Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

Η MARY POPPINS...KAI H ΕΞΩΓΗΙΝΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΗΣ!

Έχετε δει ποτέ έναν εξωγήινο με μία ομπρέλλα που πετάει; Ναι, έχετε. Το όνομά της είναι … Mary Poppins! Το κλασσικό διήγημα Mary Poppins ήταν το πρώτο βιβλίο που διάβασα όταν ήμουν έξι χρονών. Ένας μαγικός κόσμος που δημιούργησε η Αυστραλή Pamela L. Travers, είναι βασισμένος σε μία κοσμική φιλοσοφία και αυτό το βιβλίο είναι που με έβαλε στο μονοπάτι που βρίσκομαι τώρα: μία ερευνήτρια των UFO και του μεταφυσικού και συγγραφέας.

Χρόνια αργότερα, η Travers μου είπε κατά τη διάρκεια μίας τηλεφωνικής μας συνομιλίας ότι η Mary Poppins δεν είναι απλά ένα παιδικό βιβλίο. Είναι κάτι πολύ περισσότερο. Μετενσάρκωση, ταξίδι προς και από άλλους πλανήτες, μεταφυσικές εμπειρίες, αιώρηση, μαγεία και το κυριότερο απαγωγές από εξωγήινους είναι μερικά από τα θέματα σε αυτό το βιβλίο.
Στην πραγματικότητα, οι ιστορίες της Mary Poppins είναι εύκολο να ερμηνευθούν σαν ελάχιστα προκαλυμμένες ιστορίες εξωγήινων επαφών που γράφτηκε από μία ένθερμη πιστή της πραγματικότητας των άλλων διαστάσεων.
Πρέπει να διευκρινίσω ότι το βιβλίο Mary Poppins και η ταινία του Disney (1964) δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους. Η πραγματική Mary Poppins είναι μία μυστηριώδης νταντά που έρχεται από τον ουρανό πετώντας με την ομπρέλα της. Έρχεται, όταν ο άνεμος αλλάζει και μένει μέχρι ο άνεμος να αλλάξει και πάλι.
Αν και το πρώτο βιβλίο γράφτηκε το 1935, η ιστορία είναι διαχρονική. Οι κύριοι χαρακτήρες είναι τα παιδιά της οικογένειας Banks, Jane και Michael, τα δίδυμα John and Barbara, και το μικρό μωρό Annabel το οποίο και η Mary Poppins φροντίζει σαν νταντά. Από την πρώτη κιόλας στιγμή είναι αρκετά προφανές ότι η Mary έχει υπερφυσικά χαρίσματα και μεταφυσικές ικανότητες όπως το πέταγμα, η επικοινωνία με τα ζώα, τα ταξίδια στο χρόνο, η τηλεπάθεια και άλλα πολλά.
Μπορεί να υλοποιεί αντικείμενα βγάζοντάς τα μέσα από μία άδεια τσάντα όπως ένα φορητό κρεβάτι, πάπλωμα, μαξιλάρια, μπότες, και νυχτικά. Μπορεί και έχει έλεγχο του χρόνου και να τον κάνει να τρέχει γρηγορότερα ή αργότερα. Μπορεί να μπαίνει μέσα σε εικόνες και να περνάει σε άλλες διαστάσεις μαζί με τα παιδιά.
Μέσα στο βιβλίο εμφανίζεται σαν μία μυστήρια γυναίκα. Η συγγραφέας ποτέ δεν αποκαλύπτει την πραγματική της ταυτότητα, αλλά μας δίνει αρκετά στοιχεία για να μαντέψουμε την καταγωγή της. Επίσης, στο βιβλίο κανείς δεν γνωρίζει αν η Mary Poppins έχει ή όχι οικογένεια. Ο τόπος καταγωγής της και η ηλικία της παραμένουν άγνωστα. Ταξιδεύει αρκετά.
Κάθε ιστορία είναι μία νέα περιπέτεια όπου τα παιδιά και η Mary πραγματοποιούν φανταστικά ταξίδια σε μακρινά μέρη, κάτω από τη θάλασσα ή σε άλλον πλανήτη. Ακόμα μας συστήνει στους φίλους τους που είναι αρκετά ασυνήθιστες προσωπικότητες, όπως μυθολογικοί χαρακτήρες, οι ζωντανές φιγούρες μέσα σε κάρτες Ταρώ ή γάτες που ζουν σε έναν μακρινό πλανήτη.
Στην πραγματικότητα, το ηλιακό σύστημα, τα αστέρια και οι πλανήτες παίζουν έναν πολύ σημαντικό ρόλο στον κόσμο της Poppins. Μία από τις ιστορίες είναι μία τέλεια–και τέλεια συγκεκαλυμμένη–διήγηση μίας τυπικής απαγωγής από εξωγήινους. Η Jane και ο Michael δέχονται μία επίσκεψη από ένα αστέρι του νυχτερινού ουρανού που έρχεται μέσα στο δωμάτιο των παιδιών από το παράθυρο.
Μετά από έναν σύντομο διάλογο το μικρό αστέρι προσκαλεί τα παιδιά σε ένα τσίρκο που υπάρχει στον ουρανό. Η Jane και ο Michael ακολουθούν τον επισκέπτη και όλοι μαζί ανεβαίνουν στον βραδινό ουρανό. Όταν γυρίζουν και κοιτούν πίσω βλέπουν την γη σαν μία μπίλια από ψηλά.
Συνεχίζουν να ανεβαίνουν μέχρι που φθάνουν σε μία τεράστια σκηνή τσίρκου. Μέσα σε αυτή υπάρχουν όλοι οι ακροβάτες που είναι πασίγνωστοι αστερισμοί- όπως ο Ωρίωνας, ο Λέοντας, ο Κάστορας και ο Πολυδεύκης, ο Κρόνος και ο Αιγόκερος. Ο ήλιος, που περιγράφεται σαν Απόλλωνας μπαίνει μέσα στο τσίρκο και απολαμβάνει το μεγάλο σεβασμό από όλους. Η εξαιρετική καλεσμένη της βραδιάς είναι η Mary Poppins που όλοι αποκαλούν Πρωϊνό Αστέρι ή Αφροδίτη.
Η κοσμικοί συμβολισμοί δίνονται κάτω από το προπέτασμα ενός παραμυθιού στην προκειμένη περίπτωση. Η Αφροδίτη, με λίγα λόγια, είναι η Θεά που είναι γνωστή και σε άλλους πολιτισμούς σαν Ίσιδα, Ιστάρ, Άρτεμη και Παρθένο Μαρία.
Είναι η ουράνια μητέρα και προστάτιδα. Σε αυτή τη ζωή ή ενσάρκωση χρησιμοποιεί την ταυτότητα μιας Βρετανίδας νταντά, αλλά εξακολουθεί να είναι ακόμα μία κοσμική θεά. Δεν είναι από αυτόν τον κόσμο και μεταφέρει την κοσμική αλήθεια στους επίλεκτους. Στην κυριολεξία είναι μία κοσμική δάσκαλος.
Το βιβλίο μας προσφέρει πολλές περιπέτειες που έχουν να κάνουν με νυχτερινούς επισκέπτες από τον ουρανό. Σε μία από αυτές η Jane και ο Michael δέχονται επίσκεψη από έναν αόρατο νυχτερινό επισκέπτη. Δεν μπορούν να τον δουν, αλλά μπορούν να ακούσουν τη φωνή του που τους καθοδηγεί.
Ο μυστηριώδης επισκέπτης τους μεταφέρει σε μία ειδική τελετή όπου όλα τα ζώα του ζωολογικού κήπου της πόλης είναι έξω από τα κλουβιά τους. Αρκούδες, λιοντάρια, πιγκουίνοι, λύκοι, ελέφαντες και πουλιά απολαμβάνουν την ιδιαίτερη αυτή νύχτα μιλώντας με τα παιδιά. Αργότερα πηγαίνουν στο σπίτι με τα φίδια όπου ο πραγματικός βασιλιάς του ζωικού βασιλείου είναι ένα γηραιό και σοφό φίδι.
Εκεί, βρίσκουν την Mary Poppins σαν την επίτιμη καλεσμένη του Βασιλιά-Φιδιού να γιορτάζουν τα γενέθλιά της. Ένα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι η Mary Poppins και ο Βασιλιάς-Φίδι προέρχονται από την ίδια οικογένεια. Η Αφροδίτη (Mary Poppins) και ο Βασιλιάς-Φίδι (το φτερωτό φίδι της κοσμολογίας της Κεντρικής Αμερικής) συναντιούνται ξανά.
Σύμφωνα με τους μύθους της Κεντρικής Αμερικής, ο Φτερωτός Θεός Φίδι Quetzalcoatl ήρθε από την Αφροδίτη και έζησε πάνω στη γη σαν άνθρωπος. Όπως γνωρίζουμε, η Αφροδίτη ακόμα θεωρείται ότι έχει σχέση με ένα ερπετοειδές/φιδοειδές εξωγήινο είδος που είναι πολύ γνωστό στoυς κύκλους UFO.
Αν και έγινε η διάσημη συγγραφέας της Mary Poppins, πριν από αυτό το έργο της έγραφε πάρα πολλά ποιήματα, ιστορίες και διηγήματα επίσης. Ήταν μία ενθουσιώδης ερευνήτρια της μυθολογίας, του μυστικισμού, της φιλοσοφίας και των θρησκειών. Ήταν ακόμα φίλη-μαθήτρια του περίφημου φιλοσόφου George I. Gurdijeff. Είναι γνωστό ότι συναντήθηκαν στο Παρίσι στη δεκαετία του 1930.
Η Travers είχε επηρεαστεί πολύ από τις μελέτες του Gurdijeff και πολύ σύντομα έγινε ειδικός στις Ισλαμικές σπουδές και ειδικά στον Σουφισμό. Σαν μία φιλοσοφία και μυστικιστική διδασκαλία, ο Σουφισμός βασίζεται στην σχέση της ανθρωπότητας με τον κόσμο και την εσωτερική αναζήτηση για την ένωση με τον δημιουργό, τον Θεό.
Σύμφωνα με τον Σουφισμό, το ίδιο το σύμπαν είναι ένας ζωντανός οργανισμός που περιλαμβάνει τους πλανήτες και τους κατοίκους τους. Ο Σουφισμός ήταν επίσης το μονοπάτι του Gurdijeff που τον έφερε στην πατρίδα μου, την Τουρκία, για μία αναζήτηση της αρχαίας αδελφότητας που δημιουργήθηκε από μία Εξωγήινη φυλή χιλιάδες χρόνια πριν κοντά στο βουνό Nemrud, το οποίο βρίσκεται στο ανατολικό κομμάτι της Τουρκίας.
Μπορεί να φαίνεται τραβηγμένη η σχέση μεταξύ του Σουφισμού και μίας μαγικής νταντάς που κάνει θαύματα στο Λονδίνο του ’30. Αλλά η ουσία της φιλοσοφίας μας οδηγεί στο ίδιο μονοπάτι: δεν είμαστε μόνοι μας στο σύμπαν και δεχόμαστε επισκέψεις από Εξωγήινους από τα αρχαία χρόνια.
Γενικότερα, δεν αποκαλύπτουν την ταυτότητά τους και τους γνωρίζουμε μέσα από τα παραμύθια, τζίνι, πνεύματα και μπορεί και σαν φύλακες αγγέλους. Για κάποιο λόγο έρχονται σε εμάς χρησιμοποιώντας μία κάλυψη για να μην αποκαλύψουν την εξωκοσμική τους καταγωγή.
Οι ιστορίες με την Mary Poppins δεν περιορίζονται μόνο σε επισκέπτες από άλλα άστρα. Για παράδειγμα, το νεογέννητο μωρό Annabel θυμάται πολύ καθαρά την περασμένη ζωή της. Δεν θέλει να παραδεχθεί ότι πολύ σύντομα θα ξεχάσει αυτές τις εμπειρίες της προηγούμενης ζωής της. Αυτό είναι μία χαρακτηριστική πτυχή της μετενσάρκωσης.
Τα μωρά και τα μικρά παιδιά έχουν την ικανότητα να θυμούνται τις προηγούμενες ζωές τους, αλλά μετά από λίγο τις ξεχνούν γρήγορα. Όταν έρχεται η ώρα του αποχαιρετισμού, η μαγική νταντά αναχωρεί με έναν πολύ μοναδικό τρόπο. Σε μία από τις ιστορίες ιππεύει ένα όμορφο καρουσέλ το οποίο αργά απογειώνεται και συνεχίζει να πετάει μέχρι που φαίνεται σαν ένα φωτεινό, κυκλικό αντικείμενο Αγνώστου Ταυτότητας στον βραδινό ουρανό.
Όπως ανέφερα και πριν η Mary Poppins, ή ίσως η Pamela L. Travers με έβαλαν στο μονοπάτι της έρευνας του αγνώστου. Τα χρόνια πέρασαν και το πρώτο βιβλίο μου σχετικά με τα UFO εκδόθηκε από τον ίδιο εκδοτικό οίκο που είχε κάνει την έκδοση της Mary Poppins που διάβασα όταν ήμουν έξι ετών.
Ωραία σύμπτωση, έτσι δεν είναι; Μία μέρα είχαν την επιθυμία και την ανάγκη να επικοινωνήσω με την Travers να της μιλήσω και να την ευχαριστήσω που μου έδωσε ένα τέτοιο πάθος στην ζωή μου. Το 1991 βρήκα την διεύθυνσή της και της έστειλα ένα γράμμα. Ήταν η μεγαλύτερη έκπληξη όταν έλαβα την απάντησή της σε ένα γράμμα από τα ίδια της τα χέρια.
Ήταν 92 ετών και ζούσε στο Λονδίνο και η υγεία της δεν ήταν καθόλου καλή. Αργότερα μιλήσαμε πολύ όμορφα στο τηλέφωνο. Την ευχαρίστησα από την καρδιά μου που μου έδωσε την φώτιση από τόσο μικρή ηλικία. Ο κόσμος των ονείρων που μου έδειξε αποτέλεσε την σημερινή μου πραγματικότητα.
Ήταν πολύ ευχαριστημένη όταν έμαθε ότι το μήνυμά της είχε βρει τον σωστό στόχο. Μου είπε ξεκάθαρα ότι ποτέ δεν της άρεσε η ταινία της Mary Poppins και ότι το βιβλίο της δεν είναι καθόλου για παιδιά. Συμφώνησα μαζί της και της είπα, «Ευχαριστώ που έγινες η κοσμική μου δασκάλα σε αυτή τη ζωή.»
Η Travers πέθανε το 1996. Σήμερα το μιούζικαλ Mary Poppins είναι από τα πετυχημένα του Broadway. Συχνά παρατηρώ τις αφίσες και τις διαφημίσεις του στους δρόμους. Ακόμα δεν το έχω δει το έργο, αλλά ακόμα κρατάω το πρώτο μου βιβλίο της Mary Poppins και την ιδιόχειρη επιστολή της Travers σαν θησαυρούς. Βλέπω τις αφίσες και ακούω το όνομα της θνητής της ενσάρκωσης. Θυμάμαι ξανά κάτι που πάντα αναφέρω στα δικά μου γραπτά ότι:
«…τα σημάδια της πραγματικότητας των UFO βρίσκονται πραγματικά παντού. Πρέπει, όμως, να τα κοιτάξουμε με ανοικτό μυαλό.» 

ΤΕΡΑ PAPPERS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου