Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΛΙΘΟΤΡΑΠΕΖΕΣ...Από τους αρχέγονους Ορθόλιθους , μέχρι σήμερα


ΓΕΩΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΡΕΥΣΤΑ ή  απλά   'ΓΕΩΕΝΕΡΓΕΙΑ' , ορίσαμε  το πλέγμα δράσης όλων των ΦΥΣΙΚΩΝ  ενεργειακών ρευμάτων που υπάρχουν  στην επιφάνεια του πλανήτη.  Δεν αναφερόμαστε στις διάφορες μορφές ενεργειακών εκπομπών που ο άνθρωπος προκαλεί με τις παρεμβάσεις του στο περιβάλλον.  Μία γνωστή μορφή γεωενέργειας, αποτελούν τα αναφερόμενα από την αρχαιότητα ως  τελλούρια ή ΤΕΛΛΟΥΡΙΑΚΑ  ΡΕΥΜΑΤΑ Lay Lines ή γραμμές L), τα οποία και αποτελούν πεδίο έρευνας για το ΙΓΕΚ.  
Κατά την άποψη της γνωστής γεωπαθολόγου DOROTHEA GERARDIS , Ιδρύτριας του Ελληνικού Γεωπαθολογικού Ινστιτούτου , υφίσταται η ΘΕΤΙΚΗ κοσμική και η ΑΡΝΗΤΙΚΗ κοσμική ακτινοβολία επίσης. Ωσαύτως η προαναφερθείσα ερευνήτρια, θεωρεί ότι υπάρχει  η ΘΕΤΙΚΗ γήινη και η ΑΡΝΗΤΙΚΗ γήινη ακτινοβολία.  Στη δεύτερη αυτή κατηγορία ανήκουν όλες οι γεωπαθογόνες ακτινοβολίες.   Τέλος θα πρέπει να εντάξουμε εδώ και την ηλιακή ακτινοβολία, καθώς και τις ακτινοβολίες που προέρχονται από άλλους πλανήτες.     Συνολικά δηλαδή υφίστανται με τα γνωστά τελλούρια , τουλάχιστον 7 ειδών ενεργειακά ρεύματα στον πλανήτη.

Τα γεωενεργειακά ρευστά   (ο όρος είναι αδόκιμος, αλλά θα τον χρησιμοποιούμε συχνά στο εξής προκειμένου να μη περιγράφουμε ξεχωριστά τις 7 ενεργειακές καταστάσεις - ρεύματα που αναφέραμε ) φαίνεται να επηρεάζονται από τις βαριές  καταστάσεις της ύλης , μέσα από τις οποίες διέρχονται.  Ειδικά η διέλευσή τους μέσα από κρυσταλλικής δομής υλικά , φαίνεται ότι προκαλεί σε αυτά διάφορες διαχύσεις ενέργειας που άλλοτε είναι θετικές και άλλοτε αρνητικές για τον άνθρωπο.   πχ εάν ένα γεωενεργειακό ρευστό διέλθει μέσα από το λόφο των Βασιλικών (ο λόφος πάνω από την περιοχή της ΠΥΛΑΙΑΣ ( = πύλης ) στη Θεσσαλονίκη τότε τα κόκκινα ρουμπίνια ή ρουτίλιοι κρύσταλλοι για άλλους, που υπάρχουν σε αφθονία μέσα στο λόφο,  θα προκαλέσουν ισχυρή διάχυση σε αυτά.  Δε γνωρίζουμε αν το όνομα της Πυλαίας σχετίζεται με δημιουργία χωροχρονικού ασυνεχούς στην περιοχή διάχυσης ή σύγκλισης των  θετικών για τον άνθρωπο, γεωενεργειακών ρευστών, που διέρχονται από το ύψωμα ΚΑΡΑ ΤΕΠΕ (κάτω ακριβώς από την περιοχή ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ που ευρίσκεται στην κορυφή του δάσους του Σέιχ σου , πολύ κοντά στο σημερινό ξενοδοχείο  ΄΄Φιλίππειο΄΄) και σίγουρα διέρχονται από τον προαναφερθέντα  λόφο των Βασιλικών.   Τη διαπίστωση των ενεργειακών αυτών ρευστών είχα πιστοποιήσει το 1999 με τη χρήση κάποιας συσκευής γαι εντοπισμό συγκεκριμένων συχνοτήτων που είχα στο αυτοκίνητό μου τότε.  Ιδαις υφής γεωενεργειακά ρευστά διήρχοντο από το λόφο της ΑΒΥΣΣΟΥ ΤΩΝ ΛΥΚΩΝ (ΛΥΚΩΝ ΑΒΥΣΣΟΣ = > ΛΥΚΑ ΒΥΣΣΟΣ  => ΛΥΚΑΒΥΤΟΣ ) , στην ΝΑ έξοδο του θεάτρου στην κορυφή του.  Το εύρος του ενεργειακού αυτού ρευστού δεν ήταν μεγαλύτερο από 2 μέτρα και διήρχετο μέσα από το στένωμα της συγκεκριμένης πόρτας.  ΛΥΚΟΙ , ως γνωστόν στον πνευματικό κόσμο, είναι πνεύματα μη ευμενώς κείμενα ως προς τον άνθρωπο...   Περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν σε κάποια έκδοση του ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΕΝΩΧ.   Η κατεύθυνση των γεωενεργειακών αυτών ρευστών φαίνεται να στοιχίζεται στην ευθεία που είναι ο ΥΜΗΣΣΟΣ ( ΥΜΗΤΤΟΣ) και ειδικά η περίεργη, ανήσυχη και ιδιόμορφη περιοχή του ΚΑΡΕΑ (εκεί που τα ΄΄Κ΄΄ είναι ΑΡΑΙΑς υφής και ως γνωστόν η αραιά κατάσταση της ύλης είναι η λεγόμενη ΄πνευματική΄ κατάσταση ). 
Αν κανείς θελήσει να ξεφύγει από τα στενά πλαίσια της σημερινής  εβραιοσαξωνικής ΄΄ επιστήμης ΄΄ θα μπορούσε να δει τις  διάφορες επιδράσεις  του γήινου μαγνητικού πεδίου -  σε συσχετισμό με τα γεωενεργειακά ρευστά  - να δημιουργούν διάφορες καταστάσεις, όπως πιστεύουμε ότι είναι και οι λεγόμενες 'καιρικές καταστάσεις' ή ΚΛΙΜΑ ... Στις ενέργειες αυτές συμπεριλαμβάνουμε, όπως προείπαμε, τη λεγόμενη 'κοσμική ακτινοβολία' (θετική και αρνητική) που είναι ενέργειες από άλλα ουράνια σώματα ή αόρατες στο μάτι του ανθρώπου ενεργειακές μηχανές, όπως πχ είναι οι λεγόμενες 'μαύρες τρύπες'  που ρουφούν τεράστια ποσά ενέργειας και ύλης (πιθανότατα η ΑΒΥΣΣΟΣ των αρχαίων Ελλήνων)... Πρόκειται προφανώς για ενεργειακούς μετατροπής της ύλης', σε κάποια μορφή ενέργειας που εμείς δεν αντιλαμβανόμαστε.  Ισως απλά να μεταφέρουν αυτή την ενέργεια σε παράλληλα σύμπαντα και κόσμους.
Στην Αγγλία συναντάμε τις λεγόμενες γραμμές Ley (εμείς τα αποκαλούμε με τον Ελληνικό όρο 'ΤΕΛΛΟΥΡΙΑΚΑ ΡΕΥΜΑΤΑ ή ΤΕΛΛΟΥΡΙΑ) πάνω στις οποίες βρίσκονται κτισμένα πάρα πολλά μνημεία διαφόρων εποχών. Κάποιοι τις θεωρούν γεωμαγνητικές γραμμές, άλλοι απλές ευθείες, και άλλοι απλά πολλές ενδιαφέρουσες συμπτώσεις.  Στην δυτική Γαλλία στο Καρνάκ της Βρετάνης συναντάμε πολλές παρόμοιες ευθείες σημειωμένες με πολλά μενίρ. Πολλές απ' αυτές έχουν ηλικία 5.500 ετών.   Στην Γερμανία επίσης αρκετές πόλεις βρέθηκαν να ισαπέχουν ή να είναι παράδοξα ευθυγραμμισμένες μεταξύ τους! Σαν παράδειγμα Nurnberg, Wiesbanden, Mainz, Worms, Speyer. Αλλά και σε αρκετά μεγαλύτερη ευθεία οι πόλεις Aachen, Frankfurt, Wurzburg, Nurnberg, Ντόναουσταουφ.  Αλλες πόλεις παρουσιάζουν αναλογίες αποστάσεων ανάλογες του αριθμού Φ και άλλες βρίσκονται στις κορυφές κανονικού πενταγώνου. Οι αρχές διατήρησης των περισσοτέρων αυτών γραμμών και σχημάτων χάνονται στα βάθη της ιστορίας φτάνοντας στην αρχαιότητα. Κανείς δεν ξέρει σίγουρα ποιός ξεκίνησε κάτι τέτοιο, πώς το οργάνωσε, πώς έπεισε τους μεταγενέστερους να το ακολουθούν και τι εξυπηρετούσε αυτή η ευθυγράμμιση. Ενα τέλειο ισόπλευρο τρίγωνο σχηματίζεται ανάμεσα στο Stownhedge, το Grovely castle και το Old Sarum. To μήκος των ίσων πλευρών είναι 9.7 χιλιόμετρα (6 μίλια). Ένα κανονικό εξάγωνο σχηματίζεται απ' τους μεγαλύτερους καθεδρικούς ναούς της Αγγλίας. Συγκεκριμένα Ντούρχαμ, Τσέστερ, Λίνκολν, Γουέλς, Γουντσέστερ και Καντλερμπερι. Πρίν απ' τους καθεδρικούς ναούς φυσικά στα ίδια σημεία βρισκόταν οι ναοί των Δρυίδων.   Μία άλλη μακριά ευθεία γραμμή λέγεται ότι ενώνει το Στόουνχεντς, την Ακρόπολη της Αθήνας και την μεγάλη πυραμίδα της Αιγύπτου.
H αποκρυπτογράφιση αρχαίων μύθων και παραδόσεων οδηγεί στο συμπέρασμα ότι αρκετοί λαοί, πέραν της συνηθισμένης και φυσιολογικής προόδου στις επιστήμες, διατηρούσαν τις αναμνήσεις κάποιων επιστημονικών γνώσεων ενός απώτερου προκατακλυσμιαίου (ή προκατακλυσμιαίων )  παρελθόντος κατά το οποίο είχαν φθάσει σε πολύ υψηλό πολιτισμικό επίπεδο από τεχνογνωσιακή και τεχνολογική άποψη με επίκεντρο την Αιγιακή γη ή Αιγιίδα ή σήμερον, Αιγαίο πέλαγος, είχαν ιδρυθεί σ' όλη τη γη ιερά και πέριξ αυτών πόλεις, με σαφή γεωδαιτική διάταξη. Το τεράστιο, σχετικό, έργο του Ταξίαρχου της Γεωγραφικής Υπηρεσίας του Ελληνικού Στρατού, Θ. Μανιά δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφισβήτησης. Οικοδομήματα ανάλογα της Μεγάλης Πυραμίδος του Χέοπα, όπως η Πυραμίδα του Ηλίου στο Τεοτιονακάν  της Κεντρικής Αμερικής, τα Δρακόσπιτα στην Όχη της Εύβοιας, όλα τα μεγαλιθικά , γενικά κτίσματα, αποτελούν σταθερά σημεία ενός παγκόσμιου γεωδαιτικού συστήματος, κατασκευασμένου με απόλυτη ακρίβεια από κάποιον πανάρχαιο πολιτισμό που κατευθύνθηκε από Ελληνικό τρόπο σκέψης, πράγμα που φαίνεται από την ονομασία ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ, ΚΑΙ ΤΟΥ ΗΛΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.
Ο πλανήτης μας είναι ΣΕΣΗΜΑΣΜΕΝΟΣ με πανάρχαια οικοδομήματα που δημιουργούν αστρονομικούς και γεωμετρικούς σχηματισμούς, προφανώς όχι τυχαία , αλλά για κάποιο ή κάποιους  σκοπούς.  Το ίδιο φαίνεται να συμβαίνει και με τη σελήνη και τον πλανήτη Αρη.  Η πρόσφατες συνεντεύξεις του Ελληνα επιστήμονα, ωκεανολόγου, μέλους της ‘Ε’ ΤΕΑΜ, κου  Αριβάνη στο περιοδικό STRANGE, αλλά και την Ελληνική τηλεόραση, δεν αφήνουν πολλά περιθώρια αμφισβήτησης.
Ο σκοπός ή σκοποί , αυτής της δόμησης σε συγκεκριμένα σημεία της γης θα πρέπει, κατά πάσα πιθανότητα, να ερευνηθεί στην κατεύθυνση της  αύξησης του γήινου ενεργειακού μαγνητικού πεδίου το οποίο, τώρα που έχουν καταστραφεί  τα περισσότερα από αυτά τα οικοδομήματα  που πρέπει να ήταν ή να λειτουργούσαν τρόπο τινά σαν αγωγοί ενεργείας, πυκνωτές, μεταλλάκτες και συσσωρευτές της  συνεχώς φθίνει, όπως και η ταχύτητα περιστροφής της γης περί τον άξονα της έχει αρχίσει να επιβραδύνεται. Αυτό προκύπτει από τις μετρήσεις συγχρόνων επιστημόνων που έχουν δημοσιεύσει τα συμπεράσματα νους κατά τα τελευταία 40 έτη.  Ο μεγάλος ΕΝΙΑΥΤΟΣ, η περίοδος των 27.000 ετών περίπου , κατά την οποία η γη αναποδογυρίζει και δημιουργούνται πιθανότατα οι κατακλυσμοί  και τα ιστορικά πισογυρίσματα, με αποτέλεσμα να μη γνωρίζουμε το παρελθόν μας.
Με αυτήν την οπτική είναι πολύ εύκολο να γίνει αντιληπτά άτι τα διάφορα μεγαλιθικά και άλλα μνημεία δημιουργούν ένα τρισδιάστατο – ή πολυδιάστατο -  χάρτη σε ολόκληρο τον πλανήτη. Πιστεύουμε ότι δεν αφορά μόνο την επιφάνεια του πλανήτη, αλλά και πάνω και κάτω από αυτόν. Από τα αποδεικτικά στοιχεία που προσφέρουν οι αρχαίοι και οι μεσαιωνικοί χαρτογράφοι, όπως ο Πτολεμαίος ( οι χάρτες του οποίου έφθασαν έως εμάς από μεσαιωνικά αντίγραφα) ο Πίρι Ρέις ή ο Ορόντεους Φινέους και πολλοί άλλοι, είναι φανερό πως σε απώτερους χρόνους ολόκληρη η υδρόγειος είχε χαρτογραφηθεί, με ακρίβεια που ξεπεράστηκε μόνο μετά τον 19ο αιώνα. Είναι ακόμα φανερό, πως δεν χρησιμοποιήθηκαν καρτεσιανές συντεταγμένες γεωγραφικού μήκους και πλάτους, αλλά ένα σύστημα σφαιρικών τριγώνων, ίσως με κάποια τεχνολογία που επέτρεπε την ‘παρακολούθηση’ των γήινων μαγνητικών αρτηριών, γνωστές σαν τελλουριακά ρεύματα ή τελλούρια (γραμμές ΄΄L΄΄  ή ΄΄LAY LINES΄΄ ). Σχετικές μελέτες  σχετικά με την υφή των τελλουρίων και την πιθανή σήμανσή τους σε κάποια εποχή , παρουσιάζουμε σε άλλη ιστοσελίδα μας.
‘Ήδη από τη δεκαετία του ‘60, οι Σοβιετικοί επιστήμονες Ν. Γκοντσάροφ, Β. Μόροζ και Β. Μοκάροφ είχαν ανακαλύψει στοιχεία που αποδεικνύουν την ύπαρξη ασθενών μαγνητικών γραμμών, οι οποίες φαίνεται πως περιβάλλουν τον πλανήτη μας σε σχήμα δωδεκαέδρου, τοποθετημένου μέσα σε ένα εικοσάεδρο, σαν κάποτε η γη να ήταν ένας τεράστιος κρύσταλλος ή να είχε μορφή ενάργειας που προερχόταν από κάποιον κρυσταλλικό πυρήνα της. Επάνω σε έναν γεωγραφικό χάρτη, οι Σοβιετικοί επιστήμονες σημείωσαν τις μνημειακές κατασκευές των αρχαίων πολιτισμών και αμέσως φάνηκε πως αυτές ακολουθούσαν τις μαγνητικές ή ενεργειακές γραμμές του εικοσαέδρου.   Στις επόμενες 2 εικόνες υπάρχει χάρτης των πολύ ισχυρών τελλουριακών (ηλεκτρομαγνητικών) ρευμάτων της γης, όπως δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό της Σοβιετικής Ακαδημίας Επιστημών (Khimya i zhizn) .  Ο ίδιος χάρτης με καλλίτερη αποτύπωση και τις τεκτονικές πλάκες, υπάρχει και στην εικόνα 5.  Δώστε προσοχή στα 10 πεντάγωνα (2 σειρές από 5 αντικριστά) που σχηματίζονται και τους ‘κόμβους’ τους. Αναφορές για τέτοια σχήματα, υπάρχουν αρκετές από τον Πυθαγόρα. Στον κόμβο που υπάρχει στο δεύτερο πρώτο άνω πεντάγωνο εντοπίζεται η περιοχή του τριγώνου των Βερμούδων, όπου υπάρχει τεράστιο χωροχρονικό ασυνεχές για το οποίο έχουν γραφεί και ειπωθεί πολλά. Θεωρούμε βέβαια ότι συμπίπτει η περιοχή απόλυτα με τα ‘ΥΔΑΤΑ ΤΗΣ ΣΤΥΓΟΣ’ στα οποία αγωνίσθηκε να σωθεί κάποιος Ηρακλής…

Στους μετεωρολογικούς και γεωλογικούς χάρτες που χρησιμοποίησαν, βρήκαν πως όλα τα κέντρα του πλανήτη, με μέγιστη και ελάχιστη ατμοσφαιρική πίεση, συμπίπτουν ακριβώς με τις 20 κορυφές (κόμβους) του δωδεκαέδρου.  Αυτά είναι και τα σημεία όπου συνήθως συμβαίνουν τυφώνες ή υπάρχουν γιγάντιοι στρόβιλοι ωκεάνιων ρευμάτων. Την ίδια εποχή, ένας άλλος Σοβιετικός επιστήμων, ο Β. Καμπατσένκο, ενώ μελετούσε φωτογραφίες της γης που είχαν Ληφθεί από το διάστημα, εντόπισε μια δομή σε σχήμα σχάρας, βαθιά τοποθετημένη μέσα στη λιθόσφαιρα, δηλαδή, το ανώτερο σκληρό στρώμα του πυρήνα της γης, που ορισμένες στιγμές έμοιαζε να ακτινοβολεί. Μία δεκαετία αργότερα, ο Σοβιετικός γεωλόγος και ορυκτολόγος Βλανπμίρ Νέιμαν, συνεχίζοντας τις μελέτες και τις παρατηρήσεις των συναδέλφων του, πρότεινε τη θεωρία της ύπαρξης ενός είδους οικουμενικής ενεργειακής σχάρας (κανάβου), που καλύπτει ολόκληρο το διάστημα και ελέγχει τις θέσεις όχι μόνο των πλανητών και των άστρων αλλά και των γαλαξιών και όλου του διαγαλαξιακού χώρου. Παλαιότερα, ο Βίλχελμ Ράιχ είχε προτείνει την ύπαρξη ενός βασικού αιθέρα (του 5ου στοιχείου ή πεπτουσίας,  κατά τους αρχαίους Ελληνες. Πιθανή εικόνα του αιθέρα (γαλάζιο χρώμα) δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Εθνος και φαίνεται παρακάτω)  ή ζωτικής δύναμης, της οργόνης, η οποία ταξιδεύει σε σπειροειδή κύματα και δημιουργεί ύλη εκεί όπου δύο σπείρες συναντώνται. Παρόμοια και ο Νέιμαν πρότεινε αντί για ένα πρωταρχικό χάος, κανονικές παλμικές δονήσεις (σημερινή θεωρεία των ΥΠΕΡΧΟΡΔΩΝ που επανέλαβε και ανέδειξε πρόσφατα ο Ελλην επιστήμων κος Νανόπουλος), σε ολόκληρη τη σχάρα, του τρισδιάστατου πλαισίου στήριξης ενάργειας.
 Δηλαδή έναν κάναβο τριών διαστάσεων (βλέπε πιο κάτω τα δίκτυα Ηartmann),  όπου η συμπαντική ύλη ολόκληρη - οι γαλαξίες, τα άστρα και οι πλανήτες - δημιουργείται στα κομβικά σημεία του ενεργειακού συμπαντικού πλαισίου. Ουσιαστικά, και ο Ράιχ και ο Νέιμαν επαναδιατυπώνουν και στηρίζουν την αρχαία ρήση: «Αεί ο θεός Γεωμετρεί». Ενδεικτικό και ενισχυτικό στοιχείο της ύπαρξης τρισδιάστατου δυκτίου μαγνητικών γραμμών πάνω στη γη είναι το γεγονός ότι οι εμφανίσεις U.F.Ο (Α.Τ.Ι.Α.  = Αγνώστου Ταυτότητος  ιπτάμενα Αντικείμενα) πάνω από τον πλανήτη μας μοιάζουν να ακολουθούν τις διαδρομές αυτών των μαγνητικών γραμμών που καλύπτουν όλη την υδρόγειο. Ένα τέτοιο περίεργο φαινόμενο έχει καταγραφεί πολλάκις και παρουσιάζεται συχνά στην ευρεία περιοχή του Ταυγέτου. Οι  εικόνα που φαίνονται παρακάτω έχει ληφθεί από τον γράφοντα το καλοκαίρι του 2001. Το αντικείμενο – μία υπέρλαμπρη καθαρά λευκή , σφαίρα, υπερίπτατο πάνω μας , περί τα 600 - 800 μέτρα – 4 παρόντες το έβλεπαν – ΝΑ από το Λεοντάριο Αρκαδίας, για περισσότερο από 5 λεπτά, μέχρι να κινηθεί ΒΔ προς την περιοχή Τριπόλεως.   Ονομάζεται  ‘ το πλανητικό φως του Ταυγέτου’ , έχουν δε γραφεί και βιβλία για το φαινόμενο αυτό.
Έχοντος λοιπόν όλα αυτά υπόψη, αποκτά τελείως διαφορετική διάσταση και ερμηνεία η φράση του Σωκράτη προς το μαθητή του, Σιμμία: «Η γη αυτή ιδείν, ει τις άνωθεν θεώτο, ώσπερ αι δωδεκάσκυτοι σφαίραι, ποικίλη, χρώμασι διειλημμένη» (Η γη αυτή, αν τη δει κανείς από ψηλά μοιάζει σαν τις σφαίρες που έχουν φτιαχτεί από δώδεκα χρωματιστά είδη δέρματος).
Δεν είναι τυχαίο ότι το δωδεκαεδρικό σχήμα μέσα στο εικοσαεδρικό των σφαιρικών τριγώνων, στο οποίο κατέληξαν οι Σοβιετικοί επιστήμονες, απεικονίζει τον πλανήτη μας με τα ενεργειακά - τελλουρικά ρεύματα που τον διασχίζουν. Αυτές βέβαια οι γνώσεις ανήκουν στον Πυθαγόρα και εδιδάσκοντο, μεταξύ άλλων στο ΟΜΟΚΑΕΙΟ.  Στο γνωστό δημοσιευμένο έργο του Πήτερ Γκράβιγκερ περί του Πυθαγόρα υπάρχουν πλείστα όσα στοιχεία για τα ενεργειακά γήινα και συμπαντικά πολύεδρα.  Το δίκτυο αυτό θυμίζει  έντονα τον  περίφημο ομφαλό του μαντείου των Δελφών. Ο δελφικός ομφάλιος Λίθος ( κάτω στο μέσον και δεξιά εικόνα) φέρει την επιγραφή ΓΑΣ, που είναι η γενική της δωρικής Λέξης Γα ( = Γαία) και σε ανάγλυφο, την αναπαράσταση τον δικτύου των λεγομένων αγρηνών, δηλαδή των τελλουρικών ρευμάτων της γης. Αριστερά κάτω υπάρχει ένας αντίστοιχος κέλτικος ομφαλός.
         
Το κάθε πυθόχρηστο, εξαρτώμενο από τους Δελφούς, μαντείο είχε έναν παρεμφερή λίθινο ομφαλό. Οι ομφαλοί ήταν τα επίσημα γεωδαιτικά σημεία που χρησίμευαν ως σημεία τριγωνομετρικής στήριξης για τον υπολογισμό των αποστάσεων από τούς Δελφούς και μεταξύ τους, όλων των νεωτέρων ιερών, μαντείων, πόλεων κλπ. Το γεωδαιτικό σχέδιο που ξεκινούσε από το ιερό των Δελφών (μόνο ο ομφαλός των Δελφών έφερε αγρηνούς, όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα) περιελάμβανε ζωγραφισμένες και τις προβολές των αστερισμών πάνω στη γη, οι οποίες ελαμβάνοντο υπόψη για την υπόδειξη χώρου προς ίδρυση νέου ιερού ή πόλεως.  Οι ομφάλιοι λίθοι που έχουν διασωθεί σε αρχαίους ναούς  είναι "χάρτες" που δείχνουν τους ενεργειακούς μεσημβρινούς και παραλλήλους, οι οποίοι συνδέουν γεωδαιτικά τα αρχαία ιερά και τις πόλεις μεταξύ τους.  Οι σύγχρονες αστρονομικές, γεωδαιτικές και μαθηματικές γνώσεις αποκαλύπτουν τη μυστική σύνδεση ιερών, πόλεων και τόπων του αρχαίου κόσμου και φανερώνουν ένα μέρος των προκατακλυσμιαίων γνώσεων των Ελλήνων στους τομείς που αφορούν στην Αστρονομία, τα Μαθηματικά και την Ενέργεια.  Κάτοχοι των προκατακλυσμιαίων αυτών γνώσεων, σύμφωνα με τον Αριστοτέλη, είναι κυρίως τα πυθόχρηστα ιερατεία. Δηλαδή, οι ιερείς της ηλιακής λατρείας, του θεού του φωτός Απόλλωνος, με πρωτεύον κέντρο το ιερό των Δελφών.  Τα πυθόχρηστα ιερατεία πρέπει να διατηρούσαν, στα άδυτα των ναών, όλη τη γνώση επάνω στα μαθηματικά, την αστρονομία και τη γεωδαισία, με την οποία επόπτευαν και καθοδηγούσαν το λαό.  Ορίζοντας τους πλέον κατάλληλους γεωγραφικούς τόπους για την ίδρυση βωμών, ιερών, πόλεων, ακόμα και τον καθορισμό πεδίων μάχης, όπως θα δούμε στη συνέχεια.
Απαραίτητη προϋπόθεση για την ορθή τοποθέτηση στο χώρο, των ιερών και πόλεων της αρχαίας Ελλάδος και τον μεταξύ τους συνδυασμό ήταν η ακριβής γνώση του ηλιακού συστήματος και των αστερισμών, σε συνδυασμό με την επίσης ακριβέστατη γεωγραφική - γεωδαιτική μορφή του ελλαδικού χώρου και των ηλεκτρομαγνητικών απορροιών και ρευμάτων που τον διατρέχουν. Έτσι, από τα προϊστορικά ακόμα χρόνια, σχεδόν όλα τα κέντρα λατρείας ιδρύονταν επιλεκτικά, σε καθορισμένους από πυθόχρηστα μαντεία χώρους που προσφέρονταν γι αυτό. Και ο κάθε τέτοιος χώρος που βρισκόταν στη διασταύρωση ροών ενεργείας, αν δεν ξεχώριζε από ένα ιερό ή μία πόλη, ξεχώριζε από έναν απλό βωμό και μεταγενέστερα από ένα εικονοστάσιο ή ένα απλό προσκυνητάρι. Αλλά και εάν είχε - πράγμα πολύ σπάνιο - παραλειφθεί η σήμανση του, έτσι κι αλλιώς ο τόπος θα είχε κάποια φήμη που τον έβγαζε από την αφάνεια, θα ήταν στοιχειωμένος, καταραμένος, ιαματικός, τυχερός κλπ. Γενικά, αυτοί οι ιδιαίτεροι κομβικοί χώροι χαίρουν κάποιας φήμης, άλλοτε καλής κι άλλοτε κακής, ανάλογα με την επίδραση που ασκούν στον άνθρωπο, γιατί ενυπάρχει σ' αυτούς ένα είδος ‘δια – μεσικού’ παράγοντα είτε ανάμεσα στη γη και τον ουρανό είτε ανάμεσα στη γη και τον κάτω κόσμο.
Στην αρχαιότητα, οι γνώστες των τόπων δυνάμεως και του μηχανισμού τους επεδίωκαν με διάφορες λατρευτικές εκδηλώσεις, κυκλικούς χορούς και οικοδόμηση ιερών να διευκολύνουν τη διέλευση της κοσμικής ενέργειας στον ανθρώπινο οργανισμό, για να επιτύχουν ωφελιμιστικούς σκοπούς, όπως πνευματική και σωματική ευεξία. Γνώριζαν ότι το ανθρώπινο σώμα είναι ένας ηλεκτρομαγνητικός, συγχρόνως, δέκτης και πομπός που όταν δέχεται ηλεκτρομαγνητικές επιρροές, αισθάνεται, και όταν προσφέρει, με τις πράξεις του  εκπέμπει. Χονδρικά, στους τόπους αυτούς αντιστοιχούν βιοενεργιακά ή κατ΄ άλλους τα νευρικά κέντρα του ανθρωπίνου σώματος, τα "Τσάκρας" των ινδουιστών. Ορισμένα τέτοια ισχυρά νευραλγικά κέντρα είχαν τεράστια σπουδαιότητα, ανάλογη του ηλιακού πλέγματος και άλλα πιο λεπτοφυή, όπως αυτά που χειρίζονται οι σύγχρονοι βελονιστές και οι θεραπευτές Σιάτσου.
 
Ήθελαν τον άνθρωπο όρθιο, με τα πόδια στη γη και το κεφάλι στον ουρανό, εξαγνισμένο δια καθαρμών και μυστηρίων, ώστε να ρέει ελεύθερα μέσα του η ζωτική κοσμική ενέργεια, η οποία ωφελεί μόνο όταν είναι ορθά και λογικά Κατανεμημένη, εσωτερικά και εξωτερικά.
Είναι άλλωστε γνωστή και η αναφορά του Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού σε κάποιο από τα 4 ευαγγέλια , όπου Αναφερόμενος στον άνθρωπο , λέγει  ΄΄εάν κάνεις αυτά που σού Λέγω, ζώντα ύδατα θα ρεύσουν εκ της κοιλίας σου ..΄΄.  Να θυμίσουμε βέβαια εδώ, ότι η κοιλία είναι ο χώρος του λεγόμενου ηλιακού πλέγματος...  
 Για την ορθή εσωτερική κατανομή της ζωτικής κοσμικής ενέργειας, φρόντιζαν το σώμα στα γυμναστήρια. Για την ορθή εξωτερική κατανομή, οικοδομούσαν τα ιερά σε κατάλληλους τόπους, έτσι ώστε να εμφανίζονται τα οικοδομήματά τους σαν σημεία βελονισμού στο σώμα της Γαίας.  Θεωρούσαν έτσι  ότι ισορροπούσαν την ανταλλαγή ενέργειας μεταξύ γης και ουρανού, προς επίτευξη της καλύτερης δυνατής συχνότητας για τον άνθρωπο.
Στις αρχές Αυγούστου 2009,ανακοινώθηκε από το πανεπιστήμιο του Κιότο ( η άπω νία) μετά από σχετικές έρευνες ότι  ΄΄ το ανθρώπινο σώμα εκπέμπει φως΄΄. Oι Ιάπωνες ανακάλυψαν την αρχαία τέχνη του Ασκληπιού, 2000 και κάτι χρόνια μετά ... Ο Δρ Μοσάκι Κομπαγιάσιμ, ειδικός στο βιοφωτισμό στο Ινστιτούτου Τεχνολογίας Τοχόκου στο Σεντάι της Ιαπωνίας , αναγνώρισε ότι :  «Αν μπορεί κανείς να δει τη λάμψη από όλη την επιφάνεια του σώματος, μπορεί να δει και την κατάσταση όλου του σώματος»  Aυτά βέβαια είναι γνωστά εδώ και χιλιάδες χρόνια.
Η αύρα του ανθρώπου αντανακλά όλη την κατάσταση των 12 βασικών του βιοενεγρειακών οργάνων και όχι μόνο.  Από το 2004 έχω δημοσιεύσει σχετική φωτογραφία στην οποία με μία κοινή φωτογραφική ηλεκτρονική μηχανή 4 megapixel, το 2001 φωτογραφίζοντας τη σύζυγό μου, αποκαλύφθηκε η αύρα - το πρώτο επίπεδο αύρας - γύρω από το σώμα της. Σχετικό άρθρο εξέδωσα 2 χρόνια μετά και νέα δημοσίευση για το ότι ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΡΟΓΡΑΦΗΜΑ ΜΕ ΚΟΙΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ΑΛΛΑ ΣΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΧΩΡΟ, έκανα το 2008.
Στους ΄΄τόπους δυνάμεως΄΄, ή χώρους που συναντώνται δύο γεωενεργειακά ρευστά, ο χώρος και ο χρόνος είναι έννοιες με ποικίλο και πολλές φορές αόριστο ή ακαθόριστο περιεχόμενο. Υπάρχει , άλλωστε, πληθώρα στοιχείων, σε διάφορες λαογραφικές έρευνες, για παρόμοιους τόπους.
Τόσο τα κύρια όσο και τα δευτερεύοντα κέντρα της γης, σημαδεύονταν αρχικά με όρθιους μεγαλίθους και, αργότερα, με ιερά και βωμούς. Από τα προϊστορικά χρόνια, οι μονόλιθοι (π.χ. Καρνάκ Γαλλίας και Αιγύπτου) και οι βωμοί που σηματοδοτούσαν αυτά τα κέντρα φημίζονταν για τις θεραπευτικές ιδιότητες τούς. Οι στημένοι αυτοί μεγάλιθοι λειτουργούσαν σαν πηνία που συγκέντρωναν και διατηρούσαν όλες τις ευεργετικές επιδράσεις της γης και της κοσμικής ακτινοβολίας. Με την πάροδο του χρόνου, οι τοποθεσίες αυτές απέκτησαν φήμη για τις αποτελεσματικές θεραπείες όλων των ασθενειών, ψυχολογικών και σωματικών, με αποτέλεσμα όλο και περισσότεροι άνθρωποι να επισκέπτονται ορισμένες από αυτές για θεραπεία. Έτσι ξεκίνησε και ο θεσμός του προσκυνήματος σε διαφόρους "ιερούς τόπους".
Στο πλαίσιο της θεωρίας που θέλει τον μικρόκοσμο να είναι αντίγραφο του μακρόκοσμου και τανάπαλιν, το ανθρώπινο σώμα, όπως και η Γαία, διατρέχεται από ένα ηλεκτρομαγνητικό πεδίο, που δονείται από ρεύμα χαμηλής έντασης, Το ίδιο το γεγονός της σύλληψης, για να πραγματοποιηθεί, χρειάζεται την εκτόνωση ενός βιολογικού ηλεκτρικού κύματος. Στις έρευνες που πραγματοποίησε, προ εικοσαετίας, ο δρ Λάινολ Τζέηφ, καθηγητής Βιολογίας στο Πανεπιστήμιο πέρντον, ΗΠΑ, παρατηρεί έκπληκτος: «Βρήκαμε ότι όλα τα είδη εμβίων αναπτυσσομένων συστημάτων, από ανθρώπινα έμβρυα μέχρι ρίζες φυτών και από σπασμένα κόκαλα μέχρι και αναγεννώμενο άκρα σαλαμάνδρας, κινούν ουσιαστικά σταθερά ηλεκτρομαγνητικά ρεύματα μέσα τους».    Κάθε μία από αυτές τις περιπτώσεις που αναφέρει ο Λ. Τζέηφ, ο οργανισμός που ερεύνησε βρισκόταν στη διαδικασία ανάπτυξης ή ίασης, γι’ αυτό και όρισε τα ηλεκτρικά φορτία ως "αναπτυξιακά".  Έχει αποδειχθεί πειραματικά σε ασθενείς ότι, όταν ΄΄παρενοχλείται΄΄ η ροή του φυσικού ηλεκτρισμού του ανθρωπίνου σώματος, επιβραδύνεται η αποκατάσταση των ιστών και μειώνεται η αντίσταση του ανοσοποιητικού συστήματος. Το αντίθετο συμβαίνει όταν το ανθρώπινο σώμα δέχεται συμπληρωματικό ηλεκτρικό ρεύμα.
Ένας άλλος πρωτοπόρος ερευνητής, ο Σουηδός γιατρός Μπιόρν Νάμντεστρεμ, ασχολήθηκε πειραματικά, για είκοσι συνεχή χρόνια, με τη σχέση ανθρωπίνου σώματος και ηλεκτρισμού. Στο βιβλίο που εξέδωσε το 1983 με τίτλο ΄΄ Βιολογικώς Κλειστά Ηλεκτρικά Κυκλώματα ΄΄, αναφέρει ότι ανακάλυψε έναν, άγνωστο έως τότε, μικρόκοσμο ηλεκτρικών ενεργειών μέσα στο ανθρώπινο σώμα, ένα βιολογικό ισοδύναμο του ηλεκτρικού κυκλώματος. Ηλεκτρικά μικρορεύματα κινούνται μέσω των αρτηριών, των φλεβών και των τριχοειδών αγγείων, παρασύροντας λευκά αιμοσφαίρια και προϊόντα μεταβολισμού μέσα στους περιβάλλοντες ιστούς και γύρω από αυτούς. Αυτό το ηλεκτρικό δίκτυο λειτουργεί συνεχώς, για να εξισορροπεί τη δραστηριότητα των οργάνων σε κάθε περίπτωση κόπωσης ή βλάβης και αποτελεί τη βάση της αυτοθεραπείας. Είναι τόσο απαραίτητο για την υγεία και την ευεξία του σώματος, όσο και η κυκλοφορία του αίματος, ενώ οι διαταραχές του συνδέονται άμεσα με την ανάπτυξη καρκίνου και άλλων σοβαρών ασθενειών.
Βεβαίως, τα επιστημονικά πορίσματα των ερευνών του Μπ. Νόρντεστρεμ είναι πολύ σημαντικό, αλλά καθόλου πρωτότυπα διότι, από την απώτατη αρχαιότητα, γίνονταν θεραπείες με τη μεταβίβαση ηλεκτρικού φορτίου από ισχυρά φορτισμένα άτομα - θεραπευτές, σε ασθενείς, με την απλή επίθεση των χεριών ή με μαγνητικά περάσματα. Η πιο συνηθισμένη μέθοδος ίασης ήταν η μετάβαση και παραμονή του ασθενούς, για μικρό χρονικό διάστημα, σε έναν διαπιστωμένο τόπο δυνάμεως, φορτισμένο με ισχυρό θετικό ηλεκτρομαγνητικό φορτίο, ώστε να διεγερθούν οι μηχανισμοί αυτοθεραπείας του. Με την πάροδο του χρόνου, αυτοί οι αρχικά Τοτεμικοί χώροι εξελίχθηκαν είτε σε ’βατα είτε σε χώρους λατρείας και θεραπείας όπως τα Ασκληπιεία , ανάλογα με το είδος και την ένταση της φόρτισης του ηλεκτρομαγνητικού τους πεδίου.
Για τους αρχαίους Έλληνες, ο άνθρωπος αποτελούσε μέρος της φύσης, δηλαδή αναπόσπαστο μέρος του όλου, όπως οι πέτρες, τα δέντρα, τα ζώα και τα άστρα - κάτι που αρνήθηκε αργότερα, και του επιβάλλεται και σήμερα από την τεχνολογία. Με έναν τέτοιο τρόπο σκέψης, ήταν λογικό οι Έλληνες να αντιληφθούν ότι τα νευρικά κέντρα της Γαίας ήταν ευεργετικά για την υγεία και την ευεξία του ατόμου. Αρχικά η μετάβαση σε τέτοιους τόπους δυνάμεως δεν είχε λατρευτική μορφή. Ήταν μια πράξη λειτουργική, στην επιδίωξη του ανθρώπου για καλή υγεία. Οι Έλληνες και οι άλλοι λαοί της αρχαιότητας ταξίδευαν από τόπο σε τόπο, όπως και εμείς σήμερα σε ελάχιστες περιπτώσεις (Τήνος, Παναγία Σουμελά κ.λπ.), για να βρουν εναλλακτικές θεραπείες. Σε κάθε τέτοιο τόπο δυνάμεως δημιουργούσαν και επιβεβαίωναν ένα είδος αρμονικού συντονισμού και ψυχικής επαφής με την ίδια τη Γαία, προσωποποιημένη σε έναν όρθιο μονόλιθο, ξόανο ή βωμό. Έτσι, σιγά-σιγά και για την καλύτερη οργάνωση και εξυπηρέτηση των προσερχόμενων, δημιουργήθηκαν, από μία καθαρό εσωτερική λειτουργική νομοτέλεια, ιερά, θεραπευτήρια, κέντρα μάθησης που εξελίχθηκαν σε πόλεις. Αυτός είναι ο λόγος που, σε αυτές τις πόλεις, υπήρχαν τοποθεσίες με κάποια ιδιαιτερότητα και οι άνθρωποι ίδρυαν εκεί κέντρα λατρείας, ενώ οι ισχυρότεροι την κατοικία τους. Όλες οι πελασγικές ακροπόλεις είναι προσεκτικά εγκαθιδρυμένες σε λοφίσκους ενεργειακών διασταυρώσεων δυνάμεως και περιτειχισμένες κυκλικά για τη  διατήρηση της δύναμης - όχι μόνο για λόγους αμυντικής τακτικής. Αλλά επίσης και το παλάτι του άρχοντα βασιλέα βρισκόταν πάντοτε στο κέντρο λατρείας και μερικές φορές μέσα σ' αυτό.
Το πρώτο τέταρτο του αιώνα μας άρχισαν να μελετώνται τα ζωτικής ενέργειας αόρατα ηλεκτρομαγνητικά κανάλια, τα οποία περνούν πάνω στη γη στα σημεία που οικοδομήθηκαν σημαντικά κτίσματα όπως ο Παρθενών, η Μεγάλη Πυραμίδα, το Στόουνχεντζ και άλλα ΜΗ ΓΝΩΣΤΑ μνημεία. Σήμερα έχει εντοπισθεί ένα πλήρες δίκτυο από ευθείες που συνδέουν τις μεγαλιθικές κατασκευές της Ευρώπης. Θεωρείται δε πιθανόν να υπάρχουν υπόγειες δίοδοι κατά μήκος των γραμμών του δικτύου, οι οποίες ενώνουν όλα τα αρχαία ιερά, ναούς, πόλεις και μεγαλιθικά μνημεία τύπου ντολμέν και μενχίρ.
Οι πρόγονοί μας τα ονόμαζαν ορθόλιθους (γνωστότατος είναι ο ορθόλιθος της Πύλου) και λιθοτράπεζες.  Λειτουργούσαν - και κάποια λειτουργούν ακόμη - σαν τεράστιες ΛΙΘΙΝΕΣ ΚΕΡΑΙΕΣ εκπομπής ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ.  Ανάλογα με την περίσταση - ενεργειακή κατάσταση του περιβάλλοντα χώρου - λειτουργούσαν και σαν ΣΥΣΣΩΡΕΥΤΕΣ ενέργειας. Επίσης  μπορούσαν να λειτουργούν κάποια από αυτά και σαν τεράστιοι ΠΥΚΝΩΤΕΣ ενέργειας.  Ο πυκνωτής συσσωρεύει σταδιακά ενέργεια, αλλά την εκπέμπει ολόκληρη , στιγμιαία.
Ο αρχικός ρόλος των κατασκευών αυτών ,  όπως προαναφέραμε,  ήταν βασικά ,  η ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΟΥΔΕΤΕΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ. Δεν αποκλείεται όμως να επεδίωκαν και χρήση τους για ενεργειακή φόρτιση του χώρου (περίπτωση ιερών χώρων, μαντείων , κλπ).
Τα ηλεκτρομαγνητικά κανάλια (τελλουριακά ρεύματα) καθιερώθηκε να ονομάζονται στο δυτικό κόσμο γραμμές Λέι, από τον ’γγλο ’λφρεντ Ουάτκινς, διότι πολλές από τις τοποθεσίες όπου διασταυρώνονται τέτοιες γραμμές στη Βρετανία έχουν, από την αρχαιότητα, ονόματα που λήγουν σε "λέι". Κατ’ άλλους ονομάζονται απλώς γραμμές ΄΄L΄΄ από τα αρχικά life lines (γραμμές ζωής), διότι τα σημεία διασταυρώσεως τους εθεωρούντο ανέκαθεν τόποι με θεραπευτική και αναζωογονητική δύναμη. Τελικά, με την εξάπλωση των ερευνών, πιστοποιήθηκε ότι σε όλη την Ευρώπη, από" τα προϊστορικά χρόνια, έχουν σημανθεί  τέτοιες ευθείες με τύμβους, θολωτούς τάφους, προϊστορικούς οικισμούς ακόμα και με απλούς σωρούς από πέτρες. Σε αυτές τις κατηγορίες φαίνεται να εντάσσονται μάλλον και πολλές ΒΡΑΧΟΜΟΡΦΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ, τις οποίες ο γράφων ερευνά και συσχετίζει ενεργειακά, σε Ελλάδα και Αλσιγία ή κατ΄ άλλους Αλασία (η σημερινή Κύπρος).
Η  θέση της δημιουργίας  (δε γνωρίζουμε πως έχει γίνει. Δεν είναι ολογραφικές αυτές οι μορφές, δηλαδή δεν είναι αγάλματα. Τις παρατηρεί κάποιος μόνο αν ξέρει την τεχνική να τις δεί. Η σκίασή τους είναι αυτή που τις κάνει ορατές, επομένως φαίνονται λίγο πριν νυκτώσει και συγκεκριμένες εποχές το χρόνο. Μία θεωρεία που έχουμε διατυπώσει φαίνεται εδώ) της συγκεκριμένης βασιλικής μορφής δεν είναι τυχαία. Παρατηρείστε στη φωτογραφία πάνω ότι ο βράχος που έχει σκαλισθεί η βασιλική -  προμηθεική μορφή, χωρίζει το βραχώδες ύψωμα, σε δύο τέλεια φυσικά (αυτό δε μπορούμε με σιγουριά να το ισχυρισθούμε, μιας και ο κατακλυσμός έθαψε το λόφο των ΜΗΚΥΝΩΝ 40 μέτρα κάτω από τη σημερινή επιφάνεια του εδάφους.  Μπορεί δηλαδή να είναι και τεχνητό έργο της εποχής εκείνης )  αμφι - θεα -τρα.  Ενα αμφι-θέατρον , είναι ανατολικά του βράχου και ένα δυτικά του. Δηλαδή ένας συγκεντρωτής (κατοπτρικός) της ενέργειας που έρχεται (τελλούριο) και περνά μπροστά από το χώρο της Ακροπόλεως των Μηκυνών.  Μάλιστα αν παρατηρήσουμε καλλίτερα, θα δούμε ότι και από την άλλη πλευρά ΤΑ ΓΕΩΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΡΕΥΣΤΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΠΑΝΕΚΠΕΜΠΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΜΗΚΥΝΩΝ , ΕΥΕΡΓΕΤΩΝΤΑΣ  (;)  ΙΣΩΣ,  ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΗΣ.  ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΥΤΗ ΤΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΡΕΥΣΤΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΛΙΘΙΝΗ ΚΥΚΛΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΟΥ ΔΕΣΠΟΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ (ΚΑΙ ΠΟΥ  ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΡΟΛΟ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣΕ  ..) ΣΤΗΝ ΔΙΑΣΩΣΜΕΝΗ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΤΩΝ ΜΗ - ΚΥΝΩΝ.
ΤΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΑΥΤΟ ΚΥΚΛΙΚΟ ΚΤΙΣΜΑ ΠΟΥ ΦΕΡΕΙ ΛΙΘΙΝΕΣ ΠΛΑΚΕΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΟΥ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ, ΣΗΜΕΡΑ,  ΕΝΑΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΘΑ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕ ΣΑΝ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΥΚΝΩΤΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ.  Οι πυκνωτές στα ηλεκΤΡΟΝικά   (ΑΝΤΙΠΑΡΑΒΑΛΕΤΕ ΜΕ ΤΟ ΘΕΑ - ΤΡΟΝ  < -- >  ΗΛΕΚ - ΤΡΟΝ ) είναι στοιχειώδη ηλεκτρονικά κυκλώματα που συσσωρεύουν ηλεκτρική ενέργεια και κατόπιν την αποδεσμεύουν σε ελάχιστο χρόνο μαζικά...     Μάλλον,  λοιπόν, αυτό το κτίσμα έχει αυτή την ιδιότητα, μόνο που δε συγκεντρώνει αμιγώς  ηλεκτρικά φορτία, αλλά τα γεωενεργειακά ρευστά, στα οποία συμπεριλαμβάνουμε και τη γήινη (θετική και αρνητική ) και την κοσμική (θετική και αρνητική ) ακτινοβολία και τα τελλουριακά ρεύματα.
H λειτουργία του λίθινου πυκνωτή της ακροπόλεως των ΜΗ ΚΥΝΩΝ προφανώς έχει να κάνει με την ομαλοποίηση της ενέργειας των γεωενεργειακών ρευστών στην περιοχή αυτή.  Πιθανότατα δρα δήλα δη, σαν ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΣ ΕΞΙΣΟΡΡΟΠΗΤΗΣ.
Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγουμε  :
          1.  Aπό την όλη χωροταξική διάταξη της ακρόπολης των ΜΗ ΚΥΝΩΝ , ως προς την ΚΟΡΙΝΘΙΑ, το όρος ΚΥΛΙΝΗ ( KY = KEI = εκεί που ΛΥΝΕΙ , δηλα δή , εκεί που τα γεωενεργειακά ρευστά ΛΥΝΟΥΝ κάτι .. Η θέση του όρους ΚΥΛΙΝΗ είνι φανερό ότι είναι κατοπτρική , ενεργειακά, ως προς την ακρόπολη των ΜΗ ΚΥΝΩΝ ) και την ευρεία περιοχή ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ (ΕΠΙ - Δ- ΑΥΡΟΣ = πάνω στην αύρα που έχει σχήμα ΄Δ΄ , δηλαδή , ισοπλεύρου τριγώνου , που σημαίνει ενεργειακή ισορροπία τριών καταστάσεων... Η ΤΡΙΩΝ ΥΠΟΣΤΑΣΕΩΝ, ΚΑΘΟΤΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΘΕΙΚΗΣ ΤΡΙΑΔΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ).
          2. Τη θέση του κυκλικού λίθινου κτίσματος απέναντι από τους δύο φυσικούς,  λίθινους, ΑΜΦΙ - ΘΕΑ - ΤΡΙΚΟΥΣ , κατοπτρικούς ( = διώχνουν την ενέργεια που λαμβάνουν , εστιάζοντάς την κάπου αλλού )  ΛΟΦΙΣΚΟΥΣ.
         3. Την ύπαρξη συγκεκριμένης, χαρακτηριστικής, ΒΡΑΧΟΜΟΡΦΗΣ που παριστά βασιλέα δεσμώτη, ή ΠΡΟ ΜΗ ΘΕΙΚΗ (ο Προμηθέας ήταν πιθανότατα ένας παραβάτης άγγελος από αυτούς τους 201 που φύλαγαν τα περάσματα στη γη ...) μορφή εάν προτιμάτε.     
Tέτοια κατασκευάσματα, φυσικά ή τεχνητά, υπάρχουν πολλά τόσο στον Ελλαδικό όσο και στο χώρο της Αλσιγίας ή Αλασίας ή Κύπρου ( από το κυπρί, που είναι η κουδούνα που κρεμάνε οι βοσκοί στα πρόβατα).
 
Στον Ελλαδικό χώρο αναφέρονται συνήθως ως ΤΡΙΚΕΡΑΤΑ.  ΤΡΙ -ΚΕΡΑΣ είναι  3 ορθόλιθοι που ίσως στήριζαν μία τεράστια πλάκα  - λίθινη, ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΚΗΣ ΠΑΝΤΑ ΔΟΜΗΣ - πάνω τους.  Τρίκερι είναι μία περιοχή στην είσοδο του κόλπου της Μαγνησίας.  Το μαγνήσιο ως γνωστόν είναι υλικό που αυτοφορτίζεται μαγνητικά. Στο ΤΡΙΚΕΡΙ υπάρχει το μεγαλύτερο ίσως ΤΡΙΚΕΡΑΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ παγκόσμια... ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΛΙΘΟΤΡΑΠΕΖΑ, που είναι ορατή μόνο σε όσους διέρχονται με πλοίο από το στόμιο του κόλπου της Μαγνησίας , από και προς τον Ευβοικό με κατεύθυνση την Ιωλκό (Βόλο σήμερα).  ΤΟ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΌ ΣΤΗΝ ΠΕΡΊΠΤΩΣΗ ΑΥΤΉ , ΕΊΝΑΙ Η ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΒΡΑΧΟΜΟΡΦΗ ΠΟΥ ΣΧΗΜΑΤΙΖΕΙ Η ΛΙΘΟΤΡΑΠΕΖΑ ΑΥΤΗ ΟΤΑΝ ΤΗ ΔΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ Β. ΕΥΒΟΙΑ. Η μορφή μιάς νέας κόρης σχηματίζεται στην κορυφή του ΤΙΣΣΑΙΟΥ ΟΡΟΥΣ, η μύτη της οποίας αποτελεί τον ένα από τους 3 ορθόλιθους. Παρακάτω παραθέτω σχετικές εικόνες που έχουν ληφθεί από την πανάρχαια περιοχή της Ιστιαίας, το όνομα της οποίας ακόμα δεν έχει αποσαφηνισθεί σε ποιά οντότητα αναφέρεται...
 
Αλλο τεράστιο μεγαλιθικό μνημείο και δη λιθοτράπεζα, είναι αυτό που υπάρχει πάνω ακριβώς από την αρχαία Ελευσις, ή Ελευσίνα κατά το βαρβαρικότερον. Αν δει το τρικέρατο αυτό κανείς από τον αεροδιάδρομο του εκεί αεροδρομίου θα παρατηρήσει μία τεράστια ΒΡΑΧΟΜΟΡΦΗ, ένα περίπου ανθρώπινο πρόσωπο, κακομούτσουνου ανδρός μεγάλης ηλικίας. Πρόκειται βέβαια για σαφώς κρόνια μορφή, αναγνωριζόμενη από τη γαμψή μύτη που φέρει. Στην παρακάτω αριστερή εικόνα φαίνεται η λιθοτράπεζα όπως είναι σήμερα. Στην δεξιά κάτω εικόνα έχω περιστρέψει κατά 90 μοίρες την εικόνα για να φανεί το ανθρωπόμορφο πρόσωπο.
 
Στην παρακάτω εικόνα, ο πρώτος  βράχος από αριστερά είναι το κούτελό του και ο δεύτερος η μύτη του,  (ο τρίτος βράχος από αριστερά στην κάτω εικόνα, δεν έχει σχέση με τη βραχομορφή, αλλά είναι ο τρίτος ορθόλιθος).   Παραθέτω σχετικές φωτογραφίες.
 
 
Από άλλη κατεύθυνση φαίνονται οι 3 ορθόλιθοι και κανένα πρόσωπο. Το μνημείο είναι βέβαια σαφώς ορατό, από τα διόδια της εθνικής οδού πάνω από την Ελευσίνα, στο εκεί υφιστάμενο λόφο.  Φαίνεται ακόμη και από το Πεντελικόν όρος και ιδιαίτερα από το σπήλαιο του Πανός, με το οποίο μάλλον σχετίζεται ενεργειακά. 
 
 
Οι ορθόλιθοι μπορεί να είναι φυσικοί ή τεχνητοί. Επίσης μπορεί να είναι 3, 2 ή ένας τον αριθμό. Στην περίπτωση του ενός, λειτουργούν συνήθως σαν ΓΕΩΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΑΚΙΔΕΣ, δηλαδή απάγουν τα γεωενεργειακά ρευστά προς την ατμόσφαιρα. Ενα είδος φυσικού γεωβελονισμού δηλαδή.
 
Χαρακτηριστική περίπτωση τεχνητών ορθόλιθων, είναι αυτή των 39 πλακών που η ηλικία τους είναι 11.000 ετών στη ΝΔ Μ.ΑΣΙΑ. Πρόκειται προφανώς για κάποιο πανάρχαιο κύκλοτρον, όμοιο με αυτό των ΜΗ ΚΥΝΩΝ.
 
 
 
ΤΡΙΛΙΘΡΟΝ (3 λίθοι όρθιοι ) .  Πανάρχαια λιθοτράπεζα στην περιοχή Μπαλμπέκ της Αφρικής.
 
 
Ενα ζεύγος ορθόλιθων , χαρακτηριστικών γεωενεργειακών ΑΚΙΔΩΝ , ευρίσκεται στα δεξιά της εθνικής οδού Τριπόλεως  - Κορίνθου, αμέσως μετά την Τρίπολη(παρακάτω εικόνα)
 
Χαρακτηριστικός ορθόλιθος, γεωενεργειακή ακίδα,  είναι και η βραχώδης κορυφή πάνω από την περιοχή του Λουτρακίου Κορινθίας. 
 
Πολλά τέτοια κατασκευάσματα υπάρχουν και στην ΑΛΣΗΓΙΑ, ή ΑΛΑΣΙΑ ή Κύπρο.  Μερικά εντόπισα τα έτη 2007 - 2009 , όταν και εργαζόμουν στο νησί. Στην ευρεία περιοχή ΑΝΑΛΥΌΝΤΑ - ΚΑΤΑΛΥΌΝΤΑ - ΛΙΘΡΟΔΟΝΤΑ, κοντά στο χωριό Κόρνος. Οι μετρήσεις που κάναμε με τη συνεργάτιδά μου στο ΙΓΕΚ, γεωπαθολόγο Αννυ Οικονομίδου ,  δείχνουν άπλετη θετική κοσμική ενέργεια.  Εικόνες του παραθέτουμε παρακάτω.
Μία άλλη περίεργη βραχομορφή που παριστά μάλλον κυνοκέφαλο άνθρωπο ή τερατόμορφο πλάσμα (θυμίζει τα αντίστοιχα 'αγάλματα' στη νήσο Μάτε - κίτε - ράνει,- προφανώς απο το Ελληνικόν ΜΑΤΑΙΑ ΚΕΙΤΑΙ και τα ΡΑΙΝΕΙ, δηλαδή οι μορφές κείνται εκεί ματαίως και τις βρέχει η θάλασσα, γιατί προφανώς αυτός που τις τιμώρησε, δεν θα τους δώσει ποτέ συγχώρεση)  ή νήσο του Πάσχα για τους Σαξωνολατίνους,   υπάρχει στην Κύπρο, λίγο έξω από τη Λευκωσία. Η περιοχή λέγεται  ΑΡΩΝ-ας ( = αυτός που άρει κάποιο δεσμό ... ή αυτός του οποίου ο δεσμός ήρθη..)  και ο βράχος είναι εύκολα ορατός από το δρόμο που οδηγεί στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.  Το αξιοπερίεργο είναι ότι στη μικρής ανάλυσης φωτογραφία έχει σχηματισθεί μία μώβ αύρα γύρω από τη βραχομορφή. Η νήσος του Πάσχα, κείται στο μέσον του Ειρηνικού ωκεανού και είναι μάλλον απομεινάρι μιάς από τις 7 τεράστιες Ατλάντιες νήσους.  H περιοχή δεν είναι προσβάσιμη σήμερα λόγω της Τουρκικής κατοχής του νησιού. Πάντως παρουσιάζει έντονο ενδιαφέρον από πλευράς γεωενεργειακών ρευστών , για το οποίο αναφερόμαστε σε άλλη ιστοσελίδα μας.
Μία τρίτη , διπλή αυτή τη φορά, βραχομορφή (εικόνες κάτω)  που παριστά κάτι σαν ψάρι (σμέρνα) και θυμίζει έντονα ατλάντια τερατόμορφη μορφή ,  υπάρχει στο κέντρο του χωριού Κόρνος ( ΚΩΝΟΣ  + Ροή = η ενεργειακή ροή που εκχύνεται σε κα΄ποιο κώνο. Κωνική μορφή έχουν βέβαια τα σημεία στρέβλωσης του χρόνου και εκεί που ακουμπούν 2 διαστάσεις). Το περίεργο είναι ότι δίπλα υπάρχει μικρότερος βράχος (δεξιά στην  εικόνα) που έχει μορφή τράγου φέροντος 2 κέρατα... Η ενέργεια πάνω στο συγκεκριμένο βράχο ( στον ευρισκόμενο δεξιά , τον μικρό βράχο) , μετρήθηκε από εμάς και βρέθηκε θετικότατη Eχουν γραφεί πολλά στο παρελθόν για τα περί Ατλαντίδος και Αλσιγίας ή Αλασίας ή  Κύπρου.  Κάποιοι θεωρούν ότι εδώ ήταν η Ατλαντίδα.  Βέβαια αυτό δεν ισχύει.  Το σίγουρο ή μάλλον το πιθανότερο είναι ότι κάποτε οι Ατλαντες πάτησαν το πόδι τους στο νησί. Και από τότε δε λεν να φύγουν .... Ακόμα και σήμερα υπάρχουν σαξωνικές, τουρανομογγολικές  (και νορμανδική ακόμη)  πολεμικές βάσεις στο νησί.  Οι πάμπολλοι κατακλυσμοί έχουν τόσο ανακατέψει την ιστορία, ώστε αδυνατούμε να κατανοήσουμε  τα γήινα τεκτενόμενα εδώ και 900.000 χρόνια.   
        
 Τέτοια μνημεία στην Ελληνική επικράτεια είναι οι διάφορες πυραμίδες (Ολυμπος, Χανιά, Αρχολίδα, Ταύγετος κλπ) , όλα τα μεγαλιθικά μνημεία (Δρακόσπιτα όχης κλπ), αλλά και μερικά ΄΄περίεργα΄΄ ΒΡΑΧΟΜΟΡΦΙΚΑ μνημεία, τα οποία ο γράφων έχει ανακαλύψει από τις αρχές του 1999, συνεχίζει την έρευνά του  και προσπαθεί να αναδείξει χρόνια τώρα. 
Τα ηλεκτρομαγνητικά κανάλια (τελλουριακά ρεύματα) καθιερώθηκε να ονομάζονται στο δυτικό κόσμο γραμμές Λέι, από τον ’γγλο ’λφρεντ Ουάτκινς, διότι πολλές από τις τοποθεσίες όπου διασταυρώνονται τέτοιες γραμμές στη Βρετανία έχουν, από την αρχαιότητα, ονόματα που λήγουν σε "λέι". Κατ’ άλλους ονομάζονται απλώς γραμμές ΄΄L΄΄ από τα αρχικά life lines (γραμμές ζωής), διότι τα σημεία διασταυρώσεως τους εθεωρούντο ανέκαθεν τόποι με θεραπευτική και αναζωογονητική δύναμη. Τελικά, με την εξάπλωση των ερευνών, πιστοποιήθηκε ότι σε όλη την Ευρώπη, από" τα προϊστορικά χρόνια, έχουν σημανθεί  τέτοιες ευθείες με τύμβους, θολωτούς τάφους, προϊστορικούς οικισμούς ακόμα και με απλούς σωρούς από πέτρες. Σε αυτές τις κατηγορίες φαίνεται να εντάσσονται μάλλον και πολλές ΒΡΑΧΟΜΟΡΦΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ, τις οποίες ο γράφων ερευνά και συσχετίζει ενεργειακά, σε Ελλάδα και Αλσιγία (  Κύπρος). Kάτω βλέπουμε βραχομορφή βασιλέως Α Σουρμένων Αττικής, στην  Ελλάδα.
 
Παρακάτω παρουσιάζεται μορφή , προφανώς  βασιλέα (φέρει χαρακτηριστικό στέμα στην κεφαλή του). Παριστά ολόσωμη μορφή  'δεμένη' στο βράχο,  θυμίζοντας ΈΝΤΟΝΑ τον μύθο του Τιτάνα Προμηθέα που 'εδέθη' σε βράχο από τον Δία.  Ευρίσκεται στον αρχαιολογικό χώρο των ΜΥΚΗΝΩΝ, επί του βράχου δεξιά από το γνωστό αρχαιολογικό χώρο, καθώς εισερχόμαστε στην ύλη των Λεόντων', δεξιά της χαράδρας. Οι εικόνες που παραθέτουμε θα σας οδηγήσουν εκεί εκ του ασφαλούς ...  Στον κόκκινο εστιγμμένο, με διακεκομμένη  γραμμή,  κύκλο εντοπίζεται η μορφή του 'δεσμώτη βασιλέα'.  Μπροστά σας απλώνεται ο λόφος με την ακρόπολη των ΜΥΚΗΝΩΝ. (θεωρούμε ότι η προκατακλυσμιαία γραφή είναι ΜΗΚΥΝΕΣ, εκ του ΜΗ  + ΚΥΝΕΣ, δηλαδή όχι κυνόμορφοι άνθρωποι... σε αντιδιαστολή με το γένος των κυνομόρφων και ίσως των κυνοκεφάλων, που ζούσαν στην Ινδία. Στο γένος των κυνοκεφάλων ανήκε και ο Αγιος Χριστόφορος, προστάτης των οδοιπόρων. 
Η παρακάτω εικόνα είναι από δορυφόρο (GOGLE EARTH). Παριστάται η τοποθεσία που ευρίσκεται η βραχομορφή (7) μέσα στον κόκκινο εστιγμμένο, με  διακεκομμένη  γραμμή,  κύκλο.  Η ευθεία κόκκινη γραμμή (5) παριστά την κατεύθυνση (αζιμούθιο) από το σημείο λήψης (2) της φωτογραφίας της βραχομορφής (7) από το πάρκιν (1) του αρχαιολογικού  χώρου (6) των ΜΥΚΗΝΩΝ. O ΒΟΡΑΣ παρίσταται (4) με κόκκινο βέλος.  Στη δεξιά φωτογραφία φαίνεται η απόσταση που έχει ληφθεί η φωτογραφία της συγκεκριμένης βραχομορφής (περίπου 425 μέτρα). 
Η  θέση της δημιουργίας  (δε γνωρίζουμε πως έχει γίνει. Δεν είναι ολογραφικές αυτές οι μορφές, δηλαδή δεν είναι αγάλματα. Τις παρατηρεί κάποιος μόνο αν ξέρει την τεχνική να τις δεί. Η σκίασή τους είναι αυτή που τις κάνει ορατές, επομένως φαίνονται λίγο πριν νυκτώσει και συγκεκριμένες εποχές το χρόνο. Μία θεωρεία που έχουμε διατυπώσει φαίνεται εδώ) της συγκεκριμένης βασιλικής μορφής δεν είναι τυχαία. Παρατηρείστε στη φωτογραφία πάνω ότι ο βράχος που έχει σκαλισθεί η βασιλική -  προμηθεική μορφή, χωρίζει το βραχώδες ύψωμα, σε δύο τέλεια φυσικά (αυτό δε μπορούμε με σιγουριά να το ισχυρισθούμε, μιας και ο κατακλυσμός έθαψε το λόφο των ΜΗΚΥΝΩΝ 40 μέτρα κάτω από τη σημερινή επιφάνεια του εδάφους.  Μπορεί δηλαδή να είναι και τεχνητό έργο της εποχής εκείνης )  αμφι - θεα -τρα.  Ενα αμφι-θέατρον , είναι ανατολικά του βράχου και ένα δυτικά του. Δηλαδή ένας συγκεντρωτής (κατοπτρικός) της ενέργειας που έρχεται (τελλούριο) και περνά μπροστά από το χώρο της Ακροπόλεως των Μηκυνών.  Μάλιστα αν παρατηρήσουμε καλλίτερα, θα δούμε ότι και από την άλλη πλευρά Μ’ΛΙΣΤΑ ΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΑΥΤΟ  Η ΕΝΈΡΓΕΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΕΛΛΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΜΗΚΥΝΩΝ, ΕΥΕΡΓΕΤΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΗΣ.
 Τα παλαιοτέρα από αυτά τα κτίσματα είναι παλαιολιθικά και σχηματίζουν ευθείες κατά μήκος δεκάδων χιλιομέτρων, οι οποίες συνήθως ξεκινούν από" πήγες που ανέκαθεν θεωρούνταν ιερές. Πολλές φορές, οι γραμμές ΄΄L΄΄, διέρχονται και από απομονωμένους χριστιανικούς ναούς που οικοδομήθηκαν επάνω σε ερείπια της δρυϊδικής λατρείας, του πολιτισμού των ΜΟΛΩΣΩΝ , στην περιοχή της ΔΩΔΩΝΗΣ, απ’ όπου κατήγετο και η ιέρεια, μήτηρ του μεγίστου των Ελλήνων Αλεξάνδρου και επεκτάθηκε βαθμιαία σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Η εβραιοσαξωνικά, σημερινή, ΄΄θεμελιωμένη΄΄  ΄΄επιστήμη΄΄, με τας ευλογίας των παπικών , κατά τη συνήθεια της, παρά τις απτές αποδείξεις αρνείται να δεχτεί τη βαθύτερη έννοια των γραμμών ΄΄L΄΄.  Οι ΄΄στατιστικολόγοι΄΄ απορρίπτουν την ύπαρξη τους, θεωρώντας ότι σε πυκνοκατοικημένες περιοχές, όπως η Βρετανία ή η Γαλλία, οι ευθείες γραμμές που βρίσκονται στους λεπτομερείς χάρτες είναι φυσικό να περνούν από αρχαιολογικούς χώρους, ιερές πηγές, τύμβους και άλλα φυσικά ή τεχνητά κομβικά σημεία.
Οι μαθηματικοί επινόησαν μαθηματικούς τύπους που τους έλεγξαν με ηλεκτρονικούς υπολογιστές, σε μία προσπάθεια να αποδείξουν ότι οι συμπτώσεις των ιδιαζόντων χώρων, κατά μήκος των γραμμών L, είναι τυχαίες. Δυστυχώς γι αυτούς, η απόλυτη λογική των μαθηματικών έδειξε το αντίθετο. Η μαθηματική ανάλυση απέδειξε ότι ο παράγοντας τύχη ήταν 1:200 για κάθε γραμμή L που συναντούσε έξι σημεία σημαντικά και αποδεκτά ως ιερά, σε συνολική ευθεία απόσταση όχι μεγαλύτερη των πενήντα χιλιομέτρων. Σε μία γραμμή L με επτά σημεία, 0 παράγοντας τύχη ήταν 1:1000. Οι περισσότερες γραμμές L περνούν από έξι και περισσότερα σημαντικά σημεία, σε μήκος που περιορίζεται στα 12 - 15 χιλιόμετρα.
Το ζήτημα της ύπαρξης των γραμμών L ούτε από τους αρχαιολόγους δεν βρίσκει θετική αντιμετώπιση. Αντιδρούν στην πιθανή σχέση γραμμών L και αρχαιολογικών χώρων, περίπου όπως αντιδρούσαν οι άνθρωποι που πίστευαν ότι η γη είναι επίπεδη, όταν ο πρώτος θαρραλέος άνδρας πρότεινε ότι η γη είναι σφαιρική.   Και όμως, στις αρχές του αιώνα ένας φημισμένος Βρετανός επιστήμονας, ο βασιλικός αστρονόμος σερ Νόρμαν Λόκνερ, Ερευνώντας το θέμα,  βρήκε ότι ένας κεντρικός άξονας συνέδεε το Στόουνχενιζ με έναν οικισμό νεολιθικής εποχής, επάνω στον οποίο είχε οικοδομηθεί το κάστρο του Γκρόβελι. Η απόσταση ανάμεσα στο Στόουνχεντζ και το κάστρο ήταν 10 χιλιόμετρα. Στη συνέχεια διαπίστωσε ότι το Όλνι Σάρουμ, μία άλλη τοποθεσία στην κορυφή ενός λόφου όπου κτίσθηκε ο πρώτος μητροπολιτικός ναός του Σόλσμπερι, απείχε επίσης δέκα χιλιόμετρα από το Στόουνχεντζ και ότι η ίδια απόσταση χώριζε τον μητροπολιτικό ναό από το κάστρο του Γκρόβελι. Τα τρία ανωτέρω σημεία, εάν ενωθούν, σχηματίζουν ένα τέλειο ισόπλευρο τρίγωνο και αυτό δεν μπορεί να θεωρηθεί ως σύμπτωση. Αυτή ήταν η πρώτη ένδειξη ότι ο προϊστορικός άνθρωπος τοποθετούσε  τους μεγαλίθους των ιερών και των οχυρών του σε προκαθορισμένα σημεία με συμμετρική διάταξη μεταξύ τους.
Οι γραμμές L είναι φορείς της λεγόμενης ΄΄κοσμικής΄΄ ή άλλης άγνωστης ενέργειας και εκτιμάται ότι έχουν μυστική δύναμη. Εκδηλώνομαι με φυσικό τρόπο, επιδρώντας στον ανθρώπινο οργανισμό που έρχεται σε επαφή με τις σπείρες που έχουν στηθεί στο συγκεκριμένα σημεία, δημιουργώντας μια ήπια ηλεκτρική εκκένωση. Φαίνεται πως στην αρχαιότητα, που γνώριζαν πολύ καλά την ύπαρξη των γραμμών ΄΄L΄΄, είχαν βρει τον τρόπο να εκμεταλλεύονται την υπάρχουσα γήινη ενέργεια, μετατρέποντας την σε ένα είδος ηλεκτρικών εκκενώσεων, για την επίτευξη κάποιου, άγνωστου σε μας, σκοπού, ο οποίος πιθανώς να έχει σχέση με την ίδια τη γη ως οργανισμό ή με το διαστημικό χώρο.
Τα περί των γραμμών αυτών στοιχεία κρατούνται μυστικά από κάποιες κάστες ανθρώπων.  Το έμβλημα του ιδεογράμματος ΄΄G΄΄ συμβολίζει και αυτές τις ενέργειες.  Στο κλείσιμο των Ολυμπιακών αγώνων το 2004 στην Αθήνα, η παράσταση έκλεισε με το σχηματισμό ενός τεράστιου ΄΄G΄΄, στο γήπεδο,  στην τελετή λήξης.  Σιωπή για το θέμα από παντού.
Το 1967, ο ομότιμος καθηγητής της Μηχανικής στην Οξφόρδη, Τομ Αλεξάντερ, αφού μελέτησε περισσότερες από 600 θέσεις μεγαλιθικών μνημείων της Βρετανίας και της Γαλλίας, έφτασε στο συμπέρασμα ότι ο προϊστορικός άνθρωπος τα είχε κατασκευάσει εκεί με εκπληκτική μηχανική ακρίβεια και αστρονομική ευθυγράμμιση. Γίνεται πλέον φανερό ότι ο προϊστορικός Ευρωπαίος, εδώ και 12.000 χρόνια, κατασκεύασε τα μνημεία και τα ιερά του με μαθηματική ακρίβεια, κατόπιν μελέτης και σχεδιασμού. Οι δε τοποθεσίες ιδρύσεως τους που επέλεγε, είχαν προφανώς γι αυτόν μία παντοδύναμη γήινη μαγεία. Φαίνεται ότι οι γραμμές ΄΄L΄΄, αυτοί οι αρχαίοι δρόμοι που διασχίζουν την Ευρώπη απ' άκρη σ' άκρη και που από τους Βρετανούς ονομάζονται "παραδοσιακές γραμμές", ακολουθούν άλλες γραμμές, μέσα στη γη, που περικλείουν κάποιου είδους ενεργειακά ρεύματα (Φωτ. 6).
Μια πρώτη αναφορά στις γραμμές ΄΄L΄΄ μπορεί να εντοπισθεί στην εβραϊκή Βίβλο και συγκεκριμένα στις Παροιμίες 8: 1-2 «Στεκόμουν στις κορφές των λόφων, εκεί που περνούσαν οι γραμμές των μονοπατιών».
Στην Ελλάδα, ο πιο γνωστός τέτοιος δρόμος είναι ο "βασιλικός δρόμος" της Κνωσού, που συνδέει το παλάτι του Μίνωα με ένα μικρότερο ανακτορικό κτίσμα στην ευρύτερη περιοχή.  Εικάζεται ότι είναι ο αρχαιότερος δρυμός στην Ευρώπη. Ο θρύλος λέει ότι ο ίδιος ο Μίνωας υπέδειξε την πορεία και την κατασκευή αυτού του δρόμου. Τις νύχτες με πανσέληνο, οι πλάκες του βασιλικού δρόμου ακτινοβολούν και το γεγονός αυτό αποτελεί την επιφανειακή σηματοδότηση μιας ιερής γραμμής δύναμης, δηλαδή ενός ισχυροί καναλιού ενάργειας γραμμής ΄΄L΄΄.
Τα αρχαία ιερατεία δεν καθόριζαν μόνο τους επιφανειακούς τόπους της γης, αλλά και την κατασκευή και κατεύθυνση υπόγειων σηράγγων. Οι οποίες συνέδεαν μεταξύ τους τα υπέργεια ιερά που είχαν οικοδομηθεί σε ενεργειακά - κομβικά σημεία ή άλλως τόπους δυνάμεως. Αυτές οι σήραγγες, παράλληλες των Ενεργειακών γραμμών ΄΄L΄΄, είχαν αρκετή ενέργεια ώστε να πολλαπλασιάζουν στο μέγιστο το φως ενός μικρού κεριού που έτσι αρκούσε για την ευχερή διέλευση των πιστών. Ορισμένα σημεία των σηράγγων αυτών, κυρίως σε διασταυρώσεις των γραμμών ΄΄L΄΄, εξέπεμπαν αρκετό φως από μόνα τους.  Υπήρχε, και διατηρείται μέχρι σήμερα, σύστημα υπόγειων στοών στην Ευρώπη και την Ελλάδα, σχετιζόμενα με τις ενεργειακές γραμμές των γεωμαγνητικών δυνάμεων και των τελλουρικών ρευμάτων, το οποίο συνδέει τα επί της επιφάνειας προϊστορικά κτίσματα, καθώς αυτά είχαν ιδρυθεί στα σημεία δυνάμεως της επιφάνειας της γης, δηλαδή σε ενεργειακά σημεία και κόμβους.
Θεωρούμε ότι κάποιες τέτοιες γνώσεις προσπάθησαν να μεταδόσουν οι ΄΄Ε΄΄, με το τραγούδι ΄΄παλληκαρού΄΄ του αείμνηστου βάρδου  Ν. Ξυλούρη.  Ας δούμε τους στοίχους του τραγουδιού.
 
‘Η ΠΑΛΙΚΑΡΟΥ’         του        ΝΙΚΟΥ  ΞΗΛΟΥΡΗ
 ΄΄Το κορμί πλαγιάζει στο χώμα (δις)  , Και τα βουνά χαράζονται Σηκώνεις το δεξί αγκώνα Και τα νερά ταράζονται
 Παληκαρού, παληκαρού, παληκαρού  Στην α-παλάμη του θεού
Η κεφαλή στον Αθω γέρνει σαν το κρυφό μυστήριο , Η μια σου χέρα βράχια σπέρνει στη Μάνη στο μαρτύριο
Παληκαρού, παληκαρού, παληκαρού στην α-παλάμη του θεού
 Αχόρταγο βαθύ πηγάδι ανοίγεται στα ΚΥΘΗΡΑ , και στέλνει μήνυμα το βράδυ τοις ξάγρυπνοις στη Μήθυμνα
 Τα γυμνά σου πόδια στην Κρήτη ακούμπησαν το Φοίνικα , Κατέβηκα απ’ τον Ψηλορέιτη, Σε φίλησα και γίνηκα
 Παληκαρού, παληκαρού, παληκαρού  Στην α-παλάμη του θεού ΄΄
Ποιο άραγε είναι αυτό το ‘αχόρταγο’ ενεργειακό φρέαρ , που ενεργοποιείται τις μεταμεσονύκτιες ώρες μεταξύ ΚΥΘΥΡΩΝ (ΚΕΙ ΘΥΡΑ = εκεί υπάρχει πέρασμα) και Μήθυμνας , που ευρίσκεται στη Λέσβο ;
Αυτοί οι αρχαίοι τόποι λειτουργούσαν και ως σημεία διοχέτευσης της υπόγειας δύναμης προς τα έξω, σε όσους βρίσκονταν σε άμεση επαφή με το μνημείο, τον οικισμό ή το ιερό, με αποτέλεσμα να γνωρίζουμε σήμερα εκατοντάδες αρχαίες τοποθεσίες που. σύμφωνα με ας λαϊκές παραδόσεις και δοξασίες, έχουν θεραπευτικές ιδιότητες.
Στην Ελλάδα και γενικά σε όλη την Ευρώπη, ανάλογα με την εποχή και τον πολιτισμό» επάνω στα κομβικά σημεία των γραμμών ΄΄L΄΄, κτίζονταν βωμοί, ντολμέν, ιερά, ναοί,  πόλεις ολόκληρες ή απλά στήνονταν μεγάλοι ογκόλιθοι ως ορόσημα, από τη μία ενεργειακή αρτηρία στην άλλη, που αργότερα απετέλεσαν τα σημάδια της πορείας των παραδοσιακών δρομολογίων των προσκυνητών. από τον έναν ιερό τόπο στον άλλο.  Ο προσανατολισμός ίων ιερών βωμών και αργότερα των ναών, καθώς και οι λεπτομέρειες των διαστάσεων και των αρχιτεκτονικών τους σχεδίων, εξαρτιόνταν από την κατεύθυνση των γραμμών ΄΄L΄΄ στο χώρο του κτίσματος και από τις διασταυρώσεις τους. Τα κομβικά σημεία διασταύρωσης των ενεργειακών ρευμάτων καθόριζαν ακριβώς τη θέση του αδύτου του ιερού ή του ναού, διότι ήταν γενική η πεποίθηση πως η θετική ουράνια επιρροή συνδυαζόταν με άριστα αποτελέσματα σ’ αυτά ακριβώς τα δυναμικά σημεία. Υπάρχουν αρκετές  ευνοημένες περιοχές στην Ευρώπη αλλά και σε όλη τη γη,  όπου οι μαγνητικές και άλλες αιθερικές δυνάμεις της γίνονται εύκολα αντιληπτές από άτομα ευαίσθητα στη ραβδοσκοπία ή από το συναίσθημα ανανέωσης και ψυχικής ευφορίας που προκαλούν στον άνθρωπο, έστω και με ολιγόλεπτη παραμονή εκεί. Είναι γνωστό πως ο καθεδρικός ναός της Σαρτρ, στη Γαλλία, χτίστηκε πάνω σε ένα μεγάλο προϊστορικό χωματουργικό έργο (όπως και ο πύργος του Αγίου Ιακώβου στο Παρίσι), με μία υπόγεια αίθουσα ως φυσικό σημείο συνάντησης πολλών ισχυρών μαγνητικών ρευμάτων της γης. Η Λούρδη πάλι και το Καρνάκ (της Γαλλίας). όπως και το Γκλάνστονμπερι στην Αγγλία, η Ιόνα στη Σκοτία και η Φάτα στην Ιρλανδία, είναι τέτοια σημεία εκροής δημιουργικών δυνάμεων.
Μία ιδιαίτερη κατηγορία ασθενών ενεργειακών δινών ή μαγνητικών πεδίων χαμηλών συχνοτήτων είναι και αυτά που φέρουν την ονομασία ‘γεωπαθογόνοι κόμβοι’ από τον μεγάλο μελετητή γερμανό καθηγητή και μελετητή του φαινομένου HARTMANN
Το 1935 ο  καθηγητής του πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης E. Hartmann, ανακάλυψε ότι η επιφάνεια της Γης σαρώνεται από ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες, οι οποίες, εάν δεν υπάρχουν τοπικές ανωμαλίες, σχηματίζουν ένα τετράπλευρο δικτύωμα που έχει πλευρά, στον άξονα Βορρά - Νότου 2μ. και στον άξονα Ανατολής _ Δύσης 2,3 έως 2,5 μ. και πάχος και στις δύο περιπτώσεις περίπου 21 εκ. Στα σημεία που διασταυρώνονται οι γραμμές - που ονομάστηκαν προς τιμήν του ανθρώπου που τις μελέτησε όσο κανείς άλλος ΓΡΑΜΜΕΣ HARTMANN - δημιουργούνται κόμβοι, οι οποίοι είναι εξαιρετικά επικίνδυνοι για την υγεία του ανθρώπου. Ωστόσο, και πριν από τον Hartmann, πολλοί λαοί, και μάλιστα σε διάφορες ιστορικές περιόδους της ανθρωπότητας, γνώριζαν αρκετά πράγματα γι’ αυτό το δίκτυο. Διαταραχές των διαστάσεων του τετραπλεύρου του δικτύου σημειώνονται μόνο όταν π.χ. κάτω από το έδαφος περνάει ένα υπόγειο ποτάμι.
 
Ο καθεδρικός ναός της Αμιέν στη Γαλλία, είναι ακριβέστατα προσανατολισμένος με το γεωπαθογόνο πλέγμα του Χάρτμαν (Hartmann grid), με σκοπό να εξασθενεί τις βλαβερές επιδράσεις και να αξιοποιεί τις ευεργετικές. Το πλέγμα Χάρτμαν  (κάτω αριστερά) συμπίπτει με τους οριζόντιους και κάθετους άξονες του ναού και το χώρο της χορωδίας. Η κύρια διασταύρωση του πλέγματος αποτυπώνεται στο δάπεδο, με ψηφιδωτό που έχει τη μορφή οκταγώνου ρόδου, αναπαριστώντας το κέντρο ενός λαβυρίνθου. Όλες οι δευτερεύουσες διασταυρώσεις του πλέγματος Χάρτμαν είναι μαρκαρισμένες στο δάπεδο με ειδικές πλάκες. Όλες οι διασταυρώσεις άλλων γεωπαθογόνων δικτύων σημειώνονται με σειρά συμβόλων ακριβώς στα σημεία τους! Ο ναός χτίστηκε από το 1218 μέχρι το 1269. Ανάλογες αναπαραστάσεις γεωπαθογόνων πλεγμάτων συναντώνται στους καθεδρικούς ναούς του ’αχεν, της Παναγίας των Παρισίων κ.λ.π. Αυτό το πλέγμα, εν είδη 'ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΥ' είναι τοποθετημένο στο δάπεδο του ναού (επόμενη εικόνα).  Είναι τέλεια προσαρμοσμένο τοπολογικά και γεωγραφικά, ώστε οι πιστοί να μη διατρέχουν κανένα κίνδυνο μέσα στο ναό ! Αυτό και μόνο το γεγονός μας δείχνει ότι το 1200 που κατασκευάσθηκε ο ναός , κάποιοι είχαν πολύ προχωρημένες γνώσεις πάνω σε θέματα γεωπάθειας.  Παραθέτουμε εδώ χαρακτηριστική  εικόνα από τον καθεδρικό ναό του Αμιέν (δεξιά).
                
Πολλά ψιονικά άτομα προσπάθησαν να περιγράψουν και καταγράψουν τα παθογόνα αυτά, αόρατα, τελλουριακά ρεύματα που υπάρχουν ολόγυρά μας. Η αναγνώριση των τελλουριακών ρευμάτων εγίνετο μέχρι σήμερα με τη χρήση εκκρεμούς και μόνο από ψιονικά άτομα. Τα ‘μικρότερα’ από τα τελλουριακά αυτά ρεύματα, αναφέρονται σαν ‘πλέγμα Χάρτμαν’  και έχουν διαστάσεις 2 χ 2,5 μέτρα. Δεν είναι ισχυρά και συνήθως προκαλούν μόνο πονοκεφάλους. Η επόμενη κατηγορία έχει αναφερθεί σαν ‘πλέγμα του ΚΑΡΥ’ (κάτω αριστερά εικόνα) με διαστάσεις 4 χ 4 μέτρα.  Σε αυτή την κατηγορία θα συναντήσουμε πολλά τροχαία ατυχήματα , όπου τα ρεύματα αυτά συναντούν δρόμους κυκλοφορίας οχημάτων. Μία Τρίτη κατηγορία είναι το πλέγμα 10 χ 10 μέτρων (κάτω εικόνα στο μέσον). Ακολουθούν πλέγματα 170 χ 170 μέτρων καθώς και τα περιβόητα 400 χ 400 μέτρα, στα οποία αναφέρονται από τους αναγνωρίσαντές τα, μεγάλες μετακινήσεις ‘πνευμάτων’ . 
    
 Κάποιοι από τους ψιονικούς προσπάθησαν να καταγράψουν σε σκαριφήματα τα τελλουριακά αυτά ρεύματα (κάτω αριστερά εικόνα) άλλοι πιο αισιόδοξοι , τα τοποθέτησαν σε αστικούς χάρτες (κάτω εικόνα στο μέσον), ενώ οι πιο τολμηροί κατέγραψαν ενεργειακά ρεύματα σε όλη τη Βρετανία (κάτω δεξιά εικόνα). Όλοι τους όμως χρησιμοποίησαν στις έρευνές τους εκκρεμή σε συνδυασμό με τις ψιονικές τους ικανότητες.
 
 
Η ισχύς και η δραστηριότητα των τελλουρικών - μαγνητικών ρευμάτων (γραμμές ΄΄L΄΄) , φαίνεται να επηρεάζονται από τη σύσταση και το ανάγλυφο του εδάφους από το οποίο περνούν: σε σταθερό και επίπεδο έδαφος είναι γαλήνια και ομαλά, ενώ σε ανώμαλα και βραχώδη εδάφη το ρεύματα εμφανίζονται βίαια και  ταραγμένα, αντιδρώντας με τα στοιχεία εκείνα που προκαλούν μαγνητικές θύελλες ή πολικούς φωτισμούς. Κοντά σε γεωλογικά ρήγματα ή ηφαίστεια, η έντονη εκπομπή ραδιενεργού ακτινοβολίας από τη λιθόσφαιρα προς την επιφάνεια της γης δημιουργεί διαταραχές μαγνητικών ρευμάτων. Η δύναμη και η κατεύθυνση των τελλουρικών ρευμάτων του μαγνητικού πεδίου της γης, των γραμμών ΄΄L΄΄ δηλαδή, επηρεάζονται και από διάφορους άλλους παράγοντες, τη συνισταμένη των οποίων προφανώς ήξεραν να υπολογίσουν οι αρχαίοι. Έτσι γνώριζαν τη σχετική απόσταση και θέση των ουρανίων σωμάτων του ηλιακού μας συστήματος ως προς τη γη. Ιδιαίτερα μάλιστα, του Ηλίου και της Σελήνης (Απόλλων και ’ρτεμις). Ο Ήλιος επιβάλλει έναν ημερήσιο ρυθμό που αυξομειώνεται υπό την επιρροή του σεληνιακού κύκλου. Η Σελήνη επηρεάζει ακόμα και το αόρατο μαγνητικό ρεύμα της γης που συνδυάζεται με το φαινόμενο των παλιρροιών. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο οι αρχαίοι ασχολούνταν τόσο με τις φάσεις της Σελήνης, που φαινομενικά δεν έχουν καμία επιρροή επάνω στη γη, εκτός από τη μαγνητική. Όμως, ήταν πολύ γνωστό κάποτε ότι ορισμένες εποχές του έτους, και κυρίως τις ημέρες των ηλιοστασίων και των ισημεριών, οι γραμμές ΄΄L΄΄  ζωογονούνται από ένα ρεύμα αόρατης ενέργειας, το οποίο αυξομειώνεται ανάλογα με τη σεληνιακή ακτινοβολία, προσφέροντας στο έδαφος ιδιαίτερη γονιμότητα.
Σίγουρα οι αρχαίες εποχιακές τελετές και οι πάνδημες γιορτές   με   τις   "περιφορές"   ομοιωμάτων   ενός   πλοίου (Αίγυπτος, Παναθήναια, Χριστουγεννιάτικα κάλαντα μέχρι τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο στην Ελλάδα) ή ενός ξόανου, συνήθως πεσμένου από τον ουρανό, προκαλούσαν με τις παλμικές δονήσεις της μουσικής και των ύμνων προς τους ‘θεούς’, την αύξηση του υπεδάφιου μαγνητισμού και επέκεινα τη ζωτικότητα των ανθρώπων και την ανάπτυξη των φυτών, χάρη στα οποία ζούσαν και προόδευαν οι αρχαίες πρωτογενείς κοινωνίες.
Σήμερα, στο Πιεμόντε της Β. Ιταλίας, υπάρχει η πολιτεία του Νταμανχούρ, η οποία ιδρύθηκε πάνω στη διασταύρωση πολλών γραμμών L με βάση τούς αρχαίους νόμους της Ιερής Γεωγραφίας. Κατασκευάσθηκε λοιπόν μέσα στην πλαγιά του βουνού Βιντράκο ένα ναοδομικό συγκρότημα όπου ο άνθρωπος μπορεί να έρθει σε επαφή με τις αρχέγονες δυνάμεις της φύσης και τα γήινα ενεργειακά ρεύματα, Η αρχιτεκτονική δομή του ναού είναι τέτοια, που του επιτρέπει να λειτουργεί σε πρακτικό, συμβολικό και υπερβατικό επίπεδο, εκμεταλλευόμενος τα επιτόπια τελλουρικά ρεύματα και δημιουργώντας μια γέφυρα ανάμεσα στις ουράνιες και τις χθόνιες δυνάμεις, το πνεύμα και την ύλη, τον άνθρωπο και τη γη. 
 
Στην Δανία υπάρχουν τέσσερα αρχαία κάστρα κυκλικής κατασκευής (μάλλον τα υπολείμματά τους) ευθυγραμμισμένα. Βρίσκονται στις περιοχές: Trelleborg, Fyrkat, Aggersborg και Eskelholm (ανεξακρίβωτη ορθογραφία, μάλλον κάποιο μικρό νησάκι ανάμεσα στο Trelleborg και Fyrkat). Κάποτε υπήρχαν κυκλικά ξύλινα κάστρα απ' τα οποία σώζoνται μόνο οι τρύπες των κυρίων πασάλων γεμισμένες με τσιμέντο απ' τους σημερινούς αρχαιολόγους. Το σχέδιό τους όμως παραμένει εντυπωσιακό. Το σχέδιο του κάστρου του Trelleborg μάλιστα σχηματίζει κάτι σαν σημείο εστίασης στην γραμμή κατεύθυνσης που βρίσκονται τα άλλα τρία κάστρα. Όλα τα κάστρα έχουν κυκλικό σχέδιο χωρισμένο σε τεταρτημόρια. Ο Δανός αρχαιολόγος Poul Nerloud υποστηρίζει ότι δεν είναι κάστρα των Βίκινγκς αλλά κάτι παλιότερο γιατί οι Βίκινγκς δεν είχαν επιδείξει παρόμοιες αρχιτεκτονικές τάσεις αλλά και προτιμούσαν παραθαλάσσια κάστρα και όχι μέσα στην ξηρά.  Ο ερασιτέχνης πιλότος Preben Hansen τα ανακάλυψε σχεδόν τυχαία το 1982 κι έχει γράψει κι ένα βιβλίο σχετικά. Αν προεκταθεί προς τα κάτω η γραμμή που τα ενώνει, περνάει ακριβώς από το μαντείο των Δελφών.
 Για να έλθουμε και στον Ελλαδικό χώρο.... Οι μελέτες του Ταξίαρχου εα και Τοπογράφου Θ. ΜΑΝΙΑ είναι γνωστές για το θέμα.... Όλες οι αποστάσεις πόλεων και ναών στην ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ, είναι απόλυτες γεωμετρικές σχέσεις.  Ο Ίππαρχος αναφέρει ότι χρησιμοποιούσε γεωδαιτικές μεθόδους προσδιορισμού οποιουδήποτε σημείου πάνω στην γη, αλλά απ' αυτό μέχρι να κατασκευαστούν ολόκληρες πόλεις βασισμένες σε αποστάσεις από κοινά σημεία αναφοράς είναι κάτι αρκετά διαφορετικό. Ακόμα κι αν ξεπεράσουμε τα εμπόδια τεχνικής φύσεως παραμένει το μεγάλο ερώτημα γιατί? Τι εξυπηρετούσαν (και ίσως ακόμη εξυπηρετούν) αυτές οι επιλεγμένες θέσεις?
Επίσης βλέπουμε την χρήση του π=3.14 του χρυσού αριθμού φ=1.618 όπως και σαν μονάδα μέτρησης το στάδιο = 184.454 μέτρα. Κάτι άλλο που παρατηρείται στις αποστάσεις πόλεων είναι αναλογίες αποστάσεων τύπου 1:1, 3:2, 4:3, 9:8, 256:243, 8:3, 4:1, 9:2          Αλλά ας δούμε κάποια στοιχεία. Αρκετά γνωστό είναι το ισοσκελές τρίγωνο της Ακρόπολης της Αθήνας, με τον ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο και τον ναό της Αφαίας Αθηνάς στην Αίγινα με απόσταση 242 στάδια. Αν ήταν μόνο αυτό θα μπορούσε να χαρακτηριστεί σύμπτωση αλλά έχουμε πάρα πολλά παρόμοια τρίγωνα για να χαρακτηριστούν απλά συμπτώσεις.                           Ίση απόσταση απ' το μαντείο των Δελφών έχουν:
·        Αθήνα - Ολυμπία, 660 στάδια
·        Ελευσίνα - Ιωλκός, 550 στάδια
·        Μεγαλόπολη - Φυγαλεία, 660 στάδια
·        Ιδαίον Ανδρο στην Κρήτη - Σμύρνη, 2198 στάδια
·        Πέλλα - Κέρκυρα, 1350 στάδια
·        Κινύρα Θάσου - Καρδαμύλη Χίου 1700 στάδια
Ίση απόσταση από τη Δήλο έχουν:
·        Κόρινθος - Μυτιλήνη,
·        Αθήνα - Καρδαμύλη (Χίος),
·        Σμύρνη - Θήβα,
·        Δίκτυννα - Κνωσός,
·        Σπάρτη - Πέργαμος,
·        Τροία - Ιωλκός,
·        Αργος - Μυκήνες, 1200 στάδια
Αντίστοιχες ιδιότητες παρουσιάζουν επίσης η Αθήνα, η Σπάρτη, το Αργος, η Δωδώνη, η Κνωσός, και η Πέλλα
Αθήνα - Σμύρνη = Θεσσαλονίκη - Σμύρνη = 1620 στάδια. (φ x 1000)
Δωδώνη - Αθήνα = Δωδώνη - Σπάρτη = 1700 στάδια
Ο Μαραθώνας ισαπέχει απ' την Αθήνα και από την Κάρυστο.
Ένα από τα αρχαιότερα μαντεία και ιερά ήταν την Δωδώνης, Βρίσκεται ευθυγραμμισμένο με το μαντείο των Δελφών την Ακρόπολη της Αθήνας και την Δήλο.
Η Χαλκίδα απέχει εξ' ίσου απ' την Θήβα και το Αμφιάρειο, 162 στάδια. Η απόσταση Θήβας Αμφιαρείου είναι 262 στάδια (162 x 1.62 = 2.62 αλλά και 100 x φ2= 262) το τρίγωνο υπακούει στην αρμονία του χρυσού αριθμού φ=1.62. Η Χαλκίδα ισαπέχει επίσης απ' την Αθήνα και τα Μέγαρα 314 στάδια. Δηλαδή παρουσιάζονται ο χρυσός αριθμός φ και το π εκατονταπλασιασμένα. Η Χαλκίδα επίσης ισαπέχει από την Αθήνα και από τα Μέγαρα, 100 στάδια.
Η απόσταση Ιωλκού - Ελευσίνας είναι 850 στάδια, το άθροισμα των γραμμάτων- αριθμών της λέξεως 'Ελευσίς' είναι επίσης 850. Ε=5 + Λ=30 + Ε=5 + Υ=400 + Σ=200 + Ι=10 + Σ=200 = 850
Η απόσταση Αθήνας - Σπάρτης είναι 800 στάδια ίση με την απόσταση Αθήνας - Δήλου. Απόσταση ίση με το ύψος της μεγάλης πυραμίδας της Αιγύπτου x 1001.
Η απόσταση Δελφών - Δήλου είναι 1460 στάδια, όσα έτη ήταν το μέγα έτος ή Σωθική περίοδος των Αιγυπτίων 1460 έτη. 

 Το περιβάλλον που ζούμε είναι άμεσα επηρεαζόμενο από τα τελλουριακά ρεύματα κάθε μορφής. Ακόμα και οι σκέψεις και τα συναισθήματα επηρεάζουν το βιοενεργειακό μας πεδίο. Όλες οι ασθένειες δημιουργούνται από διαταραχές στο βιοενεργειακό πεδίο που περιβάλλει και ζωογονεί το σώμα μας και αυτό δεν είναι κάτι καινούργιο. Κάθε μορφή ζωής και ύλης είναι ενέργεια που λειτουργεί σε διαφορετικές βιοσυχνότητες. Η βιοενέργεια είναι η δύναμη της ζωής και κρατά ζωντανό και λειτουργικό το βιολογικό μας σώμα  που είναι ο φορέας του πνεύματός μας.  Ο πατέρας της Ιατρικής, Ιπποκράτης, έλεγε : <<Κάλλιον το προλαμβάνειν ή το θεραπεύειν>>  δηλαδή, ωραιότερο πράγμα είναι το να προλαβαίνουμε την νόσο από το να την θεραπεύουμε. Είχε σαν σύμβολό του δύο συστρεφόμενους όφεις.
Στην ιστοσελίδα μας τελλουριακά ρεύματα υπάρχουν φωτογραφίες που δείχνουν το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει κανείς...  Στο ΙΓΕΚ, χρόνια τώρα , με τη χρήση συγκεκριμένης τεχνολογίας WMTS και μηχανών που εντοπίζουν τελλούρια , έχουμε εντοπίσει πολλούς και παράξενους 'θυσαυρούς' . 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου