Τρίτη 24 Απριλίου 2012

ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ...Η ΟΡΟΛΟΓΙΑΚΗ ΒΟΜΒΑ ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ανοίγουμε τα σύνορα στους λαθρομετανάστες...(του Κώστα Χαρδαβέλλα) Τη στιγμή που είναι έτοιμοι να εισβάλλουν στη χώρα 1.000.000 λαθρομετανάστες από τη Βόρεια Αφρική, στον Έβρο έχει δοθεί εντολή σε αστυνομικούς και συνοριοφύλακες να μην προχωρούν σε βίαιες ενέργειες σε περιπτώσεις σύλληψης αλλοδαπών στην Ελλάδα.Το newsbomb.gr έχει συγκεκριμένη αναφορά αστυνομικών και ένστολων που υπηρετούν στον Έβρο, ότι σε ερώτημά τους προς τους ανωτέρους τους τι κάνουν στην περίπτωση που οικονομικοί μετανάστες περνούν το ποτάμι παίρνουν την απάντηση: «Όχι βίαιες ενέργειες για την επιστροφή τους στην Τουρκία. Απλά σύλληψη και μεταφορά στα κέντρα παραμονής των λαθρομεταναστών».Επίσης η FRONTEX που εννοείται ότι ασχολείται με την παρεμπόδιση λαθρομεταναστών στη χώρα μας, απλά τους καταγράφει από που έρχονται και σε ποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα θέλουν να πάνε. 

 

Κι ενώ αυτά συμβαίνουν στην Ελλάδα η Ισπανία καθόρισε τις εξής υποχρεώσεις για μετανάστευση αλλοδαπού, ακόμη και πολίτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Έτσι ένας Έλληνας που θέλει να εγκατασταθεί στην Ισπανία πρέπει να προσκομίσει: 1) Αντίγραφο ποινικού μητρώου από την Ελλάδα, 2) Αντίγραφο ποινικού μητρώου από τη χώρα στην οποία εργαζόταν προηγουμένως, 3) Αντίγραφο από την Interpol ότι δεν υπάρχει ένταλμα σύλληψης εναντίον του, 4) Εξέταση από το ισπανικό ΙΚΑ για ηπατίτιδα, Aids, φυματίωση και άλλες μολυσματικές ασθένειες.
 

Με το δεδομένο ότι στην Ισπανία απαγορεύεται ιδιοκτήτης να ενοικιάσει το διαμέρισμά του σε αλλοδαπό που δεν έχει άδεια παραμονής, ο μετανάστης είναι υποχρεωμένος να μένει σε ξενοδοχείο μέχρι να καταθέσει τα προαναφερθέντα έγγραφα για να πάρει την άδεια από το τοπικό αστυνομικό τμήμα.Αλλά αυτά γίνονται στην Ισπανία και όχι σε μια χώρα που μοιάζει σε ξέφραγο αμπέλι, όπως είναι η Ελλάδα. newsbomb

  ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

1 σχόλιο: