Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

"ΜΠΑΤΕ ΣΚΥΛΟΙ" 48.000 λαθρομετανάστες σε πέντε ημέρες στην Ελλάδα



Ο αριθμός αφίξεων των λαθρομεταναστών που έφτασαν στην Ελλάδα εκτοξεύτηκε στις 48.000 σε διάστημα μόλις πέντε ημερών έως τις 21 Οκτωβρίου, αυξάνοντας τον αριθμό των προσφύγων που φτάνουν στην Ευρώπη μέσω της Μεσογείου στις 681.000, ανακοίνωσε χθες ο Διεθνής Οργανισμός για την Μετανάστευση (ΔΟΜ). «Παρά τις επιδεινούμενες καιρικές συνθήκες, περίπου 48.000 λαθρομετανάστες έχουν περάσει από την Τουρκία στα ελληνικά νησιά, με περίπου 9.600 άτομα την ημέρα...
να διασχίζουν τη θάλασσα κατά τις τελευταίες πέντε ημέρες», ανέφερε ο ΔΟΜ, κάνοντας λόγο για τον μεγαλύτερο αριθμό αφίξεων που έχει καταγραφεί σε διάστημα μιας εβδομάδας αυτό το χρόνο.

Η Μυτιλήνη συνεχίζει να δέχεται τον μεγαλύτερο αριθμό προσφύγων και μεταναστών, όπου κατά τις τελευταίες πέντε ημέρες έφτασαν στο νησί 27.276 πρόσφυγες.

Το ίδιο διάστημα στην Χίο έφτασαν 9.750 πρόσφυγες, ενώ σημειώνεται πως ενώ το νησί υποδεχόταν περίπου 300 πρόσφυγες την ημέρα κατά την αιχμή του καλοκαιριού, ξαφνικά την περασμένη εβδομάδα το νησί βρέθηκε αντιμέτωπο με 2.000 αφίξεις την ημέρα.

Σύμφωνα με τον ΔΟΜ, ο αριθμός των θανάτων προσφύγων στη θάλασσα αυξήθηκε επίσης κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.Παράλληλα χθες ο περιφερειακός συντονιστής της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Αμίν Αουάντ, δήλωσε πως οι ρωσικές αεροπορικές επιθέσεις και οι εντεινόμενες μάχες γύρω από το Χαλέπι στη Συρία προκάλεσαν μια "δυναμική εκτοπισμού", με περίπου 30.000 εκτοπισμένους, αλλά δεν επέφεραν τόσο την προσφυγική έξοδο από την χώρα.

Τόνισε πως ο αριθμός των εκτοπισμένων στο εσωτερικό της Συρίας παρουσίασε πτώση από 7,6 εκατομμύρια ανθρώπους στα 6,3 εκατομμύρια, μια μείωση που μπορεί να αποδοθεί στις προσφυγικές ροές προς την Ευρώπη, καθώς και στο γεγονός ότι πολλοί είναι αυτοί που δεν έχουν καταμετρηθεί.
Fb-Button 241015 LATHRO48.000 λαθρομετανάστες έφτασαν στην Ελλάδα σε διάστημα πέντε ημερών έως τις 21 Οκτωβρίου, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό σε 681.000. Αυτό ανακοίνωσε την Παρασκευή ο Διεθνής Οργανισμός για την Μετανάστευση (ΔΟΜ). «Παρά τις επιδεινούμενες καιρικές συνθήκες, περίπου 48.000 μετανάστες και πρόσφυγες (έτσι τους ονομάζουν) έχουν περάσει από την Τουρκία στα ελληνικά νησιά, με περίπου 9.600 άτομα την ημέρα να διασχίζουν τη θάλασσα κατά τις τελευταίες πέντε ημέρες» ανέφερε ο ΔΟΜ, κάνοντας λόγο για τον μεγαλύτερο αριθμό αφίξεων που έχει καταγραφεί σε χρονικό διάστημα μιας εβδομάδας αυτόν τον χρόνο. Πρωταθλήτρια η Λέσβοςόπου κατά τις τελευταίες πέντε ημέρες εμφανίστηκαν στο νησί 27.276λαθροεισβολείς και ακολουθεί ης Χίος με κάτι ψιλά… μόλις 9.750 αν και το καλοκαίρι ο ημερήσιος αριθμός των “αφίξεων” ήταν μόλις 300. Και ο prori fora aristera κατήφορος συνεχίζεται…...

Διαβάστε περισσότερα www.elkosmos.gr/kalos-tous-dechtikame-48-000-lathrometanastes-se-pente-imeres/ © www.elkosmos.gr

1 σχόλιο:

  1. Και δεν είναι μόνο αυτό !! Δεν ξέρω αν παρακολουθείτε τα κανάλια, αλλά συνεχώς αυτες τις μέρες δείχνουν με πόση καλοσύνη και ευσπλαχνία μοιράζουν τα υπάρχοντα τους οι "ανθρωπιστές" στους πονεμένους λαθρομετανάστες, που μια μέρα θα ξεσηκωθούν όλοι τους και θα δείξουν τον πραγματικό σκοπό της έλευσής τους εδω , απο την στιγμη που τα ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ έχουν νιώσει κανονικά στα κορμιά τους τις συνέπειες της Κρίσης και λιποθυμούν στα σχολεία !!
    Εκεί κανείς δεν κάνει κάτι ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή