Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

ΚΑΡΕ -ΚΑΡΕ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ...

dendias xa pallis
Εδώ και εβδομάδες οι αρχές καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για να ανακαλύψουν... όπλα! Και αφού δεν βρίσκουν παρουσιάζουν συλλεκτικά, μη λειτουργικά όπλα, και καραμπίνες με άδειες κυνηγίου ως ενοχοποιητικά στοιχεία. Δεν τους έφτανε που παρουσίαζαν ως... οπλοστάσιο, παιχνίδια για airsoft, τώρα πάνε ακόμη παραπέρα.
Κατά περίεργο τρόπο μέσω, μηντιακών διαρροών ποινικοποιείται η συλλογή όπλων. Και μάλιστα προκειμένου να “διατηρείται” σε υψηλές θέσεις το θέμα, οι αρχές διαρρέουν αποσπασματικά τα... ευρήματά τους. Η στρατηγική του υπουργείο, από ό,τι φαίνεται πάει ως εξής:

-Σερβίρουν "μη λειτουργικά" και κυνηγετικά με άδεια ως... το οπλοστάσιο της Χρυσής Αυγής
-Προσπαθούν με φήμες για "κοντέινερ" εφοπλιστών να κρατήσουν την φημολογία.
Έτσι ως χθές τα ευρήματα είχαν ως εξής: 20 πυροβόλα όπλα και συγκεκριμένα ημιαυτόματες καραμπίνες αμερικανικής κατασκευής, για τις οποίες έχουν εκδοθεί άδειες κυνηγετικών όπλων. Ωστόσο, οι επτά από αυτές δεν εμπίπτουν σε αυτή την κατηγορία, ενώ για τις άλλες ερευνάται αν εμπίπτουν. Για τον λόγο αυτό στην έρευνα συμμετέχει η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, που διερευνά εκτός των άλλων και τον τρόπο που έχουν εκδοθεί οι συγκεκριμένες άδειες.
Ένα όπλο ίδιου τύπου βρέθηκε σε παράλληλη έρευνα και σε άλλο σπίτι του επιχειρηματία στο Παλαιό Φάληρο. Επίσης βρέθηκαν: Δεκατρία πυροβόλα όπλα, για τα οποία υφίσταται μεν άδεια κατοχής κυνηγετικών όπλων, πλην όμως εξετάζεται αν εμπίπτουν στην κατηγορία αυτή,60 μαχαίρια διαφόρων τύπων – πεταλούδες – στιλέτα,10 διόπτρες κατεύθυνσης στόχων laser και δύο συσκευές ηλεκτρικής εκκένωσης taser."
Μιλάμε για ένα σπίτι που είχε ήδη ελεγχθεί από την αστυνομία, εν τω μεταξύ. Τότε δεν τα είχαν βρεί επιλήψιμα, ενώ τώρα προσπαθούν να τα παρουσιάσουν με τέτοιο τρόπο ώστε να κερδίσουν εντυπώσεις.
Γιατί μέχρι στιγμής, ο Δράκος δεν έχει βρεθεί. Και εάν δεν υπάρχει, τι θα γίνει; Θα προσπαθήσουν να τον δημιουργήσουν μέσω φημολογίας.
Η... δεύτερη δόση της τρομολαγνείας!
Κάποιες ώρες μετά τις πρώτες διαρροές, ακολούθησε η πλήρης... λίστα. Συγκεκριμένα έχουν βρεθεί επιπλέον και κατασχέθηκαν: πιστόλι Walther 357 Magnum , πιστόλι Walther 9 mm,τέσσερα πιστόλια Glock 9 mm, τέσσερα πιστόλια Glock 0,45. Για τα παραπάνω πιστόλια έχει εκδοθεί άδεια κατοχής πυροβόλων όπλων.
Επίσης εντοπίστηκαν: βλήμα όλμου ΠΑΟ μέσα σε μεταλλικό κουτί, άλλες 24 διόπτρες σκόπευσης στόχου, μεγάλος αριθμός γεμιστήρων πυροβόλων όπλων, πλήθος φυσιγγίων διαφόρων διαμετρημάτων, βαλλίστρα με διόπτρα, δύο τόξα με μεγάλο αριθμό βελών, ασπίδα της Ελληνικής Αστυνομίας, μεγάλος αριθμός κινητών τηλεφώνων, καρτών μνήμης και SIM, βιντεοκαμερών, φωτογραφικών μηχανών, συσκευών επικοινωνίας και ασυρμάτων.
Επιπλέον βρέθηκαν, σε ειδικά διαμορφωμένο δωμάτιο, ναζιστικά σύμβολα, όπως σημαίες, στρατιωτικές στολές, αγάλματα, φωτογραφίες του Χίτλερ και άλλων προσώπων της ίδιας περιόδου, κράνη, σβάστικες και άλλα αντικείμενα εντός ειδικών χώρων (βιτρίνες).
Σε βάρος του επιστάτη της έπαυλης σχηματίστηκε σχετική ποινική δικογραφία και θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.
Άνοιξαν δύο κοντέινερ μετά τον εντοπισμό όπλων
Στο μεταξύ, ένα παλιό αντιαεροπορικό όπλο και ένα αυτοκίνητο τύπου σεβρολέτ βρέθηκαν σε δύο κοντέινερ στον Πειραιά, που φέρονται να προορίζονταν για τον φυγόδικο επιχειρηματία, στο σπίτι του οποίου βρέθηκε οπλισμός.
Πηγές του ΑΜΠΕ ανέφεραν ότι τα κομμάτια του πολεμικού όπλου δεν έχουν ακόμα ελεγχθεί από πυροτεχνουργούς της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.
Εκτιμάται πάντως πως κατά πάσα πιθανότητα δεν είναι λειτουργικό. Τα δύο κοντέινερ, που έφθασαν στο τελωνείο την άνοιξη και έκτοτε δεν τα είχε αναζητήσει κανείς, ελέγχονται από τις αρχές του υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να διαπιστωθεί ο τόπος προέλευσής τους.
Οι έρευνες στα εμπορευματοκιβώτια, αλλά και στο σπίτι του επιχειρηματία στη Βούλα έγιναν στο πλαίσιο αναζήτησης του οπλισμού της Χρυσής Αυγής.
Και από ουσία μηδέν...
Όπως καταλαβαίνει κανείς, οι “μεγάλες έρευνες” της ελληνικής αστυνομίας, δεν έχουν αποφέρει στην ουσία τίποτε παρά εντυπωσιασμό. Καθώς ο “ντόρος” γίνεται γύρω από συλλεκτικά αντικείμενα, και όπλα με άδεια – από τα οποία λείπουν τα εξαρτήματα – τα οποία κατά πάσα πιθανότητα χρησιμεύουν για την φύλαξη των πλοίων του εφοπλιστή από πειρατικές ενέργειες που είναι συχνότατες στο κέρας της Αφρικής.
Αυτό όμως που είναι το πραγματικά αστείο είναι το ότι σύμφωνα με τα όσα είδαν το φώς της δημοσιότητας οι καταγγελίες που οδήγησαν στο... σπίτι του φυγόδικου εφοπλιστή αφορούσε  4.000 μουσειακά εκθέματα, τα οποία βρίσκονται σε ένα προσωρινό μουσείο το οποίο έχει επισκεφθεί μέχρι και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ.Παπούλιας.
Την ίδια τακτική είχε ακολουθήσει η αστυνομία και στην περίπτωση του Χ. Παππά. Τότε στις έρευνες της ασφάλειας εντός του σπιτιού του Χ. Παππά βρέθηκε ένα περίστροφο και γερμανικά κράνη από τον β' παγκόσμιο πόλεμο.
Ευρήματα τα οποία παρουσιάστηκαν ως ακόμη ένα μέρος του "οπλοστασίου" της Χρυσής Αυγής. Το οποίο μέχρι στιγμής φαίνεται να αποτελείται από... αντίκες και ρέπλικες - παιχνίδια του airsoft, που φυσικά σε καμία περίπτωση δεν είναι παράνομα. Όπως στην περίπτωση του "κρητικού" της ΧΑ που βγήκε ότι είχε οπλοστάσιο και τελικά δεν είχε... τίποτε παρά ένα μαχαίρι, από αυτά που κυκλοφορούν κατά χιλιάδες στην Κρήτη.
Η αλήθεια είναι ότι η ΕΛΑΣ προσπαθεί απελπισμένα να συνδέσει την ΧΑ με οπλισμό, προκειμένου να καταφέρει να “δικαιολογήσει” εκ των υστέρων τις συλλήψεις και προφυλακίσεις της ηγεσίας της ΧΑ. Γιατί αν δεν βρεθούν όπλα και... όλα τα συναφή, το μόνο που θα απομείνει στο κατηγορητήριο είναι τα πονήματα ιδεολογικών εχθρών της Χρυσής Αυγής. Από ό,τι φαίνεται σαφείς αποδείξεις διασύνδεσης της ηγεσίας της ΧΑ με την δολοφονία Φύσσα δεν προκύπτει, όπως δεν προκύπτουν και τα τερατώδη που ακούγαμε περί μαστροπείας, μαύρου χρήματος και όλα τα υπόλοιπα.
Η θέση της πολιτικής ηγεσίας που οδήγησε τις δικαστικές αρχές στο να προχωρήσουν στις κινήσεις που έκαναν, σίγουρα θα επιδεινωθεί εάν δεν βρεθεί τίποτε. Και όπλα που κατέχουν νόμιμα πολίτες σίγουρα θα ήταν παγκόσμια πρωτοτυπία εάν χρησιμοποιούνταν για την δράση εγκληματικών οργανώσεων.
Δημήτρης Παπαγεωργίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου