Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΕΚΤΕΛΕΣΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ.........


Τρεις μόλις ημέρες μετά τη λεηλασία καταστημάτων από κουκουλοφόρους, άρχισαν να προωθούνται σε φθηνές τιμές στην αλβανική αγορά!
Τίποτα τελικά δεν γίνεται τυχαία... 

Τρεις μόλις ημέρες μετά τη λεηλασία από κουκουλοφόρους καταστημάτων στο κέντρο της Αθήνας, τα κλεμμένα εμπορεύματα άρχισαν να προωθούνται ήδη στην αγορά της Αλβανίας. Σε μαγαζιά, αλλά κυρίως στα παζάρια (στην Αλβανία γίνονται καθημερινά) πωλούνται εμπορεύματα (ρούχα, παπούτσια, κινητά) από τα.............. κατεστραμμένα μαγαζιά της Αθήνας. Σύμφωνα με τηλεφωνήματα από την Αλβανία, τόσο στο Αργυρόκαστρο όσο και στους Αγίους Σαράντα, ακόμη και στα Τίρανα,επιτήδειοι βγάζουν χρήματα από τα λεηλατημένα της ελληνικής πρωτεύουσας , τα οποία διαθέτουν σε φθηνές τιμές.

Μάλιστα δε διστάζουν να λένε ότι τα πράγματα αυτά είναι από την Αθήνα. Ένα σημείο προς έρευνα είναι πώς και από ποιους διοχετεύτηκαν στην Αλβανία σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα; Προφανώς πέρασαν από τα σύνορα είτε παράνομα είτε με φαινομενικά νομότυπο τρόπο. Να σημειωθεί ότι στην Αλβανία είχαν καταλήξει και παλαιότερα διάφορα είδη από πλιάτσικο κουκουλοφόρων στα μαγαζιά του κέντρου της Αθήνας.
"ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ" ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑΣ Η ΑΛΒΑΝΙΑ
Όπως λένε κάποιοι που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις η Αλβανία λειτουργεί ως "πλυντήριο" της παρανομίας! Εκεί γίνεται πολλές φορές ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, ενώ η μαύρη αγορά είναι σε άνθηση. Γιατί συμβαίνει αυτό; Διότι η Αλβανία στηρίζεται κυρίως στην παραοικονομία και στο παρεμπόριο. Επιπλέον δεν υπάρχουν υγιείς μηχανισμοί ελέγχου. Έτσι κυκλώματα από την Ελλάδα, αλλά και από την Ιταλία χρησιμοποιούν το αλβανικό έδαφος και σύστημα για κάλυψη.
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ
Στο μεταξύ στην Ελλάδα διενεργείται προκαταρκτική εξέταση για τις καταστροφές που υπέστησαν οι επιχειρήσεις στο κέντρο της Αθήνας την Κυριακή, την οποία διέταξε η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένη Ράικου.
Η έρευνα αφορά μεταξύ άλλων στις καταγγελίες καταστηματαρχών ότι πριν προκληθούν εμπρησμοί στις επιχειρήσεις τους κάποιοι τους ζήτησαν χρήματα για να μη βάλουν φωτιά. Σχετική καταγγελία έκανε ο ιδιοκτήτης κινηματογράφου, ο οποίος υποστηρίζει ότι κάποια άτομα πριν πυρποληθεί το κτίριο του ζήτησαν χρήματα για να μην το κάψουν. Στους βανδαλισμούς στο κέντρο της Αθήνας, είτε αφορούν λεηλασίες καταστημάτων είτε πυρπολήσεις κτιρίων και καταστροφές δημόσιας περιουσίας.
www.katoci.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου