα ο κ.Κουσελάς αναφέρει ότι στην Τράπεζα της Αγγλίας, ο χρυσός βρίσκεται από την εποχή του Β παγκοσμίου πολέμου για ιστορικούς κυρίως λόγους!!!

Ειδικά για την Τρίτη περίπτωση, που αποτελεί μια ιδιωτική Ελβετική Τράπεζα ο κ.Κουσελάς είχε απαντήσει ότι , επειδή η ελβετική κεντρική τράπεζα Swiss National Bank δεν προσφέρει υπηρεσίες φύλαξης, αποθηκεύσανε τον χρυσό στην UBS!!

Γεγονός είναι πράγματι, ότι οι τρεις αυτές ξένες τράπεζες διαθέτουν την πιο υψηλή εξειδίκευση σε υπηρεσίες φύλαξης του χρυσού, υπογράμμισε ο υφυπουργός.

Επιπλέον, από την απάντηση του κ.Κουσελά, προκύπτει ότι όσα λέγονταν ότι μέρος του ελληνικού χρυσού φυλάσσεται στην αμαρτωλή «Merrill Lynch» (γνωστή κι από το σκάνδαλο Κοσκωτά), σαν υποθήκη συμβολαίων ανταλλαγής χρεών την περίοδο 2001-2002, αποτελούν ανυπόστατες φήμες και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Σχολίασε μάλιστα ότι «δυστυχώς το τελευταίο διάστημα γινόμαστε όλο και συχνότερα μάρτυρες ενός Κοινοβουλευτικού Ελέγχου που βασίζεται ορισμένες φορές σε ισχυρισμούς ή απόψεις που όχι μόνο δεν αντέχουν στο βάσανο της λογικής αλλά πολύ περισσότερο στο βάσανο του δημοκρατικού διαλόγου».

Τελικά, από την απάντηση του κου Κουσελά, προέκυψε ένα μείζον ζήτημα, το οποίο και αποκαλύπτουμε σήμερα, και σίγουρα δεν έχει σχέση με την μεταφορά χρυσού εκείνη τη νύχτα του 2003, αλλά με κάτι άλλο πολύ πιο ... γήινο!

Εχει σχέση με την ίδια την Τράπεζα της Ελλάδος και τις Ελληνικές Κυβερνήσεις!


Ποιος έχει επιλέξει τελικά τις τοποθεσίες φύλαξης του Ελληνικού χρυσού και με ποια κριτήρια; Τι έκαναν οι Ελληνικές κυβερνήσεις μετά την κρίση για να προστατέψεουν τα αποθέματα χρυσού;

Με δεδομένο ότι η ΤτΕ δεν είναι κρατική αλλά ιδιωτική, ενταγμένη στο χρηματιστήριο, με το κράτος να κατέχει πολύ μικρό ποσοστό μετοχών, στο άρθρο αυτό θα δείτε ότι οι μεγαλομέτοχοι της ΤτΕ, είναι τρεις εταιρίες !

H Goldman Sachs η BlackRock( κάπου την έχετε ακούσει έ!) και η Neuberger Berman!

Πάμε λοιπόν να δούμε μαζί ένα πάρα πολύ σοβαρό ζήτημα ελπίζοντας ότι ήδη έχετε διαβάσει το προηγούμενο άρθρο που σας παρέθεσα!

Η neuberger berman και η blackRock, αποτελούν τράπεζες συμφερόντων του Οίκου Ρόθτσαϊλντ με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο και αποτελούν εκτός από μεγαλοϊδιοκτήτες της ΤτΕ, τους μεγαλύτερους θεσμικούς επενδυτές στο Ελληνικό χρηματιστήριο! Παράλληλα, η Berman είναι μεγαλο-ιδιοκτήτρια του οίκου αξιολόγησης Moody’s !

Η BlackRock που θα την έχετε ακούσει για μια έκθεση αξιολόγησης που έχει κάνει για τις Ελληνικές τράπεζες και δεν δίνεται στην δημοσιότητα, ανήκει κι αυτή στους Ρόθτσαϊλντ και παράλληλα, έχει μεγάλη οικονομική διείσδυση στο Ελληνικό χρηματιστήριο και είναι μεγαλοιδιοκτήτρια της Τραπέζης της Ελλάδος! Εκτός όλων αυτών, κατέχει μεγάλο ποσοστό ως ιδιοκτήτρια στον οίκο αξιολόγησης Standard & Poors!!!

H UBS, η Ελβετική τράπεζα, μπορεί να μην την θυμάστε, αλλά όλως παραδόξως όταν επιλέγη ως τράπεζα φύλαξης του χρυσού από τον κ. Σημίτη, είχε έναν άγνωστο τραπεζίτη επικεφαλής! Σήμερα (εδώ έρχεται το παραδόξως) έχει ως γενικό διευθυντή, έναν άνθρωπο που τότε ήταν επικεφαλής της Γερμανικής Μπούντεσμπανκ!!!!

Η Ελβετική ubs λοιπόν διοικείται σήμερα από έναν Γερμανό, τον κύριο Αντρέας Χέφερτ, ο οποίος προηγουμένως όπως σας είπα ήταν επικεφαλής της Μπούντενσμπανκ!! Ο κ.Χέφερτ λοιπόν, τον Απρίλιο, ήταν από τους πρώοτους που δήλωναν ότι «δεν αποκλείει έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη» !!! Περίεργο δεν σας φαίνεται για κάποιον που φυλά –υποτίθεται- τον χρυσό της χώρας μας!

Αν τώρα αναρωτιέστε τι μένει ως υπόλοιπο, είναι η Αμερικάνικη FED! Μια τράπεζα ομοσπονδιακή, που όμως, οι παροικούντες της wall street γνωρίζουν καλά , ότι κουμάντο στην FED κάνει επί της ουσίας η ίδια η Goldman Sachs με στελέχη της που είναι βαθιά στην διοίκηση της FED! Η Goldman Sachs λοιπόν, για όσους δεν γνωρίζουν εκτός των αμαρτωλών “swaps” της Κυβέρνησης Σημίτη, πρωτοστάτησε στην δημιουργία συνθηκών κρίσης στην Ελλάδα και παράλληλα το κράτος μας την είχε και ως … σύμβουλο! Η Goldman sachs λοιπόν, είναι ιδιοκτήτρια παράλληλα του οίκου αξιολόγησης FITCH !!!

Είμαι λοιπόν βέβαιος, ότι με το σημερινό άρθρο, συνθέσατε ένα μεγάλο τμήμα του παζλ που αναζητούσατε εδώ και καιρό!

Επί της ουσίας, η Ελλάδα, έχει τον μισό χρυσό της , σε μια Αγγλική Τράπεζα που επικυριαρχείται από τον Οίκο Ρόθτσαϊλντ, μια Αμερικάνικη που επικυριαρχείται από την Goldman Sachs και μια Ελβετική, όπου όλως τυχαίως, διοικητής της είναι ένας Γερμανός, πρώην στέλεχος της Μπούντενσμπανκ και επιστήθιος φίλος του μέχρι πρότινος διοικητή της Μπούντενσμπανκ, κου Γιόσεφ Ακερμαν, τον οποίο εμείς τον βραβεύσαμε κιόλας!!!

Ταυτόχρονα, όλοι αυτοί που με τα εργαλεία τους (S&P, Moody’s, Fitch) καταρράκωσαν τεχνηέντως την Ελληνική Οικονομία με συνεχείς υποβαθμίσεις του αξιόχρεου, ελέγχουν ΑΠΟΛΥΤΑ είτε φανερά, είτε μέσα από σκοτεινές διαδρομές, τις τράπεζες του Εξωτερικού που κρατούν σήμερα στα θησαυροφυλάκια τους τον Ελληνικό Χρυσό! Κυρίως όμως ελέγχουν την ίδια την Τράπεζα της Ελλάδος όπου βρίσκεται το υπόλοιπο απόθεμα χρυσού της χώρας!!!

Μετά από όλα αυτά, αισθάνεται κανείς από εσάς, ότι ο χρυσός μας, ο πλούτος των Ελλήνων, είναι σε ασφαλή χέρια;

Είπε κανείς τίποτα;

(Οπως καταλάβατε, η υπόθεση Ελληνικός Χρυσός, έχει και δεύτερο μέρος, γιατί κάποιος πρέπει να απαντήσει ποιος αποφάσισε την μεταφορά χρυσού στις τράπεζες αυτές! Ηταν Ελληνας πολιτικός, Τραπεζίτης ή μήπως και τα δύο μαζί; )!

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΘΕΜΑΤΩΝ ΧΡΥΣΟΥ 




πηγη - See more at: http://www.hellas-now.com/2014/04/ka.html?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook#sthash.mILCykJZ.dpuf

http://www.hellas-now.com/2014/04/ka.html?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook

http://www.whatgr.com/ap/ta-apo8emata-xrysoy.html

Μάθετε Για Τα Αποθεματα Χρυσου

,603 τόνοι χρυσού μαζεύουν σκόνη στο Αποθετήριο Χρυσού των ΗΠΑ στο Fort Knox, στο Κεντάκυ ... More >>>
. Ελβετία – επίσημα αποθέματα χρυσού : 1.040 τόννοι – 16,3% των αποθεματικών ... More >>>
Ο Nick Moore, ο επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής εμπορευμάτων στην Royal Bank of Scotland (RBS) στο Λονδίνο, αναφέρει ο χρυσός αναγνωρίζεται παγκοσμίως ως ένα περιουσιακό στοιχείο που μπορεί να πωληθεί ακόμη και σε δύσκολες οικονομικές περιόδους. Πληροφοριακά τα αποθέματα χρυσού στις κεντρικές τράπεζες της Ευρωζώνης αξίζει περίπου 375 δισ ... More >>>
Τα αποθέματα χρυσού της Γερμανίας αποτελούν το 69,2% των συνολικών αποθεμάτων της χώρας ... More >>>
Τα αποθέματα χρυσού της Ελλάδας είναι περίπου 111.5 τόννοι και βρίσκονται κάπου στην Fed της Νέας Υόρκης ... More >>>
Οι δαπάνες του πολέμου ήταν τόσο μεγάλες που σχεδόν εξαντλήθηκαν τα αποθέματα χρυσού για την Αμερική ... More >>>
Τα αποθέματα χρυσού της Ελλάδος φυλάσσονται σε τράπεζες του εξωτερικού, για ιστορικούς λόγους Γράψτε ένα σχόλιο Αναρτήθηκε από τον/την ellas στο Ιανουαρίου 28, 2011 ... More >>>
Πληροφοριακά τα αποθέματα χρυσού στις κεντρικές τράπεζες της Ευρωζώνης αξίζει περίπου 375 δισ ... More >>>
Ρωσία, Ταϊλάνδη και Βολιβία αύξησαν τα αποθέματα χρυσού τους - rosia tailandi kai volivia afxisan ta apothemata chrysou tous     Αθήνα 10°C ... More >>>
Ρωσία, Ταϊλάνδη και Βολιβία αύξησαν τα αποθέματα χρυσού τους 17:05 28/9/2011 - Πηγή: NewsCode ... More >>>
Σχετικά Άρθρα Ρωσία, Ταϊλάνδη και Βολιβία αύξησαν τα αποθέματα χρυσού τους Αύξησαν τα αποθέματά τους σε χρυσό Ρωσία, Ταϊλάνδη και Βολιβία ΑΠΕΤΥΧΕ Η ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΗ ΕΚΤΟΞΕΥΣΗ ΠΥΡΑΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΣΙΑ ... More >>>
Τελευταία Νέα NewsCode Ίσινγκ: «Μονόδρομος η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ» Ρωσία, Ταϊλάνδη και Βολιβία αύξησαν τα αποθέματα χρυσού τους MERIT ΧΑΕΠΕΥ: Έναρξη Σύμβασης Ειδικής Διαπραγμάτευσης Fitch: Διατηρεί το Λουξεμβούργο στο ΑΑΑ Έξω από υπ ... More >>>
Γκαργκάνας, αποφάσισαν με πλήρη μυστικότητα, να εκποιήσουν 20 τόνους από τα αποθέματα χρυσού της Ελλάδος ... More >>>
Ο Χούγκο Τσάβεζ ανακοίνωσε πως θα εθνικοποιήσει την βιομηχανία χρυσού της Βενεζουέλας προκειμένου να ενισχύσει τα αποθέματα χρυσού της χώρας ... More >>>
Τα αποθέματα χρυσού  της κεντρικής τράπεζας της Ινδίας υπολείπονται εκείνων των άλλων κύριων οικονομικών αλλά έχει γίνει γνωστό πως αγοράζει χρυσό από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, έχοντας ξοδέψει 6,7 δισ.δολάρια για να αγοράσει 200 τόννους το 2009 ... More >>>
Σημεία τών καιρών [ Points of Times ]: Τά άποθέματα χρυσού τής χώρας πού βρίσκονται; ... More >>>
Η Τράπεζα της Γαλλίας είναι το Κεντρικό Αποθετήριο για τα αποθέματα χρυσού της Γαλλίας ... More >>>
Τα αποθέματα χρυσού της Ρωσίας είναι υπό την κηδεμονία της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσικής Ομοσπονδίας ... More >>>
Στην κατάταξη του Παγκοσμίου Συμβουλίου Χρυσού, η Ελλάδα κατατάσσεται σε καλύτερη θέση από τη Ρουμανία, καθώς τα αποθέματα χρυσού διαμορφώνονται σε 112,2 τόνους ... More >>>
Η Ρουμανία διαθέτει 103,7 τόνους χρυσού, ενώ οι ΗΠΑ διατηρούν την πρώτη θέση, με τα αποθέματα χρυσού να διαμορφώνονται στους 8.113,5 τόνους ... More >>>
Τα αποθέματα χρυσού των ΗΠΑ ανέρχονται σε 1.135 τόνους, της Γερμανίας σε 3.641 τόνους, της Γαλλίας σε 2.798 τόνους, της Ελβετίας σε 1.228 τόνους ... More >>>
Αύξησε τα αποθέματα χρυσού η Ελλάδα σε 111.506 τόνους - afxise ta apothemata chrysou i ellada se 111506 tonous     Αθήνα 10°C ... More >>>
Αύξησε τα αποθέματα χρυσού η Ελλάδα σε 111.506 τόνους 11:26 3/8/2011 - Πηγή: NewsCode ... More >>>
Τα αποθέματα χρυσού της χώρας φτάνουν σε 2.701, 9 τόνους, η αξία των οποίων ξεπερνά τα 157 δις δολάρια ... More >>>
Μπορεί να προκαλεί σε κάποιους έκπληξη το γεγονός ότι η μεγαλύτερη σε πληθυσμό χώρα του της γης είναι σχετικά χαμηλά στη σχετική λίστα, αλλά πρέπει να λαμβάνεται υπόψη ότι τα αποθέματα χρυσού της Κίνας αποτελούν μόλις το 3,3% των ξένων αποθεματικών της χώρας ... More >>>
Το «Fort Knox» θεωρείται από του περισσότερους ειδικούς το ασφαλέστερο θησαυροφυλάκιο του κόσμου και πολλές χώρες, εδώ και χρόνια, ασφαλίζουν εκεί τα αποθέματα χρυσού που διαθέτουν ...More >>>
Με εμπορική τιμή χρυσού γύρω στα 1100 $/ουγγιά, αυτά τα αποθέματα χρυσού υπολογίζεται πως αξίζουν περί τα 358 δις δολάρια… ... More >>>
Αν η πώληση είχε γίνει σε τωρινές τιμές, τα έσοδα θα ήταν σχεδόν διπλάσια για την Τράπεζα της Ελλάδος, που φυλάει τα αποθέματα χρυσού στα "θωρακισμένα" υπόγεια της οδού Πανεπιστημίου, ενώ ένα τμήμα των αποθεμάτων φυλάσσεται στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ... More >>>
ΔΝΤ: Μεγάλα τα αποθέματα χρυσού στη Λιβύη...!!!!! Η συμβολή του Ιερού Κλήρου στην επανάσταση του 182.. ... More >>>
Πρόσφατα αναφέρθηκε στο Bloomberg πως ο διευθυντής της κεντρικής τράπεζας της Βενεζουέλας Jose Khan δήλωσε πως η χώρα του θα ενισχύσει τα αποθέματα χρυσού, αγοράζοντας πάνω από τη μισή ποσότητα από την ταχέως αναπτυσσόμενη εσωτερική παραγωγή του πολύτιμου μετάλλου ... More >>>
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της People’s Daily και την ανακοίνωση του Παγκόσμιου Συμβουλίου Χρυσού (World Gold Council) στην τελευταία ανακοίνωση σχετικά με την κατάταξη με βάση τα αποθέματα χρυσού στα μέσα Δεκεμβρίου, οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν στην κορυφή ενώ η Κίνα είναι έκτη με 1054 τόνους αποθεματικά ... More >>>
Από ποιους ; Δύσκολο να το εντοπίσει κανείς, αλλά η όλη υπόθεση σχετίζεται με τα αποθέματα χρυσού της FED, της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ ... More >>>
Εκτός από τον σχολιασμό για την πρόθεση της κυβέρνησης να εκποιήσει τα αποθέματα χρυσού της Κεντρικής Τράπεζας, το τηλεγράφημα αναφέρεται και στον ίδιο τον υπουργό Οικονομικών και στον ρόλο του στη διακυβέρνηση ... More >>>
Ο Σταυράκης χρησιμοποίησε αυτές τις αναφορές ως εισαγωγή, για να επιστρατεύσει τη στήριξη όλων των κομμάτων για την προσπάθεια της κυβέρνησης να απαιτήσει από την Κεντρική Τράπεζα (Κ.Τ.) να εκποιήσει (sell-off) τα αποθέματα χρυσού της, που ανέρχονται περίπου σε 250 εκατ ... More >>>
Σχολίασε επίσης πως η συζήτηση για τα αποθέματα χρυσού έπρεπε να είχε παραμείνει εκτός της σφαίρας του δημοσίου διαλόγου ... More >>>
Newscode.gr - Οικονομία -Ρωσία, Ταϊλάνδη και Βολιβία αύξησαν τα αποθέματα χρυσού τους ... More >>>
Κατά περίπου 1000 ουγγιές αυξήθηκαν τον Ιούνιο τα αποθέματα χρυσού της Τράπεζας της Ελλάδας μεταδίδει το MarketWatch ... More >>>
Τα αποθέματα χρυσού της Ελλάδας και όσων χωρών έχουν ανάγκη έβαλε στο μάτι η Γερμανίδα υπουργός Εργασίας ... More >>>
Χθες έγινε γνωστό επίσης, πως στο Αυστριακό Νομισματοκοπείο έχουν σχεδόν εξαντληθεί τα αποθέματα χρυσού, μετά τον πανίκο αγορών από τους Ευρωπαίους, οι οποίοι όπως σχολιάζουν οι ειδικοί, φοβούνται ξεκάθαρα την κατάρρευση του νομίσματός τους ... More >>>
Πολλά ακούστηκαν και γράφτηκαν τις τελευταίες ημέρες για τα αποθέματα χρυσού που διαθέτει η Πορτογαλία ... More >>>
Ένα πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων θα έπρεπε να συμπεριλαμβάνει ακόμη και τα αποθέματα χρυσού ... More >>>
Τα αποθέματα χρυσού και οι απαιτήσεις σε χρυσό του Ευρωσυστήματος αυξήθηκαν κατά 1 εκατ ... More >>>
Ο ευφυής Ρότσιλντ κατάλαβε ότι μπορούσε να εκδώσει περισσότερα χαρτονομίσματα από αυτά που είχε ως εγγύηση, στον βαθμό που είχε τα αποθέματα χρυσού κάποιου άλλου ανθρώπου ως όπλο για να τα . ... More >>>
Greek Money - Τα αποθέματα χρυσού της Λιβύης, το όπλο του Καντάφι που αναζητά το ΝΑΤΟ Go Αναζήτηση με κριτήρια ... More >>>
Τα αποθέματα χρυσού της Λιβύης, το όπλο του Καντάφι που αναζητά το ΝΑΤΟ 25/08/2011 (14:28) Greek Money ... More >>>
Ο Μουάμαρ Καντάφι θα χρησιμοποιήσει τα αποθέματα χρυσού της χώρας του για να "δωροδοκήσει προκειμένου να εξασφαλίσει την προστασία του και να προκαλέσει χάος", τονίζει σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera ο πρώην διοικητής της λιβυκής Κεντρικής Τράπεζας Φαρχάτ Μπενγκντάρα ... More >>>
Για τη στήριξη του εθνικού νομίσματος η Τράπεζα της Ελλάδος έπρεπε να διαθέτει σκληρά νομίσματα όπως το δολάριο, για να αντεπεξέλθει σε τυχόν κερδοσκοπικές επιθέσεις, αλλά και υψηλά αποθέματα χρυσού για την περίπτωση που τα συναλλαγματικά διαθέσιμα τελείωναν ... More >>>
Η Λιβύη εκτός από πετρέλαιο έχει και μεγάλα αποθέματα χρυσού που υπερβαίνουν σε αξία τα 6 δισ ... More >>>
Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΔΝΤ, η Λιβύη διαθέτει αποθέματα χρυσού που φθάνουν τους 144 τόνους ... More >>>
Σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Συμβουλίου Χρυσού, οι ΗΠΑ είναι η χώρα με τα μεγαλύτερα αποθέματα χρυσού στον κόσμο, τα οποία διαμορφώνονται στους 8.946,9 τόνους με αξία περίπου 298,36 δισ ... More >>>
Το Αμερικανικό Νομισματικό Σύστημα Το Αμερικανικό Νομισματικό Σύστημα (Μέρος Ι) Μετά το 1945, οι ΗΠΑ βγήκαν από το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο , έχοντας σαν χώρα τα παγκόσμια αποθέματα χρυσού, τη μεγαλύτερη βαριά βιομηχανία αλλά και ένα πλεόνασμα σε σχέση με την ποσότητα χρυσού και δολαρίων σε κυκλοφορία (Πληθωριστικό χρήμα) ... More >>>
Στην 30η θέση για τα μεγαλύτερα αποθέματα χρυσού παγκοσμίως η Ελλάδα (...κάποτε) Σύνδεση Εγγραφή Μηνύματα Blog Περισκόπιο Music Page Μέλη Αρχική ’λλα Blogs ... More >>>
Στην 30η θέση για τα μεγαλύτερα αποθέματα χρυσού παγκοσμίως η Ελλάδα (...κάποτε) ... More >>>
Η Ελλάδα έρχεται 30ή στην κατάταξη του World Gold Council για τα μεγαλύτερα αποθέματα χρυσού παγκοσμίως ... More >>>
Ηνωμένες Πολιτείες – επίσημα αποθέματα χρυσού : 8.134 τόννοι – 74,8% των αποθεματικών ... More >>>
Tag Cloud Θράκη Κατάρ Λιβύη Νέα Δημοκρατία Χαλκιδική άνοδος αγορά χρυσού αποθέματα χρυσού μερίσματα μεταλλεία χρυσού ομόλογα τιμή χρυσού χρυσός χρυσός Ελλάδα χρυσός επένδυση ...More >>>
Την 31η θέση στη λίστα των χωρών, παγκοσμίως, με τα μεγαλύτερα αποθέματα χρυσού, κατατάσσεται η Ρουμανία, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Χρυσού (WGC) ... More >>>
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Κίνα είναι η πέμπτη χώρα με τα υψηλότερα αποθέματα χρυσού παγκοσμίως, με μόλις έξι χώρες της υφηλίου να έχουν αποθέματα μεγαλύτερα από 1.000 τόνους ... More >>>
Με συνολικά αποθέματα χρυσού που φτάνουν τους 3.747,9 τόνους και αξίας 218,28 δις δολαρίων η Γερμανία μπορεί να χαρακτηριστεί η πλουσιότερη χώρα της Ευρώπης ... More >>>
Να περιληφθούν στις εγγυήσεις αποθέματα χρυσού και μετοχές δημόσιων επιχειρήσεων - Η Αυγή online HAYGH ... More >>>
Μέσα μόνο σε ένα εξάμηνο, οι κεντρικές τράπεζες έχουν αποκτήσει περισσότερα αποθέματα χρυσού απ’ ό,τι όλο το 2010 ... More >>>
Το Αμερικανικό Υπουργείο Οικονομικών σε έκθεσή του (29/9/2009) υπολόγισε τα συνολικά αποθέματα χρυσού σε 8.965 τόνους ... More >>>
Μετά από αυτό, πολλές χώρες ακολούθησαν το παράδειγμα των ΗΠΑ και η πλειονότητα των χρημάτων παγκοσμίως σταμάτησε να υποστηρίζεται από αποθέματα χρυσού ... More >>>
Στη Θράκη, στις Σάπες και στο Πέραμα υπάρχουν αποθέματα χρυσού που αγγίζουν τους 100 τόνους, ενώ έχουν εντοπιστεί άλλοι 100 τόνοι ασήμι ... More >>>
Σύμφωνα με στοιχεία του World Gold Council παρουσιάζονται τα μεγαλύτερα αποθέματα χρυσού ανά κάτοικο (με μπλε) και ανά χώρα (με άσπρο) ... More >>>
Η Πορτογαλία διαθέτει αποθέματα χρυσού της τάξης των 380 τόνων, αξίας περίπου 20 δις δολαρίων ... More >>>
Αποθέματα χρυσού, αργύρου, χαλκού, μολύβδου, ψευδαργύρου και νικελίου, συνολικής αξίας 20 δισ ... More >>>
Ελλάδα: Στην 30ή θέση για τα μεγαλύτερα αποθέματα χρυσού παγκοσμίως - Express.gr ... More >>>
Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ Αγορές Ελλάδα: Στην 30ή θέση για τα μεγαλύτερα αποθέματα χρυσού παγκοσμίως ... More >>>
Ηταν άνοιξη του 1941, λίγο πριν από την είσοδο του γερμανικού στρατού στην Αθήνα, όταν ο τότε υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γεώργιος Μαντζαβίνος ακολουθώντας εντολή της ελληνικής κυβέρνησης ανέλαβε τη μεταφορά του χρυσού του ελληνικού κράτους στο εξωτερικό ... More >>>
Ο γιος ήταν γραφτό να είναι σήμερα ένας από εκείνους που λόγω της θέσεώς τους στο εν λόγω συμβούλιο συναποφάσισαν για την πώληση 20 τόνων χρυσού από την κεντρική τράπεζα ... More >>>
Στο διάστημα που μεσολάβησε από την πολεμική περιπέτεια του ελληνικού χρυσού ως σήμερα ο ρόλος του πολύτιμου μετάλλου σε μια οικονομία, αλλά και στην ελληνική ειδικότερα, έχει αλλάξει άρδην ...More >>>
H εποχή που η ποσότητα χρυσού που διέθετε μια χώρα αντικατόπτριζε την ισχύ της οικονομίας της φαίνεται ότι έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί ... More >>>
Για την Ελλάδα η είσοδος στην ΟΝΕ και η υιοθέτηση του ευρώ περιορίζουν σημαντικά την ανάγκη διατήρησης συναλλαγματικών διαθεσίμων και υψηλών αποθεμάτων χρυσού ... More >>>
Υπήρχε ακόμη ένας λόγος που η διατήρηση υψηλών αποθεμάτων χρυσού κρινόταν αναγκαία: λόγοι εθνικής ασφαλείας την επέβαλλαν ... More >>>
Οι ευρωπαϊκές κεντρικές τράπεζες όχι μόνο δεν επιδιώκουν τη συσσώρευση επιπλέον διαθεσίμων σε χρυσό, αλλά έχουν συνάψει μια «συμφωνία κυρίων» για περιορισμένη και ελεγχόμενη πώληση ποσοτήτων χρυσού από τα διακρατούμενα διαθέσιμά τους ... More >>>
Με τη συμφωνία αυτή επιδιώκεται η αποφυγή μαζικών πωλήσεων χρυσού, οι οποίες θα προκαλούσαν αναστάτωση στην αγορά χρυσού και μεγάλες διακυμάνσεις στην τιμή του ... More >>>
Ενα κομμάτι του ελληνικού χρυσού βρίσκεται στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (EKT), την οποία οι ευρωπαϊκές κεντρικές τράπεζες «προίκισαν» με χρυσό και συναλλαγματικά διαθέσιμα ... More >>>
Κάθε τράπεζα συνέβαλε στη δημιουργία των αποθεμάτων χρυσού της EKT ανάλογα με το «ειδικό βάρος» της χώρας της ... More >>>
Ελληνικός χρυσός, κατατεθειμένος σε ράβδους διεθνών προδιαγραφών, βρίσκεται στη Fed (την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ) και στην Τράπεζα της Αγγλίας, εκεί όπου υπάρχουν αγορές που πληρώνουν τόκο για καταθέσεις χρυσού ... More >>>
Πρέπει να σημειωθεί ότι η διατήρηση χρυσού επιβαρύνεται και από υψηλά «φύλακτρα», σε σημείο ώστε να είναι ασύμφορη ... More >>>
Κάθε χρόνο από το 1965, όταν θεσπίστηκε η ονομαστικοποίηση στην αγορά χρυσών λιρών, το ισοζύγιο των αγορών και των πωλήσεων χρυσού στα γκισέ της Τράπεζας της Ελλάδος ήταν καθαρά υπέρ των ρευστοποιήσεων ... More >>>
H Τράπεζα της Ελλάδος σύμφωνα με το καταστατικό της αγοράζει χρυσά νομίσματα και πλακίδια χρυσού που πωλούν οι ιδιώτες ... More >>>
Σύμφωνα με τη διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος, η απόφαση της κεντρικής τράπεζας να πωλήσει 20 τόνους χρυσού από τα συνολικά αποθέματά της ύψους 147 τόνων εντάσσεται στο πλαίσιο της αποδοτικότερης διαχείρισης του χαρτοφυλακίου της ... More >>>
Επομένως η ρευστοποίηση οδηγεί απλώς σε διαφοροποίηση του χαρτοφυλακίου της Τράπεζας της Ελλάδος και αφορά τμήμα της ποσότητας χρυσού που είχε συγκεντρωθεί από τις αγορές νομισμάτων των τελευταίων ετών ... More >>>
Οι υψηλότερες αποδόσεις από την τοποθέτηση του προϊόντος της πώλησης του χρυσού, ύψους 207 εκατ ... More >>>
Πρώτον, υπάρχουν οι υποστηρικτές των κλασικών οικονομικών : μονεταριστές , η αυστριακή σχολή και η νεοκλασική οικονομική θεωρία , όλες εκ των οποίων επικεντρώνονται στις μακροοικονομικές επιπτώσεις στο χρηματικό απόθεμα και στην προσφορά χρυσού που στήριζε πολλά νομίσματα προτού γενικευθεί η κρίση, συμπεριλαμβανομένης της παραγωγής και της κατανάλωσης ... More >>>
Ένας από τους λόγους του νομισματικού πληθωρισμού ήταν η απόπειρα βοήθειας της Μεγάλης Βρετανίας , η οποία το 1920 προσπαθούσε μετά δυσκολίας να επιστρέψει στα προπολεμικά της επίπεδα χρυσού ... More >>>
Κατά την προσπάθεια επιστροφής στα παλαιά επίπεδα χρυσού, η Βρετανία αντιμετώπιζε πιέσεις υποτίμησης του νομίσματός της ... More >>>
Οι ΗΠΑ ελάμβαναν μια καθαρή εισροή αποθεμάτων χρυσού, τα οποία διογκώθηκαν ώστε να βοηθήσουν τη Βρετανία να επιστρέψει στις παλιές της δόξες ... More >>>
Το πρόβλημα είναι ότι ελάχιστοι γνωρίζουν την πραγματική ποσότητα του χρυσού αυτού, καθώς δεν έχει γίνει κανονική επιθεώρηση του θησαυροφυλακίου από το 1950 ... More >>>
Αυτός και άλλοι αναλυτές υποψιάζονται ότι οι ΗΠΑ πούλησαν κρυφά μεγάλες ποσότητες χρυσού στην αγορά του Λονδίνου μεταξύ 1967-68 ... More >>>
Η υπόθεση που γίνεται είναι ότι για να κρατήσει χαμηλά την τιμή του χρυσού (και ταυτόχρονα να κρατήσει ψηλά το δολάριο) ο Λίντον Τζόνσον επιχείρησε να "πλημμυρίσει" την αγορά με χρυσό μέσω της Τραπέζης της Αγγλίας ... More >>>
Η ελπίδα ήταν ότι μόλις ο κόσμος έβλεπε την αφθονία του χρυσού, θα προτιμούσε να κρατήσει τα δολάριά του ... More >>>
Να σημειωθεί ότι ο Τζόνσον δεν ξαναέβαλε υποψηφιότητα για Πρόεδρος, ενώ το 1976, ένα μήνα μετά την παραίτησή του λόγω του σκανδάλου του Γουότεργκεητ, ο Νίξον "απαίτησε" επιθεώρηση του χρυσού του Φορτ Νοξ ... More >>>
Το 1981, ο Ρόναλντ Ρέηγκαν σκεπτόμενος την επαναφορά του κανόνα του χρυσού, συνέστησε την "Επιτροπή χρυσού" (Gold commission) ... More >>>
Όπως είπε πρόσφατα στους Times ο Ρεπουμπλικανός Γερουσιαστής του Τέξας Ron Paul (μέλος της επιτροπής χρυσού): " Είναι δεκαετίες από τότε που ο χρυσός του Φορτ Νοξ επιθεωρήθηκε ανεξάρτητα και καταμετρήθηκε ... More >>>
Ο Στρος Καν, σύμφωνα με την αναφορά, διατυπωσε κατ επανάληψη τις ανησυχιες του πρός τις Αμερικανικές Υπηρεσίες, μεχρι που κάποιοι απο την CIA τον ενημέρωσαν για το πως έχει η κατάσταση και τον εφοδίασαν μάλιστα με τις αποδείξεις για την μην ύπαρξη αποθεμάτων χρυσού ... More >>>
Με την τιμή του χρυσού να αγγίζει επίπεδα-ρεκόρ οι χώρες με τα μεγαλύτερα αποθέματα του πολύτιμου μετάλλου αποκτούν συγκριτικό πλεονέκτημα ... More >>>
Το μεγαλύτερο μέρος των αποθεμάτων αυτών φυλάσσονται στο United States Bullion Depository, πιο γνωστό ως Fort Knox, τον πιο διάσημο χώρο φύλαξης χρυσού στον κόσμο ... More >>>
Στην δεύτερη θέση βρίσκεται η Γερμανία, η οποία διαθέτει 3.749,1 τόνους χρυσού με αξία σχεδόν 125,01 δισ ... More >>>
Μετά το 1971 το δολάριο σταμάτησε να αντιστοιχεί σε μια ουγκιά χρυσού, που ήταν κάτι μετρήσιμο ... More >>>
Στην αρχή δεν μπόρεσε να εκτιμηθεί η δύναμη αυτής της μετάλλαξης του δολαρίου από την ίδια την Αμερική μια και έγινε αναγκαστικά αφού τα αποθέματα του χρυσού είχαν φτάσει σε δραματικό επίπεδο... More >>>
Αυτό που έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν είναι ένας μηχανισμός περισσότερο αποτελεσματικός από την οποιαδήποτε Βρετανική Αυτοκρατορία και την σχέση της με την Ινδία μέσω του Χρυσού Κανόνα ... More >>>
Όλοι αυτοί οι τόνοι ή οι ράβδοι χρυσού πού φυλάσσονται σήμερα; Το ερώτημα αυτό έγινε προς τον υπουργό Οικονομικών κ ... More >>>
Κουρή απήντησε ότι «σημαντικό μέρος της ποσότητας χρυσού, φυλάσσεται σε τράπεζες στο εξωτερικό για λόγους ιστορικούς» ... More >>>
Ενα άλλο μέρος του ελληνικού χρυσού φυλάσσεται στο θησαυροφυλάκιο της Ομοσπονδιακής Τραπέζης των ΗΠΑ και ένα μικρό μέρος σε Τράπεζα της Ελβετίας ... More >>>
Για την κατηγορία αυτή του χρυσού, στοιχεία για το 2010 θα δημοσιευθούν με την έκθεση του Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, δεδομένου ότι, όπως αναφέρει η Τράπεζα, το ύψος του επηρεάζεται από τις συναλλαγές της Τράπεζας με το κοινό σε χρυσές λίρες ... More >>>
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγο Τσάβες ανακοίνωσε σήμερα ότι σχεδιάζει να εθνικοποιήσει όλες τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα του χρυσού, τόσο τα χρυσωρυχεία όσο και τις εταιρίες επεξεργασίας, και ότι πρόκειται να ενισχύσει τα αποθέματα της χώρας ... More >>>
Οι διατύπωση των έντονων ανησυχιών του Στρος Καν είχαν αρχίσει ενα μηνα πριν την συλληψή του, καθως οι ΗΠΑ , σαν κύριος μετοχος του ΔΝΤ, ειχαν "παγωσει" την παράδοση στο ΔΝΤ ποσότητας 191.3 τονους χρυσού οπως είχαν υποχρέωση να κάνουν μετα από την δευτερη τροποποίηση του καταστατικού λειτουργίας του Ταμείου ... More >>>
Οι διατύπωση των έντονων ανησυχιών του Στρος Καν είχαν αρχίσει ενα μηνα πριν την συλληψή του, καθως οι ΗΠΑ , σαν κύριος μετοχος του ΔΝΤ, ειχαν "παγωσει" την παράδοση στο ΔΝΤ ποσότητας 191.3 τονους χρυσού οπως είχαν υποχρέωση να κάνουν μετα από την δευτερη τροποποίηση του καταστατικού λειτουργίας του Ταμείου ... More >>>
Σε αγορά 10 τόνων χρυσού από τα αποθέματα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου προχώρησε η Κεντρική Τράπεζα του Μπαγκλαντές ... More >>>
Η συναλλαγή υλοποιήθηκε στο πλαίσιο των προγραμματισμένων πωλήσεων χρυσού (συνολικά 403,3 τόνων) του ΔΝΤ ... More >>>
Υπενθυμίζεται ότι το ΔΝΤ έχει πωλήσει συνολικά 222 τόνους χρυσού στο πλαίσιο του προαναφερθέντος προγράμματος, στις Κεντρικές Τράπεζες της Ινδίας, του Μαυρίκιου και της Σρι Λάνκα, ενώ επιπλέον 88,3 τόνοι έχουν πωληθεί μέσω των διεθνών αγορών, όπως ανακοινώθηκε στα τέλη Ιουλίου ... More >>>
Αναλυτές χαρακτηρίζουν ως "μεσαίου μεγέθους" τη συναλλαγή του Μπαγκλαντές, σημειώνουν ωστόσο ότι είναι ενθαρρυντικό το ότι συνεχίζονται οι αγορές χρυσού από Κεντρικές Τράπεζες της Ασίας και τονίζουν με έμφαση ότι η συναλλαγή πραγματοποιήθηκε σε μία στιγμή που το πολύτιμο μέταλλο διαπραγματεύεται κοντά στο ιστορικό του ρεκόρ ... More >>>
Εν τω μεταξύ, οι αναλυτές συνεχίζουν να αναθεωρούν ανοδικά τις εκτιμήσεις τους για τις τιμές του χρυσού, όπως αποκαλύπτει η πιο πρόσφατη δημοσκόπηση του πρακτορείου Bloomberg ... More >>>
Ο Dan Brebner, αναλυτής της Deutsche Bank στο Λονδίνο του οποίου οι προβλέψεις έχουν αποδειχθεί οι πιο ακριβείς από την αρχή του έτους, εκτιμά ότι η τιμή του χρυσού το επόμενο έτος δεν αποκλείεται να φτάσει και τα 1.550 δολάρια ... More >>>
Εάν όντως έγινε εκποίηση χρυσού από οποιαδήποτε κυβέρνηση, τότε έχουμε κακούργημα ενάντια της δημόσιας περιουσίας ... More >>>
Τον Αύγουστο του 2003, η Τράπεζα της Ελλάδος, στο τιμόνι της οποίας βρισκόταν τότε ο Νίκος Γκαργκάνας, με άκρα μυστικότητα διοχέτευσε και πούλησε στο εξωτερικό 20 τόνους χρυσού ... More >>>
Πέρσι η Βενεζουέλα αύξησε το όριο των πωλήσεων χρυσού στο εξωτερικό από 30% σε 50% της εγχώριας παραγωγής ... More >>>
Η κεντρική τράπεζα του Μεξικού αγόρασε περί τους 93,3 τόννους χρυσού , αξίας 4,6 δισ.δολαρίων, το διάστημα Φεβρουαρίου-Μαρτίου ... More >>>
Η Κίνα ήταν ο μεγαλύτερος αγοραστής χρυσού πέρσι και αναμένεται να συνεχίσει τις αγορές και φέτος ... More >>>
Πολλές χώρες έχουν ήδη σημαντικά χαρτοφυλάκια χρυσού και κάποιες από αυτές έχουν υπονοήσει πως προτίθενται να αγοράσουν περισσότερο ... More >>>
Μεταξύ 2000 και 2005 η Εθνική Τράπεζα της Ελβετίας (SNB) πούλησε 1.300 τόννους χρυσού, εν μέρει λόγω της πολιτικής της ενόψει της εισαγωγής του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος ... More >>>
Η Γαλλία έχει συμφωνήσει με τις κεντρικές τράπεζες άλλων ευρωπαϊκών κρατών πως θα περιορίσει τις αγορές χρυσού ... More >>>
Οι 19 χώρες που έχουν υπογράψει τη συμφωνία έχουν πουλήσει περίπου 10 τόννους χρυσού το πρώτο χρόνο που τέθηκε σε εφαρμογή (Σεπτ.2009-Σεπτ.2010) ... More >>>
Οι ιταλικές τράπεζες, οι οποίες είναι μέτοχοι της Τράπεζας της Ιταλίας, επιδιώκουν να κάνουν χρήση των αποθεμάτων χρυσού ώστε να βελτιώσουν την εικόνα των ισολογισμών τους ενόψει των νέων τεστ κοπώσεων που θα εφαρμοστούν στο ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα ... More >>>
Η κεντρική τράπεζα της Γερμανίας, η Bundesbank, έχει θέσει ως ανώτατο όριο πωλήσεων χρυσού τους 6,5 μετρικούς τόννους για δεύτερη συνεχή χρονιά ... More >>>
Η τράπεζα έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για την αγορά μέρους του χρυσού της Πορτογαλίας ... More >>>
Latest from Goldnews Υπεγράφη συμφωνία για είσοδο του Κατάρ στα μεταλλεία χρυσού στη Χαλκιδίκη Εκατό κιλά χρυσού σε λίρες, αγοράζουν μηνιαίως οι Έλληνες υπό μορφή επένδυσης "Παγώνει " και πάλι η επένδυση Χρυσού Αδειοδοτούνται τα μεταλλεία χρυσού στη Χαλκιδική Ο Καντάφι πούλησε το 20% του χρυσού της Λιβύης ... More >>>
Related items (by tag) Υπεγράφη συμφωνία για είσοδο του Κατάρ στα μεταλλεία χρυσού στη Χαλκιδίκη Εκατό κιλά χρυσού σε λίρες, αγοράζουν μηνιαίως οι Έλληνες υπό μορφή επένδυσης "Παγώνει " και πάλι η επένδυση Χρυσού Ο Καντάφι πούλησε το 20% του χρυσού της Λιβύης Υπέρ της εξόρυξης χρυσού στην Θράκη η ΝΔ ... More >>>
More in this category: « Οι Νέοι Φάκελοι του Σκάι στο δρόμο του ελληνικού χρυσού Υπέρ της εξόρυξης χρυσού στην Θράκη η ΝΔ » ... More >>>
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες, ανακοίνωσε χτες ότι θα προχωρήσει στην εθνικοποίηση όλων των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τομέα του χρυσού, τόσο τα χρυσωρυχεία όσο και τις εταιρίες επεξεργασίας, ενώ θα φέρει πίσω στη Βενεζουέλα τον χρυσός της χώρας που βρίσκεται σε τράπεζες και ιδρύματα του εξωτερικού ... More >>>
Μέχρι σήμερα, η Βενεζουέλα είχε 211 από τους 365 τόνους των αποθεμάτων χρυσού της σε τράπεζες του εξωτερικού όπως η Τράπεζα της Αγγλίας, η JPMorgan Chase, η Barclays και η Nova Scotia ...More >>>
Διαβάστε περισσότερα: Κόσμος Βενεζουέλα εθνικοποίηση κοιτάσματα σοσιαλιστής τιμή χρυσού Τσάβες χρυσός ... More >>>
Τό σπουδαιότερο όλων είναι ότι μάς λένε ότι ό χρυσός δέν έχει έπενδυτική άξία σήμερα, γι αύτό φαίνεται ότι τόν μαζεύουν οί Ρότσιλντ πού είναι οί άφέντες τού χρυσού παγκοσμίως, ή ΕΚΤ πού δουλεύει γιά τούς Ρότσιλντ, τό FED πού έλέγχεται άπό τούς Ρότσιλντ, ή Γερμανία, ή Γαλλία, ή Ίταλία ώς χώρες κτλ ... More >>>
Ή χώρα μέ τόν περισσότερο χρυσό ή Γερμανία έχει 3.500 τόνους χρυσού τό 2003 σήμερα ν4.000, 4.500 τόνους ούτε τά μισά άπό όσα χρειαζόμαστε νά ξεχρεώσουμε… ... More >>>
Τό ξεπούλημα τού χρυσού τής χώρας, δέν είναι οίκονομικό θέμα, είναι έθνικό θέμα καί ίσοδύναμο έσχάτης προδοσίας ... More >>>
Από την άλλη πλευρα, η Κίνα είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός χρυσού στον κόσμο και μπορεί να αγοράσει από τα δικά της ορυχεία χωρίς την δημοσιοποίηση αυτών των συναλλαγών ... More >>>
Η Εθνική Τράπεζα της Ελβετίας είναι επιφορτισμένη με τη διαχείριση των αποθεμάτων χρυσού ... More >>>
Με αφορμή πρόσφατες δηλώσεις και δημόσιες συζητήσεις αναφορικά με το θέμα της διαχείρισης των αποθεμάτων σε χρυσό, και ειδικότερα θέσεις ή παραινέσεις όπως η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου (ΚΤΚ) προβεί σε πώληση χρυσού και μεταφορά του κέρδους στην κυβέρνηση, ο Διοικητής της ΚΤΚ θεωρεί αναγκαίο να διευκρινίσει τα ακόλουθα: ... More >>>
Η ΚΤΚ αναγνωρίζοντας ότι τα περιουσιακά της στοιχεία, συμπεριλαμβανομένου και του χρυσού, ανήκουν στην Κυπριακή Δημοκρατία, τα διαχειρίζεται με μεγάλη υπευθυνότητα ... More >>>
Η διατήρηση αποθέματος χρυσού από την ΚΤΚ αποτελεί στρατηγική επιλογή η οποία λήφθηκε στα πλαίσια της προαναφερθείσας επενδυτικής πολιτικής της Τράπεζας ... More >>>
Ο καθορισμός συγκεκριμένων στρατηγικών επενδυτικών προϊόντων, περιλαμβανομένου και του χρυσού, σκοπό έχει να ενεργεί αντισταθμιστικά σε περιόδους οικονομικών και πολιτικών κρίσεων συμβάλλοντας έτσι στη διατήρηση της αξίας του συνολικού επενδυτικού χαρτοφυλακίου της Τράπεζας ... More >>>
Με την κατάρρευση του συστήματος των σταθερών ισοτιμιών και την απελευθέρωση του δολαρίου από τη σταθερή ισοτιμία με το χρυσό, στις αρχές της δεκαετίας του 1970, η τιμή του χρυσού στην ελεύθερη αγορά παρουσίασε διαχρονικά σημαντικές αυξομειώσεις, ανάλογα με τις επικρατούσες πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις, με μακροχρόνια ανοδική τάση ... More >>>
Σήμερα η ΚΤΚ στα πλαίσια της επενδυτικής της πολιτικής τηρεί απόθεμα 446.000 ουγγίων χρυσού (περίπου 13,9 τόνους) η αξία του οποίου, με βάση τις σημερινές τιμές, ανέρχεται στα €250 εκ ... More >>>
Σχετικά αναφέρεται ότι το απόθεμα χρυσού που κατέχει η ΚΤΚ ως ποσοστό των συναλλαγματικών της αποθεμάτων ανέρχεται σε 28,7%, ενώ το αντίστοιχο της Ευρωζώνης είναι 58,7% ... More >>>
Θέμα πιθανής πώλησης μέρους του χρυσού από την Τράπεζα ή και μείωσης των αποθεματικών της και μεταφοράς των κεφαλαίων αυτών στην κυβέρνηση ηγέρθη και από την προηγούμενη κυβέρνηση και έτυχε χειρισμού με προσοχή ώστε να αποφευχθεί αχρείαστη δημοσιότητα ... More >>>
Οι άλλοι εθνικοποιούν τον χρυσό και μείς παραχωρούμε τα μεταλλεία του χρυσού της Χαλκιδικής στους ξένους ... More >>>
Venus AUEB Forum • Εθνικοποιεί τη βιομηχανία χρυσού της Βενεζουέλας ο Ούγκο Τσάβες Venus AUEB Forum ... More >>>
Της Ρίτας Ζαχαριάδου Στα υπόγεια της Τράπεζας της Ελλάδος βρίσκονται σήμερα 146,4 τόνοι χρυσού (σε ράβδους), η αξία των οποίων πλησιάζει τα 3 δισ ... More >>>
Την άνοιξη του 1941, λίγο πριν μπουν τα γερμανικά στρατεύματα στην Αθήνα, ο τότε υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γεώργιος Μαντζαβίνος με εντολή της ελληνικής κυβέρνησης ανέλαβε τη μεταφορά του χρυσού του Ελληνικού Κράτους στο εξωτερικό ... More >>>
Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι στα μέσα της Κατοχής οι γερμανικές αρχές των Αθηνών επιχειρούσαν να περιορίσουν τον ελληνικό πληθωρισμό, πουλώντας ράβδους χρυσού στο χρηματιστήριο ... More >>>
Μετά το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου οι κεντρικές τράπεζες κατείχαν το 68% των διεθνών αποθεμάτων χρυσού, ενώ τώρα έχουν λίγο περισσότερο από 15% ... More >>>
Τέλειο μέταλλο Η επικράτηση του χρυσού στο διεθνές οικονομικό σύστημα ξεκίνησε με τη νομισματική μεταρρύθμιση του Καρλομάγνου του αυτοκράτορα της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, στα τέλη του 8ου αιώνα μ.Χ ... More >>>
Στη συνέχεια ακολούθησεη κοπή του χρυσού δουκάτου της Βενετίας το 1284, το οποίο σύντομα έγινε το επικρατέστερο νόμισμα στις διεθνείς συναλλαγές, διατηρώντας την αξία του περισσότερους από πέντε αιώνες ... More >>>
Οι Κινέζοι αγόραζαν στα κρυφά ΣΤΡΟΦΗ στην ασφάλεια του χρυσού φαίνεται ότι πραγματοποιεί και η Κίνα, η οποία ανακοίνωσε ότι τα αποθέματά της έχουν φτάσει στους 1.054 τόνους, καθώς «σιωπηρά» προχωρούσε σε αγορές χρυσού την τελευταία εξαετία ... More >>>
Όπως σημειώνουν οι «Financial Times», ο επικεφαλής της State Administration of Foreign Exchange (SAFE) Hu Xiaolian ανακοίνωσε ότι από το 2003 έως φέτος η χώρα του έχει προχωρήσει σε αγορά 454 τόνων χρυσού ... More >>>
Την ίδια περίοδο η τιμή του χρυσού από το χαμηλό των 103,5 δολαρίων/ουγκιά τον Αύγουστο του 1976 αυξήθηκε ραγδαία κατά 721% σε διάστημα 41 μηνών για να φτάσει στο ποσό των 850 δολαρίων/ουγκιά στις αρχές του 1980 ... More >>>
Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Οκτωβρίου 12, 2008 Εάν όντως έγινε εκποίηση χρυσού από οποιαδήποτε κυβέρνηση, τότε έχουμε κακούργημα ενάντια της δημόσιας περιουσίας ... More >>>
Ένα Σχόλιο to ““..οι 20 τόνοι χρυσού, που στις 28/8/2003 “ξεφόρτωσε” ο Σημίτης και ο Γκαργκάνας”” Αστερiων Βορέας είπε ... More >>>
Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Χρυσού ( World Gold Council) δημοσίευσε έκθεση με λίστα χωρών οι οποίες κατατάσσονται ανάλογα με τις ποσότητες του ευγενούς μετάλλου που υπάρχουν κατατιθέμενες στις κεντρικές τράπεζες ... More >>>
Με το ράλι που καταγράφει η τιμή του χρυσού από τις αρχές του έτους έως και σήμερα «μοιραία» ανοίγει ο φάκελος των πλουσιότερων χωρών ή οργανισμών, που κατέχουν τις μεγαλύτερες ποσότητες του πολύτιμου μετάλλου ... More >>>
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου η Κύπρος κατέχει ποσότητα χρυσού , η οποία φτάνει τους 13,9 τόνους και η αξία του βάσει των τρεχουσών τιμών στις διεθνείς αγορές ξεπερνά τα 800 εκ ... More >>>
Σημειώνεται, παράλληλα ότι η ποσότητα χρυσού της Κυπριακής Δημοκρατίας αποτελεί το 50,8% των ξένων αποθεματικών που διαθέτει η χώρα ... More >>>
Tην ίδια στιγμή ο μεγαλύτερος κάτοχος χρυσού στον πλανήτη είναι οι ΗΠΑ, των οποίων η αξία του πολύτιμου μετάλλου που διατηρούν στα θησαυροφυλάκιά τους ανέρχεται στα 522,16 δις δολάρια ...More >>>
Ο μεγαλύτερος χώρος φύλαξης χρυσού στις ΗΠΑ είναι το θησαυροφυλάκιο του Κεντάκι, γνωστό και ως Fort Knox, το οποίο θεωρείται ως ο καλύτερα φυλασσόμενος χώρος του πλανήτη ... More >>>
Παράλληλα, το ΔΝΤ έχει πολιτική διατήρησης μεγάλων αποθεμάτων χρυσού στα θησαυροφυλάκιά του, θεωρώντας ότι η εν λόγω τακτική συντείνει στην οικονομική σταθερότητα ολόκληρου του πλανήτη ...More >>>
Μπορεί η Ιταλία να έχει δημόσιο χρέος που ξεπερνά το 100% και να αναγκάζεται να λάβει σκληρά μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής, ωστόσο, είναι και ο τέταρτος μεγαλύτερος κάτοχος χρυσού παγκοσμίως ... More >>>
Με συνολική αξία 156,31 δις δολάρια οι 2.638,8 τόνοι χρυσού που κατέχει η Γαλλία κατατάσσουν τη χώρα στην Πέμπτη θέση της λίστας με τους μεγαλύτερους κατόχους στον κόσμο ... More >>>
Σφήνα στα κράτη-κατόχους χρυσού του κόσμου μπαίνει ο επιχειρηματικός κολοσσός SPDR Gold, που ασχολείται με τις αγοραπωλησίες χρυσού ... More >>>
Ο όμιλος κατέχει 1.213,9 τόνους χρυσού, η αξία των οποίων ξεπερνά τα 70 δις δολάρια με αποτέλεσμα να είναι ο έκτος μεγαλύτερος κάτοχος χρυσού στον κόσμο ... More >>>
Η Κίνα βρίσκεται στην έβδομη θέση της παγκόσμιας κατάταξης των «πρωταθλητών’ του χρυσού, με συνολικά αποθέματα 1.161,6 τόνων και αξίας πέραν των 66 δις δολαρίων ... More >>>
Η Ελβετία –που δεν θα μπορούσε να είναι απούσα από τους top 10 κατόχους χρυσού- βρίσκεται στην όγδοη θέση του πίνακα με αποθέματα της τάξης των 926,9 τόνων χρυσού ... More >>>
Η Ρωσία με χρυσό αξίας 54 δις δολαρίων και ποσότητας 926,9 τόνων αποτελεί τον ένατο μεγαλύτερο κάτοχο χρυσού ανά το παγκόσμιο ... More >>>
Τη λίστα με τους δέκα κορυφαίους κατόχους χρυσού συμπληρώνει η Ιαπωνία με αποθέματα ύψους 843,3 τόνων και συνολικής αξίας με τρέχουσες τιμές που ανέρχεται στα 39,3 δις δολάρια ... More >>>
Δήλωση Πούτιν: Θύμα συνωμοσίας ο Στρος Καν - Η κλοπή των τελευταίων αποθεμάτων αμερικανικού χρυσού ~ RELEASEGREECE ... More >>>
Σύμφωνα με την μυστική έκθεση της FSB, όλα άρχισαν όταν ο Στρος Καν εξέφρασε την ανησυχία του, όταν διαπίστωσε από κωδικοποιημένα στοιχεία που παρέλαβε, ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες πάγωσαν την παράδοση των 191,3 τόνων χρυσού στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, βάση των όρων της συμφωνίας που είχε υπογραφεί τον Απρίλιο του 1978 ... More >>>
Το συγκεκριμένο απόθεμα χρυσού, επρόκειτο να πωληθεί, προκειμένου να χρηματοδοτήσει τα SDRs, ως εναλλακτική λύση για τα αποθεματικά σε πραγματικά νομίσματα ... More >>>
Στην ενίσχυση των αποθεμάτων χρυσού της Ελλάδας προχώρησε η Τράπεζα της Ελλάδος, αγοράζοντας 1.000 ουγγιές χρυσού, αναφέρει το Dow Jones Newswires και παρά τις εκτιμήσεις που έκαναν λόγο για ρευστοποιήσεις αποθεμάτων χρυσού, στα πλαίσια της προσπάθειας μείωσης του δημόσιου χρέους ... More >>>
Η αμερικανική πολιτεία της Γιούτα έκανε το χρυσό νόμιμο μέσο συναλλαγής και το Κοινοβούλιο της Ελβετίας συζήτησε τη θέσπιση ενός «χρυσού φράγκου» ... More >>>
Ο «πυρετός του χρυσού» κατέλαβε ακόμη και τους Λίβυους αντάρτες που αναζητούν επίμονα το χρυσό του Καντάφι που εικάζεται ότι ανέρχεται στα 10 δισ ... More >>>
To 8% των αποθεμάτων χρυσού των κεντρικών τραπεζών ανά τον κόσμο βρίσκονται στη Σόφια ... More >>>
Η Κεντρική Τράπεζα της Βουλγαρίας διαθέτει το έβδομο μεγαλύτερο απόθεμα χρυσού στην Κεντρική και την Ανατολική Ευρώπη, το οποίο φθάνει σχεδόν 40 τόνους ... More >>>
Η Βουλγαρία κατέχει την τέταρτη θέση στην Ευρώπη στον τομέα της εξόρυξης χρυσού, μια και στο έδαφός της βρίσκονται πάνω από 40 κοιτάσματα ... More >>>
Το 2008, η τιμή του χρυσού ήταν 680 δολάρια, φέτος σημείωσε αλματώδη αύξηση κατά σχεδόν 30% και οι προβλέψεις είναι μια ουγκιά να φθάσει 8.000 δολάρια, μετά από δύο χρόνια ... More >>>
Η αξία του είναι πολύ σταθερή, απλώς τα νομίσματα – δολάριο, ευρώ, ελβετικό φράγκο, ιαπωνικό γιεν, υποτιμούνται έντονα έναντι του χρυσού» ... More >>>
Στην ιστοσελίδα του νομισματοκοπείου των ΗΠΑ αναφέρεται λακωνικά ότι η ποσότητα των αποθεμάτων χρυσού του Φορτ Νοξ είναι 147,3 εκ ... More >>>
Η υπόθεση που γίνεται είναι ότι για να κρατήσει χαμηλά την τιμή του χρυσού (και ταυτόχρονα να κρατήσει ψηλά το δολάριο) ο Λίντον Τζόνσον επιχείρησε να «πλημμυρίσει» την αγορά με χρυσό μέσω της Τραπέζης της Αγγλίας ... More >>>
Αν υποτεθεί ότι υπήρχε η δυνατότητα να συγκεντρωθεί ολόκληρη η ποσότητα του χρυσού που υπάρχει επί της γης, τότε για την αποθήκευσή του θα ήταν αρκετά τα 8.000 κυβικά μέτρα ... More >>>
Για όσους παρακολουθούν τις εξελίξεις με ορθολογικά κριτήρια, το μέλλον της τιμής του χρυσού εξαρτάρται πρωτίστως από την πορεία του δολαρίου και την κατάσταση στο παγκόσμιο οικονομικό σκηνικό ... More >>>
Η αδυναμία του χρυσού να πάρει τα πάνω του οφείλεται σε δύο λόγους: Πρώτος ότι έκλεισαν μεγάλες θέσεις στις προθεσμιακές αγορές του πολύτιμου μετάλλου, που είχαν ανοιχθεί από το μοχλευμένο (δανεικό) χρήμα των κερδοσκοπικών επενδυτικών κεφαλαίων (hedge funfds) ... More >>>
Η ισχυροποίηση του δολαρίου, κατά περίπου 22%, επέφερε σχεδόν ισοϋψείς απώλειες για την τιμή του χρυσού ... More >>>
Με την κατάργηση του "χρυσού κανόνα" (τον Αύγουστο του 1971), δεν υπάρχει καμιά υποχρέωση να αντιστοιχεί το χρήμα που "κόβεται" σε χρυσό ... More >>>
Τι έχει συμβεί από το 1971 μέχρι σήμερα; Να θέλει κάποιος 24 δολάρια για να αγοράσει την ίδια ποσότητα χρυσού που τότε κόστιζε.. ... More >>>
ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ ΧΡΥΣΟΥ Όσοι θέλουν να μπουν στο παιχνίδι του χρυσού, μπορούν να το πράξουν με διαφορετικούς τρόπους, συνυπολογίζοντας πάντα τις συναλλαγματικές ισορροπίες του δολαρίου με το ευρώ ... More >>>
Μπορούν, επίσης, να ποντάρουν σε δικαιώματα χρυσού, στα οποία το κόστος είναι μικρότερο, ενώ αν αστοχήσουν οι προβλέψεις οι ζημιές είναι προκαθορισμένες και αφορούν μόνο στο αρχικό κεφάλαιο... More >>>
Το ETF χρυσού με τη μεγαλύτερη εμπορευσιμότητα στην αγορά της Νέας Υόρκης είναι το Street Tracks Gold Trust, με κωδικό διαπραγμάτευσης GLD και με τιμή κλεισίματος, στα τέλη Νοεμβρίου, στα 80,3 δολάρια ... More >>>
Σε ό,τι αφορά αυτήν καθ’ αυτήν την τιμή του χρυσού, τα στοιχεία δείχνουν ότι το πολύτιμο μέταλλο βρίσκεται στον αφρό των αποδόσεων κάθε 25 με 30 χρόνια και δη σε περιόδους οικονομικής αστάθειας... More >>>
O παραλογισμός της εξόρυξης χρυσού Μεταφορά στο περιεχόμενο Μεταφορά στην κύρια πλοήγηση Μεταφορά στην πρώτη στήλη Μεταφορά στη δεύτερη στήλη   ... More >>>
O παραλογισμός της εξόρυξης χρυσού Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2009 Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων ... More >>>
Και αν ορισμένα μέταλλα είναι απαραίτητα και η ύπαρξη κάποιων μεταλλείων μπορεί να θεωρηθεί ως αναγκαίο κακό, στην περίπτωση των μεταλλείων χρυσού  τίθενται τεράστια ηθικά ζητήματα, και η κατάσταση αγγίζει πλέον τα όρια του παραλογισμού ... More >>>
Η παραγωγή χρυσού υπερδιπλασιάστηκε από το 1980 και μετά, προερχόμενη κατά κανόνα από μεταλλεία μικρότερης περιεκτικότητας και με τρομακτικές επιπτώσεις στο περιβάλλον και τις τοπικές κοινωνίες ... More >>>
Σύμφωνα με στοιχεία που έχουν συλλεχθεί από την ίδια τη μεταλλευτική βιομηχανία ("Resource Consumption Intensity and the Sustainability of Gold Mining", Gavin Mudd, 2007) για την παραγωγή ενός κιλού χρυσού απαιτούνται κατά μέσο όρο: ... More >>>
Η μεταλλουργία χρυσού είναι μια εξαιρετικά ενεργοβόρα βιομηχανία, με σημαντική "συνεισφορά" στην επιδείνωση του φαινομένου του θερμοκηπίου ... More >>>
Τα τρία τέταρτα από την ετήσια παραγωγή χρυσού των περίπου 2.500 τόνων μετατρέπεται σε κοσμήματα ... More >>>
Από το διαδίκτυο μαθαίνουμε και για άλλες, διεστραμμένες ή τουλάχιστον παράδοξες, "χρήσεις" του χρυσού από τους πλουσίους αυτού του κόσμου ... More >>>
Στην Ιαπωνία είναι της μόδας ο "βρώσιμος χρυσός" - επιδόρπια διακοσμημένα με υπέρλεπτα φυλλαράκια χρυσού και μηνυματάκια του τύπου "Χρόνια Πολλά" γραμμένα με αληθινά χρυσά γράμματα πάνω στο καϊμάκι του καφέ ... More >>>
Η εξόρυξη αυτού του χρυσού έχει αφήσει πίσω της ρυπασμένα νερά και τοξικά απόβλητα στο Περού ή στο Μάλι… Ο χρυσός στα κρατικά μπαούλα ... More >>>
Λόγω της τεράστιας ποσότητας του αποθηκευμένου χρυσού - πολλαπλάσια της ετήσιας παραγωγής - η τιμή του καθορίζεται λιγότερο από την προσφορά και τη ζήτηση και περισσότερο από τη γενική "ψυχολογία" και άλλους παράγοντες ... More >>>
Οργανισμοί και ινστιτούτα της βιομηχανίας χρυσού (World Gold Council και άλλα) επηρρεάζουν την τιμή του μετάλλου, προσπαθώντας να "πείσουν" τις κρατικές τράπεζες διαφόρων κρατών να αυξήσουν τα αποθέματά τους σε χρυσό ή να περιορίσουν τις πωλήσεις - περιορίζοντας έτσι την προσφορά χρυσού για άλλες χρήσεις και αυξάνοντας την τιμή του ... More >>>
Η "Συμφωνία της Ουάσινγκτον για το Χρυσό" του Σεπτεμβρίου 1999 περιόριζε τις πωλήσεις χρυσού από κρατικές τράπεζες ώστε να αποφευχθεί η περαιτέρω πτώση της τιμής του, σε μια εποχή όπου ήδη βρισκόταν σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα ... More >>>
Το 2000, μια μελέτη με τίτλο " Χρυσός, με ποιό τίμημα; Η ανάγκη για ένα δημόσιο διάλογο πάνω στο μέλλον των κρατικών αποθεμάτων χρυσού ", διαπίστωνε το αυξανόμενο περιβαλλοντικό και κοινωνικό κόστος της εξόρυξης χρυσού και κατέληγε σε μια ριζοσπαστική πρόταση -  να "εξορυχθεί" ο χρυσός από τα κρατικά θησαυροφυλάκια ... More >>>
Ο κόσμος θα απαλασσόταν από την τεράστια επιβάρυνση των μεταλλείων χρυσού και τα έσοδα από τις πωλήσεις θα χρησιμοποιούνταν για την περιβαλλοντική αποκατάσταση των εγκαταλελειμμένων μεταλλείων, που εκτιμούνται σε πάνω από 550.000 στις ΗΠΑ ... More >>>
Σε περιόδους σταθερότητας ο χρυσός είναι μια μάλλον κακή επένδυση μπροστά την πληθώρα των άλλων κερδοφόρων επιλογών (δείτε μια σύγκριση της τιμής του χρυσού με το μέσο όρο του Dow Jones για τα τελευταία 200 χρόνια εδώ) ... More >>>
Φαίνεται ότι η δύναμη του χρυσού ως επένδυση  δεν είναι ότι ο κάτοχός του κερδίζει κατέχοντας τον, αλλά μάλλον το ότι δεν χάνει ... More >>>
Οι προβλέψεις για τη μελλοντική πορεία της τιμής του χρυσού εξαρτώνται από την οπτική του παρατηρητή ... More >>>
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γεωλογικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ (USGS), τα παγκόσμια αποθέματα του μη εξορυχθέντος χρυσού υπολογίζονται σε περίπου 42.000 τόνους ... More >>>
Αν υποθέσουμε ότι η πρόοδος της μεταλλευτικής τεχνολογίας και η αύξηση της τιμής του χρυσού θα προσθέσουν ακόμα φτωχότερα κοιτάσματα στην κατηγορία των "αποθεμάτων" (πόσο πιο φτωχά άραγε; Ήδη θεωρούνται εκμεταλλεύσιμα με 1 γρ ... More >>>
Το Μάϊο του 2008 η κυβέρνηση της Βενεζουέλας απαγόρευσε την εξόρυξη χρυσού στο προστατευόμενο δάσος της Ιματάκα, στον πυρήνα του Αμαζονίου και δήλωσε ότι δεν θα δώσει νέες άδειες για επιφανειακή εξόρυξη, πουθενά στη χώρα ... More >>>
Όταν όλος ο χρυσός του πλανήτη θα βρίσκεται πια στην επιφάνεια της γης, τότε αυτή η σταθερή ποσότητα χρυσού θα κυκλοφορεί αενάως, θα ανανεώνεται και θα ξαναχρησιμοποιείται ... More >>>
Τα παλιά χρυσαφικά θα λιώνονται για να ξαναγίνουν κοσμήματα για τις επόμενες γενιές, η βιομηχανία θα ανακυκλώνει το σύνολο του χρυσού που χρησιμοποιεί, οι ίδιες ράβδοι χρυσού θα πωλούνται και θα αγοράζονται από κρατικές τράπεζες και ιδιώτες επενδυτές ... More >>>
Όταν όλος του χρυσός της γης θα έχει εξορυχθεί, τι θα έχουμε καταφέρει;  Αν προστεθούν μερικές ακόμα ράβδοι χρυσού στα κρατικά μπαούλα, θα έχει γίνει πλουσιότερο το ανθρώπινο είδος; Μάλλον όχι... More >>>
Η εξόρυξη χρυσού είναι σήμερα ένας αναχρονισμός που προωθείται ακόμα από ανθρώπους που δεν έχουν αντιληφθεί ότι αυτή η ρυπογόνα και ενεργοβόρα βιομηχανία συντελεί στην καταστροφή του πλανήτη ... More >>>
Η ανακύκλωση του χρυσού για την κατασκευή νέων κοσμημάτων είναι τόσο παλιά όσο και η ίδια η κατασκευή κοσμημάτων ... More >>>
Τελικός στόχος είναι να αλλάξουν σταδιακά οι καταναλωτικές συνήθειες των πολιτών και, μακροπρόθεσμα, να απελευθερωθεί η ανθρωπότητα από τις καταστροφικές επιπτώσεις της βιομηχανίας εξόρυξης χρυσού ... More >>>
Η αγορά ανακυκλωμένου χρυσού είναι η πιο “οικολογική” και κοινωνικά υπεύθυνη επιλογή ... More >>>
Η σημαντικότερη βιομηχανική χρήση του χρυσού είναι στην κατασκευή ηλεκτρονικών συσκευών, κατά κύριο λόγο υπολογιστών και κινητών τηλεφώνων ... More >>>
Και όλα αυτά χωρίς την παραγωγή αποβλήτων της “παραδοσιακής” βιομηχανίας εξόρυξης και ραφιναρίσματος του χρυσού! ... More >>>
Το 1998, η ποσότητα του χρυσού που ανακτήθηκε από ηλεκτρονικά σκουπίδια ήταν ίση με την παραγωγή χρυσού από 2 εκατομμύρια τόνους χρυσοφόρου μεταλλεύματος ... More >>>
Αυτό συνέβη επειδή οι έμποροι χρυσού και αργύρου ή οι τράπεζες άρχισαν να εκδίδουν αποδείξεις στους καταθέτες – εξαργυρώσιμες με χρήματα ουσιαστικής αξίας - τα οποία είχαν κατατεθεί ... More >>>
Μ’ αυτό το νομισματικό σύστημα, όπου το μέσο συναλλαγής είναι χαρτιά, τα οποία μπορούν να μετατραπούν σε προκαθορισμένες, σταθερές ποσότητες χρυσού, αντικαταστάθηκε η χρήση των χρυσών νομισμάτων ως χρήματος μεταξύ του 17ου και 19ου αιώνα στην Ευρώπη ... More >>>
Αυτά τα πιστοποιητικά χρυσού νομιμοποιήθηκαν ως χρήμα και η ρευστοποίησή τους σε χρυσό αποθαρρύνθηκε ... More >>>
Στις αρχές του 20ου αιώνα όλες σχεδόν οι χώρες υιοθέτησαν αυτό το σύστημα όπου για τα πιστοποιητικά που εξέδιδαν, υπήρχε προκαθορισμένη ποσότητα χρυσού προς εξαργύρωση ... More >>>
Το 1971, η κυβέρνηση των ΗΠΑ έπαυσε τη μετατρεψιμότητα του δολαρίου ΗΠΑ σε χρυσού ... More >>>
Το σύνολο των παγκόσμιων υπέργειων αποθεμάτων Χρυσού είναι μόνο 155.000 τόννοι περίπου ... More >>>
Εάν μπορούσε να συγκεντρωθεί σε μία μόνο μάζα, αυτή θα είχε μέγεθος 8000 κυβικά μέτρα (φανταστείτε ένα κύβο με ακμή 20 μέτρα) Είναι επίσης εκπληκτικό ότι σε μία μόνο ημέρα παράγεται 20 φορές περισσότερο ατσάλι από το σύνολο του εξορυγμένου χρυσού στην Ιστορία της ανθρωπότητας ... More >>>
Αυτό το στοιχείο αλλάζει τα πάντα σε σχέση με τη θεώρηση και ανάλυση περί Χρυσού ... More >>>
Για τον απλούστατο λόγο ότι ένα γραμμάριο Χρυσού που εξορύχθηκε σήμερα, δεν έχει καμμία διαφορα από ένα γραμμάριο χρυσού από την εποχή των Ρωμαίων, δηλαδή πριν από 2000 χρόνια ... More >>>
Πρακτικά και μεσοπρόθεσμα, η ποσότητα του προσφερόμενου Χρυσού παραμένει αμετάβλητη (σταθερή) λόγω του μεγάλου χρονικού διαστήματος που απαιτείται για εξεύρεση και εκμετάλλευση νέων κοιτασμάτων ... More >>>
Και ενώ ο περισσότερος κόσμος έχει την εντύπωση ότι η τιμή του χρυσού εξαρτάται κυρίως από τη ζήτηση κοσμημάτων, τούτο δεν ισχύει ... More >>>
Όπως οι βρεγμένοι δρόμοι δεν προκαλούν τη βροχή έτσι και η τιμή του χρυσού δεν εξαρτάται από τη ζήτηση χρυσαφικών ... More >>>
Άλλωστε δεν θα μπορούσε να ήταν διαφορετικά δεδομένου ότι η συνολική θεωρητική προσφορά χρυσού είναι όλα τα υπέργεια αποθέματα και ότι περί το 80% αυτής της ποσότητας ευρίσκεται σε φύλαξη σαν νομισματικό απόθεμα και όχι για διακοσμητικούς, ενδυματικούς ή άλλους λόγους ... More >>>
Η όλη στάση της FED και η μακρόχρονη προπαγάνδα της κατά του χρυσού έχει σαν στόχο τη διατήρηση αυτής της ψευδαίσθησης , ότι το δολλάριο ΗΠΑ είναι αξιόπιστο νόμισμα ... More >>>
Η σχέση ζήτησης χρυσού και δολλαρίου εξηγεί την σπουδαιότητα των επιτοκίων δολλαρίου που πρέπει περιοδικά να αναπροσαρμόζονται για να μπορούν να δελέαζουν το κοσμάκη να αποδέχονται τον κίνδυνο διακράτησης δολλαρίων αντί χρυσού ... More >>>
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΘΕΜΑΤΑ Χρυσός: ένα "Βαρβαρικό Απομεινάρι"; Η μόχλευση στις μετοχές Πολυτίμων Μετάλλων Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε γιά...Μ3! Το Χρήμα Ο ρόλος του Χρυσού και η επερχόμενη χρηματο-οικονομική κρίση Χρυσός και Οικονομική Ελευθερία ... More >>>
Εν τω μεταξύ η Ρωσία και η Κίνα έχουν επιταχύνει την εξόρυξη χρυσού στις επικράτειες τους όπου ένα μεγάλο μέρος από αυτόν αγοράζεται από τις κεντρικές τους τράπεζες ... More >>>
Στη Ρωσία για παράδειγμα η Gokhran πούλησε περίπου 30 τόνους χρυσού στην κεντρική τράπεζα της χώρας στα τέλη του περασμένου έτους ... More >>>
Πρέπει να γίνει κατανοητό πως οι αγορές χρυσού δεν είναι ο μόνος ο παράγοντας που εξηγεί την διαμόρφωση της τιμής του χρυσού ... More >>>
Η αγορά χρυσού χαρακτηρίζεται από οργανωμένη κερδοσκοπία από τα μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα ... More >>>
Η πρόσφατη άνοδο και η επακόλουθη πτώση των τιμών του χρυσού είναι αποτέλεσμα της χειραγώγησης από ισχυρούς οικονομικούς παράγοντες ... More >>>
Η Ελλάδα στην κατάταξη που ανακοίνωσε το World Gold Council το Δεκέμβριο βρίσκεται στην 30η θέση με 111,7 τόνους χρυσού ... More >>>
Στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής υπάρχουν 115 τόνοι χρυσού και άλλοι 9 τόνοι στο Στρατώνι ... More >>>
Σήμερα αξιοποιείται ένα πολύ μικρό μέρος των βεβαιωμένων αποθεμάτων χρυσού, αργύρου, χαλκού, μολύβδου, ψευδαργύρου, νικελίου και άλλων μετάλλων στη Β ... More >>>
Η ορθολογική εκμετάλλευση αυτού του φυσικού πλούτου μπορεί να αναζωογονήσει περιοχές υποβαθμισμένες, αλλά πλούσιες σε κοιτάσματα χρυσού και άλλων μετάλλων, όπως η Θράκη και η Βόρεια Χαλκιδική, αλλά και να συμβάλει συνολικά στην προσπάθεια για επαναφορά της οικονομίας σε τροχιά ανάπτυξης ... More >>>
Αρβανιτίδη, αξιοποιείται σήμερα ένα πολύ μικρό μέρος των βεβαιωμένων αποθεμάτων χρυσού, αργύρου, χαλκού, μολύβδου, ψευδαργύρου, νικελίου και άλλων μετάλλων στη Β ... More >>>
Στα πολυμεταλλικά μεικτά θειούχα κοιτάσματα της Ολυμπιάδας Χαλκιδικής το απόθεμα χρυσού υπολογίζεται σε περίπου 115 τόνους και στο αντίστοιχο κοίτασμα του Στρατωνίου στους 9 τόνους ...More >>>
Θράκη: Επιθερμικά συστήματα χρυσού που συνδέονται μεταλλογενετικά με ηφαιστειακά πετρώματα και σχετικούς ηφαιστειο-ιζηματογενείς σχηματισμούς (γεωτεκτονικό περιβάλλον νησιωτικού μαγματισμού) ... More >>>
Βεβαιωμένα αποθέματα 23,7 τόνων επιθερμικού χρυσού υπάρχει στις Σάπες Ροδόπης (στα μεταλλοφόρα σώματα Οχιάς και Αγ ... More >>>
Το σύνολο των εκμεταλλεύσιμων αποθεμάτων χρυσού στη Βόρεια Χαλκιδική και στη Θράκη υπολογίζεται σε 12,16 εκατομμύρια ουγκιές ή 382 τόνους, που με τις σημερινές τιμές του χρυσού ξεπερνούν σε αξία τα 16 δισ ... More >>>
Η ζώνη λειμωνιτικών εμφανίσεων χρυσού (σε οξειδωμένα μεταλλεύματα) στον ορεινό όγκο Αγκίστρου, Βροντούς, Μενοικίου, στους νομούς Σερρών και Δράμας ... More >>>
Τα πορφυρικά συστήματα χαλκού-χρυσού της ευρύτερης περιοχής Ποντοκερασιάς, Γερακαριού, Βάθης, Μυλοχωρίου, Δροσάτου, του νομού Κιλκίς ... More >>>
Νέοι στόχοι εντοπισμού επιθερμικού χρυσού σε μεταλλοφόρες δομές των περιοχών Κίρκης και Πεύκων στον Εβρο ... More >>>
Στα τέλη Νοεμβρίου ξεκίνησε στον Πολύγυρο η διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης για την επένδυση της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός», η οποία στοχεύει στην αξιοποίηση των κοιτασμάτων χαλκού, μολύβδου, ψευδαργύρου, χρυσού και αργύρου της περιοχής ... More >>>
Eκατό κιλά χρυσού, σε λίρες, αγοράζουν μηνιαίως οι Ελληνες υπό μορφήν επένδυσης Εκτύπωση Σχολιάστε το! ... More >>>
Η κρίση και η εκτίναξη της τιμής του χρυσού θύμισαν στους Ελληνες την ασφάλεια και τη λάμψη του πολύτιμου μετάλλου ... More >>>
Σήμερα, οι Ελληνες αγοράζουν κάθε μήνα περίπου 100 κιλά χρυσού, κυρίως σε χρυσές λίρες από την Τράπεζα της Ελλάδος ... More >>>
Η αύξηση αυτή, σε συνδυασμό με την άνοδο της τιμής του χρυσού κατά 26% το 2010, οδήγησε σε υπεραξίες της τάξης των 100 εκατ ... More >>>
Το 55% του αποθέματος του χρυσού φυλάσσεται στο θησαυροφυλάκιο της Τραπέζης της Ελλάδος και το υπόλοιπο 45% σε κεντρικές τράπεζες του εξωτερικού και συγκεκριμένα στην Τράπεζα της Αγγλίας, την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) και στην Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας ... More >>>
Η φύλαξη χρυσού και σε άλλες κεντρικές τράπεζες του εξωτερικού αποτελεί διεθνή πρακτική των κεντρικών τραπεζών, η οποία γίνεται μεταξύ άλλων και για λόγους ασφαλείας ... More >>>
Η αξία του αποθέματος χρυσού στην Τράπεζα της Ελλάδος, βάσει της τιμής της 31η Δεκεμβρίου 2010, ανερχόταν σε 5 δισ ... More >>>
Η τιμή αυτή προέκυψε από την τιμή του χρυσού σε δολάρια στην αγορά του Λονδίνου, σε συνάρτηση με την ισοτιμία ευρώ/δολαρίου την ίδια ημερομηνία ... More >>>
Σήμερα, η αξία των αποθεμάτων της Τραπέζης της Ελλάδος ανέρχεται στα ίδια επίπεδα με τις αρχές του χρόνου, διότι την άνοδο του χρυσού «ροκάνισε» η πτώση της ισοτιμίας του δολαρίου έναντι του ευρώ ... More >>>
Το 2010, συνολικά, η Τράπεζα της Ελλάδος πούλησε περίπου 746 κιλά χρυσού σε ιδιώτες και τους τέσσερις πρώτους μήνες του 2011 έχει πουλήσει γύρω στα 160 κιλά ... More >>>
Η πωληθείσα ποσότητα το 2003 προήλθε από την αναβάθμιση σε ράβδους διεθνών προδιαγραφών μη εμπορεύσιμου χρυσού και χρυσών νομισμάτων, τα οποία είχε αγοράσει η ΤτΕ από ιδιώτες ... More >>>
Σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα, μία ράβδος χρυσού έχει βάρος 12,4 κιλών (400 ουγγιές) ... More >>>
Το προϊόν της πώλησης του χρυσού επανεπενδύθηκε το 2003 αμέσως σε κρατικά ομόλογα της Ευρωζώνης ... More >>>
Οι κεντρικές τράπεζες προχωρούν σε πωλήσεις και αγορές χρυσού που κινούνται στο πλαίσιο συμφωνιών που υπογράφουν μεταξύ τους ... More >>>
Η τιμή του χρυσού διαμορφώνεται σήμερα περί τα $1.500/Ουγκιά ενώ πρόσφατα ξεπέρασε και τα $1.550/Ουγκιά ... More >>>
Πρέπει να σημειωθεί ότι η συνολική ποσότητα χρυσού που υπάρχει πάνω στη γη ανέρχεται σήμερα σε περίπου 156.000 τόνους ενώ κάθε χρόνο γίνεται εξόρυξη παγκοσμίως μόλις 2.500 τόνων εκ των οποίων οι 2.000 τόνοι απορροφούνται από την κοσμηματοποιία ενώ οι λοιποί 500 τόνοι χρησιμοποιούνται ως επενδυτικός χρυσός ... More >>>
Καθώς η παραγωγή χρυσού είναι ελεγχόμενη και συγκεντρωμένη σε λίγα κράτη η αύξηση της ζήτησης και των τιμών δεν συνοδεύεται από αύξηση της προσφερόμενης ποσότητας, όπως συμβαίνει φυσιολογικά σε μια αγορά ... More >>>
Η μαύρη γραμμή αφορά την πορεία του χρυσού ενώ η διακεκομμένη γραμμή αφορά στην μέση τιμή 10 ετών (Κινητός Μέσος Όρος 10 ετών) ... More >>>
Είναι χαρακτηριστικό ότι η τιμή του χρυσού στα $1.500 / Ουγκιά ξεπερνά σε ποσοστό 100% τον Μέσο Κινητό Όρο 10ετίας (2001:2011) που διαμορφώνεται σε $746 / Ουγκιά ... More >>>
Όταν καταργήθηκε και επίσημα ο Χρυσός Κανόνας, τον Αύγουστο του 1971 και την ίδια χρονιά εγκαταλείφθηκε επίσης το σύστημα Μπρέτον Γουντς, η τιμή του χρυσού ήταν μόλις $41/Ουγκιά ενώ δέκα χρόνια μετά, το 1980, ξεπέρασε τα $600/Ουγκιά ... More >>>
Πίνακας : Η πορεία της τιμής του χρυσού την περίοδο 1970-1980                                ... More >>>
Η Γερμανία πληρώνοντας τεράστιες πολεμικές αποζημιώσεις δεν είχε αρκετό χρυσό ώστε να εφαρμόσει τον Κανόνα του Χρυσού και απόσυρε την ισοτιμία της από το σύστημα αυτό ... More >>>
Ο Κανόνας του Χρυσού επίσημα είχε τελειώσει από το 1933 όταν σε μια διάσκεψη στο Λονδίνο προτάθηκε ένα νέο νομισματικό σύστημα που αργότερα καθιερώθηκε ως το σύστημα Μπρέτον Γουντς ...More >>>
Το σύστημα αυτό έθεσε ως κεντρική ισοτιμία του παγκόσμιου νομισματικού συστήματος το Αμερικάνικο Δολάριο και το συνέδεσε με τον χρυσό σε σταθερή αναλογία $35US ανά μια ουγκιά χρυσού ...More >>>
Το 1999 υπογράφηκε η συμφωνία «Washington Agreement on Gold (WAG)» που περιόριζε τις Κεντρικές Τράπεζες όλων των υπογραφόντων χωρών και οργανισμών (Χώρες της Ευρώπης, ΗΠΑ, Αυστραλία, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και BIS) να μην δύνανται να πουλήσουν άνω των 500 τόνων χρυσού ετησίως ... More >>>
Σε επίπεδο κρατικών αποθεμάτων,   οι ΗΠΑ διαθέτουν 8.134 τόνους χρυσού ενώ ακολουθεί η Γερμανία με 3.401 τόνους χρυσό ... More >>>
Αν υποθέσουμε ότι κάποιες υπερχρεωμένες χώρες προβούν σε πωλήσεις χρυσού μια μεσοπρόθεσμη διόρθωση της τιμής του πολύτιμου μετάλλου πρέπει να θεωρείται δεδομένη ... More >>>
Σημαντικό Παράγοντα διαμόρφωσης της μελλοντικής πορείας της τιμής του χρυσού θα αποτελέσει επίσης και η πορεία των βασικών επιτοκίων του δολαρίου και του ευρώ που από ότι φαίνεται εισέρχονται σταδιακά σε ένα μακροπρόθεσμο ανοδικό κύκλο ... More >>>
Σύμφωνα με την εν λόγω αναφορά, που … αναφέρει το site, το σενάριο έχει ως εξής: «Στις αρχές Μαΐου ο DSK είχε ανησυχίες σχετικά με τις καθυστερήσεις στην παράδοση αποθεμάτων χρυσού των ΗΠΑ προς το ΔΝΤ, για τις γνωστές και … θεάρεστες χρήσεις που όλοι γνωρίζουμε ... More >>>
Η κωλυσιεργία των αμερικανών τον έβαλε σε υποψίες και στη συνέχεια κάποιοι «αποστάτες» από τη CIA του έδωσαν στοιχεία που αποδείκνυαν ότι τα αμερικάνικα αποθέματα του χρυσού έχουν κάνει φτερά! ... More >>>
Από την άλλη οι «επικυρίαρχοι» έχουν μεγάλη ιστορία φαγωμάρας μεταξύ τους… 4) Όσοι δεν πιστεύετε ότι μπορούν να νοθευτούν με αποτελεσματικό τρόπο οι μπάρες χρυσού ρίξτε μια ματιά στο βίντεο που ακολουθεί ... More >>>
Θα εκπλαγείτε! Νοθεύουν το χρυσό με τουγκστένιο που κοστίζει 60 δολάρια το κιλό σε αντίθεση με το χρυσό που κοστίζει περί τα 24000 δολάρια το κιλό! Έχει την ίδια περίπου πυκνότητα με το χρυσό, οπότε επιχρυσώνουν ράβδους τουγκστενίου και τις βάζουν στη θέση του χρυσού ... More >>>
Η εταιρεία European Goldfields, που διαθέτει απόθεμα 10 εκατομμυρίων ουγγιών χρυσού, περιμένει ότι θα λάβει άδειες για όλα τα σχέδιά της για το 2010, μεταξύ αυτών και ένα πρόγραμμα εξόρυξης χρυσού στην Ελλάδα, έπειτα από χρόνια καθυστερήσεων ... More >>>
Η εταιρεία σκοπεύει να ξοδέψει 15 εκατομμύρια δολάρια στην έρευνα προκειμένου φέτος να αυξήσει το απόθεμα χρυσού της, δήλωσε ο οικονομικός διευθυντής της εταιρείας Τιμ Μόργκαν-Γουάιν σε συνέντευξή του στο Ρόιτερ ... More >>>
Με εξαίρεση το κυβερνών κόμμα ΑΚΕΛ και το συγκυβερνών ΔΗΚΟ, κανένα κόμμα δεν εξέφρασε στήριξη για την πρόθεση εκποίησης του χρυσού ... More >>>
Ανταπάντηση στο "Πριν αποφασίσουμε για τα ορυχεία χρυσού, ας μάθουμε τις συνέπειες" ... More >>>
Είναι ο δεύτερος συνεχόμενος μήνας αύξησης της ποσότητας χρυσού που έχει η κεντρική τράπεζα.  ... More >>>
ΣE αγορά 10 τόνων χρυσού από τα αποθέματα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου προχώρησε η Κεντρική Τράπεζα του Μπαγκλαντές ... More >>>
Αναλυτές χαρακτηρίζουν ως "μεσαίου μεγέθους" τη συναλλαγή του Μπαγκλαντές, σημειώνουν ωστόσο ότι είναι ενθαρρυντικό το ότι συνεχίζονται οι αγορές χρυσού από Κεντρικές Τράπεζες της Ασίας και τονίζουν με έμφαση ότι η συναλλαγή πραγματοποιήθηκε σε μία στιγμή που το πολύτιμο μέταλλο διαπραγματεύεται κοντά στο ιστορικό του ρεκόρ ... More >>>
Η αξία του νομισματικού χρυσού στη σύνθεση των διεθνών αποθεμάτων ανέρχεται στα 43,6 δισεκ ... More >>>
Οι μεγαλύτεροι παραγωγοί χρυσού - Τα αποθέματα και η πορεία του χρυσού (28/05/2010) ... More >>>
Παράλληλα, ο Αζόζ έκανε γνωστό πως η κεντρική τράπεζα πούλησε το 20% των αποθεμάτων χρυσού που διέθετε, δηλαδή 29 τόννους, αξίας 1,7 δισ ... More >>>
Είναι ο δεύτερος συνεχόμενος μήνας αύξησης της ποσότητας χρυσού που έχει η κεντρική τράπεζα ... More >>>
Σύμφωνα με το πρακτορείο, η κρίση χρέους στην Ελλάδα αλλά και άλλες χώρες της περιφέρειας, όπως η Πορτογαλία, είχαν δημιουργήσει μεταξύ των αναλυτών το ερώτημα του κατά πόσο οι χώρες αυτές θα προχωρήσουν σε ρευστοποιήσεις των ποσοτήτων χρυσού που διαθέτουν ... More >>>


Παρ’ όλα αυτά σύμφωνα οι μικρές μεταβολές στις ποσότητες χρυσού δείχνουν να εξηγούνται από το γεγονός ότι η κεντρική τράπεζα προχωρά σε αγοραπωλησίες χρυσών νομισμάτων, γεγονός που οδηγεί σε οριακές μεταβολές των αποθεμάτων της ... More >>>

http://end-artemi-sorra-cyprus.blogspot.gr/2014/04/blog-post_8683.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου