Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

AXEΠΑ & Εβραϊσμός ΗΠΑ "Χαιρετίζουν τη σύλληψη μελών της Χρυσής Αυγής"



Οι μεγαλύτερες οργανώσεις της ελληνοαμερικανικής και ελληνοεβραϊκής κοινότητας χαιρετίζουν τις συλλήψεις στελεχών της Χρυσής Αυγής.
Η ΑΧΕΠΑ, με γραπτή δήλωση του προέδρου της, Αντώνη Κουζούνη, εκφράζει ικανοποίηση και χαιρετίζει τις συλλήψεις μελών του κόμματος της Χρυσής Αυγής.
Σε πρόσφατη ανακοίνωσή της η ΑΧΕΠΑ ανέφερε ότι «η αμερικανική ελληνική Εκπαιδευτική Προοδευτική Ένωση, η οποία ιδρύθηκε πριν από 91 χρόνια στις ΗΠΑ για να προστατεύσει τους Έλληνες μετανάστες από τον ρατσισμό και τις διακρίσεις που γίνονταν σε βάρος τους, ανησυχεί ιδιαιτέρως για την άνοδο του εθνικιστικού εξτρεμισμού στην Ελλάδα».

Επίσης, στην ανακοίνωση αναφερόταν ότι «ο εξτρεμισμός και οι ακραίες συμπεριφορές δεν αποτελούν λύση. Δεν είναι αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα αυτή τη στιγμή, όταν μάλιστα ζητά την βοήθεια της διεθνούς κοινότητας και όταν η κοινωνία πρέπει να είναι ενωμένη για να αντιμετωπίσει ίσως τις χειρότερες προκλήσεις στην σύγχρονη ιστορία της».
Η αμερικανοεβραϊκή Επιτροπή (American Jewish Committee), με επίσης γραπτή δήλωση του εκτελεστικού διευθυντή της, Ντέιβιντ Χάρις, χαιρετίζει τις συλλήψεις στελεχών και μελών της Χρυσής Αυγής, επισημαίνοντας ότι «το ξεκάθαρο μήνυμα από την ελληνική κυβέρνηση είναι ότι οι δυνάμεις του βίαιου εξτρεμισμού αποτελούν απειλή για την κοινωνία και δεν θα γίνουν ανεκτές».
Στη συνέχεια, ο κ. Χάρις υπογραμμίζει ότι «η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά αναγνώρισε την απόλυτη αναγκαιότητα να πει ότι φθάνει, δεν πάει άλλο και να αναλάβει συγκεκριμένες δράσεις για να σταματήσει την τρέλα της Χρυσής Αυγής. Ένα κόμμα δεν μπορεί να χρησιμοποιεί με κυνισμό την ελευθερία που προσφέρει η δημοκρατία για να υποσκάπτει την ίδια τη δημοκρατία».
Ο κ. Χάρις και σημαντικά στελέχη της αμερικανοεβραϊκής κοινότητας θα παρακαθίσουν αύριο το πρωί σε πρόγευμα με τον πρωθυπουργό, στο Μανχάταν.
Στο μεταξύ, αμερικανικά ΜΜΕ συνεχίζουν να αναφέρονται στις συλλήψεις στελεχών της Χρυσής Αυγής. Όλα σχεδόν τα έντυπα προβάλλουν κυρίως φωτογραφία από τη σύλληψη και μεταφορά από αστυνομικούς του ηγέτη της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου, φορώντας χειροπέδες και συνοδευόμενος από αστυνομικούς έξω από το αρχηγείο της Αστυνομίας στη Αθήνα.
Η Νιου Γιορκ Τάιμς αναφέρει ότι «η ελληνική κυβέρνηση προέβη σε έκτακτη καταστολή της νεο-φασιστικής Χρυσής Αυγής, που είναι από τις πιο βίαιες οργανώσεις δεξιάς στην Ευρώπη», όπως τονίζεται χαρακτηριστικά.
Η Ουάσιγκτον Ποστ καταγράφει τα γεγονότα, επισημαίνοντας ότι συνελήφθη ο ηγέτης και άλλα στελέχη του ακροδεξιού κόμματος Χρυσή Αυγή και τους απαγγέλθηκαν επίσημα κατηγορίες για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.
Το τηλεοπτικό δίκτυο CBS επισημαίνει ότι οι συλλήψεις υπογραμμίζουν τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης να καταπνίξει το «ρατσιστικό και νεο-ναζιστικό κόμμα».

πληροφόρηση από το ΑΠΕ - ΑΜΠ
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου