Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

Η ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟΟΥΝΧΕΝΤΖ - Οταν μιλούν οι νεκροί...

Οι αρχαίοι Ελληνες εκείνοι την εποχή(2η χιλιετία π.Χ) έπαιρναν κασσίτερο απο τις Κασσιτερίδες Νήσους της Βρετανίας.

Ταξίδευαν λοιπόν τακτικά και ίσως το όνομα Σκωτία να προέρχεται απο το γεγονός οτι τους χειμερινούς μήνες είναι πολύ σκοτεινή. Φυσικά αυτό δεν έχει αποδειχθεί. Είναι μια υπόθεση.

Το βέβαιο είναι οτι πάνω στους ογκόλιθους του Στόουνχετζ έχουν βρεθεί χαραγμένοι πολλοί διπλοί πέλεκυς και στα ντοκυμαντέρ δεν τους δείχνουν ποτέ.

Να προσθέσουμε ακόμη οτι το Στόουνχετζ βρίσκεται σε ευθυγράμμιση με αρχαία ελληνικά μνημεία(Ακρόπολη, Δωδώνη κτλ.

Μετά την ανακάλυψη του παιδικού σκελετού στο Στόουνχεντζ θα περίμενε κανείς τα ΜΜΕ να ασχοληθούν με το θέμα. Παρ' όλα αυτά απόλυτη σιωπή.

Αυτό πρέπει να μας προβληματίσει πολύ στο ποιοί κυβερνούν τελικά την Ελλάδα.


Μια πρόσφατη αρχαιολογική ανακάλυψη επιβεβαιώνει την σχέση του μνημείου του Stonehedge με τους Μεσογειακούς ταξιδευτές, δηλαδή τους Μινωίτες, τους Μυκηναίους ή τους Μινύες.


Δύο σκελετοί που βρέθηκαν 3 χμ. από το μνημείο και εξετάσθηκαν από ειδικούς απεδείχθησαν Μεσογειακής προέλευσης, ενώ η ηλικία τους εκτιμήθηκε με την μέθοδο του ραδιενεργού άνθρακα στο 1.550 π.Χ..
Από την εξέταση των δοντιών τους με ισότοπα στροντίου και οξυγόνου , η κυρία Jane Evans του εργαστηρίου NIGL μας βεβαιώνει πως η περιοχή της ταφής τους διαφέρει από την περιοχή όπου πέρασαν την παιδική τους ηλικία, η οποία τοποθετείται στη Μεσόγειο.
(ο ένας μάλιστα π
ροκύπτει ότι ήταν 14χρονος γόνος πλούσιας οικογένειας και αυτό είναι μια σημαντική ένδειξη πως τέτοια μακρινά ταξίδια δεν περιορίζονταν σε ενήλικες και επαγγελματίες ταξιδευτές )Είναι βεβαίως γνωστό ότι την εποχή εκείνη δεν υπήρχαν πολλοί λαοί από την Μεσόγειο, με επαρκείς γνώσεις ναυσιπλοΐας ώστε να κάνουν μακρινά ταξίδια (οι Φοίνικες εμφανίζονται κυρίως μεταξύ 1200-800 π.Χ.) και βέβαια ούτε οι Έλληνες της εποχής εκείνης περιορίζονταν στα σημερινά στενά όρια του Ελλαδικού γεωγραφικού χώρου.
Έτσι δίδεται απ
άντηση σε κάποιους οι οποίοι υπεστήριζαν πως τυχόν Μυκηναϊκά ίχνη στο Stonehedge μπορεί να μεταφέρθηκαν ή να χαράκτηκαν αργότερα εκεί και ότι δήθεν δεν αποτελούν απόδειξη για την κατασκευή του μνημείου από τους Έλληνες.
Οι χάνδρες από ήλεκτρον που βρέθηκαν στο σκελετό του 14χρονου, σε σχέση με τα ελλαδικά ευρήματα της Γερμανίας του 1300 π.Χ. από την ομάδα του Hans Peter Duerr, επιβεβαιώνουν τη μεγάλη εξάπλωση των Ελλήνων στην Ευρώπη για μια πολύ μεγάλη χρονική περίοδο. Έλληνες Μυκηναίοι έκαναν αποικίες στην Γερμανία, στην κοιλάδα του ποταμού Amper κοντά στο Μόναχο, τουλάχιστον από το 1560 π.Χ. –σύμφωνα με το ινστιτούτο Doemer- όπου βρέθηκαν επίσης χάνδρες από ήλεκτρο με χαραγμένη μάλιστα τη γραμμική γραφή Β ! (ανασκαφή από τον Manfred Moosauer, ερασιτέχνη αρχαιολόγο)

Σύμφωνα και με τον Βρετανό αρχαιολόγο Stanley Casson, οι Έλληνες είχαν εξερευνήσει τις Βρετανικές Νήσους από την 3η χιλιετηρίδα π.Χ, για την εξαγωγή κασσίτερου.

Όλα αυτά επιβεβαιώνουν από ευρήματα και επίσημες εκτιμήσεις ξένων μάλιστα επιστημόνων, ότι υπήρχαν Ελληνικές εμπορικές και πολιτισμικές δραστηριότητες σε χώρους πέραν του Αιγαίου, πολύ νωρίτερα από την εποχή που κάποιοι θέλησαν να μας κάνουν να πιστέψουμε, ότι οι Έλληνες ‘κατήλθαν΄από το Βορρά...

Κώστας Σκανδάλης.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου